شنبه 29 دی 1403

تعداد نظامیان آمریکا در نزدیکی ایران چقدر است؟+ نقشه

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تعداد نظامیان آمریکا در نزدیکی ایران چقدر است؟+ نقشه

ارتش آمریکا در حال بررسی استقرار نیروهای مسلح در کشتی‌های تجاری است که از مسیر تنگه هرمز عبور می‌کنند؛ در همین راستا، 2500 نیروی آمریکایی در حال عزیمت به غرب آسیا هستند.

به گزارش مشرق،ارتش آمریکا در حال گسیل نیرو به سمت تنگه هرمز است. ناو جنگی «USS Bataan» و 2500 تفنگدار دریایی در قالب واحد «the 26th Marine Expeditional» روز 19 تیر از ایالت ویرجینیا عازم خلیج فارس شدند. دو کشتی جنگی دیگر به نام‌های «USS Mesa Verde» و «USS Carter Hall» این گروه را همراهی می‌کنند. روز 27 تیر نیز اعلام شد ناو «USS Thomas Hudner» از دریای سرخ به خلیج فارس اعزام خواهد شد.[1]

ناو جنگی «USS Bataan» در حال حرکت از اقیانوس اطلاس به سمت تنگه جبل الطارق تاریخ عکس: 29 تیر 1402

ارتش آمریکا اوایل فروردین 1402 نیز هواپیماهای جنگی «A-10 Thunderbolt II» در پایگاه الظفره امارات مستقر کرد و جنگنده‌های F-16 را به منطقه فراخواند. یک گردان هوایی جنگنده F-35 نیز روز چهارم مرداد به ناوگان هوایی آمریکا در غرب آسیا اضافه شد. جنگنده F-35 برای تقویت جنگنده‌های F-16 و A-10 در منطقه مستقر شده‌اند.[2]

آسوشیتدپرس (The Associated Press) در همین رابطه نوشت: گسیل ناو حامل نیرو و هواپیما «USS Bataan» به خلیج فارس، در کنار جنگنده F-35 و سایر هواپیماهای جنگی در حالی صورت می گیرد که آمریکا می‌خواهد بر چین و روسیه تمرکز کند. اما واشنگتن بار دیگر می بیند که اگرچه ورود نظامی به خاورمیانه آسان است، اما خروج کامل از آن دشوار است.»

ائتلاف موسوم به «سازمان امنیت دریایی بین‌المللی» نیز رزمایش «سپر نگهبان» را در نزدیکی تنگه هرمز انجام داد. این رزمایش دریایی متشکل از نظامیان 11 کشور از جمله آمریکا و انگلستان بود که روز چهارم مرداد به پایان رسید.

ارتش آمریکا در حال بررسی استقرار نیروهای مسلح در کشتی‌های تجاری است که از مسیر تنگه هرمز عبور می‌کنند. اقدامی که آمریکا در «جنگ نفتکش‌ها» به عنوان بزرگترین نبرد دریایی از زمان جنگ جهانی دوم نیز انجام نداد. خلیج فارس در بازه زمانی سال‌های 1365-1367 شاهد سلسله نبردهایی موسوم به «جنگ نفتکش‌ها» بود که رزمندگان ایران به مقابله با ارتش آمریکا و ارتش شوروی برخواستند. هدف از «جنگ نفتکش‌ها» ایجاد قحطی در ایران بود.

هواپیمای KC-135 درحال سوخت رسانی هوایی به جنگنده A-10 در نزدیکی تنگه هرمز تاریخ: 30 تیر 1402

اندیشکده موسوم به موسسه صلح ایالات متحده (USIP) نقشه‌ای منتشر کرده که طبق آن تخمین زده می‌شود ارتش آمریکا 2500 نیرو در ترکیه، 2500 نیرو در عراق، 500 نیرو در سوریه، 3000 نیرو در اردن، 13500 نیرو در کویت، 5000 نیرو در بحرین، 8000 نیرو در قطر، 2700 نیرو در عربستان سعودی، 600 نیرو در عمان و 3500 نیرو در خاک امارات متحده عربی مستقر کرده است. [4]

تعداد نیروهای ارتش آمریکا که در نزدیکی مرزهای ایران مستقر هستند منبع: اندیشکده موسوم به موسسه صلح ایالات متحده (USIP)

با استناد به آمار اندیشکده موسوم به موسسه صلح ایالات متحده (USIP)، مجموعاً در این 10 کشور غرب آسیا 41500 نظامی آمریکا مستقر است. این عدد تخمینی است و رسمی نیست. این اندیشکده از ترکیب آمار بیش از 10 منبع خبری و حاکمیتی به اعداد فوق الذکر رسیده است. تنها آمار رسمی قابل استناد، مربوط به اظهارات «دانا استرول» معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور غرب آسیا است که تعداد نظامیان آمریکا را بیش از 30 هزار عنوان کرده بود. [5]

«تریتا پارسی» بنیانگذار شورای موسوم به نایاک و از بانیان برجام در اندیشکده «Responsible Statecraft» نوشت: عربستان به منظور موافقت با عادی‌سازی روابط با اسرائیل، درخواست پیمان امنیتی با آمریکا کرده است. شاید بایدن هوشمندانه به این سمت نرود، اما معتقد است که باید نشان دهد که مایل به جنگ در خاورمیانه است [و از آن فرار نمی‌کند] - تعهدی که تعداد کمی در منطقه معتقدند آمریکا به آن پایبند است. استقرار تفنگداران دریایی آمریکا بر روی نفت‌کش‌ها ممکن است به این منظور طراحی شده باشد که به بن سلمان نشان دهد که بایدن در دفاع از سعودی در برابر ایران جدی است و دوران خروج آمریکا از خاورمیانه به پایان رسیده است.

نیروهای مسلح ایران نیز در پاسخ به تحرکات نظامی ایران تاکنون دو رزمایش نظامی برگزار کردند. نیروی هوایی ارتش روز اول مرداد رزمایشی به استعداد 92 فروند از انواع جنگنده‌های شکاری رهگیر، بمب افکن و پهپاد به منظور تمرین عملیات شناسایی و عکس‌برداری، انهدام اهداف هوایی و زمینی، عملیات روانی، جنگ الکترونیک و پدافند غیرعامل و آزمایش سامانه‌های تولید شده جدید و ادوات مدرن انجام دادند.

بخشی از رزمایش هوایی ارتش جمهوری اسلامی

روز سوم مرداد نیز موشک کروز ابومهدی به یگان‌های دریایی ارتش و سپاه الحاق شد. موشک کروز ابومهدی با برد بیش از 1000 کیلومتر قادر است هر هدفی را منهدم کند. دامنه عملیاتی کروز ابومهدی تا اقیانوس هند است و می‌تواند شناورهای سنگین وزن را قبل از ورود به دریای عمان در تیررس قرار دهد.

نیروی دریایی سپاه نیز روز 11 مرداد رزمایشی با هدف نمایش آمادگی‌های رزمی در دفاع از جزایر ایرانی و صیانت از امنیت خلیج فارس برگزار کرد. در جریان این رزمایش از 2 سلاح راهبردی «کروز دریایی قدیر» و «بالستیک فتح 360» رونمایی و الحاق شد. قدیر 300 کیلومتر برد دارد که به معنای پوشش کل خلیج فارس است.

لحظاتی آغاز رزمایش دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران گفت که سیاست آمریکا این است که راهزنان را پرورش می‌دهد، از آن طرف کشور ثالث را مقصر ناامنی می‌کند و به این ترتیب بهانه حضور در این آب‌ها را پیدا می‌کند و لشکرکشی می‌کند. سردار «شکارچی» در ادامه گفت: برگزاری این رزمایش راهبردی و منطقه‌ای علاوه بر تمرین و انتقال پیام به کشورهای دنیا، یک امیدآفرینی در داخل کشور است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز در جریان رزمایش گفت: در حفاظت و حراست از تمامیت سرزمینی، ذره‌ای کوتاهی نمی‌کنیم.

[1]:apnews.com/article/us-marines-warships-iran-gulf-22bb6222e41f6ca4d92ec097a9cd5a55

[2]:apnews.com/article/iran-us-persian-gulf-tensions-military-deployments-04b2ecc5b7c0ec488647481f82a927c6

[3]:p.dw.com/p/4Ukvy

[4]:iranprimer.com/blog/2021/jan/05/us-military-deployments-around-iran

[5]:defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3417495/defense-official-says-us-remains-committed-to-middle-east/

[6]:tasnimnews.com/fa/news/1402/05/14/2936004/

[7]:responsiblestatecraft.org/2023/08/04/with-marines-on-persian-gulf-vessels-is-biden-risking-war-with-iran/

منبع: فارس
تعداد نظامیان آمریکا در نزدیکی ایران چقدر است؟+ نقشه 2
تعداد نظامیان آمریکا در نزدیکی ایران چقدر است؟+ نقشه 3
تعداد نظامیان آمریکا در نزدیکی ایران چقدر است؟+ نقشه 4
تعداد نظامیان آمریکا در نزدیکی ایران چقدر است؟+ نقشه 5