دوشنبه 5 آذر 1403

خلیج فارس میزبان جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت / هنرمند متعهد و انقلابی، قبله و جبهه دارد + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
خلیج فارس میزبان جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت / هنرمند متعهد و انقلابی، قبله و جبهه دارد + فیلم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت با شعار «گفتمان مقاوت، نهضت جهانی مستضعفین و آزادی قدس شریف» به همت انجمن روایت فتح با حضور جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره، سیدمحمد حسینی مدیر عامل انجمن سینمای دفاع مقدس، محمدعلی مومنی مسئول کمیته بین‌المللی جشنواره، محسن جوادی مسئول کمیته استان‌ها و اکران‌های سراسر کشور و محسن رفیعی دبیر اجرایی جشنواره صبح...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت با شعار «گفتمان مقاوت، نهضت جهانی مستضعفین و آزادی قدس شریف» به همت انجمن روایت فتح با حضور جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره، سیدمحمد حسینی مدیر عامل انجمن سینمای دفاع مقدس، محمدعلی مومنی مسئول کمیته بین‌المللی جشنواره، محسن جوادی مسئول کمیته استان‌ها و اکران‌های سراسر کشور و محسن رفیعی دبیر اجرایی جشنواره صبح امروز، یکشنبه 7 اسفند ماه 1401 در مجتمع فرهنگی اسوه برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری، جلال غفاری قدیر دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت گزارشی را از این رویداد ارایه داد و گفت: هفدهمین دوره از این رویداد در آذر ماه 1401 فراخوان خود را اعلام کرده است. با اینکه زمان کمی و حدودا کمتر از دو ماه برای دریافت آثار در مضامین 17 گانه اعلان شد با استقبال فوق‌العاده‌ای در عرصه آثار داستانی، مستند و پویانمایی روبه‌رو شد. این جشنواره به صورت دو سالانه روی می‌داد و ایجاد یک هیجان و فضای رقابتی بین هنرمندان کار سختی بود. میزان آثاری که در جشنواره اعلام شده به قدری است که می‌توانیم ادعا کنیم شاهد استقبال مطلوب در بخش‌های ملی و بین‌المللی در حوزه سینمای مقاومت هستیم.

او افزود: توجه به مقاومت به مثابه یک گفتمان از اولویت‌های ما بود و رویکرد متعالی که به اسم مقاومت تعریف شده بود و بر مضمون‌گرایی این جشنواره تاکید داشتیم. گفتمان مقاومت تاریخی جهان شمول، این ظرفیت را دارد که تکثیر موضوعی پیدا کند. می‌توان مسیر جهت گیری آینده سینما را زیر مجموعه موضوعات مقاومت قرار داد و هنرمندان می‌توانند با این محوریت در هنر تصویر، آثاری را خلق کنند.

سینمای مقاومت به دنبال یک حرکت پژوهشی و گفتمانی

غفاری قدیر عنوان کرد: ایجاد بخش فلسطین به مثابه پاره تن جهان اسلام، در جست‌وجوی آرمانی است که همه مسلمانان جهان دنبال می‌کنند تا اسرائیل کودک کش و غاصب سرزمینی که حقی در آن نداشته، وجود نداشته باشد. موضوع فلسطین از سوی آزادی‌خواهان مورد حمایت بود و امروز در نقطه‌ای هستیم که می‌گوییم سینما باید حقانیت این گفتمان را به پرده سینما نزدیک کند.

او ادامه داد: دفاع مقدس برآمده از هویت آب و خاک ماست و کم از این سینما صحبت شده است و بعضا به دلیل نبود گفتگو به ضد خودش بدل شده است. ظهور و کشف استعدادهایی که در گام دوم انقلاب باید به آن‌ها توجه شود، از رویکردهای ماست اما این مسیر توسط جوانان و فیلمسازان نسل مقاومت راه خود را باز کرده است و این جشنواره آنها را همراهی می‌کند.

غفاری قدیر اظهار کرد: آسیب‌شناسی، توان جریان‌سازی و تاثیرگذاری فستیوال‌ها در این حوزه‌ها اهمیت دارد. جایزه آوینی به فیلمنامه توجه می‌کند چرا که زیرساخت فیلم‌های مقاومت ممکن است تولید چند ساله را طی کنند و فراخوان دو ماهه ما پاسخگوی آنها نیست. این جایزه، بستر توجه به سوژه دراماتیک است و ما از عدم خلق سینمایی که بتواند روایت‌گر گفتمان مقاومت باشد به مقوله‌ای پر از سوژه‌های دراماتیک و قصه تکان‌دهنده آدم‌ها می‌رسیم.

او تصریح کرد: تاکنون ما درباره سینمای مقاومت یک حرکت پژوهشی و گفتمانی انجام نداده‌ام و در فضای آکادمیک ما ادبیات سینمای مقاومت وجود ندارد. در تلاشیم در ادبیات آکادمیک توسعه انجام شود و هنرجویان بتوانند به آثاری برسند که پرورش دهنده نسلی از انسان‌ها باشد که با این مضمون از سینما درگیر شوند.

دبیر هفدهمین جشنواره مقاومت خاطرنشان کرد: شکل برگزاری جشنواره‌های دنیا را سنت لیبرال پایه گذاری کرده است. ما این بار سعی کردیم از کاخ جشنواره فاصله بگیریم و ایده خلیج فارس ار آنجا شکل گرفت. سواحل خلیج فارس و قصه‌های تاریخی و معاصر خلیح فارس برای ما پررنگ شد و تلاش کردیم گفتمان مقاومت به گوش‌ها سنگین نیاید. افتتاحیه این رویداد از 12 اسفند 1401 در بندر کنگان و روستای شیربنو در خلیج فارس برگزار می‌شود و در طی این رویداد برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نقد فیلم و فضای تخصصی سینمای داخلی و جهانی و اکران‌ها را در بازه یک هفته‌ای را در خدمت برگزیدگان و شرکت کنندگان خواهیم داشت.

در 354 نقطه ایران اکران خواهیم داشت

جلال غفاری قدیر گفت: ما در 354 نقطه ایران اکران خواهیم داشت. ظرفیت‌های ملی و استانی درگیر شدند و سینما باید تعهد خود را به مردم به ثمر برساند و فیلم‌های مقاومت فرصتی را پیدا کنند که در سینماها اکران شوند و آثار برگزیده به رویت سینما دوستان و مقاومت دوستان برسد.

او ادامه داد: 674 اثر در بخش اصلی جشنواره و جایزه شهید سلیمانی دریافت شده که 47 سینمایی، 11 سریال، 65 مستند، 179 فیلم کوتاه، 67 مستند نیمه بلند، 182 مستند کوتاه، 123 پویانمایی کوتاه و بلند هستند.

غفاری عنوان کرد: در بخش نثر روایت، آثار کوتاه با معدل سنی فیلمسازان 30 سال به پایین، 291 اثر دریافت کردیم. در بخش جایزه دفاع مقدس که جایزه «رسول ملاقلی‌پور» نام دارد، 350 اثر دریافت شد و در بخش فلسطین نیز با حضور سینماگران داخلی، 149 اثر در دبیرخانه دریافت شده است. همچنین 400 فیلمنامه بلند کوتاه و اقتباسی دریافت شده است و در بخش پژوهش هم بالغ بر 200 اثر دریافت شده است.

دبیر جشنواره گفت: آثار سینمای بلند روزهای پایانی داوری را طی می‌کند و به زودی برگزیدگان آن انتخاب خواهد شد.