یک‌شنبه 30 دی 1403

سوت قطار بین المللی به صدا درآمد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
سوت قطار بین المللی به صدا درآمد

هفته ای که گذشته هفته حمل و نقل بود که با افتتاح نمایشگاه حمل و نقل آغاز شد و با نشست رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی مسافری به پایان رسید.

هفته ای که گذشته هفته حمل و نقل بود که با افتتاح نمایشگاه حمل و نقل آغاز شد و با نشست رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی مسافری به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، هفته‌ای که گذشته هفته حمل و نقل بود که با افتتاح نمایشگاه حمل و نقل آغاز شد و با نشست رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی مسافری به پایان رسید.

تولید 200 واگن توسط تولیدکنندگان داخلی

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی مسافری بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی شرکت‌های ریلی و تقاضا حدود 200 دستگاه واگن مسافری نیاز داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر بختیاری امروز در نشست خبری به مناسبت هفته حمل و نقل در تشریح عملکرد شرکت‌های مسافری ریلی اظهار داشت: در 9 ماه از سال جاری 15 میلیون و 890 هزار مسافر بین شهری و 5 میلیون و 660 هزار مسافر از طریق قطارهای حومه‌ای جابجا شدند، این عدد در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 10 میلیون و 540 هزار نفر و 3 میلیون و 880 هزار نفر بود.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی شرکت‌های ریلی مسافری ادامه داد: میانگین تأخیر از مبدا قطارهای مسافری در 9 ماه سال 1400 عدد 26 ثانیه بود که این رقم در 9 ماه از سال جاری به متوسط 22 ثانیه کاهش یافت.

بختیاری اظهار کرد: میانگین تأخیر نهایی قطارها در 9 ماه از سال 1400 عدد 25 دقیقه بود که این رقم امسال به 20 دقیقه کاهش یافت.

9 هزار واحد متقاضی وجود دارد اما زمین نیست

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن گفت: در کلانشهرها بنیاد مسکن تعهدی برای ساخت ندارد ولی در برخی از شهرها مانند بندرعباس، قم، گرگان، ایلام، همدان، قزوین و... ساخت و سازها آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا سهرابی؛ معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در خصوص ساخت مسکن ملی به خبرنگار مهر گفت: از یک میلیون مسکن که وعده دولت بوده است ساخت 400 هزار واحد آن را بنیاد مسکن بر عهده دارد که 200 هزار واحد آن روستایی و 200 هزار واحد دیگر آن در شهرهای زیر صد هزار نفر جمعیت می‌باشد.

وی در ادامه بیان کرد: در کلانشهرها بنیاد مسکن تعهدی برای ساخت ندارد ولی در برخی از شهرها مانند بندرعباس، قم، گرگان، ایلام، همدان، قزوین و... ساخت و سازهای آغاز شده است و در کل کشور نزدیک به 120 هزار واحد در دست اقدام است. بنیاد مسکن پروژه‌هایی را آغاز می‌کند که زمین آن قابلیت ساخت، امکان زیر ساختاری و دریافت پروانه داشته باشد.

وی در ادامه بیان کرد: 120 هزار متر پروژه تعریف شده است که 110 هزار واحد از سوی متقاضیان پرداخت شده است که حدود 9 هزار واحد آن زمین ندارد یا اینکه زمین‌های آن مشکل دارد. در بخش قابل توجهی از این موارد با وجود اینکه زمین هست و برنامه ریزی شده اما زمین معارض دارد و دادگاه زمین را از وزارت راه و شهرسازی گرفته است. این 9 هزار واحد از سال 99 تا 1400 تأیید شده است و بررسی صلاحیت متقاضیان صورت گرفته ولی زمین برای ساخت آنها تأمین نشده است.

سوت قطار بین المللی به صدا درآمد

باتوجه به اعتبارات درنظر گرفته شده مسیر بین المللی ریلی کاسپین سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر در حال حاضر وضعیت نامطلوب جاده‌های کشور و همچنین هزینه بالای حمل و نقل جاده‌ای موجب شده توجهات به سمت حمل و نقل ریلی باشد.

حمل و نقل ریلی می‌تواند گلوگاه اقتصادی کشور باشد و مسیر مطمئنی باشد تا کالاها با امنیت بالا از شرق به غرب منتقل شود.

ایران که در مسیر حمل و نقل بین المللی واقع شده است بیش از گذشته روی حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری کرده است.

در اسفند سال 97 در دولت قبل راه آهن قزوین - رشد به طول 164 کیلومتر با هزینه هزار و 850 میلیارد تومان به بهره برداری رسید و گیلان رسماً به شبکه را آهن سراسری متصل شد. مزایای این اتصال افزایش امنیت سفرها، رونق اقتصادی و اجتماعی منطقه و همچنین کمک به رونق صنعت گردشگری و از همه مهمتر اتصال به شبکه ریلی بین المللی اعلام شده است.

راه آهن رشت - کاسپین می‌تواند گیلان را به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل کند چرا که مزیت‌های اقتصاد دریا، کشاورزی و گردشگری را دارد.

ساخت ترمینال جدید در مهر آباد

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از ساخت ترمینال جدید در مهر آباد خبرداد و گفت: از سال گذشته نوسازی ناوگان هوایی آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر؛ کاپیتان محمد محمدی بخش معاون وزیر راه و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در یک نشست خبری با موضوع نوسازی ناوگان هوایی کشور اظهار کرد: از سال گذشته برنامه منظم و بلندمدتی برای نوسازی ناوگان هوایی داشته‌ایم که آغاز شده و در حال اجراست.

محمدی بخش گفت: در حال حاضر 175 فروند هواپیما داریم و تعدادی هم زمین گیر هستند؛ فعلاً قرار نیست از میان هواپیماهای فعال و در گردش، هواپیمای دیگری از رده خارج شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: بنا بر این است متناسب با سن، نوع و عمر مفید هواپیما و هلی کوپتری که قرار است خریداری شود یا فعال است، برای نوسازی ناوگان تصمیم گیری کنیم.

معاون وزیر راه خاطرنشان کرد: هواپیماهای وارد شده، دست دوم هستند و به ناوگان موجود افزوده می‌شود؛ هواپیماهای قدیمی‌تر قرار نیست از رده خارج شوند. تعداد هواپیماهایی که قرار است افزوده شود را نمی‌توانیم اعلام کنیم.

صنعت ریلی در صدر پیشران صنعتی کشور است

وزیر راه گفت: صنعت ریلی در صدر پیشران صنعتی کشور است که باید برای توسعه آن تلاش شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در مراسم نوسازی ناوگان ریلی گفت: اول از همه خدا قوت به مدیران و تلاشگران شرکت راه آهن باید گفت و این هفته را به آنها تبریک می گویم.

وی در ادامه بیان کرد: وزارت راه وشهرسازی باید پیشران باشد و صنعت ریلی در صدر پیشرانان قرارداد. دلایل کشورهای پیشرفته صنعت حمل و نقل‌های پیشرفت داشته است و مناسب می‌شود رکن جهت گیری پیشرقت صنعت حمل و نقل است.

وی در ادامه بیان کرد: ماشین و جاده نظارت کم و عوامل انسانی و غیر انسانی جان آدم را در خطر بیاندازد مکانیزهای تشویقی در بخش ریلی فراهم‌کنیم با بخش نامه و دستورالعمل رخ نخواهد داد. این بخش به قدری باید جذاب شود که صاحبان کار به سمت این صنعت بیایند.

وزیر راه اعلام گرد: در ده سال گذشته عقب افتادگی داریم که نشان می‌دهد که ما وارث عقب ماندگی در این بخش هستیم.

وی در ادامه بیان کرد: کالا و خدمت در این صنعت رقابت وجود دارد یکی از فاکتورهای اصلی کالا حمل و نقل است محصول ارزان‌تر به دست مشتری برسد این هو با هم رخ نمی‌دهد هرچقدر بدانیم که این توسعه نه تنها در ظاهر مستقیم در پیشرقت کشور تأثیر می‌گذارد.

خودکفایی ایران در بخش ریلی

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن گفت: در بخش ریلی کشور تمام پروژه‌ها داخلی سازی می‌شود.

به گزارش خبرنگارمهر، عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در نشست خبری ششمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته در خصوص پروژه‌های ریلی اظهارداشت: 5 پروژه در کشور به بهره برداری خواهد رسید که پروژه که مهمترین آن رشت کاسپین است که در شش ماه اول سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

وی در ادامه بیان کرد: پروژه‌های ریلی تمام داخلی است و این امر مهمترین اتفاقی است که در بخش ریلی رخ داده است. تولید ریل در کشور رخ می‌دهد و هیچ قطعه‌ای وارد نمی‌شود و این نکته مهمی است که در این پروژه‌ها وجود دارد.

به‌کارگیری شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار شرکت فرودگاه‌ها

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران تأکید کرد: به‌کارگیری شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی؛ حمیدرضا سیدی مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ضمن تبریک هفته حمل و نقل به همه همکاران حوزه راه و شهرسازی گفت: نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته نشان دهنده این است که امسال نسبت به سال گذشته از بخش خصوصی بیش از پیش دعوت شده است و این بخش حضور پررنگ‌تری دارد.

سیدی افزود: بخش خصوصی نیز از دانش روز بیشتری در ارائه پروژه‌ها استفاده کرده است.

وی تصریح کرد: شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نیز سعی کرده است در کنار ارائه خدمات، در همه حوزه‌ها از شرکت‌های دانش بنیان دعوت کند؛ به عنوان مثال بهره‌گیری از شرکت‌هایی که حوزه کاری آن‌ها در راستای باند فرودگاه است چراکه عمدتأ باندهای فرودگاهی بزرگ کشور قبل از انقلاب و توسط شرکت‌های بزرگ خارجی ساخته شده است اما امروز این پروژه‌های عظیم توسط شرکت‌های داخلی انجام می‌شود.

حمل و نقل را نمی‌توان سنتی اداره کرد

وزیر راه و شهرسازی گفت: صنعت حمل و نقل را نمی‌توان سنتی اداره کرد و باید به فناوری متصل شویم تا مشکلات برطرف شود.

به گزارش خبرنگار مهر؛ وزیر راه و شهرسازی در روز افتتاحیه نمایشگاه حمل و نقل اظهار داشت: حمل و نقل یک صنعت مهم در همه جهان است که باید به آن دقیق پرداخت شود و مشکلات این صنعت باید بخش به بخش حل شود و این وظیفه وزارت راه و شهرسازی است.

وی در ادامه بیان کرد: جهت گیری جدید وزارت راه و شهرسازی به عنوان یک کنشگر مهم و اساسی ما با این صنعت رد دو جنبه مواجه هستیم این صنعت دو ویژگی‌مهم باید داشته باشد.

مهرداد بذرپاش در ادامه اظهار داشت: در بخش صنایع هوایی، زمینی همه به دنبال فناوری شدن این صنعت است که هرچه ما بیشتر فاصله گرفتیم‌از فناوری از دنیا عقب افتاده‌ایم و نتوانستیم جوابگوی مردم باشیم. وقتی با یک صنعت فناوران مواجه باشیم یعنی این صنعت به دنبال اخذ فناوری است و ما نمی‌توانیم با روش‌های سنتی نمی‌توانیم با دنیا همسو باشیم. ما برای فناور اداره شدن باید چه کاری انجام دهیم.

وی در ادامه بیان کرد: نمایشگاه نشان می‌دهد که ما در کجای بخش حمل و نقل هستیم و چقدر با جهان فاصله داریم و به دنبال این باشیم که مرز دانش و فناوری را با چه پلنی حل کنیم مگر می‌شود که در یک اتاق دربسته مشکل و حل کرد در مشارکت است که می‌توان مشکلات را حل کرد اشتراکات است که مشکلات را حل می‌کند و پیشرفت در بخش‌های مختلف ایجاد خواهد شد.

چرا ساخت یک میلیون مسکن در سال نیاز واقعی کشور است؟

علی رغم برخی فضاسازی‌ها مبنی بر عقب نشینی دولت از وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال، محاسبات کارشناسی نشان می‌دهد این رقم، کف نیاز واقعی بازار مسکن کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، «مسکن از دغدغه‌های مردم به ویژه جوانان و زوج‌های جوان است و ما تلاش می‌کنیم با تولید مسکن هم این دغدغه و هم مسأله جمعیت را حل کنیم چرا که مانع بزرگ بر سر راه ازدواج جوانان، نبود مسکن مناسب است.» این سخنان را ابراهیم رئیسی در خرداد ماه 1400 وقتی هنوز ردای ریاست جمهوری بر تن نکرده بود بیان کرد و گفت: من به جوانان گفته‌ام که آنها ازدواج کنند، ما هم ساخت مسکن برایشان را از همان روز نخست دولت پیگیری می‌کنیم و فکر می‌کنم بشود طی 4 سال 4 میلیون واحد مسکونی ساخت. بعد از پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ساخت 4 میلیون مسکن به یکی از وعده‌های اصلی دولت تبدیل شد و دولت از عزم جدی خود برای حل بحران مسکن سخن گفت.

جزئیات بهره برداری 561 کیلومتر راه آهن تا سال آینده

خیراله خادمی گفت: در بخش ریلی 5 پروژه است که مجموع این 5 پروژه 561 کیلومتر بوده که تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در خصوص پروژه‌هایی که در سال آینده قرار است که افتتاح شود به خبرنگار مهر گفت: 5 پروژه ریلی است که پیشرفت چشمگیری داشته و می‌توان گفت که تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید البته به غیر از این 5 پروژه؛ پروژه‌های دیگری هم است که وجود دارد اما پیشرفت آنان نسبت به این 5 پروژه کمتر بوده است.

وی در ادامه اظهار داشت: این 5 پروژه هم با توجه به تأمین اعتبار تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

گرانی مصالح قیمت مسکن را روزانه تغییر می‌دهد

درحال حاضر بسیاری از سازندگان از گرانی مصالح ناراحتی دارند و این موضوع را دلیل رشد قیمت مسکن می‌دانند در این میان مسئولین براین باورند که به زودی بازار مصالح به قیمت سابق باز می‌گردد.

به گزارش خبرنگار مهر؛ درحال حاضر بسیاری از سازندگان از گرانی مصالح ناراحتی دارند و این موضوع را دلیل رشد قیمت مسکن می‌دانند در این میان مسئولین براین باورند که به زودی بازار مصالح به قیمت سابق باز می‌گردد. با گذشت چند روز از این بحث مسؤولین و سازندگان قیمت مصالح باز افزایش پیدا کرد و این نوسانات قیمت به ظاهر قرار نیست توقف داشته باشد. از سوی دیگر دلالان بازار مسکن به دنبال بهانه‌ای برای افزایش قیمت مسکن بوده و این را بهانه‌ای کردند تا قیمت مسکن بار دیگر افزایش پیدا کند.

سازندگان ناراضی از افزایش روزانه و هفتگی مصالح و اینکه بازار مسکن هم تحت تأثیر این بازار قرار خواهد گرفت با توجه به اینکه در طول یک ماه گذشته قیمت سیمان، فولاد و میلگرد چندین برابر شده است و این قیمت تمام شده مسکن را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد و امروزه در قراردادهای پیش فروش این موضوع ذکر می‌شود که سازنده در این بازار پر نوسان ضرر نکند.

زمان بهره برداری از خط سریع السیر تهران - اصفهان مشخص شد

پیگیری‌های صورت گرفته از خط سریع السیر تهران اصفهان حاکی از آن است این پروژه تا پایان دولت سیزدهم به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا صلواتی؛ مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان درخصوص پروژه ریلی اصفهان - تهران به خبرنگار مهر گفت: درحال حاضر 70 درصد زیرسازی محور قم به اصفهان به اتمام رسیده و فاصله 245 کیلومتری آن عمده معارضات تأسیساتی برطرف شده است و معارضات ملکی نیز نزدیک به 20 کیلومتر آن در مجاورت شهر اصفهان باقی مانده که با پیشرفت پروژه، این معارضات هم برطرف خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر زمین کارگاه جوش ریل و تولید قطعات بتنی هم در حال تحویل به پیمانکاران است تا اجرای روسازی و ریل گذاری مسیر آغاز گردد.

وی افزود: در طرح جدید این پروژه هزینه‌های طرح نسبت به گذشته کاهش یافته و سبک‌تر شده است و بنا بر این است که موانع و مشکلات آن یکی پس از دیگری بر طرف گردد.

تکنولوژی دانش بنیان می‌تواند مشکل قطارهای پرسرعت را برطرف کند

یک کارشناس اقتصادی درباره وضعیت ریل سازی گفت: تکنولوژی دانش بنیان می‌تواند مشکل قطارهای پرسرعت رابرطرف ساخته و در بخش قطارهای پرسرعت ریلی و لوکوموتیو خودکفا باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر؛ در حال حاضر بیش از 7 هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و این شرکت‌ها هر کدام می‌توانند کمی بر وضعیت ریلی باشند.

این دانش بنیان‌ها می‌توانند با خودکفایی و بومی سازی مشکلات راه را برطرف سازند و کمکی بر وزارت راه و شهرسازی باشند البته بودجه هم برای این امر لازم است.

امیرواعظ آشتیانی، کارشناس اقتصادی در خصوص وضعیت جاده سازی در کشور به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه در بحث جاده سازی و سد سازی ایران به خودکفایی رسیده است و در این حوزه بخش خصوصی و متخصصین می‌توانند به وزارت راه و شهرسازی کمک کنند و پروژه‌های نیمه تمام را تمام سازند.

مالیات بر خانه‌های خالی ترمزی برای کنترل نرخ اجاره بها

اقتصاددانان براین باورند که مالیات خانه‌های خالی نمی‌تواند بازار اجاره بها را کاهش دهد اما می‌تواند به مرور زمان آن را کنترل کند.

به گزارش خبرنگار مهر؛ طرح شناسایی و دریافت مالیات از خانه‌های خالی که با هدف جلوگیری از احتکار و کمک به خانه دار شدن جامعه به اجرا در آمده است به نظر می‌رسد که پیشرفت قابل توجهی نداشته است.

دولتمردان یکی از مهمترین راهکارهای کنترل تورم مسکن را، اخذ مالیات از خانه‌های خالی عنوان می‌کنند و از طرفی با اجرای این طرح تصمیم دارند تا بر درآمدهای مالیاتی دولت نیز بیفزایند.

کارشناسان دولتی معتقدند اخذ مالیات از خانه‌ها، تأثیر مثبتی بر فضای امروز کسب و کار در حوزه مسکن خواهد داشت. به گفته آنها طرح دریافت مالیات از خانه‌های خالی می‌تواند، موضوع تولید مسکن که مبنای جهش تولید مسکن در کشور است را عملیاتی کند و لذا اعتقاد دارند اجرای صحیح و جدی این قانون می‌تواند در فضای اجاره‌نشینی مسکن نیز مؤثر واقع شود.