شرایط شکننده همهگیری / عادیانگاری و احتمال شکلگیری پیک ششم + نقشه و نمودار
بررسی آمارهای رسمی نشان میدهد، روند همهگیری همچنان در مداری تقریبا ثابت در حرکت است و هرگونه عادیانگاری میتواند یکباره جهت شاخصها را صعودی کند.
به گزارش مشرق، نقشه کرونایی کشور در سایه بیتوجهی به پروتکلها و امید بستن به واکسیناسیون به تنهایی بدون توجه به اعمال قوانین سختگیرانه کرونایی ازسوی دولت، مجددا در حال حرکت به سمت قرمز شدن است؛ اگر چه آمارها از اوایل شهریور ماه نزولی شده اما تقریبا از هفته گذشته آمار بیماران بستری در بیمارستان ها ثابت مانده، و حتی در برخی روزها در حال افزایش بوده است. تجربه موجهای گذشته کرونا نشان میدهد که هر بار مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجهی کرده و سهلانگار بودند، کرونا خروشان ظاهر شد و غافلگیر کرد و بر عکس هر بار مردم پروتکلها را جدی گرفتند، این بیماری عقبنشینی کرد.
اما این روزها بار دیگر بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی، بازارچهها و بازارها کاملا مشهود است، با کاهش آمارهای مبتلایان به کرونا پروتکلهای بهداشتی نیز نزولی شده و عدهای از مردم نسبت به توصیه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا سهلانگاری میکنند و این در حالی است که رئیس جمهور چندی پیش در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به لزوم تقویت زیرساختها برای مقابله موفق با موج احتمالی ششم بیماری کرونا گفت: امیدواریم با موج جدیدی از بیماری مواجه نشویم، اما در هر صورت باید آمادگی داشته باشیم تا در برابر موج احتمالی بیماری مواجهه انفعالی نداشته باشیم. نباید اجازه دهیم موج احتمالی جدید بیماری مانند موج پنجم کشور را غافلگیر کند، باید با تمهید اقدامات و آمادگیهای لازم از تکرار مشکلات کشور در مواجهه با موج پنجم کرونا جلوگیری کنیم. در این زمینه وزارت بهداشت مکلف است وضع کشور را به دقت رصد کند و پیگیریهای لازم را انجام دهد.
براسا جدید نقشه کرونایی کشور، شهرستانهایی که در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند عبارتند از: جلفا و مرند در استان آذربایجان شرقی، اشنویه، پلدشت، پیرانشهر، چایپاره، سردشت و شوط در استان آذربایجان غربی، بیرجند، طبس و قائنات در استان خراسان جنوبی، بردسکن، خلیلآباد و کاشمر در استان خراسان رضوی، گرمه در خراسان شمالی، دامغان در استان سمنان، زابل در استان سیستان و بلوچستان، استهبان، جهرم، سرچهان و ممسنی در استان فارس، بانه در استان کردستان، زرند و شهربابک در استان کرمان و خاتم و مهریز در استان یزد هستند.
وضعیت قرمز از برخی مناطق به شهرهای همجوار در حال گسترش است و اعمال محدودیتهای شدید در شهرهای قرمز کنونی برای کاهش آمار ابتلا و فوت، درگیر شدن شهرهای همجوار و پیشگیری از شروع موج ششم کرونا بسیار ضروری است.
خوشبختانه برخی شهرها که به تازگی قرمز شده بودند از وضعیت قرمز خارج شدند و واکسیناسیون گسترده در پیشگیری از افزایش تعداد مبتلایان و ادامه وضعیت قرمز این شهرها بسیار موثر بوده است. براساس این گزارش، اکنون 22 شهرستان قرمز، 87 شهرستان نارنجی، 222 شهرستان زرد و 113 شهرستان در وضعیت آبی هستند.
استان آذربایجان غربی /211 نفر در بخس آیسییو بستری شدند
محمدامین ولیزاده، با اشاره به بستری 211 نفر در بخش بستری آیسییو اظهار داشت: همچنین 517 نفر نیز که مشکوک به کرونا هستند در بیمارستانها بستری شدند.
وی تصریح کرد: همچنین تاکنون 69 هزار و 900 نفر از بیماران بستری کرونایی آذربایجانغربی بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی با اشاره به فوت هشت نفر دیگر در شبانهروز گذشته بیان کرد: تاکنون متاسفانه 6 هزار و 993 نفر بر اثر کرونا جان باختهاند.
وی با اشاره به ثبت 535 نفر مبتلای دیگر در شبانهروز گذشته افزود: تاکنون 312 هزار و 577 نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
ولیزاده با اشاره به وجود 944 بستری سندروم حاد تنفسی در آذربایجانغربی اظهار داشت: هم اکنون 45 نفر وصل به دستگاه ونتیلاتور شدند.
وی از واکسیناسیون 31 هزار و 698 نفر دیگر در شبانهروز گذشته خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون تعداد دز سوم دریافت شده در استان به 14 هزار و 18 نفر رسیده است.
استان بوشهر / 60 درصد واجدین شرایط علیه کرونا کامل واکسینه شدند
سعید کشمیری، با اشاره به وضعیت رنگبندی کرونایی استان بوشهر اظهار داشت: این استان تنها استان کشور است که همه شهرستانهای 10 گانه آن بهصورت کامل به رنگ آبی کرونایی یا کم خطر تبدیل شده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به سیر نزولی ابتلا به کرونا در استان خاطر نشان کرد: آمارها نشان میدهد کمتر از 10 درصد مراجعه کنندگان برای دریافت درمان مشکوک به بیماری کرونا هستند.
وی طرح واکسیناسیون کرونا را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: 60 درصد واجدان شرایط این استان هر 2 نوبت واکسن کرونا را دریافت کردهاند که در زمینه تزریق واکسن این استان به ایمنی کامل رسیده است.
کشمیری با اشاره به تزریق روزانه 12 تا 15 هزار واکسن کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: با این روند انتظار میرود تا پایان آبان ماه 70 درصد جمعیت بالای 12 سال این استان هر 2 نوبت واکسن کرونا دریافت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بستری بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان را کاهشی دانست و تصریح کرد: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر اکنون 86 نفر است و در شبانهروز گذشته 17 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند که از این تعداد 3 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
وی با اشاره به اینکه اکنون 15 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 3 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر روند فوتیها را کاهشی دانست و با اشاره به اینکه روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا فوتی ثبت نشد گفت: تاکنون 2 هزار و 11 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 12 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 6 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند
کشمیری اضافه کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 88 هزار و 500 نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
خراسانرضوی / 45 هزار دز واکسن آنفلوانزا در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است
سعید فردین فر، اظهار داشت: پرسنل بهداشتی، درمانی، آزمایشگاهی، اورژانس پیش بیمارستانی، دانشجویان مشمول، بیماران aids و hiv از جمله گروههای هدف هستند که 22000 واکسن برای آنها درنظر گرفته شده است.
وی افزود: برای زنان باردار 6200دز، گروه تحت پوشش سازمان بهزیستی 2515 دز، بیماران خاص و صعب العلاج نیز 3067 دز واکسن در نظر گرفته شده است. 4927 دز واکسن آنفلوانزا نیز برای سازمان زندانها و 4108 دز واکسن نیز برای بنیاد شهید و جانبازان در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید براینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک مانع ابتلا به بیماریهای ویروسی از جمله کرونا و آنفلوانزا میشود، گفت: در فصول سرد سال که احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی بیشتر است لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی بیش از گذشته احساس میشود.
استان فارس / بستری بیش از 1600 بیمار کرونایی در بیمارستانها
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت هماکنون 3 شهرستان از استان فارس در وضعیت قرمز، 3 شهرستان در وضعیت آبی، 6 شهرستان در وضعیت نارنجی و مابقی در وضعیت زرد یا کم خطر قرار دارد.
متولیان بهداشت و درمان استان فارس معتقدند که وضعیت کنونی شکننده و ناپایدار است و با توجه به قرمز شدن شهرستانهای استهبان، ممسنی و سرچهان این شرایط ممکن است دیگر شهرستانهای استان را نیز درگیر کند بنابراین رعایت شیوهنامههای بهداشتی امری لازم و ضروری است.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزایش تعداد بستریها در چند روز گذشته را به منزله زنگ خطر دوباره کرونا در استان اعلام و از مردم درخواست کرده که همچنان شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 461 هزار و 370 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 433 هزار و 689 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 234 هزار و 353 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 54 هزار و 846 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 488 هزار و 535 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام بستری 195 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان به هزار و 608 نفر رسیده که از این تعداد، 191 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با اعلام جان باختن هفت هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به هفت هزار و 99 نفر رسیده است.
استان کرمان / تغییر معنادار وضعیت رنگبندی
طبق آخرین رنگبندی اعلام شده همچنان دو شهرستان شهربابک و زرند در استان کرمان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان استان در وضعیت نارنجی و تنها یک شهرستان ما در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد.
در طول هفته گذشته روند شیوع کرونا در 23 شهرستان استان کرمان افزایشی بوده و در حال حاضر 16 شهرستان استان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 296 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 154 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 40 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 11 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 17 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 74 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 62 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 42 هزار و 439 مورد رسیده است.
وی به فوت 4 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 968 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 999 هزار و 743 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 429 هزار و 79 مورد است.
استان مرکزی / شمار جانباختگان از ابتدای همهگیری به 2930 نفر رسید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: شمار جان باختگان کرونا در استان مرکزی از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون به 2 هزار و 930 نفر رسید.
سیدمحمد جمالیان افزود: 98 مورد جدید ابتلا به کرونا در استان مرکزی طی شبانه روز اخیر شناسایی شد که 29 نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستانها بستری شدند.
وی ادامه داد: 69 نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند و شمار مبتلایان به کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به 104 هزار و 112 نفر رسید.
رئیس علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: متاسفانه براثر ابتلای به بیماری کرونا در استان مرکزی، 2 شهروند دیگر طی شبانه روز اخیر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند.
جمالیان بیان کرد: استان مرکزی دومین استان بود که درگیری کرونا در آن شروع و در اواخر بهمن ماه 1398 اولین مورد در آن شناسایی شد به طوری که در اوایل اپیدمی فضای رعب آور و وحشتناکی حاکم بود چرا که حتی بسیاری از پرسنل اداری و خدماتی جرئت حضور در بخش های کرونایی را نداشتند و اطلاعات دنیا بسیار کم بود که کار را برای ارائه خدمت سخت تر میکرد اما خوشبختانه امروز گامهای بلندی در استان برای واکسیناسیون و درمان بیماران برداشته شده است.
- برچسبها:
- اراک
- استان آذربایجان شرقی
- استان آذربایجان غربی
- استان بوشهر
- استان خراسان جنوبی
- استان خراسان رضوی
- استان سمنان
- استان سیستان و بلوچستان
- استان فارس
- استان کردستان
- استان کرمان
- استان مرکزی
- استان یزد
- اورژانس
- بیرجند
- خراسان جنوبی
- خراسان رضوی
- خراسان شمالی
- دانشگاه علوم پزشکی
- سازمان بهزیستی
- سمنان
- شیراز
- کرمان
- مشهد
- واکسیناسیون
- وزارت بهداشت
- یزد
- قاسم سلیمانی
- ویروس کرونا