دوشنبه 5 آذر 1403

تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در سازمان ملل / آرای موافق کمتر از مخالف و ممتنع

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در سازمان ملل / آرای موافق کمتر از مخالف و ممتنع

قطعنامه ضدایرانی کانادا که هر سال به بهانه حقوق بشر ارائه می دهد، شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما تعداد آرای کشورهای مخالف و ممتنع به این قطعنامه بیش از موافقان این قطعنامه سیاسی بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا با 80 رای موافق، 29 رای مخالف و 65 رای ممتنع شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. در واقع 94 کشور با این قطعنامه ضد ایرانی موافق نبودند.

کشورهایی همچون روسیه، چین، کوبا، پاکستان، هند، فلیپین، سوریه، سریلانکا، اندونزی، عراق، عمان، لبنان، اندونزی، اریتره، بولیوی، زیمباوه، ترکمنستان، قرقیزستان، بلاروس، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان، نیکاراگوئه به این قطعنامه رای مخالف دادند.

عربستان و بحرین هنگام رای گیری در خصوص این قطعنامه ضد ایرانی حضور نداشتند. کشور ونزوئلا هم به دلیل اینکه نتوانسته است حق عضویت خود را در سازمان ملل به موقع پرداخت کند، فعلا حق رای در جلسات سازمان ملل ندارد.

این قطعنامه ضد ایرانی سال گذشته نیز در مجمع عمومی سازمان ملل 78 رای موافق، 31 رای مخالف و 69 رای ممتنع کسب کرده بود.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود، پیش از این، 16 نوامبر (25 آبان ماه) در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده بود که امسال حمایت از ناآرامی‌های ایران از محورهای آن است.

این قطعنامه ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون "دستورکار وضعیت های حقوق بشری و گزارش های گزاشگران ویژه" مورد بررسی قرار گرفت که قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران همچون هر سال، در این کمیته ارائه و تصویب شد.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل هر سال قطعنامه ای به پیشنهاد کشور کانادا درباره وضعیت حقوق بشر ایران به رای می گذارد که امسال حوادث و ناآرامی های هفته های اخیر در ایران نیز در این قطعنامه گنجانده شده است و با 79 رای موافق، 28 رای مخالف و 68 رای ممتنع در این کمیته تصویب شد؛ در واقع 96 کشور به این قطعنامه رای منفی و ممتنع دادند.

به گزارش ایرنا، روز گذشته نیز قطعنامه سیاسی آمریکا در شورای همکاری اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوسوک) که کمیسیون مقام زن زیر مجموعه آن قرار دارد، به عضویت ایران در این کمیسیون پایان بخشید و بدعتی خطرناک را برای حذف مخالفان و کشورهای غیرهمسو با آمریکا پایه گذاری کرد.

بررسی پیش نویس "قطعنامه E/2023/L.4" یا همان قطعنامه سیاسی آمریکا با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای بقیه دوره 2022-2026 عضویت آن» روز چهارشنبه به وقت محلی (14 دسامبر 2022 /23 آذر 1401) در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) مطرح شد.

قطعنامه لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با 29 رای موافق، 8 رای مخالف و 16 رای ممتنع به تصویب رسید و بدعت و رویه‌ای خطرناک از سوی آمریکا پایه گذاری شد.

آمریکا و متحدان غربی اش یعنی اعضای اتحادیه اروپا و کانادا و کشورهای آرژانتین و شیلی، کلمبیا، گواتمالا، پرو و پاناما به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت دادند و کشورهایی چون مکزیک، تایلند و تونس رای ممتنع دادند.

کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه نیز به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.

کمیسیون مقام زن، نهادی زیرمجموعه اکوسوک است که از سال 1946 تلاش می‌کند در حوزه چالش‌ها و مشکلات زنان، راهگشا باشد و جمهوری اسلامی ایران از طریق انتخاباتی شفاف و دموکراتیک و با حمایت گروه آسیا و اقیانوسیه و با رای اکثریت اعضای اکوسوک به عضویت آن درآمده است.

کمیسیون مقام زن سازمان ملل 45 عضو دارد و جمهوری اسلامی ایران براساس رای اکثریت اعضای اکوسوک یعنی 43 رای از 54 رای اعضای این نهاد، از 2022 تا 2026 به عضویت این کمیسیون درآمده بود.

آمریکا به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.

دولت جو بایدن مدعی است که از تغییر رژیم در ایران حمایت نمی کند اما از آغاز حوادث ایران، با مخالفان جمهوری اسلامی ایران همسو بوده و به صراحت اعلام کرده است که به جای تمرکز بر مذاکرات برای احیای برجام، بر حوادث داخلی ایران متمرکز شده اما نقش خود را در این ناآرامی ها منکر شده است.

غرب به رهبری آمریکا سوم آذرماه در ژنو سوئیس، قطعنامه ای را در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به بهانه ناآرامی های ایران، با عنوان آنچه "وضعیت حقوق بشر در ایران" خوانده شده است، به تصویب رساند.

این قطعنامه با 25 رای موافق، 6 رای مخالف و 15 رای ممتنع به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان 6 کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رای ممتنع داده‌اند.