یک‌شنبه 4 آذر 1403

توضیح خاندوزی درباره افزایش قیمت دلار / پاسخ خبرگزاری دولت به انتقاد قالیباف از میرکاظمی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
توضیح خاندوزی درباره افزایش قیمت دلار / پاسخ خبرگزاری دولت به انتقاد قالیباف از میرکاظمی

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

توضیح خاندوزی درباره افزایش قیمت دلار

به گزارش تسنیم، سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد طی در نشست مشترک اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با مسئولان سازمان امور مالیاتی، در پاسخ به سؤال نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره تلاطم‌های اخیر نرخ ارز اظهار داشت: از روز چهارشنبه هفته گذشته تا کنون، جلسات متعددی در دولت و بانک مرکزی با حضور مسئولان این بانک و وزرای مرتبط با حوزه واردات و صادرات برگزار شده است و به‌شدت پیگیر این موضوع هستیم که هرچه سریع‌تر به نرخ‌هایی برگردیم که به‌لحاظ تعادل اقتصادی، نرخ‌های سالم و واقعی‌تری هستند.

وی تصریح کرد: برخی التهابات کشور و نیز فضای رسانه‌ای که با ایجاد جو روانی، صاحبان سرمایه را ترغیب به تبدیل پول‌های خود به دلار می‌کنند در افزایش قیمت ارز تأثیرگذار هستند.

خاندوزی متذکر شد: درست است که کلاً ممکن است چند هزار نفر بیشتر تحت تأثیر این فضا قرار نگیرند، اما به‌خاطر کم‌عمقی بازارها، ورود و خروج روزانه چند صد میلیارد تومان نیز می‌تواند آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: به‌نظر من مسئله مهم این است که بتوانیم بر این ناآرامی‌ها و نااطمینانی‌های ذهنی نسبت به آینده اقتصاد غلبه کنیم.

خاندوزی با اعلام اینکه "اتفاقات اخیر منجر به نوعی نااطمینانی و موج تبدیل دارایی‌ها به ارز و خروج از کشور شد"، تأکید کرد: این در حالی است که اقتصاد ایران کاملاً پایدار است و در مسیر مهار تورم حرکت می‌کند و ما باید تلاشمان را صرف پاک کردن هراسی کنیم که بیهوده در ذهن فعالان اقتصادی پیدا شده است؛ ضمن اینکه بانک مرکزی هم وعده داده است ظرف حداکثر چند روز آینده، شرایط ارز را به قبل برگرداند.

***

انتقاد قالیباف از عملکرد دولت در تخصیص بودجه تولید

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس و در جریان بررسی گزارش مشترک دو کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره عملکرد دستگاه‌ها در خصوص بند الف تبصره 18 قوانین بودجه 1400 و 1401، گفت: به همان اندازه که معیشت برای ما مهم و دارای اولویت است، اشتغال هم اولویت دارد.

وی ادامه داد: ما در برنامه ششم و بودجه سال‌های 1400 و 1401 منابعی را برای اشتغال و معیشت پیش بینی کردیم. قصد ما این نیست که از معیشت بزنیم و به اشتغال بدهیم. ما می‌گوییم باید منابع در جای خود هزینه شود.

رئیس مجلس همچنین گفت: در سال 1400 از بند 38 تبصره 14، 32 همت (1000 میلیارد تومان) برای بحث مربوط به تبصره 18 و اشتغال پیش بینی شد طبق گزارش تفریغ بودجه 100 درصد منابع تبصره محقق شد. شما 100 درصد منابع را برای معیشت دادید؟ اما چرا منابع را به اشتغال ندادید. به جای 32 همت حدود 19 همت پرداخت شد یعنی 13 همت از درآمد قطعی به بخش اشتغال پرداخت نشده است. حال اینکه باید سازمان برنامه و بودجه این 13 همت را به وزارتخانه‌های مربوطه برای اشتغال پرداخت می‌کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی قانون نوشته می‌شود باید در جای خود هزینه شود به خصوص در دو موضوع معیشت و اشتغال وقتی که این اتفاق رخ نمی‌دهد مجلس باید چه کاری انجام دهد.

موافقت رهبری با درخواست دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی

به گزارش ایرنا، در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه -17 آبان - مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملکرد دولت در تحقق منابع بند الف تبصره 18 قانون بودجه 1401، میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: سال گذشته در نیمه دوم سال 19 همت برای تبصره 18 پرداخت شد این تبصره در دولت قبل هیچ عملکردی نداشت.

وی از نمایندگان خواست که به نکات دولت در مورد منابع بودجه توجه کنید و اظهار داشت: خواهش می کنیم در مجلس منابع درآمد های غیر واقعی بودجه را افزایش ندهید زیرا تحقق نمی یابد، عملکرد سال گذشته تبصره 14 حدود 340 همت بوده است. در سال 1401 هیچ افزایش قیمتی در حامل‌های انرژی و حجم تولید نداشته‌ایم، چطور شما این در آمد را از 330 به 640 همت افزایش دادید!! این درآمد تحقق پیدا نمی کند، ما روی تحقق 66 درصد این منابع حساب کرده ایم بنابراین 200 همت در این تبصره عدم تحقق داریم.

میرکاظمی با اشاره به تلاش دولت برای جبران این کسری برای تخصیص اعتبارات اشتغال گفت: رئیس جمهور در نامه ای از مقام معظم رهبری مجوز خواست که 20 درصد سهم صندوق به تملک و اشتغال اختصاص یابد و در بانک ها سپرده گذاری شده و چند برابر به اشتغال تخصیص یابد که ایشان نیز با برداشت 10 درصد موافقت کردند.

پاسخ خبرگزاری دولت به انتقاد قالیباف

ایرنا نوشت: دست کم نیمی از مسئولیت بودجه 1400 به عهده دولت سیزدهم نیست. دولت سیزدهم در عمل از نیمه دوم سال عهده‌دار قوه مجریه و نهادهای اقتصادی همچون سازمان برنامه و بودجه شد. بنابراین، باید این مورد را در قضاوت در باره تحقق یا عدم تحقق اهداف قانون بودجه 1400 در نظر داشت...

نکته دوم و مهم‌تر به امکان تحقق منابع برآورد شده توسط نمایندگان مجلس است. این موضوع مختص دولت سیزدهم نبوده و در سال‌های گذشته و دولت‌های قبل نیز نمایندگان ادوار مختلف مجلس، برآوردی فراتر از توان و ظرفیت‌های دولت‌ها از درآمدهای بودجه داشته و به همین خاطر همیشه عدم تحقق منابع درآمدی منجر به عدم اختصاص بودجه بخش‌های مختلف از جمله اشتغال می‌شود...

دولت در لایحه بودجه 1401 منابع هدفمندی یارانه‌ها را 470 هزار میلیارد تومان برآورد کرده بود اما نمایندگان مجلس در اصلاحات خود، رقم منابع هدفمندی یارانه‌ها را به 636 هزار میلیارد تومان افزایش دادند و برای 166 هزار میلیارد تومان اضافه‌شده، مصارف مختلفی دیدند. دولت در آن زمان هشدار داد که این افزایش منابع،‌محقق نخواهد شد و درواقع مجلس برای درآمدهای غیرقابل تحقق، هزینه‌های قطعی دیده است. اکنون که پیش‌بینی دولت درست از کار درآمده، برخی در مجلس از دولت انتقاد می‌کنند که چرا مصارف دیده‌شده را به طور 100 درصد پرداخت نکرده است!»

***

واکنش زیدآبادی به پدیده اهانت به روحانیون

احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی نزدیک به طیف ملی مذهبی در کانال تلگرام خود نوشت: «این پدیده‌ای که به نام "عمامه‌پرانی" شهرت یافته و مورد خوشحالی برخی از مخالفان شده است، عمدتاً جانب روحانیونی را می‌گیرد که هیچ موقعیت حکومتی ندارند و چه بسا خود از منتقدان و حتی قربانیان سیاست‌های جاری باشند.

پیرمرد معممی که پای پیاده از کوچه و خیابان عبور می‌کند، دارای چه موقعیتی است که انداختن عمامه‌اش کسی را به وجد آورد؟

روحانیونی که دارای پست‌های عالی در نظام هستند، معمولاً به سادگی در انظار عمومی ظاهر نمی‌شوند و اگر هم بشوند، از محافظت و مراقبت لازم برخوردارند.

بنابراین، این اقدام فقط جانب افراد بی‌گناه و بی‌پناهی را می‌گیرد که تنها جرم‌شان پوشیدن عبا و قبا و عمامه است!...

چرا روشنفکران منصف و مداراجو نسبت به این پدیده‌ها هشدار نمی‌دهند؟» ***

وحیدی: در حوادث اخیر مشکل مهمی در مدارس نداشتیم

به گزارش ایسنا، احمد وحیدی، وزیر کشور در حاشیه نشست علمی تخصصی مدیران ارشد ستادی و استانی سازمان بهزیستی کشور در جمع خبرنگاران افزود: ما مشکل مهمی در اتفاقات اخیر در مدارس نداشتیم. در بعضی از مدارس اندک مشکلی بود که با تذکراتی که به اولیاء و مربیانشان و خود آنها داده شد توجه کردند و مشکلاتی هم اگر بود برطرف شد.

وی افزود: آن اندک دانش آموزانی هم که احیانا دچار یک آسیبی هستند و به هرحال دچار خلاءهای روحی و فکری هستند که بعضی از کارها را می‌کنند؛ باید با ملاطفتی که صورت می‌گیرد مشکل آنها برطرف شود.

وزیر کشور درپاسخ به این سوال که دانش‌آموزان چطور می‌توانند از کشور دفاع کنند، گفت: ما مشکلی اصولا در دانش آموزان نداشتیم. عملکردشان خیلی خوب بوده است و البته دانش آموزان امید و آینده یک کشور هستند و باید خوب درس بخوانند و متعهدانه و مسئولانه با همه نیازمندیهای کشورشان آشنا شوند و بتوانند بازیگران اصلی صحنه مدیریت آینده کشور باشند.

***

توضیحات سخنگوی قوه قضائیه درباره بررسی پرونده های حوادث اخیر

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای القاصی رئیس دادگستری استان تهران دوشنبه 9 آبان گفته بود که تاکنون قریب به هزار فقره کیفرخواست در استان تهران برای بازداشتی‌ها صادر شده است. آیا این تعداد افزایش یافته تا امروز و برای رسیدگی به این پرونده‌ها چند شعبه دادگاه در نظر گرفته شده است؟ گفت: تاکنون 1024 مورد کیفرخواست صادر شده است. قطعا نسبت به رسیدگی به اغتشاشگران و تفکیک آنها با دقت کامل انجام می شود و رسیدگی متضمن مولفه سرعت و دقت و صحت خواهد بود و این اقدامات باید بازدارندگی و عبرت آموزی داشته و پشیمان کننده باشد و تمام تلاش این است که حقی از احدی تضییع نشود.

وی افزود: دادگاه ها علنی است مگر اینکه قرار غیرعلنی صادر شود. به تعداد متناسب با حجم فرایند نتایج حاصل می شود.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: چهار شعبه "دادگاه انقلاب" برای رسیدگی به این پرونده‌ها تعیین شده است. یک شعبه "دادگاه کیفری دو" برای سرعت در رسیدگی و یک شعبه "دادگاه کیفری یک" برای رسیدگی به جرایم مهم هم در نظر گرفته شده است. همچنین در شهرستان‌های تهران مثل اسلامشهر و دماوند و پردیس و ورامین یک شعبه "دادگاه انقلاب" اختصاص داده شده است.

ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در اغتشاشات اخیر چه تعداد پرونده تشکیل شده و بیشترین عناوین مجرمانه برای چه موضوعاتی بوده است؟ گفت: در هر پرونده‌ای که تشکیل شده به محض اینکه متهمان شناسایی شدند، اولین اقدامی که دادسرای محل وقوع بزه انجام داده بررسی با دقت و کامل بوده است. در صورت احراز مقدماتی وقوع جرم از ناحیه مرتکب، قرار تأمینی مناسب صادر می‌شود. نهایت تلاش این است افرادی که مرتکب جرمی نشدند، بلا درنگ آزاد شوند. اگر مرجع رسیدگی به این نتیجه رسید که افراد متنبه شدند، این شرایط برای قاضی در صورت ارسال پرونده، لحاظ می‌شود.

وی افزود: آنهایی که مسببین و زمینه ساز اغتشاشات بوده و مرتکب جرح شدند و با چاقو به پهلوی بسیجی زدند و طلبه را در عین مظلومیت به قتل رساندند از چنگال قانون نمی‌توانند فرار بکنند.

***

معاون رئیسی: اعتراض، امری پذیرفته است

به گزارش ایسنا، محمد دهقان معاون حقوقی رییس جمهور در سومین جلسه شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه اجرایی کشور با بیان اینکه اعتراض در کشور ما امری طبیعی و پذیرفته شده است و در عین حال برخی نارسایی‌های موجود در کشور نیز قابل انکار نیست، افزود: آنچه در این چند روز اتفاق افتاد فراتر از اعتراض بوده است و به اذعان یکی از مسئولان رژیم پهلوی، دشمن با بکارگیری همه توان و ظرفیت خود بویژه رسانه آمده بود تا ورای براندازی، ایران را تجزیه کند که طبعاً مجموعه حقوقی کشور نمی‌تواند نسبت به آن بی‌توجه باشد و باید علاوه بر اقدامات مورد نیاز حقوقی وظیفه خود را برای تبیین مسأله و روشن شدن آن به انجام برساند.

معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه بستر همواره برای تجمعات اعتراضی فراهم بوده و ما نه در شعار که در باور و عمل مدافع حقوق و خواست مردم هستیم، افزود: قطعاً هر حرکت و اقدامی که منجر به آشوب و بلوا در کشور و کشته شدن مردم شود، اعتراض نیست.

دهقان با اشاره به اینکه هر جوانی که در این اغتشاشات کشته شود برای همه ما غصه‌آور است، تصریح کرد: همه بویژه دانشجویان و نخبگان باید مراقبت کنند که اعتراض‌شان به اغتشاش منجر نشود و در اینجا مدیریت با خود نخبگان است.

***