آلمان بر لزوم رویکرد مشترک اروپا برای کاهش تنشها در منطقه تأکید کرد
لندن - ایرنا - وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه به ویژه افزایش تنشها میان ایران و آمریکا، بر لزوم رویکرد مشترک اتحادیه اروپا برای کاهش تنشها تأکید کرد.
«هایکو ماس» روز جمعه در آستانه نشست فوقالعاده وزرای امور خارجه کشور های عضو اتحادیه اروپا به خبرنگاران در بروکسل گفت؛ عراق گرفتار رویارویی میان ایران و آمریکا شده است. اتحادیه اروپا هم تنها زمانی میتواند در این رابطه اعمال نفوذ کند که کل وزن خود را خرج کند.
وی افزود: ما مایل هستیم که درباره رویکرد مشترک برای کاهش تنشها در منطقه به توافق برسیم.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین سانحه هواپیمای اوکراینی در ایران را فاجعهبار توصیف و تصریح کرد که ابعاد این حادثه بایستی با حضور نمایندگانی از سایر کشورهای نگران، به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد.
نشست فوقالعاده وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا عصر جمعه ساعت 2 به وقت محلی در بروکسل آغاز شده است.
این نشست به گفته «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به منظور بررسی تحولات مربوط به عراق، ایران و لیبی تشکیل شده است.
همچنین نخست وزیر لیبی، وزیر امور خارجه ترکیه و دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از مدعوین ویژه نشست امروز عنوان شدهاند.
تنشها میان ایران و آمریکا در روزهای اخیر پس از آن بالا گرفت که سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه 8 نفر دیگر بامداد جمعه 13 دی در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در واکنش به این اقدام دهها موشک بالستیک به سمت پایگاه عینالاسد آمریکا واقع در استان الانبار عراق شلیک کرد.
نشست امروز همچنین در آستانه تصمیم ایران برای اجرای گام پنجم تعهداتش تحت برجام برگزار می شود.
ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هستهای را به شرط عمل دیگر طرفهای این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرفهای اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهرهمندی اقتصادی ایران، گامهای کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی 60 روزه آغاز کرد.
بر این اساس، ایران یکشنبهشب 15 دیماه، با صدور بیانیهای، گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنیشده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هستهای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه مییابد.
براساس این بیانیه، در صورت رفع تحریمها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*