احتمال شیوع دوباره کرونا / صدور حکم حبس برای محمود صادقی / وقتی سخنگوی وزارت بهداشت کرونا را سیاسی میکند
![احتمال شیوع دوباره کرونا / صدور حکم حبس برای محمود صادقی / وقتی سخنگوی وزارت بهداشت کرونا را سیاسی میکند](http://www.alef.ir/files/post/lg/2020/17/192321.jpg)
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 2 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 1297 بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد
وی افزود: مجموع بیماران کووید19 در کشور به 84802 نفر رسید.
جهانپور گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 88 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت تا امروز 5297 نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.
کیانوش جهانپور افزود: تا امروز 60965 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
بیشتر بخوانید:
شناسایی 1297 مبتلای جدید به کرونا
***
پیک دوم و سوم شیوع کرونا کاملا محتمل است!
ایرج حریرچی، معاونکل وزارت بهداشت اظهار کرد: از امروز ممنوعیت تردد بین استانها برداشته شد و این بازگشایی ترددها با هدف اقتصادی و برای کسبوکارها بود و همچنان باید به شعار "در خانه بمانیم" کاملا وفادار بمانیم.
وی ادامه داد: تا اطلاع ثانوی در کل دنیا، حتی کشورهایی که بهنظر میرسد پاک هستند، پیک دوم، سوم و چندم کاملا محتمل است؛ اینگونه نیست که اگر در قم و گیلان شیوع شدید داشتیم و الآن افت کرده، پرونده این بیماری بسته شده باشد! در استان مازندران که در یک برهه زمانی، پیک بیماری وجود داشت به مرحله مدیریت بیماری وارد شدهایم اما نباید خیالمان راحت شده باشد.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات بزرگی که در حال انجام است، غربالگری با تست مولکولی نمونه از حلق و بینی برای اشخاص کمعلامت و بیعلامت و افرادی است که با مبتلایان کووید19، در تماس نزدیک بودهاند. عامل اصلی انتشار بیماری در سطح جامعه، اشخاص کمعلامت و بیعلامت هستند. افرادی که علائم بیماری دارند نیز ایزوله و بستری میشوند.
بیشتر بخوانید:
حریرچی: فعلا باید به زندگی با کرونا عادت کنیم
***
شترسواری کرونا در خطر کوهان دوم!
روزنامه جوان نوشت: در حال حاضر به نظر میرسد بازشدن کشور و به ویژه پایتخت و آغاز فعالیت کسب و کارها مورد رضایت وزیر بهداشت و ستاد کرونا نیست. ستاد هشدار میدهد و دولت رویه دیگری دارد، به طوری که گفته شده ممکن است منحنی نرمال کرونا در ایران که به قله رسیده و در حالت نزولی قرار گرفته است، دوباره صعودی شود. این صعودی شدن با توجه به شکل منحنی نرمال که به کوهان شتر شباهت دارد، از سوی برخی متخصصان با هشدار «ورود به کوهان دوم» نامبرده شده است، یعنی این شترسواری کرونا، دولا دولا نمیشود و ممکن است در نهایت یک شتر دوکوهانه داشته باشیم! شتر کرونا البته ظاهرا میرود تا اصطلاح رایجی شود! با خبری که دیلی میل از محققان بلژیکی داد که کشف کردهاند خون شتر حاوی آنتیبادی برای مبارزه با کرونا ویروس است و کلیپ خوردن ادرار شتر برای نجات از کرونا که مدعیان طب سنتی منتشر کردند.
***
ترافیک تهران 70درصد افزایش یافت احسان جاهد، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران اعلام کرد: همزمان با لغو اجرای طرح ترافیک و حضور دو سوم کارمندان در محل کار خود، ترافیک تهران 70 درصد در معابر بزرگراهی و محدوده مرکزی شهر افزایش یافته است.
وی با اشاره به افزایش ترافیک در معابر بزرگراهی و مرکزی تهران در روزهای اخیر، بیان کرد: بنابر دستور ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر لغو اجرای طرح ترافیک، سلامتی شهروندان از هرچیز دیگری مهمتر است و ناگریز باید ترافیک را تحمل کرد.
بیشتر بخوانید:
ترافیک کرونایی تهران را قفل کرد / طرح زوج یا فرد دوباره اجرا میشود؟
دیگر کسی دنبال شکست دادن کرونا نیست!
***
انتقاد از اعلام مواضع سیاسی سخنگوی وزارت بهداشت
سیدعلیمیرفتاح در روزنامه اعتماد نوشت: آقای جهانپور عزیز، برادر بزرگوار، از شما بعید بود که به فرمایشهای فنی و علمیتان رنگ و بوی سیاسی بدهید. میدانم خستهاید و فشار کاریتان زیاد است؛ میدانم خیلیها سعی میکنند اعصابتان را به هم بریزند و از دل حرفهایتان «مساله» و «معضل» بیرون بکشند اما شما را خردمندتر، هوشیارتر و دقیقتر از این میدانستم که به دام سیاست بیفتید و حرفی را که در آن صلاحیت قضاوت ندارید از تریبون کرونا بر زبان برانید.
پرونده هشتاد و هشت هرچه باشد مطلقا ربطی به وزارت محترم بهداشت ندارد، به طریق اولی ربطی به کرونا و ستاد مقابله با آن ندارد. مردم خسته و آسیبدیده ایران پای اخبار ننشستهاند تا از شما گلایه سیاسی بشنوند یا قضاوت جناحیتان را شاهد باشند... اینکه محصورین در وچه وضعی هستند، اینکه مناقشه انتخابات هشتاد و هشت ریشه در چه مسائلی دارد، اینکه مردم چه مطالبه معقول و مشروعی از حاکمان سیاسی دارند چیزی نیست که به کرونا مربوط باشد یا سخنگوی ستاد مقابله با آن در خلال پرسش و پاسخ بخواهد تداعیهای سیاسیاش را جدی بگیرد.... به نظر میرسد جناحها هم باهم - اگرچه نانوشته - توافق کردند که کرونا را سیاسی نکنیم.
عباس عبدی هم نوشت:... وزارت بهداشت چند تن از مسوولان دانشگاهی تحت امر ادارات استانی را تغییر داد، فقط به این دلیل که مخالف سیاستهای آماری رسمی این وزارتخانه حرف زدند، در حالی که آنان مدیران دانشگاهی بودند و آنقدر باید مستقل و حق داشته باشند که تا این اندازه متفاوت نظر دهند، ولی نه تنها کسی به این تغییرات اعتراض نکرد، بلکه همان وزارتخانه دخالت سخنگوی محترم خود در سیاست خارجی را که تبعات زیادی داشت نادیده گرفت ولی همکاران خود را برکنار کرد. بنابراین از نظر حکومت و وزارتخانهها نیز این رفتارهای دوگانه ذاتا ایرادی ندارد، بلکه فقط علیه آنها نباشد، کافی است!
***
ادامه گمانه زنی درباره مجلس یازدهم
شرق مصاحبه ای با سیدمصطفی میرسلیم، منتخب مردم تهران داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
*دولت باید این واقعیت را بپذیرد که مردم با رأی اخیرشان نارضایتی خود را از عملکردها نشان دادهاند پس شایسته آن است که دولت در کنار مجلس کمر همت ببندد برای کاهش ناخشنودیها؛ اگر این اراده را داشته باشند دستاورد بسیار خوبی نصیب مردم خواهد شد.
* متأسفانه آنچه بیشتر رسانهها در جامعه میپراکنند، تصویری قدرتجویانه از جایگاه ریاست مجلس است؛ درحالیکه رئیس مجلس و دیگر نمایندگان در مقام نمایندگی مردم با هم برابرند و قانونگذار هیچ شأنی برای آرای تهران و مراکز استانها در مقایسه با حوزههای انتخاباتی کوچکتر قائل نشده است... اصلا رئیس مجلس اگر قدرتی هم داشته باشد، یکساله است و در میان سال هم قابل استیضاح و برکناری است!
*... اگر مخالفتی را شما در بیانات من درباره آقای قالیباف یا آقای روحانی برداشت کرده اید، به شخص آنها برنمیگردد... مخالفت من با عملکردهاست. آقای روحانی در هفت سال گذشته فعالیتهای گسترده ای داشته که به نظر من پس از بررسی کارشناسی در برخی زمینهها بیاشکال نبوده و فرصتسوزی شده. آقای قالیباف 12 سال شهردار کلانشهر تهران بوده و قطعا خدمات ارزنده ای داشته؛ ولی مگر میتوان سادهلوحانه پنداشت که هیچ خدشه ای به اقدامات 12ساله ایشان وارد نیست.
همشهری نوشت: هرچه به افتتاحیه مجلس یازدهم نزدیکتر میشویم رایزنیهای فاتحان این مجلس برای تصاحب کرسیهای هیأترئیسه و روسای کمیسیونها جدیتر و نفسگیرتر میشود و در اوج این رایزنیها هم تعیینتکلیف کرسی ریاست مجلس قرار دارد. آنطور که یکی از منتخبان تهران مجلس یازدهم... خبر داده است توافق جریانهای حاضر در مجلس برای ریاست محمدباقر قالیباف حاصل شده است؛ توافقی که سایه تعیین کنندهای بر سر روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس و ترکیب هیأترئیسه خواهد داشت و اولویت با کاندیداهای پایداریها و احمدینژادیها خواهد بود...
براساس این رایزنیها سهم 3 جریان اصولگرای راهیافته به مجلس یازدهم - نواصولگرایان، جبهه پایداری و یاران احمدینژاد - هم تا حدودی مشخص شده است. عبدالرضا مصری و علیرضا زاکانی و شمسالدین حسینی به جد بهدنبال رسیدن به کرسی نایبرئیسی هستند و در ازای عقبنشینی آقا تهرانی کرسیهایی از هیأترئیسه تقدیم این جریان خواهد شد... همچنین براساس توافق اولیه 3 جریان مذکور ریاست کمیسیون فرهنگی در رقابت سیدرضا تقوی و مرتضی آقاتهرانی روشن خواهد شد. ریاست کمیسیون برنامه و بودجه بهجز لابیهای غلامرضا تاجگردون، رئیس3دوره اخیر این کمیسیون 3 مدعی جدید دارد؛ حمیدرضا حاجیبابایی، شمسالدین حسینی و الیاس نادران 3 فردی هستند که به طور جد برای تصاحب این کرسی درصدد رایزنیاند؛ رایزنیهایی که نقش تاجگردون در آن کماثر نخواهد بود و باید دید عاقبت این کرسی پرطرفدار چه خواهد شد.
علیرضا زاکانی، مجتبی ذوالنوری و محمدحسن آصفری نیز از مدعیان کرسی ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجیاند. جدال بر سر کرسی ریاست کمیسیون اقتصاد هم بین شمسالدین حسینی و سید احسان خاندوزی جدی است و تا اینجای کار عزتالله اکبری تالار پشتی برای ریاست کمیسیون صنایع مورد توافق قرار گرفته است. درصورت رسیدن محمد مهدی زاهدی به کرسی نایبرئیسی مجلس، کمیسیون علوم و تحقیقات نیز محل لابیگری خواهد بود.
جبار کوچکی نژاد نماینده رشت نیز به نامه نیوز گفته است: هم اکنون برخی نامزدهای کرسی ریاست تلاش می کنند جلسات با منتخبان بگذارند و با طرح پیشنهاد ریاست دفتری رئیس مجلس یا وعده حمایت از آنها برای تصدی کرسی هیأت رئیسه مجلس، کمیسیون های تخصصی و معاونان رئیس مجلس به مقصود خود برسند اما این نوع کارها جواب نمی دهد باید براساس برنامه برای انتخاب رئیس مجلس تصمیم گرفت.
***
به دنبال تقابل با دولت نیستیم
صبح نو نوشت: 7 خرداد 99 روز آغاز به کار مجلس یازدهم است؛ مجلسی که چالش های زیادی به خصوص در حوزه اقتصادی در پیش رو دارد و باید با همراهی و همکاری دولت، بر آنها فایق آید... مجتبی رضاخواه، منتخب مردم تهران معتقد است که مجلس آینده و دولت برای حل مشکلات باید «تصمیمات سخت» بگیرند.
او در اینباره می گوید: «یکی از تصمیمات سخت این است که سیاستهایی که طی چند دهه گذشته به دلایل مختلف اتخاذ نشدند، اجرا شوند چون در حال حاضر، هیچ راه حلی جز همان سیاستها وجود ندارد.»
او در عین حال درباره نوع و شکل رابطه مجلس آینده و دولت باور دارد که «دنبال تقابل و ایجاد دوقطبی با دولت باشیم و اگر دولت بخواهد برای رفع مشکلات مردم اقدام کند، ما قطعا همکاری خواهیم کرد».
رضاخواه گفت: قصد داریم در کوتاهمدت، کسری بودجه دولت را احصا کنیم و ببینیم که دولت قصد دارد از چه منابعی این کسری را تامین کند و از طرفی، نظر کلی ما آن است که تامین این کسری نباید اثر قابل توجهی روی تورم داشته باشد. اساسا دولت نباید کاری کند که برای حل مشکلات کوتاهمدت، آثار مخرب در میانمدت و بلندمدت ایجاد شود.
***
رئیس مجلس نباید در رأس امور باشد
سید شمسالدین حسینی، منتخب مردم نور و محمود آباد در مجلس یازدهم در گفت و گویی با مهر اظهار کرد: باید ابتدا ویروسی که مجلس را از رأس امور بودن انداخته است درمان کنیم. ما در مجلس موفق نخواهیم بود مگر اینکه مجلس به راس امور باز گردد... آن چیزی که در وهله اول باید مجلس به آن بپردازد تعیین جایگاهش در حکمرانی است.
حسینی گفت: متاسفانه در سالهای اخیر نقش مجلس به عنوان یک نهاد کمرنگ اما نقش رئیس مجلس به عنوان یک فرد پررنگ شده است. تفاوت رابطه نمایندگان مجلس و رئیس مجلس با وزرا و رئیس دولت این است که رئیس دولت، دولت را تشکیل میدهد و وزرا را انتخاب میکند اما در مجلس نمایندگان مجلس هستند که رئیس مجلس را انتخاب میکنند و رئیس مجلس یک هماهنگ کننده است نه رئیس قوه مقننه.
سید شمسالدین حسینی اظهار کرد: رئیس مجلس را نمایندگان منتخب تعیین میکنند، تصمیم گیری برخی از گروهها و تشکلهای سیاسی از بیرون مجلس برای مجلس، غلط است. انشاءالله هر کسی که نمایندگان و منتخبین مردم به او به نگاه مثبت داشته باشند، به عنوان رئیس مجلس انتخاب میشود. به نظرم 277 نمایندهای که در مرحله اول وارد مجلس شدهاند میتوانند رئیس مجلس شوند. نکته این است، فردی که به عنوان رئیس مجلس انتخاب میشود باید به یاد داشته باشد که تنها یک رأی دارد.
***
صدور حکم حبس و جزای نقدی برای محمود صادقی
فارس نوشت: دادگاه برای محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی چند ماه حبس و جزای نقدی در نظر گرفت...
با توجه به بدوی بودن حکم صادره برای نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، این نماینده نسبت به حکم اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر داده است.
در واکنش، صادقی گفت: تعجب میکنم چطور این خبر به یک رسانه درز پیدا کرده است و آنها به این خبر دسترسی پیدا کردند.
وی افزود: بنده نخواستم با توجه به شرایط بحرانی کشور به خاطر کرونا موضوع دادگاه را رسانهای کنم. به این حکم اعتراض شده و اکنون به دادگاه تجدید نظر رفته که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد ولی به هر حال صلاح نیست که در شرایط فعلی کرونایی کشور موضوع جزئیات پرونده رسانهای شود.
مصطفی کواکبیان هم در جلسه علنی روز سه شنبه درباره صدور حکم برای محمود صادقی گفت: به تازگی بار دیگر برای همکارمان احکامی صادر شده که در فضای مجازی منتشر شده است. از آقای رییسی (رییس قوه قضاییه) می خواهم با توجه به اینکه بالاخره خودشان حسابهای قوه قضاییه را تنظیم کردند برای همکار عزیزمان که در این باره تذکر داده، مشکلی ایجاد نشود و آقای آملی لاریجانی هم از این موضوع بگذرند.
بیشتر بخوانید:
محمود صادقی به «حبس و جزای نقدی» محکوم شد + واکنش صادقی
***
عوام فریب است
عباس سلیمینمین در یادداشتی در روزنامه فرهخیتگان با انتقاد از رائفیپور نوشت: سهلطلبی در سیاستورزی آفتی بسیار زیانبار در قشر مدیریتکننده جامعه است... الگوگیری برخی جوانان از این روش سهلطلبانه، دورنمای معرفتی جامعه را با ابهام مواجه میسازد... برای نمونه، جوان سخنوری در دوره آموزش معارف مهدویت که سال گذشته توسط موسسه «مصاف ایرانیان» در تهران برگزار شد، فرصت را مغتنم شمرد تا به منتقدان خود در فضای مجازی بپردازد. صرفنظر از موقعیتنشناسی و بهرهگیری شخصی از فرصتهایی که بهترویج مبانی معرفتی اختصاص یافته بود، استفاده از ادبیات بسیار نازل در این دفاع شخصی تأسفبارتر بود.
بهکارگیری تعابیری چون «سگ سکولار» یا «خر حزباللهی» و... روش ترویجی این سخنور عزیز برای نقد منتقدان بود. از آنچه بیان شد تأثربرانگیزتر، استفاده از ارزشهای دینی برای گرمکردن محافل سخنوری است... این نوع سوءاستفاده از احساسات پاک و زلال مردم برای گرمکردن محفل سخنرانی خود، سنت هیچیک از بزرگان صادق ما نبوده است. از آیتالله طالقانی تا شهید مطهری، از امام خمینی (ره) تا آیتالله خامنهای، هرگز از تظاهر به ارتباط با معصوم استفاده نکردهاند. ممکن است فضلایی دارای ارتباطاتی بوده باشند، اما به یاد نداریم که خود از آن سخن گویند. در مواردی بعد از فوت آنان، دیگران در توصیف کمالاتشان مباحثی مطرح کردهاند.
آنچه امروز موجب میشود که جوان سخنوری از ارتباط امام عصر (عج) با خود در رویا در محفل عمومی سخن گوید، الگوگیری از همان پدیده عوامفریب است که ذکر آن رفت. عوامفریبی که سیدی «ظهور نزدیک است» را در میلیونها نسخه منتشر کرد تا به جامعه بقبولاند که وی یکی از یاران قطعی حضرت حجت (عج) است.
بیشتر بخوانید:
مصاف رائفیپور با عقلانیت انقلابی
ویروس تناقضها در تحلیل جهانی رائفیپور
***
اصلاحطلبان میتوانند خیلی راحت شکست را بپذیرند / زیرکی، اصولگرایان را پیروز کرد
جهانبخش خانجانی، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی درباره انتخابات اسفند 98 مصاحبه ای با فارس داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
*اگر ما بپذیریم در یک بازه درصدی عامل اصلی شکست یک جریان، خود آن جریان سیاسی بوده است، آنگاه بهتر میتوانیم برنامه ریزی کنیم، حال اگر عامل فرعی دیگری هم بود میتوان آن را پشت سر گذاشت.
*{با بیان این که انتخابات سال 92 و 96 را اصلاح طلبان بردند} کنار آنها (اصلاح طلبان) اعتدالیون هم بودند اما عقبه سیاسی اجتماعی جریان اعتدالی قابل مقایسه با جریان اصلاح طلبی نبوده و نیست؛ این دفعه هم (یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی) اگر شکست خوردیم خطای استراتژیک خود اصلاحطلبان و عملکرد غلط در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بود.
*اصولگرایان اجماعی را با شخصیتهای تأثیرگذار اصولگرا صورت لویه جرگهای را تشکیل دادند و لیست را بستند و حتی بخشی از جوانان را در لیست قرار ندادند و از هر دو طیف پایداری و اصولگرایی در لیست جای گرفتند. چه کسی است که نداند فضای فکری محمدباقر قالیباف با مرتضی آقا تهرانی در یک منظومه تعریف نمیشود، اما در هر صورت منسجم شدند و البته به پیروزی رسیدند.
* اگر ما سه حزب اصولگرا، اصلاح طلب و معتدل داشتیم، این سه حزب میتوانستند کشور را سامان دهند و در قبال شعارها و حرفهایشان پاسخگو باشند، اما امروز میبینید که اصلاح طلبان شخصی را سر کار میآورند و رئیس جمهور میکنند و ایشان (رئیس جمهور منتخب) در قبال کسانی که حمایتش کردند، پاسخگو نیست و آنهایی هم که این آقا را به میدان آوردند در قبال عملکرد و اقداماتش پاسخگو نیستند. اگر خوب کار کرد میگویند ما کردیم، و اگر کار بدی کرد میگویند دیگران کردند. اصولگرایان نیز از این قاعده مستثنا نیستند.