یک‌شنبه 4 آذر 1403

تهدید مسلحانه مخالفان تاجگردون / پیشنهادی برای قالیباف / چرا احمدی‌نژاد دیگر برنمی‌گردد / روحانی در پاستور و اصلاح‌طلبان بهارستان مردم را عصبانی کردند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
تهدید مسلحانه مخالفان تاجگردون / پیشنهادی برای قالیباف / چرا احمدی‌نژاد دیگر برنمی‌گردد / روحانی در پاستور و اصلاح‌طلبان بهارستان مردم را عصبانی کردند

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

اسامی 3 منتخب مجلس برای تایید اعتبارنامه قرائت نشد

اعتبارنامه 273 منتخب مجلس یازدهم شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 11 خرداد 99) پارلمان بررسی شد. بر این اساس پس از قرائت گزارش شعب در باره اعتبارنامه منتخبان مذکور، اعتبارنامه 270 منتخب تأیید شده و نام 3 منتخب دیگر قرائت نشد. بر اساس این گزارش اسامی غلامرضا تاجگردون منتخب گچساران، کاظم دلخوش اباتری منتخب مردم صومعه سرا و حسین محمدصالحی منتخب فریدن در مجلس قرائت نشد.

احمد نادری، نماینده مردم تهران با اشاره به تهدید شدن خود به برخورد با اسلحه گرم در صورت عدم تأیید اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون اظهار داشت: از روز گذشته و پس از اعتراض رسمی جمعی از نمایندگان مجلس نسبت به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون پیام‌های مختلفی در پیام رسان‌ها و یا به صورت پیامکی و تلفنی دریافت کرده‌ایم.

وی افزود: پیام‌هایی که در خصوص اقای تاجگردون به دست من رسیده است عموما سراسر توهین، تهدید و ارعاب است که از جمله آن تهدید به برخورد با اسلحه گرم (برنو) بوده است.

نادری به ایلنا گفت: بین نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متأسفانه بعد از اینکه برخی نمایندگان روی اعتبارنامه آقای تاجگردون اعتراض گذاشتند، ایشان هم روی اعتبارنامه چند نماینده از جمله محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، امیرحسین قاضی‌زاده، احمد امیرآبادی فراهانی و علی نیکزاد که همه جریان‌های درون انقلاب هستند اعتراض گذاشت؛ البته این اعتراض‌ها بعدا پس گرفته شد چون مستندات قانونی نداشت.

محمد حسین فرهنگی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز با اشاره به اینکه اعتبار نامه اکثر نمایندگان مجلس یازدهم به تصویب رسید، اظهار داشت: در مورد اعتبار نامه‌هایی که تصویب نشده است، شعب 15 گانه اعتراضات را مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر اعتبارنامه این افراد در شعبه به تصویب برسد، مجددا به صحن علنی ارجاع می‌شود و تأیید آن در صحن علنی اعلام می‌شود.

وی افزود: در صورتی که اعتبارنامه این افراد در شعبه رد شود به کمیسیون تحقیق ارجاع می‌شود که این کمیسیون هم 15 روز فرصت دارد تا نتیجه بررسی خود را به شعبه اعلام کند.

اما امروز روزنامه اصلاح طلب اعتماد با پیش کشیدن مسائل سیاسی به دفاع از تاجگردون پرداخت و نوشت: مجلس یازدهم در قرق اصولگرایان است و اصلاح‌طلبانی همچون پزشکیان و تاجگردون، به تعداد انگشتان دو دست نمی‌رسند، اما همین معدود اصلاح‌طلبان هم خار چشم دست‌راستی‌ها شده و روح‌الله نجابت، منتخب متولد 68 شیراز جلودار نبردی شده که پشت‌سر، علیرضا زاکانی، رییس احتمالی فراکسیون اکثریت مجلس یازدهم و البته علی‌اکبر کریمی، نماینده اصولگرای اراکی‌ها در دوره دهم و یازدهم ایستاده‌اند تا اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون را به بهانه آنچه «رانت‌خواری و کسب منافع اقتصادی» و «اعمال نفوذ شبکه‌ای از طرق مختلف در دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های تابعه و بخش عمومی» مدعی شده‌اند، به چالش بکشند.

بیشتر بخوانید:

تایید اعتبارنامه منتخبان مجلس یازدهم؛ رد «تاجگردون و دلخوش» در مرحله اول / «زاکانی و پیرهادی» تایید شدند

مکاتبه با شورای نگهبان برای اعتبار نامه تاجگردون

ادعای نماینده مجلس: به علت اعتراض به اعتبارنامه «تاجگردون» تهدید مسلحانه شده‌ام

اعتراض به اعتبارنامه نماینده چادگان

تهدید نماینده تهران بعد از اعتراض به اعتبارنامه تاجگردون

***

 پیشنهاد برای «قالیباف نو»

فرهیختگان نوشت: حالا ترکیب جلسه سران قوا چیزی شبیه قسمت‌های پرهیجان مناظره‌های انتخاباتی 96 است، رای قاطع روز پنجشنبه نمایندگان مجلس یازدهم به محمد‌باقر قالیباف، این قاب را کامل کرده است؛ برخی از اصلاح‌طلبان و حامیان دولت از این ترکیب ناراضی‌اند و آن را ضد رای مردم می‌دانند، احتمالا تصور آنان این است که رای و نظر مردم در مورد افراد و صلاحیت‌هایشان همیشه ثابت می‌ماند. بد نیست آقایان برای خروج از این خلسه اجتماعی که تاثیرات ناگواری در آینده سیاسی‌شان خواهد داشت یک نظرسنجی در مورد میزان محبوبیت رئیسی، قالیباف و روحانی در شرایط فعلی برگزار کنند و آن را انتشار عمومی دهند یا برای خودشان مرور کنند که در انتخابات اسفند 98 سرلیست آنها در تهران، تقریبا یک‌دهم رئیس مجلس فعلی رای آورده است.

فرهیختگان در ادامه 11 پیشنهاد مطرح کرده که در صدر آنها اصلاح مجلس است: مجلس یازدهم اگر می‌خواهد ناظر خوبی بر فرآیند‌های کشور باشد، باید اول سازوکار نظارت بر خود را به‌شکل جدی پیگیری کند. مجلس اگر می‌خواهد مساله عدالت و رفع تبعیض را دنبال کند باید اول از خود شروع کند، حقوق و مزایای نمایندگان را به‌شرایط نرمالی رسانده و آن را به‌اطلاع مردم برساند، مجلس اگر می‌خواهد منادی ادبیات شفافیت باشد، این کار را اول باید از خود شروع کند، از آرای نمایندگان، از امکانات تخصیص‌یافته به افراد، از ماموریت‌ها و حق ماموریت‌ها... اینها می‌تواند تا حدودی برای مردم اطمینان‌آفرین باشد، فضای رسانه‌ای درخصوص مدیریت قالیباف در مناصب قبلی به‌گونه‌ای بوده است که لزوم جدی گرفتن موارد بالا را بیش‌از‌پیش ایجاب می‌کند.

بیشتر بخوانید:

بیانیه نمایندگان مجلس در خصوص خط و مشی یازدهمین دوره پارلمان

قالیباف: مجلس یازدهم بنای تقابل و مچگیری ندارد / 4 رویکرد تحول در مجلس؛ شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی

***

در خانه ملت کار کنید؛ در خانه خودتان قرآن بخوانید!

مشرق نوشت: حجت‌الاسلام حسین جلالی، نماینده منتخب مردم رفسنجان در مجلس یازدهم گفت: بر همین اساس به ذهنم آمد که اگر مجموع نمایندگان دوره یازدهم هر روز دو صفحه قرآن کریم را بخوانند، می‌توانیم تقریبا روزانه یک ختم کامل داشته باشیم. لذا در حال تقسیم صفحات قرآن بین نمایندگان براساس حروف الفبا هستم و به ترتیب صفحات ابتدایی هر نماینده را برای وی ارسال می‌کنم تا از یکشنبه، 11 خردادماه، این برنامه آغاز شود...

نمایندگان محترم از مجلس پول می‌گیرند که وظایف نمایندگی را به انجام برسانند نه اینکه قرآن بخوانند! فلذا مشغول شدن به مستحبات در وقت اداری؛ شبهاتی را پیرامون حلیت حقوق دریافتی نیز بوجود می‌آورد!

یقینا اگر آقای جلالی به جای خبر برنامه‌ریزی برای ختم قرآن؛ خبری مطلوب را پیرامون حوزه انتخابیه خود مثل پیگیری مشکلات احتمالی بازنشستگان صنعت مس، شهرسازی بهتر در رفسنجان، تسهیلات بیشتر در صادرات پسته و مقولاتی از این دست را بیان می‌کردند؛ هم به رسالت نمایندگی خود عمل کرده بودند و هم در راستای رضای پروردگار، مشمول دعای خیر مردمان حوزه انتخابیه نیز می‌شدند.

***

واعظی وزیر بهداشت را تهدید کرده استعفا کند؟

ابوالفضل ابوترابی، منتخب نجف آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: از منبع موثق شنیدیم که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور دکتر نمکی وزیر بهداشت را تهدید کرده که در صورتی با دولت هماهنگ نباشد، باید استعفا دهد.

وی افزود: واعظی در این تهدید به دکتر نمکی گفته چرا از رئیس جمهور در بحث مقابله با کرونا تقدیر و تشکر نکرده است در حالی که رئیس جمهور زحمات زیادی کشیده است؟

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور جوابیه‌ای به مصاحبه ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس یازدهم واکنش نشان داد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: همچنین جهت اطلاع اهالی محترم رسانه و افکار عمومی متذکر می‌گردد برخلاف مطالب مندرج در مصاحبه مذکور و شایعاتی از این دست همدلی، همراهی، حمایت و پشتیبانی پیوسته جناب آقای دکتر واعظی رئیس محترم دفتر رئیس‌جمهوری، هفته گذشته تقدیر رسمی وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ایشان را نیز در پی داشت.

بیشتر بخوانید:

ابوترابی: واعظی وزیر بهداشت را تهدید کرده استعفا کند

فشار واعظی برای استعفای نمکی تکذیب شد

***

مداخله مجلس در امور اجرایی کم شود

اکبر ترکان مشاور سابق رئیس‌جمهور در رابطه با ارزیابی خود از آغاز به کار مجلس یازدهم به مهر اظهار داشت: به عقیده بنده، شاید اولویت مجلس یازدهم باید این باشد که آسیب‌هایی که در مجلس دهم به شخصیت مجلس وارد شده است را بزداید.

مشاور سابق رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مجلس نباید در عزل و نصب‌ها دخالت کند، گفت: این اقدامات به مجلس آسیب می‌زند. مجلس یازدهم باید کارهای بد مجلس دهم را از خودش دور کند. همین حرف‌ها باعث آلودگی‌ها می‌شود و این رفتارها کار را از مسیر درست منحرف می‌کند.

***

علت فوت بانوی حاشیه‌نشین کرمانشاهی چیست؟

تسنیم نوشت: در چند روز گذشته اخباری در فضای مجازی مبنی بر تخریب یک آلونک چند متری توسط مأموران اجراییات شهرداری کرمانشاه به دلیل زمین‌خواری در انتهای شهرک فدک منتشر شد که متعلق به یک خانم سالخورده، دختر و نوه بی‌سرپرستش بود.

گفته می‌شود این خانم بعد از مقاومت در مقابل این اقدام مأموران شهرداری به اردوگاه چشمه‌سفید که محل نگهداری معتادان است منتقل می‌شود و به دلایل نامعلوم که به گفته برخی برخورد نامناسب مأموران است جان خود را از دست می‌دهد.

این در حالی است که اخیرا مسئولان اعلام کرده‌اند که آن مرحومه هیچ اعتیادی نداشته و معتاد خواندن وی از سوی مأموران تنها سرپوشی برای رفتارهای غیرانسانی خود آن‌ها بوده که البته اینچنین رفتاری حتی با فرد معتاد نیز دور از شأن و منزلت انسانی است.

امثال «آسیه پناهی» در حاشیه کرمانشاه کم نیست و این نشان‌دهنده کم‌کاری و غفلت مسئولان شهری است که نه درد مرکز شهر را دوا می‌کنند و نه وضعیت حواشی شهر را سامان می‌دهند و تمام قدرت‌نمایی و اقتدار آن‌ها در مقابل پیرزن ضعیفی خلاصه می‌شود که به ناچار تنها چند متر زمین را به عنوان سرپناه خود و خانواده‌اش یافته است.

بیشتر بخوانید:

انتقاد نماینده مجلس از حادثه مربوط به آسیه پناهی

***

از هشت عضو اصلی کمیسیون اصل نود، 7 نفر ردصلاحیت شدند

علیرضا زاکانی، نماینده مردم قم با بیان اینکه شفافیت نخستین و اصلی ترین اقدام مجلس یازدهم است گفت: متأسفانه از هشت نفر عضو اصلی کمیسیون اصل 90 هفت نفر رد صلاحیت یا به نحوی به آنان گفته شد در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شرکت نکنند.

زاکانی افزود: شفافیت تنها به رای نیست بلکه ابعاد مختلفی دارد که باید به خوبی به تمامی ابعاد آن پرداخته شود.

نماینده مردم قم گفت: بطورکلی برای شفافیت در مجلس باید در چند سر فصل از قبیل آرای کمیسیون و صحن، نظرات و دیدگاه ها، مکاتبات، تعاملات، دریافتی نمایندگان، سفرهای خارجی، قائل شدن امتیازات برای نمایندگان و غیره باید اقدامات اساسی انجام شود.

بیشتر بخوانید:

زاکانی: شفافیت، قدم اول مجلس یازدهم است

***

روحانی در پاستور و اصلاح‌طلبان در بهارستان مردم را عصبانی کردند

علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات فضای متاثر از عملکرد ضعیف حسن روحانی در پاستور و نماینده‌های اصلاح طلب در بهارستان را این گونه توضیح می‌دهد: به دلیل همین ضعف در عملکرد و نارضایتی ایجاد شده به دنبال آن، اگر همه ژنرال‌های اصلاح طلب در انتخابات 98 تایید صلاحیت می‌شدند هم معلوم نبود که رای می‌آوردند. مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس ارزیابی مثبتی از نامزد‌های اصلاح طلبی نداشتند.

صوفی به عملکرد ضعیف فراکسیون امید و حسن روحانی در قامت رئیس جمهور مورد حمایت اصلاح‌طلبان اشاره کرد و یادآور شد، آن‌ها نتوانسته اند، انتظارات مردم را برآورده کنند و مردم را عصبانی کرده اند و به اصلاحات لطمه زدند.

صوفی به تابناک گفت: انتظار ما (اصلاح طلبان) این بود، اگر مجلس دست عقلای هر دو جریان می‌افتاد شاهد تصمیمات و همکاری‌های مشترکی بین جریانات اصولگرا و اصلاح‌طلب در کشور بودیم که می‌توانست اوضاع را بهبود بخشد و نارسایی‌های موجود را حل و نظر مردم را جلب کند.

***

اصلاح‌طلبان نباید زیر بار کاندیدای اجاره‌ای بروند 

عبدالله ناصری، عضو سابق شورای عالی اصلاحات در گفت‌وگویی اظهار داشت: قبل از هر اظهارنظری، تاکید می‌کنم که حضور در عرصه انتخابات و قرار گرفتن در معرض رأی مردم حق مسلم همه گروه‌های سیاسی است. پس نه اصلاح‌طلبان باید به صرافت شرکت نکردن بیفتند و نه هیچ کسی به خودش اجازه بدهد که فکر محدود کردن جریان اصلاحات و کمرنگ کردن این تفکر در انتخابات را در ذهن بپروراند.

ناصری توضیح داد: به نظر من بهتر است اصلاح‌طلبان به سراغ تیپ‌هایی چون معین، صفایی‌فراهانی یا رضا خاتمی بروند. چون این چهره‌ها هم شایستگی و توانایی لازم را برای اداره امور دارند و هم به احتمال بسیار زیاد می‌توانند نظر مثبت مردم را برای رأی دادن جلب کنند.

عبدالله ناصری در پایان گفت: نکته روشن این است که اصلاح‌طلبان نباید زیر بار کاندیدای اجاره‌ای بروند.

***

تردید اصلاح‌طلبان برای حمایت از آقای فیلسوف

صبح نو نوشت: لاریجانی با سبقه محافظه‌کاری، از دید اصلاح‌طلبان بدل به یک چهره رفرم‌طلب و تحول‌خواه شود. اصلاح‌طلبان که به شدت با کمبود نیروی واجد شرایط نامزدی برای ریاست جمهوری بعدی مواجهند، چندان بدشان نمی‌آید که برای زنده ماندن در عرصه سیاسی ایران، همچون سال‌92 بار دیگر در زمین نامزدی اجاره‌ای بازی کنند. بی‌شک، حمایت از لاریجانی شاید بتواند اصلاح‌طلبان را در قدرت نگاه دارد اما بیش از پیش از آن‌ها قلب هویت خواهد کرد و اصلاح‌طلبی را به بوته بی‌آرمانی و صرفا فرصت‌طلبی و قدرت‌طلبی گرفتار خواهد کرد.

این همان مساله‌ای است که می‌تواند به بهانه اختلاف میان دو طیف مهم اصلاح‌طلبی یعنی قدرت محوران عمل‌گرایی مانند حزب کارگزاران سازندگی و آرمان‌گرایان نزدیک به محمد خاتمی [مشخصا سازمان منحله مجاهدین انقلاب و جبهه منحله مشارکت] تبدیل شود.

پیش از همه این‌ها، سؤال اساسی‌تر این است که با وجود عملکرد غیرقابل دفاع دولت و مجلس تحت سیطره اصلاح‌طلبان طی 4و7سال گذشته، آیا اصلا علی لاریجانی شانسی برای پیروزی در انتخابات‌1400 خواهد داشت؟ قطع به یقین، همه آنچه درباره اصلاح‌طلبان و نسبت‌شان با قدرت گفتیم، بستگی به شانس پیروزی آقای فیلسوف دارد.

***

احمدی‌نژاد هنوز در نارمک از مردم نامه می‌گیرد!

آفتاب یزد نوشت: خانه معروف نارمک هنوز محلی است که گاهی جلویش صف می‌کشند. باهمان نامه‌های معروف، بهانه خوبی است برای دیدن مرد ریز نقش و خاص دنیای سیاست ایران، برای آنکه با وی خوش و بشی کنند با او عکس یادگاری بگیرند، از خوبی‌های او بگویند و با عنایت به اوضاع عجیب و غریب امروز به وی بگویند: «خدا پدرت را بیامرزد».

علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است: علی رغم همه ضعف‌هایی که حسن روحانی از خودش نشان داد و انصافا عملکرد این دوساله به گونه‌ای بود که سابقه منفی احمدی‌نژاد را به حاشیه برد، اما اقدامات احمدی‌نژاد چیزی نیست که اگر به حاشیه رفت، فراموش هم بشود. فجایعی در زمان احمدی‌نژاد به بار آمد که خیلی کمتر از فجایع 96 تا 98 و حوادث تلخ آن بود. نباید تصور کرد که مردم دوباره به دنبال انتخاب بد و بدتر بروند. برای همین علی رغم همه نمایش‌های اخیر مثل نامه گرفتن‌های احمدی‌نژاد نمی‌شود تصور کنیم که او دوباره احیا خواهد شد. از سویی ساختارکشور نیز به او اجازه حضور دوباره در قدرت را نمی‌دهد و از طرفی وی در شرایط هژمونی هم نیست که مثلا با حمایت از یک کاندیدا در سال 1400 آن کاندیدا رای بیاورد.

شرق هم نوشت: فیلمی از محمود احمدی‌نژاد در شبکه‌های مجازی منتشر شده که هفت سال بعد از پایان ریاست‌جمهوری‌اش در اتومبیلی جلوی منزل در محله نارمک همچنان در حال پاراف‌کردن نامه‌های مردم است؛ نامه‌هایی که معلوم نیست به چه مقصدی فرستاده خواهند شد... شاید هم همه اینها هدفمند و عامدانه در راستای شایعه بازگشتش به قدرت صورت می‌گیرد؛ بازگشت به عرصه قدرت با انتخابات 1400. نزدیکانش هم تحرکات انتخاباتی‌شان را شروع کرده‌اند و خودش هم هر روز وزرای سابق را در دفتر ولنجکش به حضور می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید:

اقدام عجیب احمدی‌نژاد در محله نارمک!

***

شناسایی 2516 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور

کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز 11 خرداد 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 516 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، 511 مورد بستری و دو هزار و 5 مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 151 هزار و 466 نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 63 بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 7797 نفر رسید.

بیشتر بخوانید:

تعداد جان باختگان کرونا به 7797 نفر رسید

وزارت بهداشت: گرما، کرونا را از بین نمی‌برد / حتما ماسک بزنید / برای زندگی مسالمت آمیز با کرونا آماده شویم