جزئیات کمیسیونها | بررسی لایحه تشکیل سازمان بازرگانی در کمیسیون صنایع مجلس
کمیسیونهای تخصصی مجلس عصر امروز جلسه داشتند که موضوعات مختلفی را بررسی و مصوباتی داشتند که در این گزارش میخوانید.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس عصر امروز برگزار شد که اعضای کمیسیونها در این جلسات با حضور مسئولان دولتی موضوعات مختلفی را بررسی و به تصویب رساندند که در این گزارش میخوانید:
موافقت مجلس با کلیات لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنانمصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح نشست امروز (یکشنبه 20 فروردین ماه) کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: نخستین دستورکار امروز کمیسیون بررسی لایحه تصویب معاهده (کنوانسیون) سازمان ملل متحد راجع به استفاده از ارتباطات الکترونیکی در قراردادهای بینالمللی بود که پس از رسیدگی، این لایحه تصویب شد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: دومین دستورکار امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس بررسی گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت دخانیات بود که در این جلسه، پس از رایگیری مقرر شد که گزارش مربوطه در صحن علنی مجلس قرائت شود.
وی با اشاره به بررسی لایحه دو فوریتی تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار در نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ادامه داد: در جلسه امروز درباره تشکیل سازمان بازرگانی یا وزارت بازرگانی با اعضای کمیسیون و نمایندگان اتاق بازرگانی، مرکز پژوهشها، سازمان امور استخدامی همفکری صورت گرفت تا نظرات مخالفان و موافقان شنیده شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: جلسه امروز با این هدف برگزار شد تا مشخص شود، آیا مشکل تنظیم بازار مربوط به ساختار است و با جدا شدن سازمان یا وزارت بازرگانی قابل حل است یا مشکل از فرآیندها و اجرای نادرست است. هرچند در این جلسه درباره لایحه سازمان بازرگانی رایگیری نشد اما 80 درصد اعضای کمیسیون با تشکیل سازمان و وزارت بازرگانی مخالف بودند البته ذکر این نکته نیز لازم است که با تشکیل سازمان بازرگانی مخالفت بیشتری شد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: به زعم نمایندگان، در شرایط فعلی فرآیندها باید اصلاح و تقویت شود و مشکلات کنونی ناشی از ساختار نیست بلکه مشکل از فرآیند و اجرای نادرست است و اگر با همین چارچوب سازمان بازرگانی یا وزارت بازرگانی تفکیک شود، وضعیت بدتر نیز میشود.
آخرین موضوعات نظارتی ارجاعی به کمیسیون اقتصادی بررسی شد
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه عصر امروز (یکشنبه 20 اردیبهشت ماه) کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه عصر امروز کمیسیون اقتصادی آخرین وضعیت موضوعات نظارتی کمیسیون در قالب طرح های تحقیق و تفحص، ماده 234 وماده 45 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.
وی تاکید کرد: به دلیل اینکه سال جاری، سال پایانی مجلس شورای اسلامی در دوره سیزدهم است، کمیسیون تلاش دارد تا نتایج موضوعات نظارتی ارجاعی به این کمیسیون را به سرعت نهایی کرده و به صحن مجلس ارائه دهد.
طغیانی یادآور شد: که کمیسیون اقتصادی فردا پیرو بررسی اقدامات وزارت اقتصاد برای تحقق شعار سال، جلسه مشترکی با وزیر اقتصاد در محل این وزارتخانه خواهد داشت.
دستغیب گزارشی درباره اقدامات دیوان محاسبات در سال 1401 و سال آتی ارائه کرد
محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه عصر امروز (یکشنبه 19 اردیبهشت ماه) کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس و دادستان دیوان محاسابات با حضور در جلسه عصر امروز کمیسیون، گزارشی درباره اقدامات دیوان در سال 1401 و برنامه های این نهاد نظارتی در سال 1402 ارائه کردند.
وی تاکید کرد: پس از ارائه این گزارش، برخی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نقطه نظراتی را درباره انجام وظایف دیوان محاسبات و گزارش های مختلفی که ارائه می دهد، داشتند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رئیس دیوان محاسبات در این جلسه درباره موضوع رسوب حساب دستگاه ها و برخی بی انظباطی مالی مواردی را مطرح کرد چراکه این موارد، مهم است و ماحصل اقدامات دیوان محاسبات باید منجر به انظباط مالی بیشتر در دستگاه ها شود.
هشدار اعضای کمیسیون بهداشت در مورد تخصیص ارز مکفی و به موقع به تجهیزات پزشکی
زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در تشریح دستور کار امروز (یکشنبه، 20 فروردین ماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی آخرین وضعیت بودجه و ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی با حضور معاون توسعه وزارت بهداشت، رئیس سازمان غذا و دارو، مسئولان سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارتخانههای صمت و اقتصاد و گمرک، گفت: در این نشست موضوع عدم تخصیص عوارض مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه از جمله شیرخشک و ملزومات مصرفی پزشکی مطرح شد که با توجه به ارائه نامه ای توسط یکی از مسئولان گمرک در نشست مشخص شد که خوشبختانه موضوع معافیت مواد اولیه شیرخشک از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ و حل شده است.
وی افزود: همچنین در مورد بحث مواد اولیه و تجهیزات پزشکی دپو شده در گمرک و تخصیص ارز مکفی و به موقع برای واردات مواد اولیه و تجهیزات و ملزومات پزشکی اظهاراتی مطرح و تاکید شد که با توجه به افزایش قیمت ارز تامین سرمایه در گردش صنایع تولیدی با مشکل مواجه شده و می طلبد این مشکل هر چه سریع تر رفع شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم ادامه داد: مسئولان مربوطه در این نشست نسبت به قیمت های دستوری مواد اولیه و تجهیزات و ملزومات پزشکی بدون در نظرگیری افزایش و رشد قیمت کالاها به دلیل افزایش قیمت دلار و مواد اولیه و همچنین معوقات قابل توجه دانشگاه ها به تولیدکننده ها و واردکنندگان تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشک انتقاد کردند زیرا چندین سال است این موضوع بر زمین مانده و به آن توجه لازم نشده است.
رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم مجلس یادآور شد: به طور قطع اگر رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه در زمان مناسب ارز مناسب را به تجهیزات پزشکی اختصاص ندهند و تصمیم گیری درستی را در این رابطه نداشته باشند احتمال کمبود قابل توجه ملزومات پزشکی دور از انتظار نیست و اعضای کمیسیون بهداشت تاکید کردند که باید به صورت عاجل مشکل کاهش عوارض مواد فوق اعمال شود تا تولیدکنندگان و واردکنندگان نسبت به ترخیص مواد اولیه اقدام کنند و شاهد کمبود و گرانی این کالاهای مهم نباشیم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: مسئولان گمرک هم مطرح کردند که هنوز فهرست کالاهای اساسی را نداریم بنابراین این موضوع باعث می شود واردکننده و فعال اقتصادی حاضر نباشد کالاهای خود را ترخیص کند از این رو نیاز است به این مهم توجه ویژه ای شود.
تشکیل کمیتهای 5 نفره برای تدوین گزارشی درباره موضوع بهینهسازی مصرف انرژی
مالک شریعتی نیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه امروز (یکشنبه 20 فروردین ماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به بررسی درخواست تعدادی از نمایندگان مستند به تبصره ماده 45 قانون آیین نامه داخلی مجلس درباره «دلایل عدم اجرای بهینهسازی مصرف انرژی و محیط زیست و صدور گواهی صرفهجویی انرژی» اشاره کرد و گفت: امروز با دعوت از مسئولانی از وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و مرکز پژوهشها این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان نکات مدنظر خود را درباره دلایل عدم اجرای بهینهسازی مصرف انرژی مطرح کردند و معتقد بودند؛ ساختار فعلی انرژی کشور پاسخگوی بحث بهینهسازی انرژی نیست لذا باید اصلاح ساختار صورت گیرد، بنابراین لازم است یک ساختار قدرتمند فراوزارتخانهای برای این مهم شکل بگیرد به همین دلیل مجددا بر راهاندازی «معاونت راهبردی مدیریت انرژی» در دولت تاکید شد، ضمن آنکه در کنار این مهم باید صندوق برای تامین منابع مالی مورد نیاز جهت تامین منابع پروژههای بهینهسازی مصرف انرژی تشکیل شود.
وی اظهار کرد: گام نخست ایجاد این صندوق را در قانون بودجه سال 1402 با ایجاد حساب بهینهسازی مصرف انرژی با سرمایه اولیه 30 هزار میلیارد تومان برداشتیم.
این نماینده مجلس بیان کرد: همچنین نمایندگان معتقدند؛ علاوهبر وزارت نفت و نیرو، مجموعههای دیگر نیز باید تکالیف خود را در این زمینه انجام دهند اما شورای عالی انرژی همچنان از ابتدای دولت سیزدهم تشکیل جلسه نداده و این مسئله سبب گلهمندی کمیسیون انرژی شده است.
شریعتی مطرح کرد: با توجه به گزارش و توضیحاتی که دستگاههای حاضر ارائه دادند، مقرر شد؛ ما اصل موضوع را برای تهیه گزارش ماده 45 بپذیریم و ظرفیت تبصره یک این ماده استفاده کنیم و آنجای که نیاز به اصلاح قانون است و باید رفع ایراد از قوانین موجود شود از این ظرفیت استفاده شود و به صحن علنی ارجاع دهیم لذا امیدواریم تجربه «قانون مانعزدایی از صنعت برق» تکرار شده و بتوانیم از این ظرفیت آئیننامه داخلی برای اصلاح قوانین استفاده کنیم و اثرات آن در آینده نزدیک در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی دیده شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از مخاطبان اصلی فرمایشات رهبر انقلاب برای پیگیری ور سیدگی به مباحث بخش انرژی کشور، کمیسیون انرژی است، گفت: بنابراین باید به کمک وزارتخانهها و دیگر دستگاههای مخاطب با دقت بیشتری این کار را دنبال کنند لذا مقرر شد؛ کمیتهای 5 نفری متشکل از نمایندگان درخواستکننده اعمال ماده 45 و مسئولان مربوطه این گزارش را برای هفته آینده تهیه خواهند کرد.