پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تجلیل از خانواده های شهدا، مدافع سلامت و حرم، پیشکسوت رسانه، میرشفیعی، نصیری، صادق زاده و جلیجو

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تجلیل از خانواده های شهدا، مدافع سلامت و حرم، پیشکسوت رسانه، میرشفیعی، نصیری، صادق زاده و جلیجو

درمراسم روز ملی پهلوانی توسط وزیر ورزش و جوانان از خانواده معظم شهدای ورزشکار، قهرمانان و جوانمردان با اهدای لوح سپاس و هدایای نقدی تجلیل به عمل آمد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی، در تقویم رسمی کشور 17 شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای ثبت شده است. مراسم گرامیداشت روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در زورخانه سردار دلها شهید قاسم سلیمانی واقع در دهکده المپیک تهران برگزار شد.

این مراسم امروز شنبه 8 خردادماه سالجاری با حضور مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان، سیدعبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، مسعود ملکی سرپرست فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی، کاوه احمدی رییس مرکز روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان، سطوتی مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، علیرضا خسروی مدیرکل دفتر امور مشتترک فدراسیون های ورزشی، نصرالله پریچهره مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، علیرضا سهرابیان رییس فدراسیون قایقرانی، پیشکسوتان و قهرمانان رشته های ورزشی مختلف برگزار گردید.

سرور بختی رئیس موسسه فرهنگی اکو طی سخنانی در آئین ملی روز فرهنگ پهلوانی که پیش از ظهر روز شنبه هشتم خرداد ماه 1400 با حضور مسئولان عالی رتبه فرهنگی و ورزشی ایران در زورخانه سپهبد شهید پهلوان قاسم سلیمانی برگزار شد، تاکید کرد: ما ملتهای سرزمین اکو، "فامیل هایی گمشده از یکدیگریم" که یقینا "روزی دوباره بهم باز خواهیم گشت" ولی چه خوب که عمر این جدایی ها را کوتاه کنیم و از آیین دیرین "پهلوانی"، پلی به سوی هم بسازیم.

متن کامل سخنان سرور بختی بدین شرح است:

هر کسی کو دور ماند از اصل خویش

بار جوید روزگار وصل خویش

"مولانا"

خانم ها، آقایان، حضار محترم

به خود می بالم از اینکه فرصت سخن راندن در جمعی را یافته ام که گوهر "پهلوانی" را در صدف "زورخانه ها" پاس می دارند و میراث دار بزرگانی شده اند که از دیرباز رسم "نان و نمک" بر ما آموختند تا عطر "فتوت" از "فطرت" ما زدوده نشود.

سخن راندن از پهلوانی در جمع پهلوانان، سخن آسانی نیست. پس تلاش می کنم به عنوان "نوخواسته ای" در ورزش پهلوانی، رسم ادب پیشه کنم و در مقابل "دلیرمردان، جوانمردان، پیشکسوتان و کهنه کسوتان"، چند جمله ای بیشتر تصدیع اوقات نکنم و به شان خود در این مجلس فاخر، که همانا "شنیدن سخنان نغز بزرگان حاضر" است، اکتفا کنم.

به عنوان رئیس موسسه فرهنگی اکو معتقدم که ما مردمان این منطقه تاریخی از "ترکیه تا پاکستان"، راهی جز بازگشت به هویت اصیل خویش برای گسترش دوستی و برادری نداریم و در همین راستاست که به "احیای رسم دیرین پهلوانی" بشدت نیازمندیم.

فراموش نباید کرد که شاهنامه به عنوان شناسنامه جوانمردی، بهترین شاخص عصر حاضر در "احیای رسوم دیرین پهلوانی" است و "پهلوان شاهنامه" باید فرآتر از قدرت بدنی، از "زشتی و بی عدالتی" دور باشد و "عقلانی و اخلاقی" عمل نماید. شاید ذکر همین خصوصیات در شاهنامه باعث گردیده که پهلوانی نزد مردمان منطقه اکو در نقطه ای بالاتر از "جنسیت" قرار گرفته و در فرهنگ عامه آنان این ضرب المثل بسیار شنیده شود که: "هر آنکس که شهنامه خوانی کند، اگر زن بود، پهلوانی کند!".

دوستان و یاران دیرین

ما ملتهای سرزمین اکو، "فامیل هایی گمشده از یکدیگریم" که یقینا "روزی دوباره بهم باز خواهیم گشت" ولی چه خوب که عمر این جدایی ها را کوتاه کنیم و از آیین دیرین "پهلوانی"، پلی به سوی هم بسازیم.

در خاتمه کلام عرض می کنم که موسسه فرهنگی اکو با افتخار اعلام می دارد که خانه ی تمامی پهلوانان این سرزمین کهن می باشد و امیدوارم به زودی در کنار یکدیگر، شاهد برگزاری مسابقاتی برای انتخاب "پهلوان اکو" باشیم تا دوباره ندای ابدی صلح و دوستی "فردوسی بزرگ" را از اعماق تاریخ سرزمین اکو به گوش جهانیان برسانیم که:"مرا آشتی بهتر آید ز جنگ / نباید گرفتن چنین کار، تنگ".

به گفته مسعود ملکی سرپرست فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی بر آئین ملی نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی در زورخانه سپهبد شهید پهلوان قاسم سلیمانی با مشارکت و همکاری هیئت ورزش های زورخانه ای استان تهران و سازمان بسیج ورزشکاران برگزار شد و اجرای آئین‌های زورخانه‌ای، همنوایی مرشدان برتر کشور، تجلیل از مروجین فرهنگ پهلوانی و سخنرانی مسوولین از مهم ترین بخش‌های برگزاری این آیین ملی بود.

در پایان این آیین توسط مقام عالی وزارت ورزش و جوانان از خانواده معظم شهدای ورزشکار، قهرمانان و جوانمردان با اهدای لوح سپاس و هدایای نقدی تجلیل به عمل آمد.

تجلیل از خانواده شهید والامقام حسین کدخدارستم قهرمان ورزشکار در رشته زورخانه ای و کشتی پهلوانی و ساکن تهران که در سال 1366 در سن 18 سالگی در منطقه مائوت عراق به مقام رفیع شهادت نائل آمده است در اولین بخش تجلیل ها قرار گرفته بود.

تجلیل از خانواده شهید والامقام جواد الله کرمی ورزشکار در رشته جودو، تکواندو و ورزشکار باستانی از شهدای مدافع حرم که سال 1395 در خان طومان سوریه به شهادت رسیده از دیگر تجلیل های این مراسم بود.

تجلیل از جانباز ورزشکار سیدمحمدرضا میرشفیعی عضو تیم ملی تیراندازی در بازیهای پاراالمپیک توکیو 2021 یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.

تجلیل از بهمن نصیری قهرمان رشته روئینگ سنگین وزن آسیا که سهمیه بازیهای المپیک سال 2021 را کسب و در حرکتی مامدگار و جوانمردانه آن را به ملی پوش قایقرانی کشور عزیزمان ایران خانم نازنین ملایی واگذار نمود، یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود که متاسفانه با توجه به محدودیت های کرونایی در این مراسم حضور نیافتند و آقای سهرابیان رییس فدراسیون به نمایندگی از ایشان در این آیین حضور داشتند.

تجلیل از جابر صادق زاده پهلوان شش دوره رقابت های کشتی پهلوانی کشور که در بسیاری از آیین ها و مراسمات ویژه کمک های مومنانه و دستگیری از نیازمندان حضور فعال و چشمگیر دارد یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.

تجلیل از علی جلیجو کاپیتان تیم ملی ورزش زورخانه ای، قهرمان طلایی چرخ تیز و میانداری کشور، آسیا و جهان، نخبه ورزش زورخانه ای کشور و سرپرست تیم گروه جوانمردان ایران زمین که با حضور موثر خود در دومین دوره مسابقه تلویزیونی عصر جدید ضمن کسب عنوان سومی این رقابت های جذاب از استعدادهای برتر ایران توانستند چهره زیبای آیین ها پهلوانی و ورزش های زورخانه ای را در رسانه ملی به تصویر بکشند، یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.

تجلیل از حمیدرضا صفرطرقی پرستار مدافع سلامت و مدافع حرم و خانواده شهید احمد داستانی شهید پرستار مدافع سلامت یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.

تجلیل از سعید مدنی پیشکسوت رسانه ورزشی که سال ها در رسانه های جمعی مختلف به ویژه در کیهان ورزشی به جامعه ورزش کشور خدمت رسانی نموده است، یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.

تجلیل از خانواده ارجمند زنده یاد مرشد پیشکسوت محمد برجی رییس اسبق کمیته مرشدان کشور که در زمان حیات خود با ارائه خدمات شایسته در حوزه هنر مرشدی قدم های موثری را در راه اعتلای آیین های این ورزش کهن و اصیل برداشت و جامعه بزرگ پهلوانی کشور برای همیشه از نام ایشان به نیکنامی یاد خواهند کرد، یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.

انتهای پیام /