شنبه 12 آبان 1403

جزئیاتی از 15 سال فعالیت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی / از رشد واحد‌های فناور تا سطح‌بندی موثر

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
جزئیاتی از 15 سال فعالیت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی / از رشد واحد‌های فناور تا سطح‌بندی موثر

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس گزارشی که معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار خبرگزاری دانشجو قرار داده است، مقایسه عملکرد مراکز رشد دانشگاه آزاد از سال 1385 تا سال 1399 نشان می‌دهد که در طی 15 سال فعالیت این مراکز به طور چشمگیری رشد داشته است. مطابق جداول و نمودار‌های منتشر شده مجموع تعداد هسته‌ها / واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس گزارشی که معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار خبرگزاری دانشجو قرار داده است، مقایسه عملکرد مراکز رشد دانشگاه آزاد از سال 1385 تا سال 1399 نشان می‌دهد که در طی 15 سال فعالیت این مراکز به طور چشمگیری رشد داشته است. مطابق جداول و نمودار‌های منتشر شده مجموع تعداد هسته‌ها / واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد در سال 1385، 12 مورد بوده و سال به سال با افزایش این تعداد به 981 مورد در سال 99 رسیده است. یعنی عوامل موثر به کار گرفته شده برای رشد واحد‌ها باعث شده تا مراکز رشد دانشگاه آزاد در سال 1399 با مجموع 981 هسته / واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان روبه‌رو شود و رشد چندبرابری را تجربه کند.

مطابق اعلام دانشگاه آزاد اسلامی در این روند عواملی موثر بودند که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبود ساختار و زیرساخت‌های مراکز رشد دانشگاه؛ برنامه‌های توانمندسازی مدیران مراکز رشد؛ برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی در مراکز رشد از طریق ایجاد کمیته‌ها و شورای مراکز رشد؛ برنامه سطح‌بندی مراکز رشد و ایجاد انگیزه جهت کسب حمایت بیشتر اشاره کرد. مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس شاخص‌های مختلفی سطح‌بندی شدند که این شاخص‌ها به فضاها، تعداد دوره‌های برگزارشده، تعداد هسته‌های واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد، تعداد محصولات تولیدشده، درآمد‌ها و هزینه‌های مرکز رشد بستگی دارند. درحقیقت مراکز رشد دانشگاه آزاد بر اساس مستندات ارسالی و بازدید‌های میدانی توسط اداره کل کارآفرینی و مراکز رشد ارزیابی شده و پس از تأیید شورای سیاست‌گذرای و راهبری مراکز رشد سطح‌بندی شدند.

براساس نتایج ارزیابی‌ها، مراکز رشدی که امتیاز 600 به بالا را اخذ کرده‌اند موفق به کسب سطح یک، شده‌اند. مراکز رشد سطح یک عبارت است از مرکز رشد واحد اصفهان، قزوین، مرکز رشد گیاهان دارویی واحد اصفهان، مشهد، اراک، تهران جنوب، اهواز، علوم و تحقیقات تهران و مرکز رشد واحد اردبیل. مراکز رشدی که امتیاز 300 به بالا را اخذ کرده‌اند موفق به کسب سطح 2 شده‌اند که عبارتند از مرکز رشد واحد رودهن، کرج، دورود، تهران شمال، زنجان، رشت، ساری، نجف آباد، سنندج، ایلام، سیرجان، دزفول، قائم شهر، زاهدان، بجنورد و مرکز رشد واحد قوچان. همچنین مراکز رشدی که کمتر از 300 امتیاز را کسب کرده‌اند در سطح سه، قرار گرفتند.

جزئیاتی از 15 سال فعالیت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی / از رشد واحد‌های فناور تا سطح‌بندی موثر 2
جزئیاتی از 15 سال فعالیت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی / از رشد واحد‌های فناور تا سطح‌بندی موثر 3