چهارشنبه 30 آبان 1403

دولت سیزدهم و رشد امیدآفرین شاخص‌های توسعه در تربت حیدریه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دولت سیزدهم و رشد امیدآفرین شاخص‌های توسعه در تربت حیدریه

تربت حیدریه - ایرنا - روی کار آمدن دولت سیزدهم، امید به رفع مشکلات و تنگناهای اقتصادی و اجتماعی را افزایش داد و در این بین مردم تربت حیدریه در خراسان رضوی این روزها از زبان مسوولان آمارهای جدیدی از روند توسعه، افتتاح یا تکمیل طرحها می‌شنوند؛ گویی شاخص‌های تحول منطقه رنگ و بوی امیدواری را جلوه دیگری بخشیده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان تربت حیدریه در مرکز خراسان رضوی و جنوب مشهد، از دیرباز منطقه ای مستعد برای فعالیت های اقتصادی، به ویژه در حوزه کشاورزی شناخته می شده است که به گفته مسوولان محلی اقدامات و برنامه های جدید دولت در این خطه می تواند ضمن شتاب دادن به عمران و آبادانی، به ارزش افزوده منجر شده و در شاخص های توسعه ای منطقه اثرگذار باشد.

رونق فعالیت های عمرانی و اقتصادی دولت در تربت حیدریه در هنگامه ای روی می دهد که آمارهای دستگاههای ذیربط از برنامه ریزی و اقدامات فرهنگی، آموزشی و اجتماعی نیز حکایت دارد؛ موضوعی که می تواند توازن و تناسب شاخص های توسعه ای را بهبود بخشیده و هم افزایی ایجاد کند که برنامه ریزی دولت سیزدهم برای ایجاد چهار دانشکده جدید و ساخت سالن‌های آموزشی و پژوهشی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از آن جمله است.

همچنین اختصاص 550 میلیارد ریال اعتبار جدید برای تکمیل مجتمع فرهنگی - هنری تربت حیدریه با 9 هزار متر مربع مساحت دیگر رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم است که در کنار فعالیت های اقتصادی همچون شتاب بخشی به تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی و آغاز نهضت ملی خانه سازی، منطقه را به کارگاه عمرانی و سازندگی با پیوست اقدامات فرهنگی - اجتماعی تبدیل کرده است.

از دیگر سو برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و هنری، رقابت های ورزشی و رشد کمی و کیفی تشکل های بانوان، امیدواری خانواده ها و به ویژه قشر جوان را به رونق گرفتن فعالیت های اجتماعی و فرهنگی افزایش داده است.

آمارهای امیدبخش از حوزه های فرهنگی و آموزشی

رییس دانشگاه تربت‌حیدریه با یادآوری رشد فعالیت نیکوکاران و تشریک مساعی آنها در فعالیت‌های عمرانی در حوزه این دانشگاه در یک سال اخیر گفت: تزریق مناسب اعتبارات ملی و مشارکت نیکوکاران باعث توسعه زیرساخت های این مرکز علمی شده است که از جمله می توان به آغاز عملیات ساخت خوابگاه دخترانه 300 نفری با صرف اعتبار 400 میلیارد ریالی و خوابگاه دانشجویان متاهل با اعتبار 500 میلیارد ریالی اشاره کرد.

عباس خاشعی‌سیوکی افزود: پیشرفت فیزیکی 70 درصدی مسجد دانشگاه تربت‌حیدریه، محوطه‌سازی و ساخت سردر دانشگاه، تکمیل طرح غذاخوری دانشجویان، که تنها در 6 ماه اخیر 120 میلیارد ریال اعتبار داشته است، و نیز خرید تجهیزات آزمایشگاهی دیگر اقداماتی است که برخی از آنها در 6 ماه اخیر سرعت گرفته است.

به گفته وی هم اکنون در دانشگاه تربت‌حیدریه 2 هزار و 200 دانشجو با ترکیب 60 درصدی دختران در 30 رشته شامل 22 رشته کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و هشت رشته کارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند.

خاشعی بیان داشت: 210 نفر استاد مدعو و 40 نفر استاد ثابت دانشگاه دولتی تربت حیدریه در گروه‌های آموزشی تولیدات گیاهی شامل اقتصاد کشاورزی، مرتع و آبخیزداری، گیاهان دارویی و بیوتکنولوژی، گروه‌های آموزشی مهندسی شامل عمران، کامپیوتر، صنایع، مکانیک و برق و همچنین گروه علوم انسانی شامل باستان شناسی و علوم سیاسی فعال هستند و روند رو به رشد کمی و کیفی فعالیت علمی، آموزشی دانشگاه با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در یک سال اخیر از مجموع 29 طرح در دست ساخت یا اجرا شده این دانشگاه به مساحت 35 هزار مترمربع، 19 طرح با اعتبار 2 هزار و 300 میلیارد ریال در گستره 28 هزار مترمربع زیربنا به بهره‌برداری رسیده است.

دکتر حسین ابراهیمی‌پور افزود: میزان اعتبار لازم برای ساخت و تکمیل طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به طور متوسط 100 میلیون ریال برای هر مترمربع است که خوشبختانه وزارتخانه متبوع به تبعیت از راهبرد دولت به موقع آن را تامین می کند.

وی از توجه ویژه به حوزه آموزش و پژوهش به عنوان اولویت مهم دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه یاد کرد و اظهار داشت: بر این اساس از مهر امسال سه رشته پزشکی، کارشناسی فوریت‌های پزشکی و نیز رشته یادگیری الکترونیک به مجموع رشته های دانشگاه اضافه خواهد شد.

ابراهیمی پور گفت: ایجاد چهار دانشکده دیگر به همراه سالن‌های آموزشی و پژوهشی در دست انجام است تا این مرکز از نظر سطح استاندارد به یک مجموعه کامل تبدیل شود.

رییس دانشگاه پیام نور تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش بیش از50 درصدی جذب دانشجو، اخذ مجوز برگزاری سه رشته تحصیلی جدید شامل مدیریت مالی، مدیریت کسب و کارهای کوچک و مددکاری اجتماعی در مقطع کارشناسی و اخذ موافقت سازمان مرکزی برای دریافت مجوز ایجاد 13 رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد از جمله تحولات یک سال اخیر این مرکز علمی است.

بهروز صادقی افزود: پیگیری برای برقراری آزمون فراگیر ارشد بعد از وقفه 2 ساله، کسب مقام نخست در جذب دانشجو بین دیگر مراکز دانشگاهی سطح استان بعد از مشهد، از دیگر تحولات دانشگاه پیام نور تربت حیدریه بوده است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در تعامل و همکاری با دیگر دستگاههای اجرایی منطقه و بویژه مراکز آموزشی؛ تاسیس هشت کانون فرهنگی و دانشجویی، انتشار سه نشریه فرهنگی، همکاری و مشارکت در برگزاری مسابقات مختلف ورزشی استانی و کشوری از جمله اقدامات فرهنگی - اجتماعی یک سال اخیر این دانشگاه است.

محمد حاتمی افزود: استقرار پنج هسته فناور در مرکز، اعزام هسته فناور به نمایشگاه بین‌المللی، مشارکت در برگزاری استارتاپ فرآورده‌های زعفران، برپایی ایده شو با موضوع گیاهان دارویی و برگزاری وبینار کوچینگ از دیگر تلاش های دانشگاه آزاد تربت حیدریه در راستای سیاستهای فرهنگی ابلاغی و تعامل با دستگاههای اجرایی است.

به گفته وی افزون بر چهار هزار و 250 نفر دانشجو در 82 رشته دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه تحصیل می کنند که 50 درصد آنها را بانوان تشکیل می دهند که 270 نفر از این دانشجویان در مقطع دکترای تخصصی و 880 نفر در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.

50 عضو هیات علمی تمام وقت و 140 استاد مدعو و حق التدریس با دانشگاه آزاد تربت حیدریه همکاری می کنند و کتابخانه تخصصی این مرکز علمی از 67 هزار جلد کتاب تخصصی بهره مند است.

مدیر آموزش و پرورش تربت حیدریه نیز با یادآوری نهضت مدرسه سازی به عنوان یکی از شاخصه‌های مهم برنامه ای دولت سیزدهم، گفت: با اختصاص 237 میلیارد و 730 میلیون ریال اعتبار در کمتر از یک سال اخیر توسعه و تجهیز مدارس این شهرستان شتاب گرفته است.

حجت صالحی افزود: صرفنظر از مدارسی که طی یک سال اخیر در تربت حیدریه تجهیز یا تعمیر شد، عملیات اجرایی 6 مدرسه جدید در نقاط مختلف شهری و روستایی شهرستان آغاز شده یا پایان یافته است، ضمن اینکه اقدامات عمرانی دیگری در حوزه توسعه و تجهیز مدارس صورت گرفت که از آن جمله می توان به ساخت 2 فضای چمن مصنوعی، چهار سرویس بهداشتی روستایی، استانداردسازی سامانه گرمایشی 36 مدرسه و ساخت 23 سرویس بهداشتی در مدارس شهری اشاره کرد.

اکنون در تربت حیدریه افزون بر 37 هزار دانش‌آموز در 229 مدرسه دولتی، 162 مدرسه غیرانتفاعی و هزار و 749 کلاس درس، زیر نظر 2 هزار و 368 نفر معلم تحصیل می‌کنند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت‌حیدریه نیز گفت: جدای از اجرای برنامه های فرهنگی و هنری متنوع؛ 550 میلیارد ریال اعتبار ملی برای تکمیل مجتمع فرهنگی - هنری شهرستان اختصاص یافته تا با بهره برداری از آن، آرزوی دیرینه هنردوستان این منطقه تحقق یابد.

فاطمه نخعی افزود: مجتمع فرهنگی و هنری تربت حیدریه 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با روند موجود بهره برداری از آن در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت که می تواند بخش بزرگی از کمبودهای فرهنگی و هنری شهرستان را برطرف کند.

رشدی پایاپا در حوزه های اقتصادی 

به گزارش ایرنا، تربت حیدریه در حوزه اقتصادی و تحولات این بخش نیز رشدی شانه به شانه حوزه فرهنگی را شاهد بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: امسال شاهد راه‌اندازی واحد مرغ تخم‌گذار مدرن 160 هزار قطعه‌ای در روستای کاج درخت بودیم، ضمن اینکه پیشرفت فیزیکی کشتارگاه صنعتی دام سبک به ظرفیت هزار راس و 100 راس دام سنگین به 97 درصد رسیده است.

حسین محمدی افزود: همچنین می‌توان به پیشرفت فیزیکی 95 درصدی شرکت تولیدی مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 75 هزار قطعه اشاره کرد و تحولات صورت گرفته باعث شد جهاد کشاورزی تربت حیدریه در انتخاب 12 رشته به عنوان نمونه‌های برتر استانی بخش کشاورزی و در حوزه مکانیزاسیون نیز رتبه نخست استان را به خود اختصاص دهد.

به گفته وی هم اکنون 39 نوع محصول زارعی به ظرفیت 430 هزار تن و 38 نوع محصول باغی با توان 19 هزار تن در تربت حیدریه تولید می‌شود.

افزایش تشکل های روستایی تربت‌حیدریه به 30 مورد

رییس اداره تعاون روستایی تربت‌حیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: 30 تشکل روستایی، تخصصی و کشاورزی شامل هشت تعاونی تولیدی، 10 تشکل روستایی، 2 اتحادیه تولیدی و روستایی، یک نظام صنفی و دیگر تشکل‌های تخصصی شامل تعاونی دامداران، مرغداران، زعفرانکاران، گندم‌کاران و موارد مشابه در این شهرستان فعال هستند.

محمد رستمی، دلیل اصلی رشد تشکل های روستایی را سیاست حمایتی دولت و پرداخت تسهیلات و نهادهای حمایتی به کشاورزان عنوان و خاطرنشان کرد: تشریک مساعی و خرد جمعی تشکل های روستایی به فراوری محصولات کشاورزی و به تبع آن ارزش افزوده، افزایش کمی و کیفی تولید و رشد سرانه درآمدی روستاییان منجر می شود.

صدور افزون بر 28 هزار بیمه‌نامه خسارت محصولات کشاورزی و دامی

مسوول نمایندگی صندوق بیمه کشاورزی منطقه تربت‌حیدریه نیز به عملکرد صندوق بیمه کشاورزی در شهرستان‌های تربت‌حیدریه، تایباد، کاشمر، کوهسرخ، خلیل‌آباد، مه‌ولات، زاوه و باخرز طی یک سال اخیر اشاره و اظهار کرد: با صدور بیش از 28 هزار و 900 فقره بیمه‌نامه در زیربخش‌های مختلف شامل 192 هزار قطعه آبزیان، هفت هزار مترمربع ابنیه کشاورزی، 25 میلیون قطعه طیور، هفت هزار هکتار محصولات باغی، 10 هزار و 500 هکتار محصولات زراعی، 43 هزار هکتار منابع طبیعی و 775 هزار راس دام، کشاورزان شهرستاهای مرکزی، مرزی و جنوب خراسان رضوی از برنامه های صیانتی و حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برخوردار شدند.

مجید خزاعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در بازه زمانی مهر تا اسفند پارسال و با حمایت دولت افزون بر 450 میلیارد ریال و از فروردین امسال تاکنون نیز بالغ بر 38 میلیارد ریال غرامت در کلیه زیر بخش‌ها به حساب کشاورزان و بهره برداران خسارت دیده از حوادث قهری منطقه تربت حیدریه واریز شد.

جعفر رضوانی معاون برنامه ریزی فرماندار تربت حیدریه نیز معتقد است که توجه به حوزه اقتصادی و کشاورزی شهرستان باعث رونق این بخش شده است و در همین ارتباط محمد شریفی‌مند رییس تامین اجتماعی شمار بیمه‌شدگان اصلی منطقه را 39 هزار و 560 نفر اعلام و خاطرنشان کرد: رونق فعالیت های اقتصادی با تعداد بیمه شدگان ارتباط مستقیم دارد و آمار یاد شده جدا از مستمری بگیران اصلی تربت حیدریه است که 9 هزار و 333 نفر را شامل می شود.

رییس بیمارستان رازی تامین اجتماعی تربت‌حیدریه نیز به اهم اقدامات انجام شده در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: جذب چهار پزشک متخصص و 2 پزشک عمومی و افزایش 100 نفر به ویزیت روزانه بیماران در درمانگاه و نیز خرید بیش از 100 میلیارد ریال تجهیزات پزشکی مدرن و پیشرفته از جمله تحولات جدید است.

دکتر محمد عجم افزود: بهسازی بخش‌های اورژانس و مراقبت‌های ویژه نوزادان، اختصاص 100 میلیارد ریال برای بهسازی سیستم تهویه و بخش‌های شستشوی البسه و آشپزخانه، ویزیت 231 هزار و 829 نفر و انجام هشت هزار و 271 مورد عمل جراحی از دیگر خدمات یک سال اخیر به مردم تربت حیدریه است.

همچنین بر اساس داده های تامین اجتماعی جمعیت بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و افراد خانواده آنها در شهرستان‌های تربت‌حیدریه، رشتخوار و زاوه به 128 هزار و 404 نفر رسیده است.

در حوزه راهداری نیز رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تربت‌حیدریه گفت: اگر به مبادی ورودی شهر نگاه منصفانه داشته باشیم هم اینک این راه‌ها به کارگاه‌های راه‌سازی تبدیل شده است.

علی‌اصغر کرباسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهسازی و آسفالت راههای روستایی، روکش آسفالت محور رباط سنگ - کدکن و قسمتی از محور تربت‌حیدریه - مشهد، لکه‌گیری، نصب و ترمیم تابلو و علایم، نصب و ترمیم گارد ریل و حفاظ پلها، تسطیح حریم راه، شانه‌سازی، خط کشی و راهداری زمستانی، تعمیر و بروز رسانی ناوگان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تربت حیدریه نیز از جمله اقدامات یاد شده و جدا از مطالعه و احداث راههای جدید و تعریض موارد قبلی است.

همچنین رییس اداره راه و شهرسازی تربت‌حیدریه گفت: تاکنون بالغ بر هفت هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان ثبت‌نام کرده‌اند که پرونده بیش از هزار و 500 نفر آنها بررسی شده است.

حسین ناطق طرح نهضت ملی مسکن را جزو برنامه‌های راهبردی دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: اکنون و همزمان با هفته دولت شاهد آغاز احداث 500 خانه با اعتبار برآورد شده 972 میلیارد تومان در راستای طرح نهضت ملی مسکن در تربت حیدریه هستیم.

از آنجا که راه‌آهن تربت‌حیدریه خط ریلی ایران را به افغانستان متصل می کند هر گونه ظرفیت‌سازی جدید در این منطقه موجب تسهیل تجارت و افزایش تردد مسافر می‌شود.

یکی از اقدامات دولت در حوزه راه‌آهن آغاز عملیات ساخت کارخانه تعمیرات، بازسازی و نوسازی واگن باری شرق کشور در تربت حیدریه است که به گفته مجری طرح فاز نخست آن با 60 درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.

علی علیزاده افزود: دستگاه‌های مورد نیاز خریداری شده و مرحله نخست این طرح بزرگ اختصاص به سالن تعمیر واگن باری دارد که نه تنها نظیر آن در شرق کشور وجود ندارد بلکه جامع‌ترین واحد تعمیر در سطح کشور خواهد شد.

به گزارش ایرنا، اداره کل راه‌آهن شرق کشور با هزار کیلومتر طول خط و 42 ایستگاه باری و مسافری در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، و یزد حوزه عملکردی دارد و هم اکنون طویل‌ترین منطقه راه‌آهن کشور محسوب می‌شود.

هم اکنون ایستگاه راه آهن تربت‌حیدریه به عنوان حلقه اصلی واسط استانهای جنوبی و شرقی به پایتخت و دیگر نقاط کشور فعال است و از طریق شهرستان مرزی خواف به شهر هرات در کشور افغانستان متصل می‌شود.

ایستگاه راه آهن تربت حیدریه در حوزه تبادل کالا اعم از داخلی و خارجی نیز فعالیت گسترده ای دارد که بیشترین آن ترانزیت سیمان و سنگ آهن به کشورهای همجوار و آسیای میانه است.

در حوزه انرژی ساخت نیروگاه سیل ترکیبی تربت حیدریه که فاز نخست آن با صرف هزینه 3 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق ذخیره ارزی آماده بهره برداری است تولید 182 مگاوات برق را در دست برنامه دارد که با قرار گرفتن در مدار مصرف پرونده خاموشی‌ها بویژه در نقاط روستایی مرکز و جنوب خراسان رضوی بسته خواهد شد.

همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه با اشاره به تصویب طرح بزرگ آبرسانی به این شهر در کمیته فنی آبفای استان خراسان رضوی با برآورد اعتبار 450 میلیارد ریال، گفت: برای جبران کمبود آب و اجرای طرح بزرگ آبرسانی، اجرای 13 کیلومتر لوله‌گذاری خط انتقال، تملک زمین، حصارکشی، خرید تجهیزات برقی و برق‌رسانی انجام و در نهایت 100 لیتر در ثانیه به توان تولید آب شهر افزوده خواهد شد.

علیرضا عباسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین با صرف هزار میلیارد ریال اعتبار اعم از دولتی و خصوصی 270 کیلومتر خط اصلی و فرعی شبکه فاضلاب تربت حیدریه اجرا شده است که با تکمیل نهایی طرح شاهد شبکه ای بالغ بر 350 کیلومتر خواهیم بود.

وی اضافه کرد: چشم انداز طرح ملی فاضلاب تریت حیدریه بهره مندی 52 هزار مشترک اعم از خانگی، تجاری، عمومی، مراکز درمانی، بیمارستانی و غیره است که تا سال آینده تکمیل خواهد شد.

عباسی گفت: مدیریت منابع آب، ارتقای سلامت و بهداشت عمومی، بازچرخانی و استفاده از پساب و جلوگیری از ورود آلاینده ها به محیط طبیعی، دفع بهداشتی فاضلاب، ارتقای مدیریت عرضه و تقاضا و تنوع بخشی به سامانه های تولید و توزیع آب شرب، تامین نیاز آبی بخش کشاورزی و صنعت بخشی از اهداف و چشم انداز طرح ملی فاضلاب تربت حیدریه به عنوان یکی از پروژه های بزرگ عمرانی خراسان رضوی است.

رییس بنیاد مسکن تربت‌حیدریه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طی یک سال اخیر طرح هادی 9 روستای شهرستان با اعتبار 150 میلیارد ریال عملیات ابنیه فنی، سنگ فرش، زیرسازی و آسفالت اجرا و برای 34 روستای دیگر نیز طرح هادی در دست بازنگری است.

وی بیان داشت: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن که مورد تاکید رییس جمهوری و برنامه جدی دولت است؛ واگذاری 18.5 هکتار زمین در بخش مرکزی تربت‌حیدریه و 6.5 هکتار در بخش کدکن انجام گرفت.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت تربت‌حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طی یک سال اخیر به همت کارآفرینان و با حمایت دولت هفت واحد تولیدی شهرستان با بیش از 10 سال تعطیلی، احیا و به چرخه تولید بازگشت که برای بالغ بر صد نفر شغل ایجاد شد.

محمد اشرفی افزود: صدور 92 فقره جواز تاسیس واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری 752 میلیارد تومان و اشتغالزایی 2هزار و 60 نفر و صدور 10 فقره پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری 50 میلیارد تومان و اشتغالزایی 50 نفر در یک سال اخیر موجب شده اکنون در تربت حیدریه 95 واحد صنعتی با اشتغالزایی 2 هزار نفر فعالیت داشته باشد.

همچنین محمدی رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه گفت: سرمایه گذاری 190 میلیارد ریالی مشترک بخش دولتی و خصوصی در حوزه بومگردی، رشد 25 درصدی ورودی گردشگر، برگزاری جشنواره ملی زعفران، راه اندازی قطار گردشگری از جمله برخی اقدامات و تحولات این حوزه طی یک سال اخیر در سطح شهرستان است.

رییس اداره ورزش و جوانان تربت حیدریه نیز گفت: توسعه زیرساخت های ورزشی شهرستان باعث شده است امکان برگزاری مسابقات حتی در سطح ملی را داشته باشیم که در همین ارتباط طی یک سال اخیر چند دوره مسابقات کشتی، کاراته فوتسال برگزار شد که این رویدادها در رشد ورزش شهرستان و جذب نوجوانان و جوانان موثر است.

به گفته مجید رضایی هم اکنون 10 هزار ورزشکار در قالب 45 هیات ورزشی فعال هستند که از این تعداد هفت هزار و 920 نفر بیمه شده و 572 نفر آنها اهل روستاها هستند؛ همچنین از 46 باشگاه ورزشی حرفه ای تربت حیدریه 15 مورد مربوط به بانوان است.

معاون امور فنی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تربت‌حیدریه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی یک سال اخیر طرحهای زیادی در شهرستان آغاز یا پایان یافته است و می توان ادعا کرد مجموعه تحولات صورت گرفته بارقه های امید را نزد مردم بیشتر کرده است هرچند شاید معرفی تمام شاخصه‌های امیدآفرینی دولت سیزدهم در این خطه کار دشواری باشد چراکه فعالیت های نرم افزاری و فرهنگی - اجتماعی را نیز شامل می شود.

احسان کریمی تصریح کرد: توزیع عادلانه خدمت و امکانات در سطح شهر تربت حیدریه نیز دیگر خدمت دولت مردمی است که در این راستا اختصاص 480 تن قیر رایگان به شهرداری فقط یکی از تلاش های صورت گرفته است.

کریمی افزود: آغاز اجرای نهضت ملی مسکن و جانمایی برای انتخاب بهترین نقطه جغرافیایی، فاز نخست نیروگاه سیکل ترکیبی برق راشد با صرف 3 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق ذخیره ارزی برای کاهش نارضایتی های اجتماعی ناشی از خاموشی دیگر تحولات صورت گرفته در سطح شهرستان است.

وی گفت: بهسازی و تعریض راههای مواصلاتی شهرستان به مشهد و زاوه؛ ارتقای کمی و کیفی ورودی های شهر تربت حیدریه و توجه به محورهای روستایی شهرستان نیز دیگر خدمت جدید دولت سیزدهم در استان خراسان رضوی است.

معاون عمرانی فرمانداری تربت حیدریه از مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان خواست با معرفی خدمات ارایه شده یک سال اخیر دولت در سطح منطقه، خدمات و کارهای انجام شده را برای مردم تبیین کنند.

به گزارش ایرنا شهرستان تربت‌حیدریه دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ؛ چهار شهر؛ هشت دهستان و 129 روستا با اقلیم متنوع اعم از کوهستانی، دشت و بیابان است.

بخش جلگه ای رخ به مرکزیت رباط سنگ با جمعیتی بالغ بر 30 هزار نفر، 52 روستا، 2 شهر، 48 دهیاری و 2022 کیلومتر مربع وسعت در 35 کیلومتری شمال شهرستان تربت‌حیدریه واقع است.

بخش ییلاقی بایگ به مرکزیت شهر بایگ دارای هشت روستای حصار، رودمعجن، فدیهه، رزگ، بسک، خورش‌بر، سرخ‌آباد و گلشن است که جمعیت آن 6 هزار و 937 نفر در قالب 2 هزار و 424 خانوار می‌باشد.

بخش مرکزی به مرکزیت تربت‌حیدریه دارای 56 روستا، 51 دهیاری، 42 هزار جمعیت در قالب 14 هزار خانوار روستایی و 130 هزار نفر جمعیت شهری است.

بخش کوهستانی کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت 876 کیلومترمربع دارای 17 روستا، 2 دهستان و بر اساس سرشماری سال 1395 جمعیت کنونی آن حدود 14 هزار نفر در 65 کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است.

همچنین شهرستانهای رشتخوار، مه ولات و زاوه در حومه تربت حیدریه که قبلا از آن جدا و ارتقا یافته اند؛ اگرچه اقتصاد درون زای تولیدی خود را دارند اما رفاه اجتماعی آنها در تربت حیدریه که شاخص های شهرنشینی بالاتری دارد؛ تعریف شده است.

برچسب‌ها

پرونده خبری