سه‌شنبه 27 آبان 1404

سخنگوی دولت: مشکلی با عذرخواهی از مردم نداریم / جزئیات پیام رئیس جمهور به بن سلمان

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سخنگوی دولت: مشکلی با عذرخواهی از مردم نداریم / جزئیات پیام رئیس جمهور به بن سلمان

سخنگوی دولت با اشاره به پیام رئیس جمهوری اسلامی ایران به ولیعهد عربستان، اظهار داشت: در این پیام از عربستان که در امور حجاج همکاری خوبی با کشورمان داشتند تشکر ویژه شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - فاطمه مهاجرانی امروز سه شنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به پیام رئیس جمهور کشورمان به ولیعهد عربستان اظهار داشت: پیامی که رئیس جمهور از طریق سازمان حج و زیارت برای ولیعهد عربستان فرستادند به این جهت بود که در سال گذشته کشور عربستان در امور حجاج کشورمان به خصوص بازگشت آنان همکاری بسیار خوبی را داشتند، همان طور که می‌دانید بازگشت حجاج همزمان با آغاز جنگ بود طبیعی است که تشکر ویژه از ایشان بشود.

مهاجرانی ادامه داد: تسهیل امور حجاج در سال جاری با توجه به اهمیت موضوع حج برای دولت و تشکر از کشور عربستان محتوای پیامی بود که توسط آقای رئیس جمهور برای بن سلمان ارسال شده است و همچنین تقویت و توسعه همکاری‌ها و ارتباطات دو کشور دیگر موضوع مورد تاکید در این پیام بوده است.

سخنگوی دولت در ادامه سخنان خود با اشاره به تصویب لایحه جدیدی در هیات وزیران اظهار داشت: بر اساس این لایحه بخشی از پرداخت‌های رفاهی و اضافه کار کارکنان دولت نیز از این پس شامل کسورات بازنشستگی می‌شود و مواردی نظیر اضافه کار و بخشی از پرداخت‌های رفاهی شامل کسور بازنشستگی شده و برای کارکنان دولت و اعضای هیات علمی لحاظ می‌شود.

وی افزود: فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته، بدی آب و هوا، اضافه کار و حق التدریس غیرموظف معلمان و نوبت کاری هم شامل موضوع کسور بازنشستگی خواهد شد، این‌ها از موضوعات مهمی است که برای کارمندان امکان رضایت مندی بیشتری را فراهم می‌کند.

چهار رکن عدالت محوری؛ معیشت، مسکن، سلامت و آموزش

مهاجرانی در بخشی از سخنانش گفت: بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه 1405 توسط رئیس جمهور ابلاغ شد، اصول حاکم بر بودجه متضمن عدالت محوری است که رئیس جمهور به آن تاکید دارد و تامین معیشت عموم مردم و حمایت از محرومین، تقویت بنیه دفاعی و امنیتی کشور، افزایش کارایی خدمات عمومی، تامین انرژی و حمایت از اقتصاد دانش بنیان و علم و فناوری از موضوعات اساسی است که در بخشنامه بودجه مورد توجه قرار گرفته است و شعار عدالت محوری رئیس جمهور چهار رکن معیشت، مسکن، سلامت و آموزش است.

سخنگوی دولت همچنین به موضوع احداث بیش از هزار نیروگاه تجدیدپذیر در کشور اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت تاکنون، بیش از 227 پروژه به ارزش 157 هزار میلیارد تومان (همت) در کشور به بهره‌برداری رسیده است. پروژه‌هایی در راستای تأمین برق روستا‌ها و همچنین 11 پروژه در حوزه آب و برق که مجموع آنها بیش از 2.7 هزار میلیارد تومان بوده و در جنوب استان کرمان که از مناطق کمتر برخوردار کشور است به بهره‌برداری رسیده است.

مهاجرانی افزود: سهم انرژی‌های تجدید پذیر و خورشیدی در سبد انرژی کمتر از یک درصد بود و تاکنون سهم آن به سه برابر یعنی سه درصد افزایش یافت، امیدواریم با سرمایه گذاری درستی که انجام می‌شود سهم انرژی‌های خورشیدی که انرژی‌های پاک هستند به هفت برابر یعنی هفت درصد افزایش یابد.

سخنگوی دولت ادامه داد: در ابتدای شروع به کار دولت این رقم یک هزار و 234 مگاوات بوده این عدد همچنان رو به افزایش است، منتظر هستیم به عدد بالای هفت هزار مگاوات برسد.

وی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهور به مسکو، گفت: سفر آقای عارف با توجه به اهمیت پیمان شانگهای در راستای گسترش تعاملات بین المللی انجام شده است، 10 سند و توافقنامه همکاری از قبل پیش نویس شده بود و امکان توسعه همکاری‌های چند جانبه در داخل و خارج منطقه شامل اتحادیه‌های اکو و کشور‌های اوراسیا و یونسکو پیش بینی شده است و همین طور شرکت در اجلاس شانگهای جزو موضوعات مهمی است که در این سفر دنبال می‌شود.

مهاجرانی افزود: موضوع دیگر که بسیار حائز اهمیت و از جنس رویداد‌های فرهنگی و ارزشی ما است، رونمایی از سمفونی «نفس‌های سوخته سردشت» است، این نخستین بار است که از جانبازان شیمیایی کشور با یک سمفونی تقدیر می‌شود.

وی تاکید کرد: فراموش نمی‌کنیم که مناطق مسکونی ما در انی منطقه، تیرماه 67 مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت و این اتفاق از جنایت‌های بشری بود که جا دارد ادای احترام کنیم برای کسانی که برای ارتقای امنیت کشور از حق زیست خود گذشتند.

تقویت دیپلماسی ایثار

سخنگوی دولت گفت: بازخوانی پرونده‌های حقوقی جانبازان شیمیایی و تقویت دیپلماسی ایثار از محور‌های اصلی این سمفونی است و فراموش نمی‌کنیم که این اثر یک روایت هنری و احساسی از قربانیان سردشت است، همچنان کودکانی که بعد از آن جنایت متولد شدند گرفتار مشکلاتی هستند که ناشی از اثرات این گاز‌های شیمیایی است.

سهمیه‌های بنزین هیچ تغییری در حجم و قیمت نخواهند داشت 

مهاجرانی با بیان اینکه دولت ناگزیر است 6 میلیارد دلار صرف واردات بنزین کند، تاکید کرد: سهمیه‌های بنزین هیچ تغییری نه در حجم و نه در قیمت نخواهند داشت. به طور طبیعی 60 لیتر بنزین 1500 تومانی و 100 لیتر بنزین 3000 تومانی برای افراد طبق روال گذشته واریز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه قیمت تمام‌شده بنزین قریب به 70 هزار تومان است، گفت: طبیعی است وقتی ارزی که باید برای سایر امور مصرف شود صرف بنزین می‌شود و بخشی از این بنزین نیز قاچاق می‌شود، دولت موظف است اقدامی انجام دهد. دولت مسئول تصمیمات مرتبط با معیشت مردم و سلامت جامعه است.

مهاجرانی افزود: در این راستا هم برای مقابله با قاچاق برنامه‌های جدی وجود دارد، و هم رئیس‌جمهور خطاب به خودروسازان به‌صورت جدی تأکید کردند که مکلفند خودرو‌های کم‌مصرف تولید بکنند.

وی با تاکید بر اینکه اثرات تورمی همه موضوعات دیده شده است، تصریح کرد: در مورد «نرخ سوم» بنزین هنوز جمع‌بندی نهایی انجام نشده است.

ذخایر دارویی کشور در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره تامین ارز دارو گفت: اختصاص و تامین ارز دارو نسبت به سال گذشته تغییری پیدا نکرده است، از کل رقمی که بانک مرکزی اعلام کرده 36.8 میلیارد دلار برای واردات کالا و 9.4 میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی و دارو تخصیص یافته است، که بخشی از آن تخصیص پیدا کرده و بخشی نیز در مسیر تخصیص است.

وی تصریح کرد: تأخیر‌هایی هم که ایجاد می‌شود بعضاً به دلیل فرایند‌های داخلی است که ممکن است به‌طور مقطعی نامنظم شود. اما ذخایر دارویی کشور در وضعیت بسیار خوبی است و از این جهت مشکلی وجود ندارد؛ لذا برای افرادی که از دارو‌های مختلف استفاده می‌کنند درخصوص تأمین داروهایشان هیچ نگرانی وجود ندارد.

سخنگوی دولت گفت: ذخایر استراتژیک دارو‌های ما در وضعیت خوبی است، هم دارو‌های بیماران خاص و هم دارو‌های عمومی در وضعیت مطلوبی است.

 نرخ ارز برای کالا‌های اساسی و دارو تغییری پیدا نکرده است

وی در مورد حذف ارز ترجیحی برای برخی کالا‌ها گفت: نرخ ارز برای کالا‌های اساسی و دارو تغییری پیدا نکرده است، با توجه به راه‌اندازی تالار‌هایی که بانک مرکزی ایجاد کرده است، برخی از محصولات غیر از کالا‌های اساسی و دارو می‌توانند ارز مورد نیاز خود را در بازار دوم خریداری کنند، اما در مورد کالا‌های اساسی و دارو هیچ تغییری به وجود نیامده است.

مهاجرانی ادامه داد: شعار آقای رئیس‌جمهور بر حفظ معیشت مردم و تضمین درمان، آموزش و مسکن صحیح و پایدار است. در اموری که به معیشت مردم برمی‌گردد، دولت تمام انرژی خود را به کار می‌گیرد تا کمترین فشار ممکن بر مردم وارد شود.

با گران فروشی برخورد می‌شود / مشکلی با عذرخواهی از مردم نداریم

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره عدم نظارت بر قیمت‌ها و گرانی کالا‌ها اظهار داشت: می‌پذیریم و می‌دانیم که افزایش در قیمت‌ها داشته‌ایم، از این نظر هر جا لازم باشد از مردم عذرخواهی کنیم مشکلی در این زمینه نداریم و می‌دانیم نرخ تورم ما در ماه‌های گذشته قدری افزایش یافته است.

وی با بیان این که گرانی حاصل از تغییرات در همه شاخص‌های اقتصاد کلان است، افزود: ستاد تنظیم بازار با گران فروشی برخورد می‌کند، برای کاهش فاصله بین قیمت تولید شده و قیمتی که کالا بدست مردم می‌رسد وزارت جهاد کشاورزی به راه اندازی روستا بازار‌ها اقدام کرده است امیدواریم تا پایان دولت به سه هزار واحد برسد

مهاجرانی ادامه داد: در جلسه دولت این موضوع مطرح شد که استانداران برای راه اندازی میادین میوه و تره بار شبیه آنچه در تهران داریم اقدام کنند، چون به شدت بر کاهش قیمت کالا‌هایی که بدست خانوار میرسد تاثیرگذار است، استانداران باید این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند، تمام تلاش دولت بر این است که فشاری که می‌دانیم بر مردم است، کاهش یابد.

 تفاوت‌هایی بین نمرات وزرا و دولت با نمرات اعلام شده از سوی مجلس وجود دارد

وی درمورد ارزیابی از عملکرد وزارت خانه‌ها در برنامه هفتم گفت: تا به حال در مورد 6 برنامه قبلی که دولت‌ها مکلف به اجرای آنها بودند، چنین ارزیابی سالانه‌ای از عملکرد وزرا نداشتیم و یکی از دلایلی که بسیاری از برنامه‌های ما به خروجی مشخص نمی‌رسید، همین موضوع بود، یعنی به عبارتی برنامه‌ها به درستی ارزیابی نمی‌شدند.

مهاجرانی ادامه داد: از نظر ما این روند، آغازگر یک مبنای تعامل سازنده بین دولت و مجلس است. به طور طبیعی تفاوت‌هایی بین نمرات وزرا و دولت در مورد عملکرد با نمرات اعلام شده از سوی مجلس وجود دارد و این تفاوت را انکار نمی‌کنیم، اما دلایلی برای آن وجود دارد.

وی به دلایل این تفاوت اشاره کرد و گفت: برخی از احکام برنامه توسط دولت جدا شده و گفته شده که این احکام باید در قالب یک لایحه اصلاح یا اعلام شود که قابل اجرا نیستند. همچنین تعارض یا عدم تطابق برخی تکالیف قانونی و تفاوت در مبنای ارزیابی از دیگر عوامل است گاهی هم اشکالاتی در ارسال مستندات وجود داشته است.

سخنگوی دولت افزود: این نخستین بار است که چنین ارزیابی‌ای در برش‌های سالانه برنامه پنج‌ساله انجام می‌شود؛ بنابراین طبیعی است که در برخی جا‌ها اشکالاتی وجود داشته باشد. هم دولت و هم مجلس تلاش می‌کنند که با پایبندی به برنامه، این اشکالات را برطرف کنند.

رئیس جمهور پیگیر رفع مشکلات اقتصادی تولیدکنندگان 

مهاجرانی درمورد کوچک سازی دولت گفت: موضوع کوچک شدن دولت جزو مسائلی است که ماده 105 برنامه هفتم به‌صورت کاملاً مشخص به آن پرداخته و تکلیف قانونی است؛ لذا دولت مکلف است در راستای اجرای ماده 105 برنامه نسبت به آن اقدام کند، به همین دلیل، مانند برخی دیگر از موضوعات که خود رئیس‌جمهور سکاندار می‌شوند، ایشان شخصا سکاندار این موضوع شده و جلسات منظمی با حضور سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و استخدامی و دستگاه‌های ذیربط برگزار می‌کنند

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور در تعدادی از موضوعات به‌صورت مشخص و مستقیم پیگیری‌های منظمی دارند؛ حوزه آموزش، کوچک شدن دولت، موضوع انرژی، فلرسوزی و رفع مشکلات اقتصادی تولیدکنندگان از جمله موضوعاتی است که شخصاً پیگیری می‌کنند.

مهاجرانی ابراز امیدواری کرد موضوع کوچک سازی دولت با تاکید بر این که کارمندی اخراج نخواهد شد و فقط جا به جایی بین دستگاه‌هایی است که بیشتر احتیاج دارند، این اقدام در راستای تحقق برنامه هفتم انجام گیرد.

هدف طرح کالابرگ الکترونیکی ثابت ماندن قیمت کالا‌ها است 

وی در پاسخ به سوالی درباره موضوع کالابرگ الکترونیکی اظهار داشت: طرح کالابرگ با توجه به حساسیت در حوزه معیشت خانوار، موضوع مورد توجه دولت و مجلس است، حتی اگر نقد‌هایی صورت می‌گیرد نقد به دلیل کمک به معیشت مردم است و ارتباطی به دستگاه ندارد.

مهاجرانی افزود: طرح جدید کالا برگ با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و مجلس اجرا خواهد شد، هدف این طرح این است که قیمت کالا‌ها برای خانوار‌ها ثابت بماند و افراد بتوانند فارغ از افزایش تورم، مقدار مواد و کالا‌های اساسی مورد نیاز خود را به‌درستی و با قیمت ثابت دریافت کنند.

اصلاح شبکه‌های فرسوده و توسعه شبکه آب شرب در دستور کار است

سخنگوی دولت درباره موضوع جلوگیری از هدرفت آب شرب، گفت: ما وارد ششمین سال خشکسالی شده‌ایم و از طرفی بارش باران نزدیک به هفت ماه کاهش داشته است، در مورد شبکه انتقال آب موجود، باید گفت شبکه ما فرسوده است و بخشی از هدررفت آب ناشی از این موضوع است. برنامه‌ای با نام «برنامه مداوم کاهش هدررفت آب» در دستور کار قرار دارد که شامل اصلاح شبکه‌های فرسوده و توسعه شبکه آب شرب است.

مهاجرانی افزود: اصلاح و بهبود شبکه آب شرب جزو اولویت‌های اصلی است و نمی‌توان از آن غفلت کرد، تأمین آب شرب برای مردم اهمیت بالایی دارد و موضوعی جدا از آب کشاورزی و آب صنعتی است، نمی‌توان چشم بر کمبود آب شرب در برخی مناطق دارای تنش آبی بست.

وی تاکید کرد: در این زمینه، برنامه‌های جدی در دستور کار است، از جمله بازچرخانی آب و جلوگیری از هدررفت آب، البته تأکید می‌شود که اثرات تحریم نیز قابل نادیده گرفتن نیست، کشوری که سال‌ها با تحریم مواجه بوده، به طور طبیعی در مواجهه با مشکلاتی از این جنس محدودیت‌هایی دارد.

خودسوزی جوان اهوازی / تشکر از صبوری خانواده 

مهاجرانی در توضیحاتی درباره خودسوزی جوان اهوازی اظهار داشت: درگذشت این فرزند عزیز ایران زمین را به همه ایرانیان و به‌ویژه خانواده محترم ایشان تسلیت عرض کنم. یقینا از دست دادن فرزند برومندی در عنفوان جوانی، داغ بسیار سنگینی بر دل خانواده گذاشته است و امیدواریم که خداوند متعال صبر جمیل به این عزیزان عنایت فرماید.

سخنگوی دولت گفت: از ابتدای وقوع حادثه با دستور مستقیم رئیس جمهور، وزیر کشور شخصا ورود پیدا کردند و با خانواده ایشان صحبت شد، از صبوری این خانواده تشکر می‌کنم، همچنین استاندار نیز تلاش‌های موثری انجام دادند، از حضور در محل تا پیگیری اقدامات لازم از جمله استعفا، عزل و دستگیری افراد مرتبط.

وی با بیان اینکه بخشی از پرونده تکمیل و به قوه قضاییه ارجاع شده است و مابقی در حال تکمیل شده است، گفت: پرونده پس از آماده‌سازی در بازپرسی‌ها و تکمیل شدن به قوه ارجاع خواهد شد و با خاطیان برخورد خواهد شد، تاکید می‌کنم جوانی که در آتش سوخت، فرزندی برای همه مادران بود؛ بنابراین این حادثه تنها خوزستان را داغدار نکرد بلکه همه ایران را متاثر ساخت.

تصمیم‌گیری در موضوعات میان‌بخشی مرتبط با آب، در شورای عالی آب 

وی درمورد مدیریت بحران آب و اختلاف نظر میان وزارت خانه‌های کشاورزی و نیرو در این زمینه، اظهار داشت: باید نگاه‌های کارشناسی را از نگاه‌های مدیریتی تفکیک کنیم، هر یک از وزارتخانه‌ها، از دیدگاه کارشناسی، نقطه‌نظرات قابل توجه دارند، اما تصمیم‌گیری در موضوعات میان‌بخشی مرتبط با آب، در شورای عالی آب اتخاذ می‌شود. ریاست این شورا بر عهده آقای رئیس جمهور است و آقای عارف به عنوان معاون اول جلسات شورا را به‌صورت منظم برگزار می‌کنند.

مهاجرانی تاکید کرد: شورای عالی آب به عنوان مرجع رسمی، نهاد مافوق دستگاه‌ها، تصمیماتی اتخاذ می‌کند که برای همه دستگاه‌های اجرایی لازم‌الاجرا است. وزارت جهاد کشاورزی نیز در رعایت الگوی کشت همکاری خوبی داشته است.

سخنگوی دولت گفت: تاکید می‌کنم که در حال حاضر در 17 استان کشت برنج انجام می‌شود که نشان می‌دهد گاهی منافع منطقه‌ای بر منافع ملی ارجحیت داده می‌شود. در کشوری که در منطقه خشک جهان قرار دارد و بخش عمده‌ای از نقشه آن خشک است و مناطق سبز و مرطوب اندکی دارد، منطقی نیست که کشت برنج در 17 استان انجام شود؛ باید به حدود پنج استان کاهش یابد.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو، در چارچوب شورای عالی آب، همکاری‌های بسیار خوبی داشته‌اند و امیدواریم این موضوع به خوبی حل و فصل شود.

موضوع تخلیه تهران، جنبه هشدار دغدغه‌مندانه داشت

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تخلیه تهران در صورت تشدید بحران و آب و ادامه خشکسالی، گفت: صحبت‌های رئیس جمهور درباره تخلیه تهران، در چارچوب یک هشدار مسئولانه و دغدغه‌مند برای موضوع بحران آب بوده است، بدیهی است که موضوع تخلیه شهری مانند تهران نه به این سادگی امکانپذیر است و نه عملاً مقدور است، این صحبت‌ها بیشتر جنبه هشدار و افزایش آگاهی عمومی داشته است.

مهاجرانی افزود: سال‌هاست گفته می‌شود که نباید بارگذاری جمعیتی بیشتری بر تهران تحمیل شود. از زمانی که گفته می‌شد دشت تهران توان زیست حدود 5 میلیون نفر را دارد تا امروز که جمعیت تهران و حومه به حدود 18 میلیون نفر رسیده، بار‌ها این نکته مورد تاکید قرار گرفته است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: بنابراین این اظهارات از جنس تذکر و هوشیارسازی مردم بوده و هدف آن افزایش آگاهی عمومی در موضوعات زیست محیطی است، اصولا در مسائل زیست‌محیطی، باید برنامه‌های پیشگیرانه داشته باشیم و همگی آگاهانه با تغییرات اقلیمی و موضوعات محیط زیستی برخورد کنیم.

دولت در کنار مردم است و به خواسته هایشان اهمیت می‌دهد

وی در پاسخ به سوالی در مورد نارضایتی مردم به دلیل محقق نشدن برخی وعده‌های رئیس جمهور، گفت: دولت همچنان شعار خود را مبنی بر «صدای بی‌صدایان» که توسط آقای رئیس جمهور مطرح شده، دنبال می‌کند و محور عدالت که بار‌ها بر آن تاکید شده و دارای چهار رکن اساسی است و آقای رئیس جمهور تحقق آن در نظر دارند، در راستای همین هدف است.

مهاجرانی افزود: فراموش نکنیم که اعتمادسازی مسیری یک‌شبه نیست و نیازمند همراهی و تلاش مستمر است؛ بنابراین دولت در کنار مردم می‌ایستد، صدای آنها را می‌شنود، به خواسته‌های درست‌شان بها می‌دهد و تلاش می‌کند حقوق حقه مردم در حوزه‌هایی مانند معیشت، محیط زیست و دسترسی به انرژی را تحقق بخشد.

هدف نهایی همه تلاش‌ها، تأمین نیاز‌های واقعی مردم است

مهاجرانی درباره موضوع واردات کالا اظهار داشت: واردات یکی از موضوعاتی است که دولت‌های مختلف برای تامین نیاز‌های کشور همواره به آن توجه داشته و برخی حتی به دنبال ایجاد وزارت بازرگانی برای مدیریت چنین مواردی بودند، این دولت خوشبختانه به آن سمت نرفت و تمرکز خود را بر معاونت تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشت.

سخنگوی دولت تاکید کرد: ثبت سفارش کالا‌ها از طریق ارزیابی سامانه‌ای بررسی می‌شوند و پس از صحت‌سنجی، به واحد تخصصی دیگری برای تخصیص ارز ارجاع داده می‌شوند. هدف این است که ثبت سفارش‌ها تنها مربوط به کالا‌هایی باشد که هم مورد نیاز کشور هستند و هم با اولویت‌های ملی مطابقت دارند، تا کسی صرفا برای گرفتن ارز اقدام به ثبت سفارش نکند.

وی گفت: طبیعی است که همه قوا در تخصیص ارز دغدغه دارند و این نشان‌دهنده توجه مسئولان به معیشت مردم و اقتصاد کشور است، این موضوعات در جلسات سران قوا هم مطرح می‌شود و هدف نهایی همه تلاش‌ها، تأمین نیاز‌های واقعی مردم است.

با وجود خشکسالی حفظ اشتغال کشاورزان هدف اصلی دولت است

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بحران کشاورزی و موضوع تحریم‌ها گفت: دولت همه واقعیت‌ها را در نظر می‌گیرد و طبیعی است که تحریم‌ها یکی از موضوعات اثرگذار است و نمی‌توان اثر آن را نادیده گرفت، اما تصمیم‌گیری‌ها با نگاه به همه واقعیت‌ها انجام می‌شود.

سخنگوی دولت اظهار داشت: در زمینه کنترل تورم، بانک مرکزی متولی اصلی است، اما هماهنگی خوبی بین سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانه‌های مرتبط مانند وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی وجود دارد، هدف این است که حتی با وجود خشکسالی، اشتغال کشاورزان حفظ شود و آنها بتوانند با رعایت الگوی کشت به تولید پایدار ادامه دهند.

وی تصریح کرد: این موضوع در قالب یک بسته سیاست‌گذاری جامع در حال بررسی است و به زودی به صورت رسمی اعلام خواهد شد.

هیچ مدیر دولتی در جهاد کشاورزی بازداشت نشده است

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر تشکیل پرونده برای برخی مسئولان دولتی، اظهار داشت: طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی، متخلفان به مراجع نظارتی از جمله سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شده‌اند و برخورد‌های قابل توجهی با شرکت‌های متخلف انجام شده است، تأکید می‌کنم که هیچ یک از مدیران دولتی جز بازداشت شدگان نبوده‌اند.

وی افزود: نظارت بر قیمت‌گذاری، واردات و تأمین به‌موقع نهاده‌ها از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و برنامه‌های جدی در این زمینه در دستور کار قرار دارد، به ویژه برای تأمین بازار پروتئینی کشور و حمایت از دامداری‌ها، اعم از دام و طیور.

اولویت اثربخشی فرهنگی در اقدامات دولت

مهاجرانی درباره نگاه دولت به حوزه فرهنگ اظهار داشت: ما در هفته کتاب هستیم که آن را گرامی می‌داریم، از همه نویسندگان، ناشران، کتاب فروشان و همه کسانی که با کتاب سروکار دارند تشکر می‌کنم، از طرفی 30 آبان روز فارابی را نیز گرامی می‌دارم که ایشان جزو مفاخر فرهنگی ما هستند. فرهنگ یکی از اولویت‌های دولت است آن قدر مهم است که اگر پسوند "بی" به آن اضافه کنیم به دشنام تبدیل خواهد شد.

وی تصریح کرد: لذا دولت چهاردهم در حوزه فرهنگ، دولت خوش فرهنگی خواهد بود و در راستای نظم بخشی بودجه‌ای و با اولویت اثربخشی فرهنگی موضوع نهاد‌های فرهنگی و بودجه مربوطه را دنبال خواهد کرد.

برنامه تیم آقای سقاب اصفهانی در حوزه انرژی پذیرفته شد

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره انتصاب اخیر دولت (اسماعیل سقاب اصفهانی) اظهار داشت: رئیس جمهور برنامه‌های گروه‌ها و تیم‌های مختلف را در حوزه انرژی با توجه به وضعیت کشور و دغدغه‌های موجود شنیدند، برنامه تیم آقای سقاب اصفهانی را بیشتر پسندیدند و مورد انتخاب قرار گرفت، امیدواریم عملکرد و برنامه ایشان بتواند اذهان را قانع کند.

حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی براساس قانون انجام می‌شود

مهاجرانی درباره معیار حذف یارانه برخی از افراد و دهک‌های درآمدی از سوی دولت گفت: تکلیف صریح قانون بودجه 1404 این است که دولت موظف است یارانه سه دهک بالای درآمدی را حذف کند. هر دهک تقریبا شامل 8.5 میلیون نفر است، بنابراین سه دهک حدود 25 میلیون نفر می‌شود. تاکنون یارانه حدود 8 میلیون نفر براساس داده‌های سامانه رفاه ایرانیان قطع شده است.

وی تاکید کرد: شاخص‌های شناسایی افراد متمکن یا برخوردار مشخص و شفاف است و شامل مجموع درآمد، تراکنش بانکی، وضعیت ملک و خودرو، و سرانه درآمد پس از کسر اجاره می‌شود.

سخنگوی دولت افزود: افرادی که نسبت به این موضوع اعتراض دارند یا کسانی که در دهک‌های پایین جا مانده‌اند، می‌توانند به سامانه حمایت به آدرس hamayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده و مدارک خود را بارگذاری کنند. پس از بررسی مدارک، در صورت احراز شرایط، یارانه آنها دوباره برقرار خواهد شد.

امکان غنی‌سازی برای ما وجود ندارد

سخنگوی دولت در مورد واکنش ایران به پیش نویس قطعنامه تروئیکای اروپا برای تعلیق تمام فعالیت‌های غنی سازی در کشور، اظهار داشت: با عنایت به نکاتی که آقای عراقچی مطرح کردند و با توجه به آسیبی که به فرآیند‌های هسته‌ای ایران وارد شده، هم‌اکنون امکان غنی‌سازی وجود ندارد.

مهاجرانی اظهار داشت: موضوع توسط وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و شورای عالی امنیت ملی بررسی خواهد شد و نحوه اقدام یا واکنش ایران توسط این نهاد‌ها با جمع‌بندی متناسب با منافع ملی کشور مشخص می‌شود. در صورت نیاز، مجلس شورای اسلامی نیز در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت خواهد داشت و اقدامات لازم اعلام می‌شود.

منشا برخی آلودگی‌های هوا، خارج از مرز‌های کشور است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: درباره خوزستان، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که آقای رئیس‌جمهور شخصا دنبال می‌کنند، موضوع فلر سوزی‌هاست که یکی از منابع شدید آلودگی هوای خوزستان و سایر مناطق محسوب می‌شود.

وی افزود: ایشان در این زمینه پیگیری‌های جدی دارند، همچنین در مورد آتش‌سوزی‌هایی که بعضا رخ می‌دهد، به‌ویژه در منطقه هورالعظیم که منجر به ایجاد آلودگی می‌شود، برنامه‌هایی در دست اجراست.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در برخی موارد که منشاء آلودگی خارج از مرز‌های کشور است، معمولا جز پیگیری‌های دیپلماتیک اقدام دیگری نمی‌شود انجام داد، اما در زمینه کاهش اثرات آلودگی بر شهروندان، استانداری خوزستان اقدامات قابل توجهی انجام داده است.