شنبه 19 آبان 1403

بارش باران در استان‌ها؛ از آبگرفتگی تا بسته شدن راه‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بارش باران در استان‌ها؛ از آبگرفتگی تا بسته شدن راه‌ها

استان‌ها - ایرنا - ورود سامانه بارشی به کشور باران و برف را بار دیگر میهمان آسمان استان‌های مختلف کشور کرده است؛ بارش باران در نواحی جنوب غربی کشور به حدی بوده که موجب آبگرفتگی معابر و انسداد جاده‌های استان بوشهر شده است.

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر بارش برف، باران، تندر و وزش بادشدید بسیاری از مناطق کشور را در برگرفته و سبب لغزندگی راه ها، کاهش دید رانندگان و اختلال در رفت و آمد شده است به طوری که طبق پیش بینی های سازمان هواشناسی، دمای هوا در برخی مناطق کشور تا 10 درجه سانتیگراد کاهش یافته است.

سامانه بارشی که از روزهای گذشته در مناطقی از جنوب کشور بخصوص جنوب غربی فعال شده، آبگرفتگی و مسدود شدن راه های برخی از شهرهای استان بوشهر و خوزستان را به دنبال داشته و پیش بینی می شود این بارش ها همچنان ادامه داشته باشد و گستره فعالیت خود را به مناطق مرکزی از جمله قزوین، تهران و البرز توسعه دهد.

براساس گزارش خبرنگاران ایرنا، بارش باران از روزهای گذشته در بیشتر مناطق استان خوزستان آغاز شده و هندیجان با 64 میلیمتر بارش در صدر جدول میزان بارندگی استان است. میزان بارندگی در خوزستان به حدی بود که راه های ارتباطی بین استان های بوشهر و خوزستان در پی بارندگی‌های شنبه شب و طغیان رودخانه‌های فصلی، تا اطلاع ثانوی بسته است.

هم اکنون سیلاب باعث آبگرفتگی مسیرهای دیلم - بهبهان و دیلم - هندیجان شده‌است و عوامل راهداری و امدادی در محل ورودی و خروجی این مسیرها حضور دارند.

شدت بارش‌ها در بوشهر و بسته شدن راهها

خبرها حاکی از آن است که این بارش ها استان بوشهر و راه های ارتباطی آن را بیشتر سایر نقاط همجوار تحت تاثیر قرار داده است؛ برای نمونه صبح امروز به دلیل ریزش کوه در جاده برازجان - کنارتخته این محور به عنوان مسیر اصلی ارتباط استان با شیراز مسدود شد که با تلاش عوامل راهداری ظهر امروز این مسیر بازگشایی شد.

به گفته جهانگیر دهقانی مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر، اکنون محورهای ارتباطی گناوه - برازجان، دیلم - بهبهان، جاده ساحلی بوشهر - گناوه - ریگ و دیلم - هندیجان به علت طغیان رودخانه‌های فصلی و بارندگی مسدود است.

دهقانی اضافه کرد: افزون بر این چندین محور روستایی در شهرستان گناوه شامل تل تل - بقعه در بخش مرکزی و گاوسفید در بخش ریگ و روستاهای چاه تلخ، مال شهاب، خواجه گیر، بیدو، کنار خاطر و شیخ زنگی و بنه احمد شهرستان دیلم نیز همچنان مسدود هستند؛ البته آبگرفتگی محورهای روستایی به صورت موقت است و انتظار می‌رود با فرونشستن آب آبنماها این راه‌های روستایی باز شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر افزود: همچنین قسمتی از بخشهای شبانکاره، سعدآباد، آبپخش و شهر وحدتیه از توابع شهرستان دشتستان نیز به علت طغیان رودخانه‌های بالادست دچار آبگرفتگی معابر و برخی از خانه‌ها شده‌است که اکیپ‌های امدادی در حال امداد رسانی هستند.

وی ادامه داد: همچنین در زمان حاضر باد شدید منجر به قطعی برق گناوه شده است که با تلاش نیروهای برق این شهرستان مشکل بخش زیادی از مشترکین برطرف و تنها بخش کمی از آن هنوز قطع است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: آبگرفتگی معابر، خیابان‌ها و منازل از مهمترین مشکلات این بارندگی است که نیروهای امدادی هلال احمر در حال امداد رسانی به مردم هستند.

براساس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان بوشهر فعالیت سامانه بارشی در این استان تا فردا شدت می‌گیرد و در این ارتباط نسبت به آبگرفتگی معابر و سیل هشدار سطح نارنجی (آمادگی) اعلام شده‌است.

آبگرفتگی در معابر شهری و اخلال در پروازهای شیراز

گزارش خبرنگاران ایرنا از فارس نیز حاکی از این است که با شدت گرفتن بارش باران در استان طی یکی 2 ساعت اخیر، برخی معابر در نقاط مختلف استان از جمله شیراز دچار آبگرفتگی شد؛ گزارش‌هایی مبنی بر آبگرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی شهرها از جمله شیراز، کازرون، ممسنی و فیروزآباد دریافت شده که بلافاصله از فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها خواسته شده که نسبت به باز کردن مسیر حرکت آب و رفع مشکل آبگرفتگی اقدام کنند.

همچنین با شدت گرفتن بارش‌ها و نامساعد شدن شرایط جوی، پروازهای خروجی و ورودی فرودگاه بین‌المللی شیراز که تا صبح امروز بدون مشکل در حال انجام بود، دچار اختلال شد به طوری که مه گرفتگی و شدت بارش‌ها باعث لغو پرواز شرکت هواپیمایی ماهان از شیراز به مقصد خارک شد و همچنین پرواز شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی از بندرعباس به مقصد شیراز به دلیل شرایط بد جوی موفق به فرود در فرودگاه شیراز نشد و به بندرعباس بازگشت.

هواشناسی درباره آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه‌های فسا هشدار داده است و اکنون نیروهای امدادی در این استان در آماده باش کامل هستند.

لغزندگی جاده‌ها و آبگرفتگی در برخی استان‌هان

از استان کرمان که سومین استان متاثر از بارش‌های جنوب کشور به شمار می رود، خبر می رسد که محورهای کوهستانی در جنوب این استان با وجود بارش‌های پراکنده باران، باز و تردد خودروها در جریان است و در اواخر امشب بارش برف در محورهای کوهستانی شهرستان جیرفت وجود دارد وهم اکنون تامین ماشین آلات راهداری و دپوی شن و نمک برای عملیات راهداری در محل راهدارخانه‌های جبالبارز و سربیژن در حال انجام است.

در استان اصفهان نیز جاری شدن رواناب و سیلاب در برخی از رودخانه‌های فصلی جنوب و شرق اصفهان گزارش شده اما تاکنون خسارتی برجای نگذاشته است؛ بارش های پراکنده تا امشب در استان اصفهان ادامه خواهد داشت و با وجود بارش ها در بسیاری از محورهای جنوبی و غربی، راه‌های شریانی و اصلی این استان باز بوده و تردد ایمن و روان در آنها جریان دارد.

اکنون بارش برف در محورهای غربی و جنوبی نجف آباد - داران، سمیرم - شهرضا، سمیرم - یاسوج، چادگان - چلگرد، چادگان - داران، چادگان - نجف آباد، داران - بویین، بویین - الیگودرز، خوانسار - دامنه، خوانسار - گلپایگان، فریدونشهر - داران، فریدونشهر - پشتکوه، دهاقان - سمیرم و زرین شهر - شهرکرد ادامه دارد.

در چهارمحال و بختیاری بارش برف راه‌های ارتباطی 15 روستای دهستان موگویی و هفت روستای بخش بازفت شهرستان کوهرنگ را مسدود کرد؛ میزان برف در ارتفاعات و گردنه‌های شهرستان به بیش از 30 سانتی‌متر برآورد می‌شود که همین موضوع راه ارتباطی روستاهای مناطق سخت‌گذر شهرستان را مسدود کرده است.

هرچند خبرها حکایت از آن دارد که تردد در گردنه‌های شهرستان کوهرنگ از جمله چری، تاراز و شاه‌منصوری برقرار است اما گذر از آن بدون زنجیرچرخ به سختی انجام می‌گیرد.

هواشناسی قم نیز با اعلام وضعیت هشدار سطح نارنجی پیرامون بارندگی‌های اخیر از شهروندان خواسته تا از تردد و توقف در مسیر رودخانه‌ها و روان‌آب‌ها دوری کنند؛ دمای هوا در این استان حدود 10 درجه کاهش یافته است و وقوع مخاطراتی همچون آب گرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها، لغزندگی جاده‌ها، سرما زدگی محصولات کشاورزی در مناطق مرتفع استان و کاهش دید افقی به دلیل مه‌آلودگی قابل پیش بینی است.

اما جاده های استان تهران لغزنده اعلام شده است؛ از ساعات ابتدایی بامداد امروز یکشنبه بارش برف در ارتفاعات شمیرانات و امامزاده داود (ع) آغاز و عملیات شن، ماسه و نمک پاشی به منظور جلوگیری از یخ زدگی در مسیرهای برف گیر انجام شده است و آمادگی وجود دارد در صورت نیاز ماشین های مکانیزه برف روب فعال می شوند.

در استان کردستان نیز بارش برف و باران تمام مسیرهای اصلی و فرعی این استان کردستان را فرا گرفته و موجب لغزندگی سطح جاده‌ها شده است. اکنون بارش باران در مسیرهای منتهی به شهرستان‌های مریوان، سنندج و قروه و بارش برف نیز در مسیرهای منتهی به بیجار و دیواندره نیز موجب اختلال در ترددها شده است و همچنین محورهای منتهی به شهرستان‌های بانه و سقز نیز شاهد مه شدید بوده بطوری که در برخی نقاط دید رانندگان حداکثر بین 100 تا 300 متر است. هواشناسی آذربایجان غربی نیز نسبت به بارش برف و باران هشدار داد و طبق نتایج نقشه های هواشناسی، بارش برف و باران، مه گرفتگی و وزش باد که از روز گذشته (شنبه) در استان آغاز شده تا دوشنبه ادامه دارد و همه مناطق استان بویژه نیمه جنوبی در معرض مخاطره آب گرفتگی معابر، لغزندگی، کاهش دید و کولاک برف در جاده های مواصلاتی قرار می‌گیرند.

مه غلیظ و بارش برف خفیف دید افقی در گردنه‌های "قره‌بلاغ" در محور مهاباد - بوکان به طول پنج کیلومتر،"جواله‌ره‌شان" و "زمزیران" در محور مهاباد - سردشت به طول هشت کیلومتر به کمتر از 50 متر کاهش یافته است و رانندگان باید در این مسیر هنگام تردد از چراغ مه‌شکن استفاده کنند.

*س_برچسب‌ها_س*
بارش باران در استان‌ها؛ از آبگرفتگی تا بسته شدن راه‌ها 2