خیز حاجبابایی برای کرسی ریاست مجلس / واکنش یک اصولگرا به پیشنهاد خاتمی / ماجرای مشاجره لفظی در شورای شهر / محسن آرمین: اصلاحات به شدت لطمه خورده است
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
رهبر انقلاب سخنران ویژه روز قدس
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، با صدور اطلاعیهای با اعلام اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز جهانی قدس به صورت زنده و تلویزیونی با مردم سخن خواهند گفت، یادآور شد: به منظور کسب فیض حداکثری از بیانات، ولی امر مسلمین هیچ برنامه دیگری تحت عنوان روز قدس در هیچ نقطه از کشور برگزار نخواهد شد.
بیشتر بخوانید:
راهپیمایی روز جهانی قدس در کشور برگزار نخواهد شد / رهبر انقلاب، سخنران ویژه روز قدس امسال
***
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 28 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و 806 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.
به گفته وی، از بین مبتلایان جدید، 340 مورد بستری و 1466 مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند.
وی افزود: به این ترتیب مجموع بیماران کووید19 در کشور به 120 هزار و 198 نفر رسید.
جهانپور همچنین گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 51 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند. به این ترتیب مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 6 هزار و 988 نفر رسید.
ایرج حریرچی نیز در نشست خبری گفت: در دراز مدت بشر میتواند بر ویروس کرونا غلبه کند، اما در 18 تا 24 ماه آینده به خصوص در کشورهای درگیر با ویروس، اکثر کشورها با این ویروس درگیر هستند. در نیم کره شمالی در پاییز با موجهای دوبارهای مواجه خواهیم شد که شاید شدت آن از اسفند یا فروردین کمتر باشد، اما منجر به قرنطینه یا تعطیلیها میشود. همچنین پیش بینی میشود که با همه گیری آنفلوآنزا، موج دوم کرونا در نیم کره شمالی شدیدتر باشد. پیش بینی سوم هم این است که در پاییز موجهای کرونا خواهیم داشت، اما منجر به تعطیلی نمیشود.
وی درباره وضعیت استان خوزستان اظهار کرد: پیک کرونا در خوزستان دیرتر اتفاق افتاده است. باید توجه کنیم که شیوع کرونا در این استان نسبت به میلیون نفر، کم یا متوسط بوده و در حال نزدیک شدن به متوسط است.
بیشتر بخوانید:
شمار مبتلایان کرونا در کشور از 120 هزار نفر گذشت / خوزستان همچنان قرمز
حریرچی: ویروس کرونا ضعیف نشده / پیش بینی موج کرونا در پاییز
***
چه کسی رئیس مجلس میشود؟
مهدی آیتی، نماینده دوره ششم مجلس در روزنامه ارمان ملی نوشت: بحثهای پیش از آغاز مجلس مباحثی درراستای تقسیم قدرت در مجلس میان اصولگرایان است. در این میان نزاع در رابطه با جایگاه رئیس مجلس، هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای مهم است. بنابراین مجلس یازدهم به نتیجه و موفقیت نخواهد رسید مگر اینکه بتوانند به ائتلاف برسند و این ضرورت به آن جهت است که گروههای مختلف حاضر در مجلس یازدهم همگی در اقلیت هستند و صرفا با ائتلاف میتوانند به راهبرد مناسبی دست یابند... در این منازعات پیش از آغاز مجلس به نظر میرسد سه شخصیت شانس بیشتری در این میان برای کسب کرسی ریاست مجلس دارند. آقایان نیکزاد، قالیباف و حاجیبابایی، اما با توجه به سابقهای که وجود دارد، به نظر میرسد در این رقابت قالیباف به برتری برسد و رئیس آینده مجلس باشد. این پیشبینی از آن جهت است که قالیباف بالاترین رای را در تهران و در کل کشور داشته است. از سوی دیگر پیش از آغاز انتخابات شاهد بودیم که برای سرلیست بودن و ارائه لیست نیز اختلافاتی در میان اصولگرایان وجود داشت و قالیباف در آن عرصه نیز توانست با یک مدیریت خوب و یک ساماندهی سراسری بر سایر اصولگرایان فائق آید.
***
سکوت قالیباف، تحرک ائتلاف رقیب
روزنامه ایران نوشت: روزهای پس از انتخابات دوم اسفند بسیاری از ناظران چشم بسته و بدون کمترین تردیدی، قالیباف را رئیس مجلس یازدهم میدانستند. شانس او امروز هم برای رسیدن به جایگاه کم نیست اما واقعیت دیگر این است که هر چه جلو آمدیم، آن تصور اولیه رنگ باخت. خصوصا بعد از خبر ائتلاف پایداری، مؤتلفه و مدیران احمدینژاد. حالا اینکه سکوت طرف اول این معادله و پر خبر بودن اردوگاه مقابل آنها در این روزها نتیجه چیست، سؤالی است که جواب مشخصی ندارد. از یک نگاه شکاکانه شاید قالیبافیها نمیخواهند دست خود را قبل از ششم خرداد برای رقیب داخلی باز کنند یا اینکه ائتلاف مقابل او میخواهد کمبود نیرویش را با حضور رسانهای جبران کند. اما از نگاه دیگر هم شاید ماجرا اینگونه باشد که واقعا ائتلاف رقبای قالیباف در حال پیشرفت هستند و سکوت او ناشی از سرخوردگی از وضعیت متحول شده این روزها است.
***
فراکسیون ائتلاف باید درباره نامزدها نظر دهد
فرهیختگان نوشت: این روزها و در کنار تکاپوی نمایندگان طیف های مختلف برای رسیدن به گزینه نهایی و بهدست آوردن کرسی ریاست مجلس، جلسات وفاق با حضور نامزدهای ریاست مجلس درحال برگزاری است، هرچند عدمحضور قالیباف در این جلسات برخی حواشی را بهدنبال داشته است.
سیدرضا تقوی، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: همه این صحبت ها درون همین ائتلاف است که برخی همانند آقایان حاجیبابایی، نیکزاد، میرسلیم و قالیباف خود را نامزد کردند تا به نظر واحد برسند. بنابراین این اقدامات تلاش درونی یک مجموعه است اما درنهایت باید فراکسیون ائتلاف تعیین کند چه کسی رای بیشتری دارد و همان فرد نیز به مجلس معرفی میشود.
تقوی درباره شروط و مصوبات جلسات وفاق برای تعیین نامزد نهایی ریاست مجلس گفت: شرط این بود که اگر قالیباف یک سال دیگر قرار است برای ریاستجمهوری کاندیدا شود پس درحالحاضر نباید کاندیدا شود و اگر متعهد میشود که در مجلس بماند، قابل بحث است که صحبت کنند.
وی درباره اینکه آیا قالیباف چنین قولی داده، اظهار داشت: «بنده فقط میدانم شرط دوستان وفاق این بود اما در جلسه بعدی این نشست حضور نداشتم که بدانم به چه نتیجهای رسید.»
بیشتر بخوانید:
ریاست مجلس و گیس و گیسکشی توییتری؛ گرهی از زندگی مردم باز میشود؟
***
شمسالدین حسینی هنوز با احمدینژاد رفت و آمد دارد؟
نامه نیوز نوشت:... خبرها از جلسات هرروزه شمس الدین حسینی در دفتر احمدی نژاد حکایت می کند و این یعنی ورود احمدی نژاد به چینش اعضای هیأت رئیسه مجلس و کمیسیون های تخصصی. البته گرچه بهمن شریف زاده فعال سیاسی نزدیک به احمدی نژاد نشست این روزهای شمس الدین حسینی با احمدی نژاد را نه تأیید و نه تکذیب کرد اما گفت «جلسات شمس الدین حسینی با احمدی نژاد مسبوق به سابقه است».
بهمن شریف زاده، از نزدیکان محمود احمدی نژاد گفت: هدف جلسات این روزهای شمس الدین حسینی در دفتر محمود احمدی نژاد اظهار کرد: آقای احمدی نژاد قبل انتخابات مجلس اعلام کرد «در انتخابات نه گروهی دارد و نه از گروهی حمایت می کند» لذا آنهایی که روزی از همکاران آقای احمدی نژاد در دولت نهم و دهم بودند و به مجلس راه یافتند گروه آقای احمدی نژاد نیستند اما ممکن است تقارب هایی را با آقای احمدی نژاد داشته باشند مثل آقای حسینی.
شریف زاده بیان کرد: آقای شمس الدین حسینی قربتهای زیادی از نظر فکری با آقای احمدی نژاد دارد. البته خبر رفت و آمد او به دفتر آقای احمدی نژاد را نه تأیید و نه تکذیب می کنم اما آقای شمس الدین حسینی بعد از دولت احمدی نژاد رفت و آمدهایی به جلسات فکری آقای احمدی نژاد داشت و شخصیت خوش فکری است.
عباس سلیمینمین، تحلیلگر سیاسی نیز باور دارد که جلسه اخیر منتخبان مجلس متشکل از حامیان احمدینژاد و سیدمصطفی میرسلیم از اهمیت بالایی برخوردار نیست.
او درباره دلیل نظر خود گفت: «بهنظر من جلسه اخیر آقای میرسلیم با برخی راهیافتگان مجلس یازدهم چندان اهمیتی ندارد زیرا اصلا افرادی که خود را برای ریاست مجلس مطرح میکنند، اندازه این پست نیستند؛ برای مثال آقای شمسالدین حسینی که اصلا سیاسی نیست و در دوره ریاستجمهوری آقای احمدینژاد مدتی وزیر اقتصاد بوده است یا آقای میرسلیم مقبولیتی برای ریاست مجلس ندارد. حالا اینکه قبل از تشکیل مجلس دور هم شدهاند و سعی میکنند محفلی تشکیل بدهند، چندان قابل اعتنا نیست و هنوز وضعیت تغییری نکرده و مشخص است که چه کسی شانس اول ریاست مجلس است. حتی حزب مؤتلفه در دادن بیاینه برای حمایت از آقای میرسلیم در انتخابات هیئترئیسه مردد است یا جوانان حزب موتلفه اصلا میرسلیم را قبول ندارند. او هیچ وقت به تعهدات خود پایبند نبوده است و همین موضوع از او یک شخصیت غیرقابل اتکاء ساخته است. آقای میرسلیم نهتنها در بین سیاسیها بلکه در میان مردم هم هیچ جایگاه و پایگاهی ندارد. آراء او در انتخابات ریاستجمهوری کمتر از آراء باطله بود و این نشان میدهد که مقبولیتی در سطح جامعه و سیاست ندارد. در انتخابات اخیر مجلس هم مؤتلفه سهمیهای از لیست اصولگرایان دریافت کرد و بر اساس آن سهمیه آقای میرسلیم توانست وارد مجلس شود. با ذکر چنین اوصافی اصلا اهمیتی ندارد که نشست او با یک جمعی را تحلیل کنیم یا بگوییم چه نتایجی در پی خواهد داشت».
***
احتمال حمایت اصلاحطلبان مجلس یازدهم از ریاست وزیر احمدینژاد بر مجلس فرهیختگان نوشت: به نظر میرسد حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزشوپرورش دولت دهم و نماینده مردم همدان در مجلس مهمترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس یازدهم باشد.
حاجیبابایی که سابقه 6 دوره نمایندگی بر مجلس را دارد و رئیس فراکسیون ولایی در مجلس دهم بوده، در هفتههای اخیر رایزنیهای زیادی را با فراکسیونهای حاشیهای و برخی فراکسیونهای قومی مجلس داشته است.
از طرفی علی نیکزاد، منتخب مردم اردبیل و وزیر راهوشهرسازی دولت احمدینژاد و شمسالدین حسینی، منتخب مردم تنکابن و رامسر و وزیر اقتصاد دولت دهم ازجمله افرادی هستند که در روزهای اخیر نامشان برای تصدی پست ریاست مجلس به گوش میرسد اما از آنجایی که این دو چهره بسیار بههم نزدیک هستند بعید بهنظر میرسد بخواهند بر سر کرسی ریاست با هم رقابت کنند.
در این زمینه با توجه به سابقه طولانیمدت حاجیبابایی در مجلس و توانمندی وی در لابی با نمایندگان مختلف احتمالا وی گزینه نهایی برای ریاست مجلس خواهد بود.
همچنین حاجیبابایی این امکان را دارد که با برخی نامزدهای اصلاحطلب نیز ائتلاف داشته باشد.
***
اصلاحات به حاشیه رفته
اعتمادآنلاین با محسن آرمین، فعال سیاسی اصلاح طلب مصاحبه ای داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
*به گمان من اصلاحات مدتی است که به حاشیه رفته است. این روند از دور دوم ریاستجمهوری آقای روحانی آغاز شد و با توجه به حوادث و تحولات مهمی که طی یکی، 2 سال اخیر رخ داد، قدرت تأثیرگذاری جریان اصلاحات در عرصه سیاسی و عمومی به شدت لطمه خورد
*تصمیمات و موضعگیریها و خطاهای دولت روحانی به هر حال به پای اصلاحطلبان هم نوشته میشود. به هر حال اصلاح طلبان در هر دو دوره انتخابات ریاستجمهوری گذشته بیقید و شرط از آقای روحانی حمایت کرده بودند. مضافا به اینکه هم جریان اقتدارگرای حاکم با تمام قدرت تبلیغاتی و سیاسی خود و هم جریان برانداز و مخالف نظام با تمام توان و به پشتوانه رسانهها و شبکههای تلویزیونی ماهوارهای در تلاشی سازمانیافته کوشیدند اصلاحطلبان را در برابر افکار عمومی مسئول تمام ضعفها و خطاهای دولت روحانی معرفی کنند
***
چپ سیاسی، چپ اقتصادی میشود؟
اعتماد نوشت: «چپ سیاسی» آن زمانی _به معنایی در چارچوبهای نظام جمهوری اسلامی ایران_ که در دورانی با روحیه غربستیز و امریکاستیز برای برابری اقتصادی، از بین بردن فاصله طبقاتی و با نگاهی به ملی کردن صنایع و در یک کلام گسترش عدالت کنشگری میکرد، «چپهای خط امامی» نامیده میشدند و در همین مسیر تغییر و تحول به اصلاحطلبی دست یافتند. آنها اگرچه در اسم و رسم به جریان و جناح چپ معروف بودند، در اقتصاد به راستگرایی روی آوردند و اغلب به اقتصاد «بازار آزاد» گرایش داشتند یا گرویدند...
آیا قرار است بار دیگر در رویکرد جریان اصلاحات و احزاب متبوع آن که همواره به عنوان یک جریان سیاسی - فکری با دغدغه و اولویت توسعه سیاسی شناخته میشده، تغییری حاصل شود یا بر توسعه اقتصادی بیش از توسعه سیاسی متمرکز شوند؟ علاوه بر آن آیا جناح چپ که برخلاف عنوان سیاسیاش در اقتصاد به مفاهیم لیبرالیستی تعلق خاطر بیشتری دارد، قرار است تغییر رویکرد داده و تحت تاثیر شرایط امروز و تلفیق بحران سلامت و اقتصاد به دخالت دولتها یا مدلها و نظامهای سوسیال دموکرات گرایش بیشتری پیدا کند.
***
واکنش یک اصولگرا به پیشنهاد جدید سیدمحمد خاتمی
آشتی ملی و ضرورت انجام آن موضوعی است که دوباره و با طرح شدن توسط سیدمحمد خاتمی به عرصه نقد در بستر سیاسی ایران بازگشته است. ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، در این باره به اعتماد آنلاین اظهار داشت: اینکه آقای خاتمی برای بار چندم از ضرورت آشتی ملی حرف میزند فینفسه اشکال ندارد، اما نکته قابل توجه این است که ایشان چه پیشنهادهای اجرایی برای این امر دارد. در واقع هیچ کسی از آشتی ملی بدش نمیآید، اما اینکه به طور کلیگویی موضوع ضرورت آشتی ملی طرح شود و وارد مصادیق نشویم، نمیتواند کارایی لازم را داشته باشد.
او در ادامه سخنانش گفت: باید دید ملزومات آشتی ملی چیست و آیا گروهها به ملزومات این امر اعتقاد دارند یا نه؟ همچنین باید پرسید جریان اصلاحات چقدر آمادگی آشتی ملی دارد و حاضر به پرداختن هزینههایش است. اصلاحطلبان در مسائل مختلف موجی از تخریبها و به هم ریختن صحنه را اجرایی میکنند؛ مثلا از همین حالا نسبت به مجلس جدید سیاهنمایی میکنند و بعد از 3 ماه همچنان درباره سلامت انتخابات ابهامزایی میکنند.
***
ماجرای مشاجره لفظی در شورای شهر چه بود؟
محمد سالاری و محسن هاشمی در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در باره عملکرد شرکت آب و فاضلاب و گزارش های مالی آن به مشاجره لفظی پرداختند. علیخانی نیز در تأیید نظرات سالاری گفت: حق ندارید پیشنهادات ما را وتو کنید. اگر قرار است این پیشنهادات وتو شود ما اینجا چه می کنیم که هاشمی اعلام کرد اگر می خواهید اینجا ننشینید که پس از بیان این سخنان از سوی رئیس شورا، علیخانی، سالاری و خلیل آبادی صحن علنی شورا را ترک کردند.
فیلم جلسه را در ویدیو زیر ببینید:
قهر و بگو مگوی اعضای شورای شهر با هاشمی و ترک صحن
***
بازگشت بیسروصدای مسابقات «قمارگونه» به تلویزیون!؟
کیهان نوشت: تازگی در سکوت کامل خبری پای مسابقات شبههدار در تلویزیون باز شده است. اواخر سال 97 بود که تقریبا تمامی شبکههای مختلف سیما برای جذب مخاطب و کسب درآمد با کمک یک نرمافزار به برپایی مسابقات زنده روی آوردند که همزمان هم مسابقه تلویزیونی «برنده باش» با آن سبک و سیاق خاص خود روی آنتن شبکه سه میرفت. اما رهبر معظم انقلاب به حذف چنین شیوههایی برای درآمدزایی تذکر دادند...
چند وقتی است شبکههای سه، پنج و نسیم در قالب برنامههای مختلف این مسابقات را روی آنتن میبرند که مطرحترین این برنامهها، برنامه «اتفاق» با اجرای رضا رشیدپور محسوب میشود که به مناسبت ماه رمضان هر شب با اجرای مسابقه زنده روی آنتن میرود.
بازگشت بیسروصدای مسابقات اینچنینی به تلویزیون چه توجیهی دارد؟ اینکه درست یکسال پس از تذکر مقام معظم رهبری و برخی مراجع تقلید اینگونه مسابقات شبههبرانگیز مجددا به آنتن رسانه ملی بازگشتهاند از نکات عجیب محسوب میشود که چطور علیرغم تذکرات صریح رهبری و مراجع تقلید، مسئولین صداوسیما مجوز برپایی این مسابقات را در تلویزیون دادهاند؟