سناریویی احتمالی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی / ارائه پیشنهاد به حسامالدین آشنا برای استعفا / توصیه علمالهدی به اخراج سفیر انگلیس / کدام روسای کمیسیونهای مجلس تایید یا رد صلاحیت شدند؟
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
کدام روسای کمیسیونهای مجلس تایید یا رد صلاحیت شدند؟
فارس نوشت: از روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس، 6 رئیس تایید صلاحیت و 6 رئیس دیگر هم ردصلاحیت شدند، 2 رئیس نیز داوطلب انتخابات مجلس یازدهم نشدهاند.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره رد صلاحیت برخی افراد توسط شورای نگهبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و ارتباط آن با محکومیت مالی آنها گفت: مرجع تأیید صلاحیت داوطلبان در مجلس شورای نگهبان است.
وی افزود: هنوز فرایند رسیدگی به اتمام نرسیده و فرصت اعتراض وجود دارد و چه بسا تغییراتی هم ایجاد شود اما اینکه پرونده دارند، بله تعدادی از این افراد پرونده دارند که البته عددش بالا نیست. سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرد: البته تعدادی از نمایندگان رد صلاحیت شده پرونده قضایی ندارند.
قاسم میرزایینیکو، نماینده دماوند در گفتوگو با اعتمادآنلاین با اشاره به اظهارات اخیر کدخدایی مبنی بر مسائل مالی حدود 90 درصد از نمایندگان رد صلاحیتشده گفت: نمایندههای مجلس دهم تا خردادماه نماینده هستند و در منطقهشان رفتوآمد دارند. زمانی که گفته میشود این افراد مساله اقتصادی دارند یا باید این موضوع را به شخص ارائه کنند یا در دادگاه صالحهای برای فرد حکم صادر کنند.
او ادامه داد: اینکه تنها بگویند نمایندههای رد صلاحیتشده مساله مالی دارند تهمت جمعی است. من اگر به جای دوستانی بودم که میگویند به جرم مسائل مالی رد صلاحیت شدهاند، حتما علیه آقای کدخدایی اعلام جرم میکردم و در دادگاه میخواستم که این حرف را ثابت کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اعمال سلیقه، عمده گرفتاری کشور است تاکید کرد: گرفتاریهای امروز کشور این است که هر کسی در هر جایگاهی مینشیند و هر حکمی دلش میخواهد میدهد. اگر بخواهیم گرفتاریهای کشور را حل کنیم، عمدهترین آن برمیگردد به اعمال سلیقههایی که برخی از دوستان دارند. اعمال سلیقه، تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و... موجب شده چنین شرایطی در کشور حاکم شود. مسائل اقتصادیای که میگویند باید ابتدا ثابت شود و سپس اعلام کنند. درست نیست که وقتی هنوز جرمی ثابت نشده نمایندگان را اینگونه خطاب قرار میدهند.
این عضو فراکسیون امید گفت: کسانی که گفته میشود به جرم اقتصادی رد صلاحیت شدهاند باید شکایت کنند. اینکه به صورت کلی گفته میشود 90 درصد از رد صلاحیتشدگان مسائل مالی داشتهاند یعنی تشویش اذهان عمومی.
ناصر ایمانی، فعال و تحلیلگر سیاسی باور دارد که در این دوره انتخابات نباید ردصلاحیتها را صرفا به دلیل مسائل سیاسی دانست. او در تحلیل شرایط انتخاباتی کنونی کشور به نامه نیوز گفت: یک نکته مهم را باید در تایید صلاحیتها و ردصلاحیتها لحاظ کرد و آن موضوعی است که سخنگوی شورای نگهبان گفته است. بر اساس سخنان آقای کدخدایی ردصلاحیتهای این دوره به دلایل مالی رخ داده و مسائل سیاسی در میان نبوده است. بنابراین صرفا نباید ردصلاحیتهای هر دو جبهه سیاسی یعنی اصولگرایی و اصلاحطلبی را سیاسی دانست. نمیگویم که مطلقا ردصلاحیتهای سیاسی در کار نبوده اما بخش قابل توجهی از ردصلاحیتها به مسائل مالی نامزدها مربوط است؛ بهنحوی که برخی از نامزدهای اصلاحطلب و اصولگرا پروندههایی دارند یا گزارشهایی از آنها به شورای نگهبان رسیده است که تأیید صلاحیتشان را ناممکن کرده است.
ایمانی درباره چیدمان جبهه اصولگرایی در مجلس آینده باتوجه به ردصلاحیتهایی که در این دوره رخ داده است و احتمال ارائه لیست مستقل از سوی جبهه پایداری، تصریح کرد: من درباره رویکرد انتخاباتی جبهه پایداری از چندماه پیش گفتم که احتمالا اعضای این جبهه حاضر به ائتلاف با مجموعه جریان اصولگرایی نخواهند شد و لیست مستقل خواهند داد. امروز هم میگویم که اگر لیست مستقل بدهند با اقبال مردمی روبهرو نمیشوند و لیست ائتلافی رأی میآورد.
اسحاق جهانگیری درباره رد صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: داوطلبانی که رد صلاحیت شده و احساس میکنند این رد صلاحیت حق آنها نبوده است، باید در فرصت و زمان تعیین شده اعتراضات خود را به شورای نگهبان مطرح کنند چرا که گاهی با مذاکره و توضیح، برخی ابهامات ایجاد شده برطرف میشود.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش رو هر چه باشکوهتر برگزار شود و مشارکت مردم گستردهتر باشد، قطعا به منافع ملی و انسجام ملی کشور کمک خواهد کرد، گفت: همه ما وظیفه داریم برای برگزاری هر چه باشکوهتر انتخابات پیش رو تلاش کنیم.
جهانگیری ادامه داد: انتخابات باید حتما رقابتی باشد به گونهای که همه مردم احساس کنند که کاندیدای جریان و تفکر مورد نظر آنها نیز در انتخابات حضور دارد.
بیشتر بخوانید:
***
برای بررسی سانحه سقوط هواپیما باید دادگاه ویژه تشکیل شود
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز در همایش تجلیل از نمونه های ملی بخش کشاورزی اظهار داشت: من از لحظه ای که احتمال دادم سقوط این هواپیما به صورت طبیعی و عادی نباشد، تلاش فراوانی کردم که دوران بررسی و تحقیق کوتاه شود و ما به دقت بدانیم که این هواپیما چگونه سقوط کرده است.
رییس جمهوری یادآورشد: قوه قضاییه باید یک دادگاه ویژه با یک قاضی عالی رتبه و ده ها کارشناس تشکیل دهد. این پرونده عادی و معمولی نیست تمام دنیا به این دادگاه ما نگاه خواهند کرد.
رییس جمهوری بیان کرد: من به دلیل کم و بیش آشنایی که با مساله پدافند هوایی دارم، این را میگویم که در این داستان نمیتواند فقط یک فرد مقصر باشد. نه اینکه یک نفر که دکمه را فشار داده مقصر بوده است. دیگرانی هم هستند و من میخواهم که این مساله با صداقت برای مردم بیان بشود.
روحانی گفت: سوال دیگری که برای مردم مطرح است این است که آیا از زمان روشن شدن این حادثه تا اعلام زمان طولانی بوده یعنی یک یا دو روز طول کشیده یا فقط چند ساعت بوده است. من از مسئولین میخواهم که این مساله را هم برای مردم توضیح بدهند. از صبح چهارشنبهای که این حادثه پیش آمده تا این پروسهای که جمعه شب به جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی رسیده. همه این پروسه را برای مردم توضیح بدهند.
بیشتر بخوانید:
روحانی: مسئولان مرتبط در پرونده سقوط هواپیما، همه پروسه را از چهارشنبه تا جمعه، برای مردم توضیح دهند
***
سناریویی احتمالی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی
عباس عبدی در روزنامه اعتماد درباره سقوط هواپیمای اوکراینی نوشت:... وجود فیلم در ساعات تاریکی صبحگاهی از آسمانی که هیچ چیزی برای فیلمبرداری نداشته است جز اینکه تصویربردار اطلاع قبلی از آن نقطه تصادم داشته باشد، توجیه دیگری ندارد و جالب اینکه فیلم به سرعت در خارج منتشر شده و مورد تایید رسانههای امریکایی قرار میگیرد. ولی قراین سیاسی مهمی نیز در این ماجرا وجود دارد. یکی از آنها اظهارنظر لطیف و عجیب ترامپ است که حتی اعلام کرد ایرانیها به اشتباه این کار را کردهاند، در حالی که او کارهای نکرده را هم به ایران منتسب میکرد، چگونه این اقدام را اشتباه دانست؟ معنای آن چیست؟ موضع پمپئو که خیلی سریع و با قاطعیت این سقوط را با موشک اعلام کرد و هر دو نفر از اولین افرادی بودند که این ادعا را اعلام کردند. عدم پاسخگویی به حمله ایران به پایگاههای امریکا نیز میتواند قرینهای بر آنچه در ادامه گفته میشود باشد. به ویژه آنکه در حمله امریکا به عراق نیز چنین اتفاقی رخ داده است. کدام اتفاق؟ اینکه ایالات متحده از طریق جنگ الکترونیک، در سیستم ارتباطی هواپیمایی غیرنظامی ایران اختلال ایجاد کرده باشد.
بیشتر بخوانید:
دانشگاه تهران: بیانیه منتشرشده، فرضیه یکی از اساتید است
ادعای نیویورک تایمز: هواپیمای اوکراینی 30 ثانیه قبل از اصابت موشک ارسال سیگنال را متوقف کرده بود
***
حلقه نزدیکان رییسجمهوری نگاه امنیتی دارند، نه رسانهای / حسامالدین آشنا برای حفظ آبروی دولت استعفا بدهد
ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی باعث آسیب دیدن اعتماد عمومی به رسانههای داخلی شد که احیای آن هم کار آسانی نیست؛ «اعتماد» در همین زمینه با جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران و رییس کمیته استانهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفتوگو کرده است. امام معتقد است، نگاه امنیتی بر نگاه رسانهای در دولت غالب است؛ ضمن آنکه برخی رسانههای نزدیک به جریانهای قدرت نه تنها رسانه نیستند؛ بلکه به گفته او، اداره کلهای خبری بخشی از حکومتند.
جواد امام گفت: مسلما هر چه کنترل بر رسانهها را کمتر و رسانهها فرصت پیدا کنند که حرف و نگاه مردم را منعکس کنند، اعتماد عمومی نیز به رسانههای داخلی احیا و در صورت تداوم این مسیر تقویت میشود... اگر آقای آشنا مشاورهای رسانهای میداد و به این فضا آشنا بود که کارگزاران رسانهای را تهدید نمیکرد. برای حفظ آبروی دولت هم که شده باید خودش پیشقدم شده و دولت را ترک کند و استعفا دهد... به هر حال شخص رییسجمهوری سالها دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده و شخصیت حقوقیاش در فضایی امنیتی شکل گرفته است. اغلب کسانی هم که میشناخته در همین فضا حضور داشتهاند. در واقع دوستان و حلقه بسته اطراف روحانی نیز اغلب سابقه حضور در پستهای امنیتی داشتهاند. همین موضوع باعث میشود که نگاه رسانهای نداشته باشند و در نتیجه عملکرد رسانهای آنها نیز تحت تاثیر عقبه سیاسیشان قرار میگیرد.
حرفهایش خصوصی بود
ایسنا نوشت: رئیس شورای شهر اسلامی تهران درباره سخنان خواهرش که توسط یکی از رسانههای بیگانه منتشر شد، بر لزوم حمایت از مقام معظم رهبری تاکید کرد.
محسن هاشمی ظهر امروز در حاشیه جلسه شورای شهر با حضور در جمع خبرنگاران گفت: تضعیف رهبری به صلاح کشور نیست و مرحوم آیت الله هاشمی هم سعیشان این بود که باید در داخل کشور با حضور مقام معظم رهبری و رهبری ایشان موضوعات و مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.
وی این را هم گفت که خواهرم با هیچ رسانه خارجی مصاحبه نکرده و صحبتهایی که از فائزه منتشر شد یک مصاحبه نیست بلکه در یک مهمانی، خواهرم صحبت خصوصی کرده و به نظر میرسد کسی صدای او را ضبط کرده باشد.
بیشتر بخوانید:
واکنش محسن هاشمی به سخنان فائزه هاشمی
توصیه علمالهدی: سفیر انگلیس را اخراج کنید
تسنیم نوشت: آیتالله سیداحمد علمالهدی، امام جمعه مشهد با انتقاد از حرکت سفیر انگلیس گفت: سفیر انگلیس اخراج شود بالاترین محبت در حق اوست چرا که اگر این عنصر ناپاک دست نیروهای خط حاج قاسم سلیمانی میافتاد تکه بزرگش، گوشش بود...
علمالهدی ادامه داد: مقام معظم رهبری محکم ایستادند و فرمودند نباید صداقت با مردم را بهم بزنیم؛ آن وقت یک عده ستون پنجم دشمن با مدیریت سفیر ناپاک انگلیس میخواهند اصول ما را بهم بزنند و ما بایستیم و تماشا کنیم؟ هنوز هفت روز از شهادت شهید سلیمانی نگذشته؛ در شهری که 15 کیلومتر تشییع پیکر شهید سلیمانی بوده عکس ایشان پاره شود و ما زنده باشیم و نفس بکشیم؟
تعلیق عضویت محمود احمدینژاد در مجمع تشخیص مصلحت صحت ندارد
شایعه تعلیق عضویت محمود احمدینژاد در مجمع تکذیب شد.
یک منبع آگاه در مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو باشگاه خبرنگاران جوان، شایعه تعلیق عضویت محمود احمدینژاد در این مجمع را تکذیب کرد و گفت: این خبر صحت ندارد.
گفتنی است صبح امروز سهشنبه شایعه تعلیق عضویت احمدینژاد در برخی کانالهای تلگرامی منتشر شده بود.