تکمیل اشراف اطلاعاتی ایران با «ماهواره نور»/ کشورهای همسایه از تکیه به غرب بینیاز میشوند
در میزگرد تخصصی «بررسی ابعاد مختلف پرتاب ماهواره نور»، کارشناسان سیاست داخلی و خارجی به تحلیل دستاوردهای فعلی و آینده این موفقیت بزرگ در عرصه نظامی و سیاسی پرداختند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، چهارشنبه هفته گذشته و همزمان با سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ماهواره نور به همراه موشک ماهوارهبر سه مرحلهای قاصد به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. این خبر توسط سایت جهانی رصد ماهوارهای تائید و به بمب خبری رسانههای جهان تبدیل شد که بازخوردهای فراوانی در اقصا نقاط جهان داشت.
به همین بهانه و بهمنظور تبیین هر چه بهتر دستاوردهای این اقدام بزرگ در عرصههای دفاعی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجه، حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و معاون سابق بینالملل حزب موتلفه، مسعود ولی زاده، عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین و محمدحسن ساقی، دبیر جبهه اعتدال شرق کشور در دو بخش این موضوع بررسی کردند.
«بخش اول»
ماهوارهبر «قاصد» مهمتر از ماهواره «نور» بود
مسعود ولی زاده، عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین در خصوص دستاوردهایی که ماهواره نور از لحاظ دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی برای ایران دارد و در آینده خواهد داشت، اظهار کرد: چیزی که به نظر میرسد برای این ماهواره حائز اهمیت باشد این است که ماهوارهبر قاصد مهمتر از ماهواره نور بود، از طرف دیگر اینکه لانچر این ماهواره یک لانچر متحرک بود که یک اتفاق مهمی است.
وی افزود: طبیعتا آن کسانی که باید پیام جمهوری اسلامی را پیرامون این قضیه میگرفتند. یک سری لانچرهای ثابت هست که برخی کشورها استفاده میکنند و امکان حمله به این لانچرها زیاد است چون محل ثابتی دارند و شناسایی میشود و امکان تخریب آنها به وجود میآید؛ اما لانچرهای متحرک که کشورهای کمتری این تکنولوژی را در اختیار دارند از لحاظ سازوکار نظامی و دفاعی قدرت بسیار بیشتری را دارند.
ماهواره نور، سامانه جامع مدیریت هوشمند نیروهای نظامی کشورمان را تکمیل کرد
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین خاطر نشان کرد: مورد بعدی که در این حوزه قابلتأمل است بحث توان هماهنگی تمام جانبه سیستم جامع دفاعی کشور است، به این جهت که قوای هوایی، زمینی و دریایی آرایش موزاییکی همه اینها با هم امکان مدیریت اطلاعاتی واحد به وجود میآورد و این نکته بسیار مهم و قابلتأملی است زیرا در فضای نظامی بسیار اتفاق مهمی است که در جنگ یک سامانه جامع مدیریت هوشمند بر تمامی امکان نظامی و دفاعی یک قدرت نظامی وجود داشته باشد.
ماهواره نور، زمین مبارزه موشکی ایران را به سواحل اقیانوس اطلس کشاند
وی عنوان کرد: توئیتی را دیدم که این ماهواره در مسیر حرکتش از روی سرزمینهای اشغالی و کشور مصر عبور میکند؛ از طرفی مهم برای ما سرزمینهای اشغالی است که رصد اطلاعاتی ما برای هر آنجایی که نیاز باشد قابلتأمل است و نکته بسیار مهم این کار از منظر نظامی توازن قدرت نظامی، آغاز عصر توازن نظامی یا حرکت به سمت توازن قدرت نظامی مسئله بسیار مهمی است که اگر دشمن شماره یک و قسم خورده ما از تکنولوژی استفاده میکند و عبارت گزینههای روی میزش را به کار میبرد، ما نیز باید به آن تکنولوژی دست یابیم و تا به حالا باید مطرح میکردیم که پایگاههای او در کشورهای پیرامونیمان را اگر نیاز بود مورد حمله قرار میدادیم، حالا زمین مبارزه ممکن است سواحل اقیانوس اطلس باشد و این از منظر نظامی یک بحث دارد و از منظر سیاسی بحثهای مفصل دیگری دارد که در بحث قدرت بازدارندگی و جایگاه هژمونی و قطببندیهای آینده کاملا قابلتحلیل و بررسی است.
در ادامه محمدحسن ساقی، دبیر جبهه اعتدال شرق کشور در خصوص دستاوردهای ماهواره نور اظهار کرد: پرتاب ماهواره نور به فضا توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک حرکت ارزشمند برای نظام و از طرف دیگر در ایام شعبانیه یک حرکت بزرگی برای ملت ایران بود.
وی افزود: ماهواره نور در مدار زمین و در فاصله 425 کیلومتری زمین قرار گرفت از طرفی تمام فشارهای رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران زیر 300 کیلومتر است و پیش از این زمانی که بحث هستهای ایران مطرح بود آمریکایی ها خیلی فشار آوردند که پرتاب موشک های ایران نهایتا زیر 300 کیلومتر در کره زمین قرار بگیرد که الحمدالله امروز ماهواره نور در فاصله 425 کیلومتری زمین قرار گرفت که افتخار بزرگی برای ایران است.
ماهواره نور، اشراف اطلاعاتی در مرزها را بالا میبرد
ساقی تصریح کرد: این اتفاقات میتواند در درخشش بیش از پیش کشورمان در بخش اطلاعات نظامی، صنعتی و علمی مؤثر باشد و در این رابطه واقعیت این است که پیش از این اشراف اطلاعاتی دقیقی از فعالیت های دشمنان نظام بهخصوص در محدوده مرز کشورمان تا به حال نداشتیم؛ این در حالی است که آنها هزاران اتفاق را از جاسوسی و هزاران مشکل در کشور مان رقم میزدند لذا ما باید اشراف اطلاعاتی کافی داشته باشیم.
دبیر جبهه اعتدال شرق کشور بیان کرد: این واقعیت در بحث جغرافیایی و علمی کشور ما در دنیا مطرح شد و برای خیلی ها حیرتآور بود چون وقتی موشک ظفر 1 موفق نشد دشمنان همه خوشحال شدند و فکر میکنم پیام سردار سلامی بود که ما پشت سر این قضیه پیام خوبی را برای کشور خواهیم داشت و لذا با توجه به حک شدن آیههای قرآن و در مدار زمین قرار گرفتن، این ماهواره یک نشانه بود که در ایام شعبانیه قلب حضرت مهدی روشن و منور شد هم برای مردم و هم جامعه علمی و دانشمندان بهخصوص برای پیشرفت دستگاههای اطلاعاتی و نظامی کشور ما که انشاالله تأثیرگذار است. من فکر میکنم این اقدام برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی شکل گرفت درصورتیکه کشورهای جهان در مدار زمین بیش از 2000 ماهواره دارند که در حال گردش هستند و این ماهواره در هر 90 دقیقه دور زمین میچرخد.
وی افزود: این واقعا از لحاظ علمی هم برای ما شگفتآفرین است و هم هدیه بزرگی برای ماست که باید قدر بدانیم و این اقدام بسیار مناسب و شجاعانه قابلتحسین برای سپاه پاسداران در رابطه با پرتاب ماهواره نور بود که انشاالله این خلأ برای نیروهای مسلح کشور ما پر خواهد شد.
ماهواره نور اشراف اطلاعاتی و رصدی ایران را تکمیل کرد
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه در خصوص دستاوردهای ماهواره نور اظهار کرد: موفقیت سپاه را در فتح مدار 425 کیلومتری زمین و دستیابی به یکی دیگر از مؤلفههای قدرت یعنی فضا را توسط این رزمندگان عزیز سپاه تبریک عرض میکنم و آرزوی موفقیت بیشازپیش برای همه این عزیزان در عرصه دفاعی و امنیتی و اطلاعاتی کشور داریم. از بعد دفاعی به نظرم تا اکنون نگاه ما نسبت به دفاع از کشور از پایین به بالا بود و از طریق رادارهایی که در اختیار داشتیم و امکانات زمینی که در اختیار ما بود هر تحرکی را در فضا باید مورد دقت و کنترل قرار میدادیم و در واقع دوربین ما رو به بالا بود.
وی تصریح کرد: با این ماهوارهای که در مدار قرار گرفت ما یک دوربین رو به پایین در اختیار داریم که ضمن اینکه تمام تحرکات دشمن را میتواند در سطح کره زمین در محدودهای که حوزه اشراف این ماهواره است مورد رصد و کنترل و اسکن قرار دهد و همه اینها را اطلاعاتش را به مراکز مربوطه منتقل کند، یک نگاه از بالا به پایین خواهیم داشت که این امر، نگاه از پایین به بالای ما را در کنترل تحرکات دشمن تکمیل میکند و احیانا تهدیداتی که علیه کشور ما صورت میگیرد.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: تقویت دقت موشکهای ما در مناطق مختلف کشور و جهان هست که موشکهایی که در اختیارداریم از 700 کیلومتر تا 3000 کیلومتر مثل موشکهای سجیل تا 3000 کیلومتر را میتواند تحت تأثیر قرار دهد. موشکهای ما تابهحال دومرحلهای بوده و مرحله سوم آنکه نقش اصلی را در دقت زدن هدف دارد آن مرحله سوم را نداشتیم.
ترقی عنوان کرد: با موتور فضایی که به نام سلمان توسط سپاه ساخته شد و در این موشک کار گذاشته شد ما اولا مرحله سوم این موشکها را میتوانیم داشته باشیم و این موتور قابلکنترل از راه دور هست و میتواند انحراف موشک از 15 متر را به حدود چند سانتیمتر تقلیل دهد. لذا این نوع توان دفاعی موجب میشود ما در نقطه زنی توفیق بیشتری داشته باشیم و از آسیب رساندن به انسانها و جاهایی که نمیخواهیم آسیب ببیند این توان ما را بسیار بالا میبرد؛ بنابراین از لحاظ دفاعی بسیار مهم است.
ایران در بحث کسب اطلاعات نظامی خودکفا شد
وی ادامه داد: در حال حاضر کشورها برای اطلاعات نظامی به چند کشور خاص که از این امکانات برخوردار هستند مراجعه میکنند؛ چه اطلاعات تصویری و چه مخابراتی و... مجبور هستند که دست به دامان آمریکا و کشورهای دارای این تکنولوژی شوند. جمهوری اسلامی برای کسب اطلاعاتش دیگر نیازی به آنها ندارد و هر چه بخواهد از فضا داشته باشد نیازی به قدرتها ندارد و در این زمینه خودکفا شده است.
دورپروازی پهپادهای ایرانی با ماهواره نور محقق شد
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: نکته دیگری که در بعد دفاعی به آن اشاره میکنیم آن است که ما پهپادهایی داریم مثل فطرس که بدون سرنشین و تهاجمی است و قابلکنترل از راه دور را دارد که در آینده میتواند پروازهای طولانی را داشته باشد؛ این نوع پهپادها بهوسیله این ماهواره میتواند هدایت شود و ما دورپروازی را بهوسیله این ماهواره میتوانیم محقق کنیم که این مسئله خیلی تأثیر دارد بر توان دفاعی کشور و نقش بازدارندگی بسیار مهمی را برای کشور ما خواهد داشت.
ترقی افزود: همانطور که میدانید ما از نظر ماهواره 4 ماهواره را به فضا پرتاب کردیم و این پرتاب بعد از اینکه ما تلاشمان در پرتاب ماهواره ظفر در 500 کیلومتری با شکست مواجه شد و بعد از اینکه کلا بحث ماهواره و این صنعت از صنعت به نظامی منتقل شد و تغییر مکان پیدا کرد خب این ارتقا هم به توان دفاعی کشور افزود و هم به قدرت اطلاعاتی دفاعی کشور ما اضافه کرد و هم آن مسامحهکاریها و غفلتهایی که در دولت بود و تقریبا از سال 2010 یا 2013 بخش فضایی ما در دولت تعطیل شد و توجهی به آن نشد این تأخیر را توانست در این اقدام جبران کند و ما یک جهش بسیار خوبی را در این مسئله بتوانیم به دست بیاوریم.
برای رسانههای بیتفاوت به دستاورد ماهواره نور، متأسفم
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: امروز جمهوری اسلامی به لحاظ دفاعی بسیار قویتر و به لحاظ بازدارندگی از توطئهها و حملات دشمن بسیار قویتر از گذشته شده و علت عصبانیت آمریکا و غرب بیشتر این است که اولا مداری را که داشت از بین میرفت و تقریبا داشتیم فضا را از دست میدادیم، توانستیم مدار را در اختیار بگیریم و از آن استفاده کنیم و بهرههای لازم را برای امنیت کشورمان ببریم. برای دشمن بسیار نگران کننده است و باید به این اقدام که موجب غرور ملی کشور ما شد افتخار کرد و متأسفیم از آنهایی که نسبت به این توان ملی و اقتداری که نظام جمهوری اسلامی به دست آورده و تهدیدزدایی میکند از کشور، سکوت کرده و بیتفاوت از کنار آن گذشتند و حتی در مطبوعاتشان حاضر به بزرگ کردن این مسئله در تیتر اولشان هم نشدند و کاملا سعی کردند این مسئله را سانسور کنند و در جهت منافع غربیها عمل کنند.
آمریکا سیاست «بازی بزدل» را در قبال ایران پیش گرفته است
مسعود ولی زاده، عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین در خصوص دلایل موفقیت این پروژه و پیام پرتاب ماهواره توسط سپاه برای دیگر کشورها مخصوصا کشورهای همسایه داشت، اظهار کرد: در دو حوزه سیاست خارجه و داخلی اقدامات سیاسی قابل بررسی است؛ در سیاست خارجه به جهت اینکه بتوانیم به تحلیل دقیق و فهم عمیقتر نسبت به آن چیزی که پیش روی ماست و آن اتفاقی که افتاده و تبعاتی که خواهد داشت برسیم نیاز به این داریم که در یک مدل مفهومی صحبت بکنیم؛ مدل مفهومی بازی بزدل است؛ مدلی که اساس رابطه ایران و آمریکا و مجموعه غرب به معنای یک تلاش هژمونیک برای استعمار را شکل میدهد و میتواند تحلیل خوبی به ما ارائه دهد.
وی افزود: مدل بازی بزدل میگوید در مواجهه و مقابله دو عنصر که هر دو توان و قدرت دارند و به دنبال اصالت گفتمانی خود هستند، چنانچه بین این دو عنصر تقابل به وجود آید، در فرآیند بازی بزدل که پس از حضور ترامپ خیلی عمیقتر و جدیتر شده این است که هر طرف تلاش برای ایجاد رعب در طرف دیگر کند و هر لحظهای که هر کدام از این طرفین یک گام رو به عقب بردارند شرایط را مهیا کردند که طرف مقابل یک گام روبهجلو بیاید و اولین گام رو به عقب هیچ مسیری برای بازگشت ندارد. یعنی چنانچه جمهوری اسلامی در برابر غرب یک گام رو به عقب بیاید آنها ادامه خواهند داد.
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین یادآور شد: این یک مدل علمی مشخص است که به نظر ما به جهت تحلیل رابطه ایران و آمریکا قابلتأمل است؛ در این مدل هر کس که برای اولین بار کوتاه بیاید از اعمال قدرت و از نشان دادن توان خودداری کند و در برابر نشان دادن توان طرف مقابل ضعف نشان دهد آغاز پیش روی طرف مقابل را ایجاد کرده است. شرایط ایران و آمریکا در این وضعیت فعلی همین شرایط است که با برداشت غلط ترامپ این احساس در او ایجاد شد که با افزایش فشار در بدنه اجتماعی میتواند بدنه اجتماعی را از حاکمیت جمهوری اسلامی فاصله دهد، با افزایش تحریمها و امثالهم و از سوی دیگر با افزایش تهدیدهای جدی و عملی نسبت به جمهوری اسلامی این بازی بزدل را میبرد به سمتی که جمهوری اسلامی مجبور به عقبنشینی شود.
مدل حضور آمریکا در منطقه مدل وقیحانه است
ولی زاده تصریح شد: بدون تعارف حضور دولتی که پالسهای همراه با ضعف را نسبت به طرف مقابل ارائه میدهد در این قضیه نقش بازی میکند و سبب میشود آمریکا در این مسیر جدیتر جلو بیاید و حساس کند قویتر میتواند کار کند و دست او باز تر شود برای اعمال قدرت. کارهایی را انجام میدهد که در سالهای گذشته دیدیم و میبینیم. اظهار نظرهای شاذ، مستقیم و تهدید آمیز ترامپ و همه تیمی که دور و بر او هستند. در این مدل شهادت سردار سلیمانی، حضور آمریکا در منطقه و تهدیدات مستقیم آمریکا معنا پیدا میکند و از همه مهمتر جری شدن و وقیح شدن آمریکا معنا پیدا میکند؛ در این مدل مهم است که چه کسی اعمال زور را نمایان انجام میدهد و امکان رعب را افزایش میدهد؛ لذا میبینیم که مدل حضور آمریکا در منطقه مدل وقیحانه است.
سپاه به عنوان عامل اقتدار جمهوری اسلامی در فضای جهانی مطرح است
وی عنوان کرد: به میزانی که جمهوری اسلامی اعمال قدرت خود را افزایش دهد در برابر اعمال این قدرت مذموم میتواند به نتیجه برسد؛ در نتیجه هرگونه پالسی از ضعف چه درگذشته و چه در آینده حتما نتیجه منفی دارد و هر عکسالعملی از ما که نشان از قدرت و سلامت ما داشته باشد ما را در این مدل بازی بزدل در جایگاه بالاتری قرار میدهد. نتیجهاین میشود که سپاه به عنوان یک عامل اقتدار جمهوری اسلامی در فضای جهانی گامهای خود را دارد صریحتر و جدیتر برمیدارد؛ این اتفاق از نظر من یک پیام سیاسی بسیار واضح دارد و همه این را درک کردند. از سناتورهای آمریکایی و رسانهها و... که جمهوری اسلامی چنانچه لازم بداند به تکنولوژی هایی دست پیدا خواهد کرد که بازی و میدان جنگ را در صورت نیاز هرگونه فعالیت دفاعی بهجایی ببرد که شاید تصور آن هم از سوی دیگر وجود ندارد. علیالخصوص که با طراحی دقیق رهبری، متناسب با اینکه مدل چالش ما با غرب یک چالش عقلایی است به این معنی که ما در فضای بینالمللی صرفا از نظر ایدئولوژیک با غرب روبرویی نمیکنیم، بلکه در گفتمان خود هم از چالش عقلایی استفاده کنیم.
خسارت تسلیم و سازش از مقاومت بیشتر است
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین خاطر نشان کرد: رهبری مطرح میکنند که خسارت تسلیم و سازش از مقاومت بیشتر است؛ این یک چالش عقلایی عمیق است یعنی وقتی ما روبروی غرب ایستادگی میکنیم سختیهایی داریم اما آسیبهای این کمتر از آسیب سازش است؛ ما اگر سازش کنیم دیگر هیچی نداریم. لذا در این مدل چالش عقلایی که در فضای سیاست بینالمللی جمهوری اسلامی معنا پیدا میکند که ما نیاز داریم برای اینکه حرف ما جدی گرفته شود پتانسیل سازی کنیم یعنی ما به عنوان یک کشور مهم در دنیا شناخته شویم که حرف ما دیده شود. این ماهوارهبر این امکان را دارد که ما را در حوزه مسائل نظامی، علمی قدرتمند میکند.
ولی زاده ادامه داد: یکی از همین پتانسیل سازی ها همبستگی داخلی و مفاهمه داخلی است که ما در این زمینه مسئله داریم و برای اینکه بتوانیم به یک مفاهمه داخلی در مورد لزوم چالش با غرب و مدل چالش با غرب برسیم گفتگو بکنیم و خود انتقادی کنیم. ما در فضای سیاست داخلی نیاز به یک مفاهمه داریم؛ نیاز به این داریم که همبستگی داخلی بین نخبگان ما ایجاد شود به جهت اینکه اولا ما نیاز به چالش با غرب داریم که به نظر بنده تودهها این را پذیرفتند، یعنی این تجربه سیاسی که برای ما به وجود آمده عموم مردم اعتقاد به این دارند که ما با غرب نمیتوانیم به نتیجه برسیم.
وی یادآور شد: برای رسیدن به این نقطه ما نیاز داریم که گفتگو کنیم و در مورد کنشهای خودمان در مواجهه با غرب حرف بزنیم. اولین نکته این است که در فضای سیاست داخلی ما میبینیم روزنامه شرق در پس این اتفاق هیچ واکنشی در صفحه اول خود نشان نمیدهد؛ این یک قسمت قضیه است که با توجه به سابقهای که دارد خیلی هم عجیب نیست، اما اتفاقی که پسازآن میافتد عجیبتر است؛ مطلبی که پسازآن در همین روزنامه چاپ میشود تئوریزه میکند که چرا روزنامه شرق این فضا را نداشته؛ یک نگرش که نگرش بسیار غلط و خطرناکی برای جمهوری اسلامی است که طبیعتا در دولت و فضای اصلاحات حضور پررنگ دارد.
عدهای به دنبال القای تفکر پایان دوره توان بازدارندگی نظامی در کشور هستند
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین افزود: حرفی که اشاره میکنند این است که قدرت بازدارندگی در دوران گذشته و سالهای دور مربوط به قدرت نظامی بود، هر کس قدرت نظامی بیشتری داشت توان بازدارندگی بیشتری داشت؛ اسم این را میگذارند توان بازدارندگی و میگویند دو مدل توان داریم، توان نظامی و توان اقتصادی و مطرح میکنند که دوره توان بازدارندگی نظامی تمامشده و در نتیجه اگر به موشکی میرسیم این توان بازدارندگی ندارد؛ یعنی ما باید به یک قدرت اقتصادی مثل چین برسیم تا توان بازدارندگی پیدا کنیم.
ولی زاده تصریح کرد: این حرف غلط است چون در همه کنشهای اصلاحطلبان این قضیه را میبینیم که یک تضاد درونی وجود دارد؛ در همین مطلب در صحبتهای ریاست جمهوری وقتی از آنها میپرسیم اقتصاد چطوری باید درست شود؟ میگویند دیپلماسی عمومی، اقتصاد برونزا و غیره در این مطلب اشاره میکنند که اقتصاد درونزا اصلا امکان ندارد و نیاز به سرمایهگذاری خارجی دارد و در نتیجه میگویند دیپلماسی راه رسیدن به وضعیت اقتصادی مطلوب است؛ اگر بازدارندگی اقتصادی اصالت دارد مسیرش از یک مسیر سیاسی میگذرد؟ این یک تضاد درونی عجیب است؛ یعنی میگویند که اقتصاد توان بازدارندگی ایجاد میکند بعد خود آنها میگویند برای همین اقتصاد هم ما نیاز به دیپلماسی داریم؛ دیپلماسی از کجا میآید؟ آیا همبستگی داخلی در دیپلماسی اثر ندارد؟
وی عنوان کرد: نکته جالب اینجاست که در همین نشریه عنوان میشود سال 84 بدترین زمان ما بود که دیپلماسی عمومی ما خدشهدار شد و اقتصاد دچار مشکل شد درحالیکه همه قطعنامههای اصلی علیه ما در سال 88 تصویبشده. آیا توان نظامی و قدرت رسانهای هژمونیک یک نظام در دیپلماسی اثر ندارد؟ شوخی و خنده است اگر بگوییم اثر ندارد. پس نگاه این جریان نسبت به اینکه ما بشویم یک قدرت اقتصادی و راه تبدیلشدن یک قدرت اقتصادی را برونزا میدانند و حل چالش با آمریکا میدانند و عین عبارت است که میگویند چالش ما با آمریکا باید حل کنیم تا اینکه بتوانیم اقتصادمان را درست کنیم! اما اصل آن چالش آن است که اساسا آیا این چالش حلشدنی است؟ آیا رابطه گرگومیش حلشدنی است؟ ما به ذات مسئله تمدنی با غرب داریم لذا این مسئله حل نشدنی است و این تضاد درونی ایران و غرب تقلیل پیدا میکند به یک مسئله در اندیشه اصلاحطلبان سبب این میشود که مسئله را به این شکل ببینند که اینها اثر ندارد و خیلی ساده انگاره بگویند ما باید به یک قدرت اقتصادی تبدیل شویم، برای قدرت اقتصادی شدن باید دیپلماسی کنیم برای دیپلماسی شدن هم باید از همهچیز کوتاه بیاییم و در نتیجه تبدیل به قدرت میشویم.
اقتصاد و دیپلماسی از قدرت نظامی و فرهنگی جداشدنی نیست
وی گفت: درحالیکه تجربه تاریخی به ما نشان داده که اولا آن چالش حلشدنی نیست؛ چون ما مدتها اعتماد کردیم و بیاعتمادی دیدیم؛ این ضعف عقلی است که اگر بخواهیم چالش را حلشدنی ببینیم و دوم اینکه مسیر اقتصاد را به عنوان یکی از عوامل تبدیلشدن به قدرت میبینیم اما راهکار رسیدن به یک اقتصاد درست اولا درونزاست که مشخصا با وضعیت جهانی بهراحتی قابلاثبات است و ثانیا اقتصاد فقط در اندیشه لیبرال است که منفک از حوزه سیاسی و اجتماعی است و این غربزدگی سبب میشود این تصور در ما پیدا شود؛ نمیشود که اقتصاد و دیپلماسی را از قدرت نظامی و فرهنگی جدا کرد پس حتما فعالیتهای سپاه اثر فراگیر دارد.
موفقیت ماهواره نور حاصل مدیریت جهادی بود نه ساختارهای بوروکراتیک دولت
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین تصریح کرد: عملکرد رسانهای معقول را ما تجربه داشتیم؛ اینطوری نبود که قبلش کلی مانور بدهیم بعد شکست بخوریم و باعث سرافکندگی شود؛ این باز در حوزه سیاست داخلی ما قابلتأمل است. وزیر ارتباطات چند بار این اتفاق را تجربه کردیم از سوی ایشان که نویدهایی داده میشود و بعد انجام نمیشود و این سبب ضربه به ماست؛ این شوآف ها میتواند منطقیتر اتفاق بیفتد. تفاوت ساختارهای جهادی با ساختارهای رسمی و بوروکراتیک است؛ دولت یک سری ساختار بوروکراتیک دارد ولی سپاه به عنوان یک ساختار جهادی میبینیم در عرصههایی که مسئولیت دارد نتیجه میگیرد؛ اگر دولت و مجلس هم ساختار جهادی پیدا کند میبینیم نتیجهای که به دست میآید میتواند متفاوت باشد از طرف دیگر سپاه در عرصه بینالمللی عین تمام جمهوری اسلامی است یعنی وقتی میگوییم سپاه فلان کار را کرد یعنی تمام مردم این کار را کردند.
محمدحسن ساقی، دبیر جبهه اعتدال شرق کشور در این خصوص اظهار کرد: آمریکا با تمام توان و تأسیسات نظامی برای ترور شهید سلیمانی وارد شد و تمام تحلیلهای دنیا این اقدام غلط را قبول نکردند و با آن امکانات انگار به یک کشور میخواستند حمله کنند. این اقدام در واقع ترس و رعب و وحشت آنها را بر همه منتقل کرد و در واقع از لحاظ معنوی و نظامی، نیروی مقاومت را هم در کشور خودمان و هم در خاورمیانه بهخصوص در سوریه و لبنان و یمن و عراق تبیین کرد.
وی تصریح کرد: کشورهای همسایه ما در حاشیه خلیجفارس آنقدر از لحاظ جغرافیایی محدود و مناسب نیستند؛ شاید آنها نیاز به امکانات نداشته باشند ولی این نیاز کشور ما در ارتباط با یک ماهواره نظامی مثل نور1 در مدار زمین آن هم در بلندترین نقطه زمین یک پیام بسیار مهمی را هم برای کشورهای همسایه هم برای دشمنان داشت؛ اینکه آمریکا پرتاب ماهواره را نقض قطعنامه میدانند به خاطر این است که آنها در ارتباط با ترور شهید سلیمانی عکسالعمل سپاه پاسداران در آنواحد به پایگاه عین الاسد و مشابه و حتی بدتر از آن دارند پیشبینی میکنند.
ساقی ادامه داد: واقعیت این است که دشمنان داخلی و خارجی ما کم نیستند؛ بعضی توصیههای مقام معظم رهبری و حضور و نظارت ایشان در کل عملکرد نظامی و سیاسی ما در کشور تذکرات بهموقع ایشان بسیار هشیارانه است که کشورهای دنیا از ایران حساب میبرند از طرف دیگر کاربرد ماهواره نور هم تصویربرداری هم ناوبری هم هشدارهای سریع و هم هواشناسی است لذا این کاراییها باعث وحشت دشمنان شده و در واقع اینها فکر نمیکردند به این شکل اتفاق بیفتد و در آینده هم انشا الله پیشرفتهای علمی و اقدامات بسیار مؤثری را خواهیم داشت.
دبیر جبهه اعتدال شرق کشور عنوان کرد: یکی از بحثهایی که امروز در این عملیات همیاری که درون کشور خود در ارتباط با کرونا داشتیم حضور مردم و همکاری مردم همراه با حاکمیت همه اذعان داریم که یک همکاری ملی بود که برای شکست کرونا و شکست پیامی که دشمنان نسبت به کشور ما داشتند؛ ما اگر بخواهیم مقایسه کنیم با کشورهای پیشرفته که خیلی ادعا دارند در بحث حقوق بشر، دیدیم که از ارسال دارو و تجهیزات به کشور ما و بعضی کشورها خودداری کردند.
پرتاب ماهواره نور حق مسلم کشور ماست
وی بیان کرد: امروز پرتاب ماهواره نور حق مسلم کشور ماست؛ امروز چیزی که مهم است و باید درس بگیریم؛ بایستی در همه شرایط ارکان کشور و نیروهای سیاسی در راستای وحدت و یکپارچگی گام بردارند و در این خصوص اگر کارگزاران نظام ذرهای با هم هماهنگ نباشند چه انتظاری از مردم و جریانات سیاسی داریم؟ همه باید دستبهدست هم دهیم؛ شاید در شرایطی اتفاقاتی در کشور افتاد؛ با تمام بحرانها جنگیدیم، چه در مذاکرات برجام، عهدشکنی آمریکا و مقاومت ملت ما و... تمام اینها نشان از این همراهی است.
ساقی تصریح کرد: به نظر من آمریکا ادعایی دارد که نگران از بالستیکهای موشکی است؛ ایران موقعیتهایی در کشورهای همسایه دارد؛ اینها نگران هستند که اطلاعاتی که در اختیار اینها بود تماما شکست خورد و واقعیت این است که اصلا اینها نمیتوانند در مقابل ایران عرضاندام کنند لذا آحاد مردم باید بر حفظ نظام بیشتر ارزش قائل شوند و اگر امروز این وحدت و همراهی به آمار بهداشت جهانی توجه کنیم ما نسبت به خیلی از کشورهای مدعی و پیشرفته بهتر بودیم و این نتیجه حفظ انسجام و ساختاری است که به لطف خدا در کشور میبینیم.
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص پیام پرتاب ماهواره نور برای دیگر کشورها اظهار کرد: دلیل موفقیت این اقدام در درجه اول این بود که مدیریت این کار تحت نظر فرماندهی کل قوا بود و اصولا کارهایی که در ذیل مدیریت ولیفقیه در جهان دارد انجام میشود دارای یک پیروزی جدی است نشاندهنده این است که چون کار برای خداست و از غیر خداترسی وجود ندارد و روحیه علم مبتنی بر باور دینی است بهطور طبیعی از عنایات خاص خداوند هم برخوردار میشود و موفقیت را به ارمغان میآورد و دلیل دوم این است که روحیه ما میتوانید در به وجود آورندگان این پدیده از شاخصههای پررنگ است؛ یعنی نیروهای انقلابی هم اعتمادبهنفس دارند و هم روحیه ما میتوانیم را میشود در آن دید.
تکیه بر ظرفیت جوانان انقلابی عامل موفقیت در پرتاب ماهواره نور بود
وی افزود: عامل سوم همظرفیتهای جوان کشور است و نیروهایی که نسبت به انقلاب و اسلام متعهد هستند و تکیه به این قشر و عدم تکیه به خارج در این نوع پیشرفتها و توسعهها عامل اصلی موفقیت در این پدیده است. این موفقیت مربوط به پاسداران و همه ملت ایران به ویژه نیروهای انقلابی است؛ چون این توفیق در جوهره نیروهای غیرانقلابی وجود ندارد؛ یعنی به این مسئله اعتقاد ندارند بنابراین پیروزی مربوط به نیروهای انقلابی است و پس از موفقیت نیروهای انقلابی در مجلس یازدهم این دومین موفقیت نیروهای انقلابی کشور در عرصه نظامی میتواند باشد.
ماهواره نور نشان داد تحریم نمیتواند مانع رشد و پیشرفت کشور شود
ترقی تصریح کرد: اما پیامی که این مسئله میتواند برای خارج و داخل داشته باشد قابلتأمل است؛ پیام اول این است که ما از تحریم عبور کردیم و تحریم نمیتواند مانع رشد و پیشرفت کشور در عرصههای مختلف و تحقق اهداف انقلاب باشد. دوم اینکه ایران در برابر نظام سلطه ایستاده و سر سازش ندارد؛ البته او سر سازش ندارد و دست از توطئه و دسیسه علیه ما برنداشته جمهوری اسلامی هم سر سازش ندارد و به سمت قویتر شدن حرکت میکند و معتقد است باید خودش را قوی کند در این جهانی ک فقط قانون جنگل بر آن حاکم است و فقط قدرت است که حرف اول را میزند؛ بنابراین ایران در هماوردی با قدرتهای یکجانبهگرای جهان به سمت قویتر شدن حرکت میکند؛ این پیام نشان میدهد ایران هیچ مانعی را سر راه قویتر شدن خود نمیپذیرد و از همه این موانع عبور میکند.
ایران به دنبال تبدیل شدن به قدرت اول منطقه است
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تاکید کرد: نکته دیگر این است که ایران در رسیدن به اهداف 20 ساله خود که قدرت اول در منطقه شدن است مصمم است و در این هیچ تردیدی ندارد و اگرچه ممکن است در بخشی از چشمانداز که مدیریت آن مربوط به دولت و بخشهای دیگر کشور است، از چشمانداز عقب باشد؛ اما درجاهایی که به خود رهبری مربوط میشود، رهبری کاملا آن بخش را به سمت اهداف چشمانداز حرکت میدهند. نکته دیگر این است که ایران برای دستیابی به علم و پیشرفت در تمام عرصهها متکیبهخود است؛ این موفقیت حاصل تکیه به ظرفیتها و توانمندیهای خود است و نیازی به غرب ندارد؛ آنها عصبانی هستند که چرا از این تکنولوژی ما استفاده نمیکنید و متکی به ما نیستید؟
وی خاطر نشان کرد: پیام دیگر برای کشورهای منطقه این است که همسایههای ما بهجای تکیه به قدرتهای خارجی که دشمنی آنها با ملتهای منطقه اثبات شده و نقش آنها در ایجاد بحران و درگیری و جنگ مشخص است، بهجای تکیه به آنها برای امنیت خود میتوانند به ایران تکیه کنند؛ ایران قدرتی است که میتواند امنیت همه این کشورها را با همه امکاناتی که دارد تأمین کند؛ از طرف دیگر تفکر مزدوری دشمنان ایران را همه باید از ذهنشان خارج کنند؛ امروز روزی نیست که ما متوجه تحرکات همسایگان خود به نفع دشمنان انقلاب نشویم؛ امروز میتوانیم هرگونه تحرکی را در اطراف خود تشخیص داده و رصد کنیم و بیشتر از گذشته از این تحرکات اطلاع پیدا کنیم.
پرتاب ماهواره نور باعث انزوای جریانهای غربگرا در داخل کشور شد
ترقی ادامه داد: در سیاست داخلی هم طبیعتا در درجه اول اثر آن انزوای جریانهای غربگراست، جریانهایی که هنوز به توان داخلی ایمان ندارند و هنوز برای پیشرفت دنبال وابستگی به غرب هستند. این نوع اقدامات تئوریهای امثال کسانی که مشرب آنها بر دولت است را نقض میکند. نکته دوم اثبات میکند که نیروهای انقلابی در پیشرفت کشور کارآمد هستند؛ علیرغم اینکه نیروهای لیبرالی نمیتوانند کارآمدی داشته باشند و هر کاری را به آنها سپردیم نتوانستند به درستی سامان دهند؛ اما نیروهای انقلاب واقعا در اداره کشور و پیشرفت کشور از کارآمدی بالایی برخوردار هستند که این به افزایش اعتمادبهنفس ملی کمک زیاد کرد و غرور ملی در جامعه بالا رفت و شعار ما میتوانیم باز هم برای چندمین بار اثبات شد و نشان داد ما اگر در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری به ظرفیتهای داخلی تأکید بکنیم و این استعدادها را شناسایی کنیم قطعا در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی و رسیدن به یک کشور قدرتمند میتوانیم موفق شویم.
معاون سابق بینالملل حزب موتلفه اسلامی گفت: اگر همین الگو را در سایر عرصههای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی نشر دهیم قطعا ملت ما خواهند دید زمینه رشد و پیشرفت برای کشور ما فراهم خواهد شد ما میتوانیم ایران را به یک الگو برای جهان فراهم کنیم و زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی فراهم شود.
انتهای پیام /