شنبه 29 دی 1403

اقدام آمریکا برای مقابله با موشک های ایران / آمریکا با اروپا همصدا شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اقدام آمریکا برای مقابله با موشک های ایران / آمریکا با اروپا همصدا شد

میلر در خصوص آزاد سازی وجوه ایران در کره جنوبی گفت: «بر اساس مفاد قراردادی که منجر به آزادی پنج شهروند آمریکایی می‌شود، ایران فقط برای اهداف بشردوستانه به این منابع مالی دسترسی خواهد داشت، و این به نفع مردم ایران است نه حکومت.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در آستانه یکی از بندهای غروب برجام و پایان تحریم های موشکی ایران اعلام کرد: واشنگتن با همکاری شرکای اروپایی خود برای مقابله با موشک های ایران تحریم ها را تقویت خواهد کرد.

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در خصوص اقدامات آمریکا پس از منقضی شدن تحریم های تسلیحاتی ایران گفت: «ما با همکاری شرکای خود در اروپا و آلمان و فرانسه و انگلیس برای مقابله با تهدیدهای مستمر جمهوری اسلامی ایران آماده هستیم و از جمله در مورد موشک‌ها و انتقال تسلیحات با برد وسیع، با ابزارهای یکجانبه و چند جانبه‌ای که در اختیار داریم، ایران را کنترل و تحریم‌ها را تقویت خواهیم کرد.»

میلر در خصوص آزاد سازی وجوه ایران در کره جنوبی گفت: «بر اساس مفاد قراردادی که منجر به آزادی پنج شهروند آمریکایی می‌شود، ایران فقط برای اهداف بشردوستانه به این منابع مالی دسترسی خواهد داشت، و این به نفع مردم ایران است نه حکومت.»

وی همچنین درباره دوتابعیتی‌های دیگری که در ایران زندانی هستند، گفت: «ما برای آنها هم تلاش می‌کنیم و به حکومت ایران فشار می‌آوریم تا آزادشان کند اما به اعتقاد ما این زندانیان توسط جمهوری اسلامی ایران مورد آزار و اذیت و ارعاب قرار نمی‌گیرند.»

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص ادعاها پیرامون اذیت و آزار پدر مهسا امینی در آستانه سالگرد درگذشت وی و ناآرامی ها در ایران در تداوم مداخله جویی واشنگتن در امور داخلی ایران گفت:«طبق گزارش‌ها حکومت ایران، چهار بار در دو هفته اخیر پدر مهسا (امینی) را برای بازجویی احضار کرده است.»

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا ادعا کرد: «حکومت ایران همچنان به ارعاب بی‌امان، خانواده امینی و دیگر خانواده‌های معترضان کشته شده ادامه می‌دهد. اما حکومت نمی‌تواند مردم ایران را وادار به سکوت کند و آنها را بترساند. جهان نظاره‌گر شرایط این خانواده‌ها و ارعاب مداوم روزنامه‌نگاران و سرکوب معترضان مسالمت‌آمیز است و ما همچنان با دقت هر اقدامی را که مناسب باشد، برای پاسخ به آن انجام خواهیم داد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان طی نامه‌ای به وی در کسوت هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام اعلام کردند، تحریم‌های موشکی علیه ایران را که باید در چارچوب بندهای غروب آفتاب برجام در تاریخ 18 اکتبر 2023 برداشته شود، رفع نخواهند کرد.

به گزارش ایرنا، جوسپ بورل در بیانیه‌ای که پنجشنبه شب در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، اعلام کرد: امروز نامه‌ای را از وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا در رابطه با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دریافت کردم.

وی با اشاره به ادعاهای مطرح شده از سوی سه کشور اروپایی درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی، افزود: آنها اشاره کردند که نگرانی‌های خود را مبنی بر عدم پایبندی ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام اعلام کرده و این موضوع را به کمیسیون مشترک برجام تحت مکانیسم حل اختلاف (DRM) ارجاع داده بودند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: وزیران امور خارجه (تروئیکا) اعلام کردند که ایران از سال 2019 به این توافق پایبند نبوده و معتقدند که این موضوع از طریق مکانیسم حل اختلاف برجام حل نشده است بنابراین آنها قصد خود را برای عدم برداشتن گام‌های مربوط به لغو تحریم‌های بیشتر در تاریخ 18 اکتبر 2023 اعلام کردند.

بورل اعلام کرد که بنا به درخواست تروئیکا «نامه را به سایر مشارکت کنندگان برجام یعنی چین، ایران و روسیه ارسال کرده‌ام و من به عنوان هماهنگ کننده، با همه شرکت کنندگان برجام درباره مسیر پیش‌رو رایزنی خواهم کرد.»

به گزارش ایرنا، دولت دموکرات کنونی آمریکا برای خروج از بن‌بست‌ها در عرصه سیاست خارجی، رویکرد "دیپلماسی، فشار و بازدارندگی" را در دستور کار قرار داده تا تنش‌های موجود و احتمالی را در منطقه و در قبال جمهوری اسلامی ایران تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در نوامبر 2024 به زعم خودش"کنترل" کند.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا 24 مرداد ماه امسال در جمع خبرنگاران، رویکرد کلی واشنگتن را در قبال ایران "دیپلماسی، فشار و بازدارندگی" اعلام کرد اما منابع دیپلماتیک غربی ادعا می‌کنند که کاخ سفید در تلاش است "تاکتیک کنترل تنش‌ها" را تا پیش از انتخابات 2024 به دلیل منافع و نیاز خود هم در قبال ایران و هم منطقه اجرا کند.

به گفته آنها، کاخ سفید در این راستا برای تامین منافع و نیازهای حزب دموکرات می کوشد اقدامات و توافقات محدودی داشته باشد تا جایگاه دموکرات ها را در رقابت های انتخاباتی پیش رو در مقابل جمهوری خواهان تحکیم بخشد.

منابع دیپلماتیک غربی به خبرنگار ایرنا در نیویورک پیش از این گفتند: کشورهای اروپایی در اکتبر امسال، چنانچه اطمینان یابند که قطعنامه پیشنهادی آنان رای خواهد آورد، قطعنامه ای را در شورای امنیت ارائه خواهند کرد تا محدودیت های موشکی ایران را که قرار است در این ماه (اکتبر) پایان پذیرد، تمدید کنند.

یک قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل باید 9 رای مثبت کسب کند و هیچ یک از پنج عضو دائمی شورای امنیت (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) نیز آن را وتو نکنند.

منابع دیپلماتیک غربی افزودند: اروپایی ها با آگاهی از وتوی روسیه برای ارائه چنین قطعنامه ای در تلاش هستند زیرا می خواهند برای روسها نیز در افکار عمومی جهان هزینه ایجاد کنند.

آنها اضافه کردند اروپایی ها همچنین به خوبی می دانند که جمهوری اسلامی ایران برای رای نیاوردن چنین قطعنامه ای، تلاش های دیپلماتیک و سیاسی خود را انجام خواهد داد. اما کاخ سفید در اکتبر امسال (2023) با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری 2024 به مکانیسم ماشه (اسنپ بک) متوسل نخواهد شد بلکه هرگونه اقدامی را به اکتبر سال 2025 (تاریخ انقضای قطعنامه 2231 و پایان مکانیسم ماشه) محول خواهد کرد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.