جمعه 5 بهمن 1403

دامنه امنیت کرونایی در 35 شهر

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
دامنه امنیت کرونایی در 35 شهر

موج هفتم کرونا در کشور سریع‌تر از هفته‌های قبل در حال پیشروی است. براساس آخرین گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، ویروس کرونا تنها در یک هفته اخیر 341 نفر را به کام مرگ کشانده است. این درحالی است که میزان مرگ‌های کرونایی در هفته گذشته 204 نفر بود. این گزارش همچنین از افزایش بارز بیماران بستری ناشی از کووید در 29 استان و افزایش موارد متوفی در 19 استان کشور خبر می‌دهد.

به این ترتیب استان‌های تهران، کرمان، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان، خوزستان، لرستان، قم، فارس، گلستان، یزد، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، مرکزی، هرمزگان، البرز، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، همدان، کرمانشاه، بوشهر، سمنان، قزوین، کردستان، ایلام، یاسوج، سیستان و بلوچستان، زنجان و اردبیل درهفته گذشته افزایش بارز بستری را داشته‌اند. همچنین دو استان مازندران و گیلان نیز با افزایش موارد بستری در هفته اخیر روبه‌رو بوده‌اند. با توجه به افزایش موارد ابتلا و بستری در کشور، در حال حاضر 259 شهر در وضعیت قرمز و نارنجی قرار گرفته‌اند. به این ترتیب شهرهای قرمز کرونایی با افزایش مجدد از 120 شهر به 130، شهرهای با وضعیت نارنجی از 112 به 129 شهر افزایش یافته است. همچنین 154 شهر در وضعیت زرد و 35 شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بررسی آماری موارد ابتلا، بستری و جان‌باختگان کرونا طی یک ماه گذشته نیز از شتاب گرفتن رشد صعودی بیماری طی دو هفته گذشته حکایت می‌کند. به گزارش «ایسنا» آمارها نشان می‌دهد طی 10 روز اخیر‌(7 تا 16 مرداد 1401) به‌طور متوسط هر ساعت 298 نفر در ایران مبتلا شده‌اند و تقریبا دو نفر در هر ساعت بر اثر کرونا جان باخته‌اند. البته در همین بازه در هر ساعت 123 نفر نیز بهبود یافته‌اند.

این بررسی آماری همچنین از رشد صعودی بستری بیماران با وضعیت حاد طی یک ماه گذشته حکایت می‌کند. براین اساس در روز 16تیرماه 292بیمار با وضعیت حاد در بیمارستان‌های کشور بستری بودند که این رقم با افزایش بیش از 5 برابری به 1476نفر در روز 16 مرداد ماه رسیده است. از سوی دیگر در هفته دوم مرداد، بستری‌ها از 7 هزار و 376 نفر به 10 هزار و 634 بیمار و تعداد موارد سرپایی نیز از 46 هزار و 171 به 53 هزار و 438 بیمار رسیده است. درهمین حال براساس اعلام وزارت بهداشت طی 24ساعت گذشته 3379 بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و 853 نفر از آنها بستری شدند. دراین بازه زمانی 54نفر نیز قربانی کرونا شدند. همه این آمار نشان می‌دهد که موج هفتم کرونا اثرش را بر افزایش موارد ابتلا، بستری و مرگ‌ومیر گذاشته است؛ به‌طوری که تعداد موارد روزانه ابتلا به کرونا چهار رقمی شده و میزان فوت نیز به بیش از 60 نفر در روز رسیده است و خطر سه رقمی شدن جان‌باختگان با توجه به افزایش موارد بستری‌شدگان با وضعیت حاد وجود دارد. در این مدت حتی روز 13مرداد مرگ 81نفر بر اثر ابتلا به کرونا ثبت شد که بالاترین رقم مرگ کرونایی از اسفند ماه سال گذشته به‌شمار می‌رود.

همه اینها در شرایطی است که میزان استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی بنا برگزارش وزارت بهداشت به کمترین میزان خود یعنی 25درصد رسیده و مردم با وجود افزایش موارد ابتلا در خانواده‌های خود همچنان به سفرهای تابستانی، شرکت در مراسم جمعی و مناسبتی و حضور در مکان‌های پرجمعیت بدون رعایت فاصله‌گذاری و تهویه مناسب مشغول هستند. این درحالی است که روز شنبه ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری با توجه به مراسم عزاداری محرم و حضور گسترده مردم در این مراسم از مردم خواسته بود تا در برگزاری مراسم‌ها و برپایی تکایا و هیات‌های عزاداری به رعایت اصول بهداشتی نیز اهتمام جدی داشته باشند. یکی دیگر از دلایلی که مردم را نسبت به بیماری کرونا بی‌توجه کرده است باور غلط به ضعیف‌تر بودن سویه جدید کرونا نسبت به سویه‌های قبلی و عدم ابتلای مجدد درصورت ابتلای قبلی به اُمیکرون است. در همین ارتباط روز گذشته حمید سوری، اپیدمیولوژیست درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونای اُمیکرون در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: احتمال ابتلای مجدد در افراد هم بستگی به‌شدت ابتلا و میزان آنتی‌بادی که در بدن فرد ایجاد می‌شود، دارد؛ اما به‌طور متوسط فردی که به کووید -19 مبتلا می‌شود، بین چهار تا شش ماه مصونیت دارد. بعد از آن باید مجددا واکسن تزریق کند یا خودش را مصون نگه دارد تا مبتلا نشود.

 افت تزریق واکسن در کشور

در این میان میزان تزریق واکسن دزهای سوم و چهارم‌(دز یادآور) در کشور مطلوب نیست و براساس گزارش‌ها با افت شدید تزریق واکسن و عدم استقبال مردم روبه‌رو هستیم. آن‌طور که وزارت بهداشت اعلام کرده است تاکنون 64 میلیون و 822 هزار و 747 نفر دز اول، 58 میلیون و 193 هزار و 659 نفر دز دوم و 30 میلیون و 310 هزار و 275 نفر، دز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 153 میلیون و 326 هزار و 681 دز رسید. درهمین حال در شبانه‌روز گذشته تنها 4380 دز واکسن کرونا در کل کشور تزریق شده است که باتوجه به روند تصاعدی کرونا در کشور رقم بسیار ناچیزی است. دراین میان روز یکشنبه سیدمحمود حسینی پور‌نوری، استاندار مازندران در جلسه ستاد ملی کرونا با اشاره به اینکه مازندران رتبه نخست واکسیناسیون دز سوم و چهارم را در کشور دارد، گفت: مراجعه بیماران سرپایی کرونا به مراکز درمانی نسبت به هفته قبل 21 درصد کاهش داشته است.