زلزله کرونایی در پایتخت
ویروس کرونا تهران را شبیه به شهری زلزلهزده کرده است. شهری که درصورت تداوم وضعیت فعلی، سردخانههایش دیگر کفاف جانباختگان را نمیدهد و قرار است 2 سردخانه جدید در بهشت زهرا ایجاد شود. همزمان بهدلیل افزایش تعداد مبتلایان کرونا و پرشدن تختها، بیمارستان مسیح دانشوری روز گذشته اقدام به راهاندازی بیمارستان صحرایی کرده است. همچنین بیمارستانهای پایتخت علاوهبر راهاندازی سامانه اعلام تخت...
نقشه کرونایی ایران همچنان قرمز است. نقشهای که 301 شهر آن در وضعیت قرمز قرار دارند و 95 شهر آن در وضعیت نارنجی. در این میان ویروس کرونا در تهران سهمگینتر از گذشته در حال جولان دادن است؛ تا آنجا که به گفته علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، پایتخت روی لبه تیغ مرگ ایستاده است. به گفته او تنها روز دوشنبه در تهران 7 هزار و 400 نفر بستری شده اند. رقمی بیسابقه که از شیوع ترسناک ویروس کرونای انگلیسی در تهران حکایت میکند. اما این تمام ماجرا نیست.
به گزارش دنیای اقتصاد، پیک چهارم کرونا قبرستان بهشتزهرا را نیز از نفس انداخته است. حجم جانباختگان کرونا و پیشبینی از ادامه وضعیت بحرانی این روزها، مقامات را به فکر ایجاد 2 سردخانه دیگر در بهشتزهرای تهران انداخته است. آنطور که رضا کرمیمحمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در گفتگو با «ایلنا» گفته است در صورت بدتر شدن شرایط کرونایی ظرفیت سردخانهها احتمالا دیگر کفایت متوفیها را نمیکند. به گفته او درصورت ادامه شرایط موجود ممکن است تدفین جانباختگان نیز با یک روز تاخیر انجام شود.
ازسوی دیگر بنا بر گزارش نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران بهدلیل بالا بودن حجم مراجعات کرونایی به بیمارستانها، نزدیک به 100 بیمارستان در تهران درگیر بیماری کووید -19 شده و تمام تختهای آیسییو در تهران پر شدهاند. وی در گفتگو با «ایسنا» همچنین از دو برابر شدن حجم مراجعات سرپایی بهخصوص در مراکز بهداشتی خبر داده است. توکلی با تاکید بر اینکه این خبر خوبی نیست در این مورد گفت: زمانی که مراجعات سرپایی افزایش پیدا میکند، با فاصله یک هفتهای بهصورت ادامهدار موج بستری را داریم.
راهاندازی سامانه اعلام تخت خالی
توکلی همچنین گفت قرار است طی دو روز آینده یک سامانه چهار شمارهای تلفنی راهاندازی شود تا در صورت نیاز مردم به بستری با این سامانه که ستاد هدایتی است همه بیمارستانهایی که امکان پذیرش دارند، سریعا معرفی شوند و بیمار بستری شود. به گزارش «ایسنا» وی گفت: شماره آن را بعد از راهاندازی اعلام میکنیم.
تشکیل کمیته ترخیص
وی در ادامه از تشکیل کمیته ترخیص بیمارستانی خبر داد و گفت: پزشکان بیشتر بیماران را بررسی میکنند. معمولا دوسوم از بیمارانمان بیماران بدحال نیستند. در بین این افراد با دستورالعملی که به بیمارستانها ابلاغ کردیم، بیمارانی که به درمانهای تزریقی نیاز دارند و حال عمومی خوبی هم دارند، ترخیص میشوند و روزانه به بیمارستان مراجعه کرده و داروها را بهصورت سرپایی دریافت میکنند.
راهاندازی بیمارستان صحرایی
با توجه به وضعیت پر بودن تختهای بیمارستانهای تهران، روز گذشته علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری هم از راهاندازی بیمارستان صحرایی در مرکز مسیح دانشوری بهمنظور ارائه خدمات حداکثری به بیماران کرونایی خبر داد.
افزایش تقاضا برای سیلندر اکسیژن
در ادامه تشریح وضعیت تهران و کشور، کلانتری رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی از افزایش چشمگیر تقاضا برای سیلندر اکسیژن در تهران خبر داده است. به گزارش خبرآنلاین وی افزود: اگر به همین شکل ادامه پیدا کند مجبور میشویم بهطور کلی تامین اکسیژن صنعتی را قطع کنیم، این اتفاق در برخی استانها مانند گیلان و چهارمحال بختیاری افتاده است.
همچنین مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: با شیوع بیماری کووید -19 بهخصوص در موج چهارم شاهد افزایش تماس با اورژانس پیش بیمارستانی بودیم. وی افزود: در خصوص مشاوره در رابطه با بیماری کووید -19 تماسهای اورژانس تا 7 برابر افزایش پیدا کرده و ماموریتهای اورژانس پیش بیمارستانی هم در خصوص بیماری کرونا تا 8 برابر در حال افزایش است.
درخواست تعطیلی تهران
همه اینها در حالی است که روز جمعه مهلت دو هفتهای تعطیلی مشاغل سه گروه غیرضرور پایان مییابد و با بازشدن پاساژها و مراکز خرید و بازار تهران و دیگر مشاغل قرار گرفته دراین گروهها این بار تهران به دام مرگهای بیشتر میافتد، آن هم در شرایطی که هنوز در تب کرونای جهشیافته میسوزد. در این میان برخی خبرها حاکی از آن است که شاید امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا در این مورد تصمیمگیری جدیدی صورت گیرد.
با توجه به شرایط قرمز کشور روز گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا از دولت خواست در بحث کنترل، قرنطینه و اجرای محدودیتها کوشا باشد. همزمان زهرا نژادبهرام، عضو هیاترئیسه شورای شهر تهران با اشاره به پیک چهارم کرونا ویروس در کشور خواستار تعطیلی و اعمال محدودیتهای جدی شد. به گزارش «ایلنا» وی گفت: شهر معنی قرنطینه را به سخره گرفته و این مسائل بیانگر آن است که رویکرد کلان از سوی دولت و شرایط ویژه موج چهارم ارجحیت اقتصاد بر جان است.
همزمان پیشبینی میشود دستکم تا دو هفته آینده روند صعودی ابتلا و مرگ ادامه داشته و موج چهارم کرونا تا خرداد ماه ادامه پیدا کند. موضوعی که روز گذشته مورد تایید توکلی، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران قرار گرفت و تصریح کرد پیشبینی ما این است که حداقل تا دو هفته دیگر آمار رو به افزایش باشد.
آخرین آمار کرونا
در همین حال بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته 395 بیمار کووید -19 در کشور جان خود را بهدلیل این بیماری از دست دادند. همچنین در این بازه زمانی بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 25 هزار و 492 بیمار جدید مبتلا به کووید -19 در کشور شناسایی شدند که سه هزار و 365 نفر از آنها بستری شدند.
اختصاص پول بلوکهشده در عراق برای واکسن
در کنار این شرایط ویژه بهنظر میرسد که واکسیناسیون کرونا در کشور با ورود واکسنهای جدید سرعت بیشتری گرفته است. در همین راستا علی ربیعی سخنگوی دولت روز گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که بخشی از پولهایمان در عراق به خرید واکسن اختصاص یافته و انتظار داریم دولت عراق اهتمام بیشتری برای انتقال بقیه پول ایران داشته باشد.
وی در ادامه از فعالیت سفرای ایران در کشورهای روسیه، هند، سوئیس، چین و کرهجنوبی برای خرید واکسن خبر داد. سخنگوی دولت همچنین گفت: اینکه گفته میشود شرکتهای تولید واکسن، دولت را تحت فشار گذاشتند تا واکسن خارجی خریداری نکند امری کاملا نادرست است. هیچ شرکت تولیدکننده واکسن داخلی دولت را تحت فشار قرار نداده و اگر چنین هم بود دولت هرگز تبعیت نمیکرد.
دلیل استفاده از یک چهارم واکسنها
ازسوی دیگر کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتگو با «ایلنا» در مورد چرایی تزریق تنها یک چهارم از حدود دو میلیون واکسن کرونای وارداتی به ایران گفت: اینکه یک سری میگویند حدود یک میلیون و 995 هزار دز واکسن آمده، اما فقط 550 هزار دز آن تزریق شده است به جهت این است که بخشی از آنها دز دومهایی است که در روزها و هفتههای آتی مورد استفاده قرار میگیرد.
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکنون 480 هزار و 646 نفر دز اول واکسن کرونا و 141 هزار و 176 نفر نیز دز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 621 هزار و 822 دز رسیده است.