دوشنبه 5 آذر 1403

انتقاد یک نماینده از جایگزین کردن تیبا به جای پراید / مکزیک به نفت 5 دلاری هم راضی است / سود وام یک میلیونی یارانه‌بگیران چقدر است؟ / خودروسازان آلمانی از مرکل چه درخواستی داشتند؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
انتقاد یک نماینده از جایگزین کردن تیبا به جای پراید / مکزیک به نفت 5 دلاری هم راضی است / سود وام یک میلیونی یارانه‌بگیران چقدر است؟ / خودروسازان آلمانی از مرکل چه درخواستی داشتند؟

این پیمانه تیتر‌هایی همچون ادامه روند صعودی بورس تهران، وزیر اقتصاد: بازار سرمایه شفاف‌ترین نهاد اقتصادی است، معاون سازمان بورس: منظور وزیر اقتصاد توقف عرضه‌های اولیه نبوده است، دلار در صرافی بانکی تکان نخورد، سکه گران شد، بانک‌های آمریکایی برای مصادره شرکت‌های نفت شیل دندان تیز کردند و کاهش 3500 تومانی تعرفه صادرات گوشت مرغ را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون ادامه روند صعودی بورس تهران، وزیر اقتصاد: بازار سرمایه شفاف‌ترین نهاد اقتصادی است، معاون سازمان بورس: منظور وزیر اقتصاد توقف عرضه‌های اولیه نبوده است، دلار در صرافی بانکی تکان نخورد؛ در بازار آزاد گران شد، سکه گران شد، بانک‌های آمریکایی برای مصادره شرکت‌های نفت شیل دندان تیز کردند و کاهش 3500 تومانی تعرفه صادرات گوشت مرغ را در بر دارد.

ادامه روند صعودی بورس تهران

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش 15404 واحدی معادل 2.53 درصد به رقم 623 هزار و 260 واحد رسید. این در حالی است که در فرابورس شاخص کل با رشد 190 واحدی به رقم 7 هزار و 961 واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی - ارزشی)، با افزایش 4104 واحدی معادل 2.53 درصد به رقم 166 هزار و 84 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد 4258 واحدی معادل 1.98 درصد، عدد 219 هزار و 754 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 2832 واحدی معادل 1.98 درصد به رقم 146 هزار و 161 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 19217 واحد افزایش معادل 2.46 درصد را رقم زد و به سطح 799 هزار و 418 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با 12247 واحد افزایش معادل 2.87 درصد به رقم 438 هزار و 536 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 26658 واحد افزایش معادل 2.04 درصد همراه بود و عدد یک میلیون و 332 هزار واحد را به نمایش گذاشت.

وزیر اقتصاد: بازار سرمایه شفاف ترین نهاد اقتصادی است

فرهاد دژپسند صبح امروز در مراسم تکریم و معارفه رییس سازمان بورس اوراق بهادار در وزارت اقتصاد گفت: بازار سرمایه امروز به مرتبتی رسیده که می توان به عنوان بال نخست در تامین مالی اقتصاد کشور به آن امید بست. هم اکنون سهم بازار سرمایه در تامین مالی اقتصاد به یک چهارم افزایش یافته و البته هنوز امکان رشد دارد و با توجه به ظرفیت های بازار سرمایه و تدبیر لازم، می توان این آمار را حداقل تا 50 درصد افزایش داد. به ویژه اینکه این بازار پتانسیل بسیار خوبی در مردمی کردن اقتصاد دارد. در حال حاضر، بازار سرمایه شفاف ترین نهاد اقتصادی است؛ در دوران ریاست دکتر محمدی و همکاران وی اقدامات موثر و ارزشمندی به ویژه در راستای مردمی کردن اقتصاد انجام شد و در آینده نیز بازار سرمایه هوشمند در دستور کار وزارت اقتصاد قرار دارد.

معاون سازمان بورس: منظور وزیر اقتصاد توقف عرضه‌های اولیه نبوده است

حسن امیری معاون سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اینکه عرضه‌های اولیه همچون گذشته و مطابق با برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی فرابورس و بورس تهران ادامه خواهد یافت، گفت: وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه عصر دیروز شورای عالی بورس مصوبه این شورا برای تعلیق تصمیمات مرتبط با نوسانات 20 درصدی و 50 درصدی را اعلام کرده بودند و به هیچ عنوان منظورشان توقف عرضه‌های اولیه نبوده است اما بدلیل تقطیع بخش اول مصاحبه تصویری وزیر با صداوسیما، این برداشت اشتباه ایجاد شده که قرار است عرضه اولیه سهام شرکتهای دولتی تعلیق شود. به نقل از مهر؛ وی افزود: مصوبه‌ای که وزیر اقتصاد عصر دیروز از تعلیق آن خبر داده بودند، مرتبط با فراهم سازی زیرساختارهای بازار سرمایه بوده که قرار است با بررسی‌های بیشتر و تهیه یک طرح جامع تقویت شوند.

دلار در صرافی بانکی تکان نخورد؛ در بازار آزاد گران شد

در معاملات امروز بازار ارز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور، به نرخ 15500 تومان از مردم خریداری و به قیمت 15600 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد که نسبت به روز قبل، بدون تغییر می باشد. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به نرخ 16900 تومان از مردم خریداری و به قیمت 17000 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که نسبت به روز قبل، تغییری نداشت. اما بر اساس اطلاعت دریافتی از معاملات حاشیه بازار، هر اسکناس دلار آمریکا به رقم 16230 تومان رسیده است که نسبت به روز قبل، افزایش داشته است. یورو نیز در بازار آزاد، هم اکنون به نرخ 17740 تومان معامله می شود.

سکه گران شد

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در معاملات امروز با رشد 80 هزار تومانی قیمت نسبت به روز معاملاتی گذشته به بهای 6 میلیون و 500 هزار تومان ارزش‌گذاری شد. به دلیل تعطیلی واحدهای صنف طلا و جواهر، قیمت اعلام شده برای طلا و انواع سکه در این روزها بر اساس محاسبه نرخ دلار و قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی انجام می شود. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز امروز 6 میلیون و 330 هزار تومان قیمت گذاری شد. همچنین نیم سکه نیز سه میلیون و 200 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 900 هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی 980 هزار تومان تعیین قیمت شد. هر گرم طلای خام 18 عیار 643 هزار تومان و هر مثقال طلا نیز 2 میلیون و 786 هزار تومان ارزش‌گذاری شد.

مکزیک به نفت 5 دلاری هم راضی است

اسپوتنیک: از مجموع 23 کشور تولید کننده نفت در توافق کاهش عرضه نفت اخیر که هفته گذشته شکل گرفت، فقط مکزیک زیر بار سهم خود از پایین آوردن تولید نرفت. در قالب این توافق، قرار بود طی دو ماه آینده روزانه 10 میلیون بشکه از عرضه نفت به بازار جهانی، کاهش یابد. مقاومت مکزیک این توافق را در خطر قرار داد و حتی دخالت آمریکا هم نتوانسته مشکل را حل کند. برخی کارشناسان بر این باورند، دلیل آنکه آندرس مانوئل لوپز آبرادور، رئیس‌جمهور مکزیک،‌در برابر هرگونه کاهش عرضه بیش از صد هزار بشکه روزانه نفت این کشور، مقاومت می‌کند، نحوه قیمت‌گذاری نفت این کشور است.

جرمی مک‌کره‌آ، کارشناس ارشد مؤسسه ریموندجیمز کانادا، می‌گوید: اوضاع مکزیک به گونه‌ای است که اگر قیمت نفت به 5 دلار در هر بشکه سقوط کند، این کشور درآمد بیشتری را نسبت به زمانی که عرضه خود را کاهش دهد، خواهد داشت. کشورهای اوپک پلاس، از مکزیک خواسته‌اند تا، عرضه نفت خود به بازار جهانی را 400 هزار بشکه در روز کاهش دهند. مک کره‌آ معتقد است: اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفته به جای مکزیک، 250 هزار بشکه، از عرضه نفت به بازار را کم خواهد کرد و رئیس‌جمهور مکزیک این اقدام را رویکردی از روی دست و دلبازی عنوان کرد، نباید خیلی خوشبینانه مورد توجه قرار گیرد، چرا که ممکن است آمریکا، تولید این مقدار را کم نکند بلکه این 250 هزار بشکه را به انبارهای خود هدایت کند. البته چنین چیزی درباره دیگر تولید کنندگان نفت ممکن است صدق کند.

بانکهای آمریکایی برای مصادره شرکت‌های نفت شیل دندان تیز کردند

ویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که بانک‌های بزرگ آمریکا برای آغاز مصادره دارایی‌های شرکت‌های نفت شیل در حال افول آمریکا آماده می‌شوند. این اقدام بانک‌ها برای جلوگیری از ضرر ناشی از عدم بازپرداخت وام‌های خود توسط این شرکت‌ها انجام می‌شود. شرکت‌های نفت آمریکا وابستگی سنگینی به وام دارند و حالا با طوفان سخت کاهش شدی تقاضا و سقوط سهمگین قیمت نفت روبرو شده‌اند. بانک‌های بزرگ آمریکا شامل جی‌پی مورگان چیس، ولز فارگو، بانک آمریکا و سیتی گروپ در حال تأسیس شرکتی مستقل برای تملک دارایی‌های نفتی و گازی خود هستند.

این بانک‌ها همچنین به دنبال استخدام متخصصان مربوطه برای مدیریت این دارایی‌ها می‌باشند. حتی پس از توافق کاهش تولیدی که اوپک پلاس دو روز پیش اعلام کرد، شانس بقای بسیاری از این شرکت‌ها ناچیز است. با انتشار اخباری از اینکه با سقط قیمت نفت سودآوری بسیاری از چاه‌های نفت ناچیز شده است، از چند ماه پیش و حتی قبل از اینکه سقوط قیمت‌ها به این شدت شود، بانک‌ها از دادن وام‌های جدید به شرکت‌های نفت شیل آمریکا خودداری کردند. به نقل از مهر؛ حالا با بدهی بیش از 200 میلیارد دلاری‌ای که پشتوانه آن دارایی‌های شرکت‌های نفت و گاز شیل است، بسیاری از این شرکت‌ها در لبه پرتگاه قرار دارند.

خودروسازان آلمانی از مرکل چه درخواستی داشتند؟

سازمان‌ها و اتحادیه‌های خودروسازی آلمان از آنگلا مرکل، صدر‌اعظم خود درخواست کرده‌اند تا مجوز ازسرگیری فروش خودرو در این کشور را پس از توقف چند روزه به دلیل نگرانی از شیوع بیشتر ویروس کرونا در آلمان، صادر کند. در نامه گروهی از این سازمان‌ها به مرکل تصریح شده است که اگر شرکت‌ها نتوانند دارایی‌های خود را به فروش برسانند، بسیاری از آنها با ریسک ورشکستگی مواجه خواهند شد. برخی از وارد‌کنندگان و صادرکنندگان بزرگ خودرویی در آلمان نیز این نامه را امضا کرده‌اند. این نامه خطاب به صدراعظم آلمان یادآور می‌شود که خودروسازان این کشور دیگر فضایی را برای انبار کردن محصولات خود ندارند و این به معنای آن است که تولید با وقفه روبه‌رو می‌شود یا ممکن است دیگر نتوان آن را از سر گرفت. در این بیانیه همچنین آمده است: «نمایندگی‌های فروش خودرو نسبت به خواربار فروشی‌هایی که همچنان فعال هستند، بهتر می توانند از مردم در برابر ویروس کرونا محافظت کنند.»

کاهش 3500 تومانی تعرفه صادرات گوشت مرغ

معاون وزیر جهاد کشاورزی از کاهش 3500 تومانی تعرفه صادرات گوشت مرغ برای تعادل بخشی عرضه و تقاضا خبر داد و گفت: کانال واردات و صادرات باید همیشه باز باشد تا تعادل بخشی در کشور رخ دهد. مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با کاهش قیمت مرغ در کشور اظهار کرد: قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار 12 هزار و 950 تومان برای مصرف کننده است اما قیمتی که امروز شاهد آن هستیم حدود 2 هزار تومان افت کرده است. وی افزود: در حال حاضر در برخی از فروشگاه‌ها، مرغ 10 تا 11 هزار تومان عرضه می‌شود که در روزهای مختلف هفته متفاوت بوده و در روزهای پنج‌شنبه کمی افزایش می‌یابد اما به طور میانگین حدود 2 هزار تومان افت قیمت در فروش گوشت مرغ داریم.

انتقاد یک نماینده از جایگزین کردن تیبا به جای پراید

عبدالله رضیان عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره توقف خط تولید پراید در اردیبهشت ماه و جایگزین شدن تیبا و ساینا به جای آن، گفت: اگرچه در سال‌های اخیر، توقف خط تولید پراید یکی از تاکیدات اصلی کارشناسان صنعت خودرو بود اما این توصیه ها در شرایط عادی انجام می‌گرفت، از آنجا که در حال حاضر واردات خودرو ممنوع شده توقف تولید آن با اما و اگرهای بسیاری همراه خواهد بود. وی ضمن تاکید بر اینکه توقف خط تولید پراید در شرایط فعلی و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم می تواند تاثیرات نامناسبی بر اقشار آسیب پذیر داشته باشد، معتقد است اجرایی کردن این تصمیم می تواند موجب کمبود خودرو در بازار و افزایش قیمت شود.

وی افزود: از آنجایی که قیمت تیبا و ساینا از پراید گرانتر است، تولید این خودروها صرفه اقتصادی بیشتری برای خودروسازان دارد، در واقع ممکن است منافع خودروسازان در جایگزین کردن تیبا و ساینا به جای پراید باشد. این نماینده مردم در مجلس دهم جایگزین کردن ساینا و تیبا به جای پراید را خالی کردن جیب مردم در شرایط کنونی دانست و اظهار کرد: علیرغم اینکه کیفیت تیبا و ساینا تفاوت چندانی با پراید ندارد، اما قیمت آنها بیشتر است و این امر می تواند با توجه به کاهش توان مالی مردم، اقشار آسیب پذیر را از خرید خودروهای ارزان قیمت نیز محروم کند، از سوی دیگر احتمال نابسامانی بیشتر بازار خودرو دور از انتظار نخواهد بود. / خانه ملت

سود وام یک میلیونی یارانه‌بگیران چقدر است؟

وام یک میلیونی احتمالا همراه با یارانه اردیبهشت به حساب متقاضیان واریز می شود و در هر ماه از محل یارانه ای که دریافت می کنند، قسط آن طی 24 ماه کم خواهد شد.

اما در این بین برخی به اشتباه تصور می‌کنند که قسط این تسهیلات بالا بوده و با توجه به سود 12 درصدی که برای آن در نظر گرفته شده است، در هر ماه بخش زیادی از یارانه آنها صرف پرداخت قسط خواهد شد و در مجموع برایشان به صرفه نیست. این در حالی است که محاسبه سود و بازپرداخت وام یک میلیونی نشان می‌دهد که دریافت یک میلیون تومان با سود 12 درصد و بازپرداخت 24 ماه؛ در مجموع حدود 129 هزار تومان سود دارد و باید برای دریافت یک میلیونی؛ تا یک میلیون و 129 هزار و 763 تومان برگردانده شود.

دریافت کنندگان وام یک میلیونی در هر ماه حدود 47 هزار تومان قسط پرداخت می‌کنند که از محل یارانه واریزی و البته کمک معیشتی آنها به طور خودکار کسر می شود. به نقل از ایسنا؛ در حال حاضر حدود 78 میلیون نفر در هر ماه یارانه 45 هزار و 500 تومانی دریافت می کنند و در کنار آن حدود 60 میلیون نفر از این جمع، کمک معیشتی به تناسب اعضای خانوار دریافت می کنند؛ به طوری که برای خانوارهای تک‌نفره 55 هزار تومان، دو نفره 103 هزار تومان، سه نفره 138 هزار تومان، چهارنفره 172 هزار تومان و پنج نفره و بیشتر 205 هزار تومان واریز انجام می‌شود.

انتقاد یک نماینده از جایگزین کردن تیبا به جای پراید / مکزیک به نفت 5 دلاری هم راضی است / سود وام یک میلیونی یارانه‌بگیران چقدر است؟ / خودروسازان آلمانی از مرکل چه درخواستی داشتند؟ 2