سه‌شنبه 6 آذر 1403

سفیدجامگانی که مانع سیاهی زندگی مردم می‌شوند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سفیدجامگانی که مانع سیاهی زندگی مردم می‌شوند

خرم‌آباد - ایرنا - شیفت 24 ساعته دارد و می‌گوید از ساعت هفت صبح که به بیمارستان آمده باید ماسک بزند و لباس های مخصوص بخش کرونایی را به تن کند، خستگی در چهره اش نمایان است اما حرفی نمی‌زند و بر بالین بیمار حاضر می‌شود.

نامش زینب است و حدود پنج سال است که به عنوان پرستار در بیمارستان های خرم آباد فعالیت دارد، می گوید: در این مدت که پرستار هستم تنها چیزی که من را آزار می دهد مرگ بیماران آن هم در طول هفته و ماه به تعداد کم است، اما اکنون نمی توانیم شرایط را به خوبی درک کنیم چون هر رو شاهد زجر کشیدن بیماران و مرگ تعدادی از آنان بخاطر کرونا هستیم.

بخاطر وجود ویروس کرونا بدترین شرایط را داریم چون شغل پرستار به گونه ای است که باید با همه بیماران ارتباط داشته باشد اما اکنون با وجود ترسی که در وجودمان است باید به وظیفه خودمان عمل کنیم، اگر مردم رعایت کنند به طور یقین کار ما هم کمتر می شود که متاسفانه در این روزها وضعیت به حدی رو به سیاهی نهاده است که تمام تخت های بیمارستانی مملو از بیماران کرونایی است.

می گوید از زمانی که کرونا شایع شده تقریبا همه همکاران به صورت شبانه روزی و شیفتی بر سر کار حاضر می شوند که اگر به گفته کارشناسان 90 درصد مردم از ماسک استفاده کنند می توان این ویروس را شکست داد ولی نمی دانم چرا مردم دیگر به شعارهای «کرونا را شکست می دهیم» اهمیت نمی دهند، مردم دیگر مانند روزهای اول که برای کادر درمان سوت و کف می زدند تا خستگی از تن مان خارج شود، توجهی نمی کنند.

زینب که یک فرزند هم دارد، ادامه می دهد، کادر درمانی از خدمات بیمارستان تا پزشکان دیگر خسته شده اند به همین دلیل از مردم خواهش می کنم هم برای اینکه خودشان گرفتار بیمارستان یا قبرستان نشوند و هم برای اینکه کادر درمانی فرسوده نشوند، ماسک بزنند.

حمیدرضا عزیزی معاون سازمان نظام پرستاری می گوید: اکنون حدود 6 هزار پرستار به علت ابتلا به بیماری کووید19 در مرخصی استعلاجی به سر می‌برند.

پرستاران به عنوان مدافعان خط اول مبارزه با کرونا واقعا جان خود را کف دست گرفته اند و برای مراقبت و نجات بیماران فداکاری می کنند.

حدود 70 هزار پرستار طی ماههای گذشته در کشور در خط مقدم این دفاع ملی هستند و تاکنون بیش از 31 هزار نفر آنها به بیماری کووید19 مبتلا شده اند.

حدود 26 هزار نفر آنها درمان شدند اما از این تعداد 54 نفر تاکنون جان باخته اند و البته اکنون حدود 5 تا 6 هزار پرستار به علت ابتلا به بیماری کووید19 در مرخصی استعلاجی هستند.

زندگی همه مردم در این روزها به سختی می گذرد هر موقع می خواهیم کاری انجام دهیم ترس از کرونا همه وجودمان را می گیرد با وجود اینکه اگر ماسک نزنیم و رعایت نکنیم ممکن است به کرونا مبتلا شویم پس مردم چه بهتر که همه با هم برای شکست واقعی کرونا و جلوگیری از خستگی بیشتر کادر درمان، برای کاهش مرگ بر اثر کرونا بیایید ماسک بزنیم تا زندگی گذشته و بدون کرونا را هر چند دور اما دوباره تجربه کنیم.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید: تاکنون 568 هزار و 896 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 32 هزار و 616 نفر رسیده است و مجموع بیماران کووید19 در کشور 568 هزار و 896 نفر است.

وی ادامه می دهد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

اما این یک طرف قضیه است چون با رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی وضعیت به حدی رسیده است که اوج کرونا را در کشور شاهد هستیم و متاسفانه اگر تا ماه گذشته یک نفر از اعضای یک خانواده به کرونا مبتلا می شد و دیگر افراد با رعایت نکات بهداشتی از این بیماری مصون می ماندند اما اکنون در طرف دیگر قضیه کرونا، بحث خانوادگی شدن ابتلا به کرونا است که از سوی کارشناسان بسیار نگران کننده است.

مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز می گوید: وضعیت اپیدمی کرونا به مراتب بدتر از اسفند و فروردین است و شاهد ابتلای خانوادگی مردم به بیماری کووید19 هستیم، پدیده‌ای که در گذشته کمتر دیده می‌شد. میزان شیوع و ابتلا به کرونا در بدترین وضعیت ممکن از زمان بروز این بیماری در کشور است، اصلا در بیمارستانها جای خالی وجود ندارد، بیماران در صف بستری هستند و بیماران با حال بد و بیماری شدید و سن بالا بسیار زیاد شده اند.

وی ادامه می دهد: پدیده جدیدی که اخیرا به وضوح دیده می شود، ابتلای خانوادگی به کروناست و مکرر مشاهده می کنیم که همه اعضای یک خانواده با هم به این بیماری مبتلا شده اند و این نشان می دهد که مراودات و ارتباطات خانوادگی بیشتر شده و البته بازگشایی مدارس و دانشگاهها و مسافرتها نیز در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می گوید: علت اصلی بروز موج جدید کرونا در کشور، برگزاری تجمعات مختلف و بازگشایی هاست، هر جایی که تجمعی برگزار شود و مردم اصول بهداشتی و فاصله گذاری را رعایت نکنند، شاهد شعله ور شدن همه گیری کرونا خواهیم بود و اکنون شاهد این وضعیت در همه کشور هستیم.

در واقع می توان گفت پس از گذشت هشت ماه از شیوع کرونا کادر درمانی به بالاترین حد از خستگی رسیده اند و شبانه روز برای جان حتی یک نفر از بیماران کرونایی تلاش می کنند.

به گفته برخی از مسئولان بیمارستان ها، اکنون تمام بیمارستان ها مملو از بیماران کرونایی است و ابتلای روزانه 5 تا 6 هزار بیمار به این بیماری کشنده اصلا شوخی نیست و ممکن است اگر رعایت نکنیم روزی خود ما هم مبتلا شویم.

سفیدجامگان هر روز با ماسک برای نجات جان بیماران مبتلا به کرونا تلاش می کنند تا سفیدی روزگار مردم به سیاهی تبدیل نشود و مردم عزای عزیزان را به چشم نبینند اما افرادی هستند که بدون توجه به این موضوعات بدون ماسک از منزل خارج می شوند کار آنها را هر روز سخت و سخت تر می کند.

هشت ماه است که کرونا به عنوان میهمان ناخوانده وارد زندگی همه شده است، کرونایی که کادر درمانی را فرسوده و مسئولان و کارشناسان بهداشتی را خسته کرده است تا مردم رعایت کنند اما همچنان درصد زیادی از مردم بدون توجه به هشدارها و تذکرها بدون ماسک در بیرون از خانه سپری می کنند.

واقعا پس از گذشت هشت ماه چند نفر دیگر باید بخاطر کرونا جان خود را از دست بدهند تا ما متوجه شویم که کرونا شوخی نیست و رعایت پروتکل های بهداشتی الزامی است.

اگر روزانه به بیمارستان های سطح شهرها سری بزنیم متوجه می شویم که سایه مرگ کرونا به عنوان سایه مرگ بالای سرمان است و اگر رعایت نکنیم حتما گریبان ما را می گیرد و یا ما را می کشد یا اینکه گرفتار بیمارستان می کند.

اغلب کارشناسان بهداشتی معتقدند اکنون ماسک موثرترین راه مقابله با این ویروس است و به عبارتی فعلا این محصول، در دسترس‌ترین وسیله محافظتی برای مقابله با کرونا است و با استفاده از ماسک تا حد زیادی می توان از انتشار ذرات ویروسی از جمله کرونا جلوگیری کرد.

اگرچه بررسی های محققان نشان می دهد که ماسک به تنهایی 100 درصد سبب محافظت افراد نمی شود و باید به سایر توصیه های بهداشتی مانند شستن دست ها به طریق اصولی، فاصله گذاری اجتماعی و حضور نیافتن در تجمعات هم توجه شود.

با همه هشدارهایی که به مردم داده می شود اما همچنان برخی ها ساز خودشان را می زنند که همین امر موجب شده است که براساس اعلام کمیته‌های درمان و اجتماعی امنیتی در 43 شهرستان بحرانی کشور که بیشترین میزان ابتلا به کرونا را دارند، که استان لرستان نیز در زمره این موضوع قرار گرفته است.

عدم رعایت پروتکل های بهداشتی به حدی رسیده است که سیدموسی خادمی استاندار لرستان وضعیت فوق العاده حاد بیماری کرونا در استان را تشریح می کند و می گوید: تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای استان به حد بی سابقه‌ای رسیده است. با توجه به اینکه در روزهای اخیر شیوع کرونا در استان شدت بالایی پیدا کرده از این ایام می‌توان به عنوان بدترین روزهای مقابله با کرونا یاد کرد.

مریم کوشکی سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز می گوید: تاکنون 37 هزار و 608 نفر در استان به بیماری کووید 19مبتلا شده اند.

وی ادامه می دهد: تعداد جان باختگان این ویروس در لرستان به 754 نفر رسیده است و 420 نفر نیز در وضعیت شدید بیماری تحت مراقبت کادر درمان استان هستند. خرم‌آباد، بروجرد، کوهدشت، دورود، نورآباد، الیگودرز، پلدختر، الشتر و ازنا در وضعیت قرمز قرار دارند و شهرستان های چگنی و رومشکان هم در وضعیت زرد کرونا هستند.

همه این هشدارها برای این قضیه است که مردم لطفا برای ابتلای خود و خانواده ها به این ویروس از ماسک استفاده کنید اما متاسفانه ظاهرا برخی گوش شنوا در این باره ندارند و حتی برخی از مردم بعد از هشت ماه چون هنوز نزدیکانشان به این ویروس مبتلا نشده اند این بیماری را باور ندارند.

مریم موشکی دبیر کنترل و مراقبت بیماری کرونا لرستان همچنین می گوید: فقط 60 درصد رانندگان حمل و نقل درون شهری و برون شهری نکات بهداشتی رعایت کرده و از ماسک استفاده می‌کنند. حدود 98 درصد کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان مقید بر رعایت پروتکل‌ها بوده و از طرفی تمام ارباب رجوع‌ها در مراکز دولتی و غیردولتی برای دریافت خدمات مکلف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند.

پس اگر این بیماری به همین شیوه پیش برود اوج کرونا را در تمام استان های کشور شاهد خواهیم بود و روزانه تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری از مرز 300 نفر هم می گذرد و حتی ممکن است گریبان همه ما را هم بگیرد چرا که رعایت نکردن یک فرد موجب می شود اغلب اطرافیان آنها به این ویروس مبتلا شوند.

مهناز بیرانوند خبرنگار ایرنا لرستان

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*