جوسپ بورل با مایک پمپئو دیدار کرد
تهران - ایرنا - «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست برلین با مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا دیدار و در مورد مسائل منطقه ای با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.
تارنمای خبری «سرویس اقدامات خارجی اروپا» (EEAS) روز دوشنبه با انتشار این خبر نوشت: جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای نخستین بار با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه (29 دی ماه) در حاشیه نشست برلین رو در رو با یکدیگر ملاقات کردند.
این گزارش می افزاید: این دو به تبادل نقطه نظرات در ارتباط با تحولات جهانی همچون لیبی، وضعیت خاورمیانه و منطقه خلیج فارس پرداختند.
بنابراین گزارش، بورل همتای آمریکای خود را در جریان نشست قبلی وزرای خارجه اتحادیه اروپا که با موضوع عراق و لیبی برگزار و در آن بر تقویت دیپلماسی برای مشارکت در برقراری ثبات و امنیت بحث شده بود، مطلع ساخت.
این تارنمای خبری متعلق به اتحادیه اروپا در ادامه گزارش نوشت: دو طرف درباره لیبی بر ضرورت یک آتش بس فوری و منسجم جهت ثبات منطقه ای توافق نظر داشته و بورل همچنین بر آمادگی اتحادیه اروپا جهت انتقال ابزار و منابع لازم برای اجرایی سازی تصمیمات نشست برلین تاکید ورزید.
این گزارش می افزاید: در مورد تنش های منطقه خاورمیانه، بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا خواستار کاهش تنش ها و خویشتن داری است، وی همچنین بر اهمیت مراقبت و پیشبرد همکاری ائتلاف جهانی علیه گروه داعش و حمایت از یکپارچگی، استقلال و تمامیت ارضی عراق تاکید کرد.
تارنمای خبری سرویس اقدامات خارجی اروپا در پایان نوشت: نخستین ملاقات بین جوسپ بورل و مایک پمپئو در برلین در پی تماس های تلفنی این دو مقام طی هفته های گذشته صورت گرفته و انتظار می رود که این ملاقات فرصنی در زمینه افزایش همکاری های دیپلماتیک بین اتحادیه اروپا و آمریکا در حوره مناسبات فرا آتلانتیکی باشد.
کنفرانس برلین روز یکشنبه (29 دی ماه) پس از چهار ساعت ضمن تاکید بر حفظ و پایبندی به تحریم تسلیحاتی لیبی توافق کردند تا از طرفهای درگیر در آن کشور حمایت نظامی نکنند.
درکنفرانس برلین یازده کشور ازجمله روسیه، انگلیس، فرانسه، جمهوری خلق چین، امارات، ترکیه، جمهوری کنگو، ایتالیا، مصر، الجزیره بعلاوه دبیر کل سازمان ملل متحد، نمایندگان ارشد اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب حضور داشتند.
لیبی از سال 2011 میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو که با هدف برکناری «معمر قذافی» دیکتاتور پیشین این کشور روی داد، با بحران سیاسی گستردهای رو به روست و به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است. یکی دولت وفاق ملی به ریاست السراج که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته میشود و مقر آن در طرابلس است و دیگری دولت موقت در شرق لیبی که نخست وزیر آن «عبدالله الثنی» است و پارلمان طبرق و ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» از وی حمایت میکنند.
**1302**
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*