صالحیامیری: سابقه نداشته فدراسیون جهانی ورزشکار را گروگان بگیرد! / 60 میلیارد تومان برای فدراسیونها
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سیدرضا صالحیامیری در نشست خبری در مورد پیش بینی برگزاری المپیک توکیو در سال 2021 اظهار داشت: سوم تیرماه نامهای از IOC به دست ما رسید. رئیس کمیته المپیک ژاپن در خصوص برگزاری المپیک مطالبی بیان داشته و اعلام کرده که حالت اضطراری از 3 تیر در ژاپن لغو شده و مردم به زندگی عادی برگشتند. کمیته ملی ژاپن هم بر اساس دستورات وزارت بهداشت این کشور به فدراسیونها...
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سیدرضا صالحیامیری در نشست خبری در مورد پیش بینی برگزاری المپیک توکیو در سال 2021 اظهار داشت: سوم تیرماه نامهای از IOC به دست ما رسید. رئیس کمیته المپیک ژاپن در خصوص برگزاری المپیک مطالبی بیان داشته و اعلام کرده که حالت اضطراری از 3 تیر در ژاپن لغو شده و مردم به زندگی عادی برگشتند. کمیته ملی ژاپن هم بر اساس دستورات وزارت بهداشت این کشور به فدراسیونها اعلام کرده و 12 فدراسیون در ژاپن کار خود را از سرگرفتند. در جلسه اخیر کمیته اجرایی IOC اصول و نقشه راه 2020 به تصویب رسیده و ژاپن و IOC در تلاش هستند با حفظ سلامتی ورزشکاران در راه برگزاری المپیک قدم بردارند.
وی تاکید کرد: این متن نامه اخیر توماس باخ بود. برداشت بنده از مجموع مکاتبات با IOC این است که تمام دستور العملها بر برگزاری المپیک است. ارزیابی همه نهادهای رسمی اعم از ژاپن و IOC بر این است که واکسن کشف خواهد شد. نکته دیگر این که اگر شرایط شیوع کرونا برگردد، باید گفت ما از آینده خبر نداریم که چه میشود اما ارادهها بر برگزاری المپیک است و ژاپن اعلام کرده که از بحران کرونا عبور کرده است. در صورتی که همین شرایط فعلی کرونا در ژاپن باشد ممکن است تمهدیدات و محدودیتهایی در المپیک باشد ولی اصل المپیک لغو نخواهد شد.
*ماهیت موزه پر کردن شکاف نسلها است
صالحیامیری در باره اقدامات کمیته در بحث پیشکسوتان و افتتاح تالار مشاهیر یادآور شد: سال گذشته موزه را استارت زدیم و فلسفه آن پیوند فرهنگی نسل جدید و نسل گذشته و پر کردن شکاف بین دو نسل است. فاز اول فعالیت ما راه اندازی موزه با 2500 شی بود. فاز دوم تالار مشاهیر بود و کسانی که از 1948 تا 2016 مدال گرفتند و 56 نفر هستند در تالار مشاهیر قرار میگیرند.
وی در مورد توجه به پیشکسوتانی که در بازیهای آسیایی و جهانی صاحب مدال شدند، گفت: فاز سوم موزه افتخار آفرینان آسیایی و جهانی است. روش کار قرار دادن یک ویترین قهرمانی از سال 1948 تا امروز است. ما تا پایان فروردین 1400 تالار مشاهیر را تمام و کار را در بحث قهرمانان آسیایی و جهانی آغاز میکنیم. همزمان بحث احداث یک ساختمان مناسب برای موزه را آغاز خواهیم کرد.
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: اقدامات ما یک زنجیره 15 حلقهای است. تمام برنامههای ما از شخص خارج شده و برای مثال موزه ما ثبت جهانی شده و هیئت امنا آن ترکیبی از وزیر میراث فرهنگی، شهردار تهران، معاون آموزش و پرورش، معاون وزارت ارشاد و معاون صدا و سیما، شخصیتهای فرهیخته ورزشی و سه نفر شخصیت حقوقی، رئیس کمیته، وزیر و رئیس پارالمپیک خواهد بود. دو سوم اعضا خارج از ورزش هستند و امکان انحلال آن توسط جامعه ورزش وجود ندارد.
*در سال 99 مبلغی در حدود 60 میلیارد تومان برای فدراسیونها درنظر گرفته شده است
صالحی امیری درخصوص بودجه فدراسیونهای ورزشی اظهار داشت: بودجه کمیته برای فدراسیونها سه دسته است. اول بودجه کمک مستقیم برای هزینههای جاری برای 52 فدراسیون به جز فوتبال. این عدد 30 میلیارد تومان است.
وی تاکید کرد: علاوه بر بودجه مستقیم، 30 میلیارد هم کمک غیر مستقیم برای اعزام، حمل و نقل، بلیط، پاداشها، هزینه لباس و سایر هزینههای اردویی داریم. از این مبلغ معادل 5 میلیارد تخصیص مستقیم برای فدراسیونهای المپیکی است. مجموعا در سال 99 نزدیک 60 میلیارد تومان کمک بودجه برای فدراسیونها خواهیم داشت.
*کشتی در کمیته بالاترین رقم بودجه را دریافت میکند
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: کشتی در کمیته بالاترین رقم بودجه را دریافت میکند و بودجه مصوب آن در کمیته در سال 99 برابر دو و نیم میلیارد و در وزارت ورزش 13 تا 15 میلیارد تومان است. اظهارات دبیر را در بحث بودجه و نیاز به حمایت مالی قبول دارم.
وی افزود: بحث دیگر در تامین بودجه کشتی، تلاش فدراسیون و کمک برای جذب اسپانسر است که خوشبختانه دبیر در این بخش موفق بوده و بازسازی خانه کشتی را از محل کمک بخش خصوصی تامین کرده است.
رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: کمک دیگر از سازمان برنامه و بودجه به کشتی است و نوبخت در این بحث کمک میکند و قرار است 10 میلیارد تومان از این بخش دریافت شود که در بخش اول سازمان برنامه و بودجه 2 میلیارد کمک ویژه به حساب کمیته ریخت و ما آن را هفته گذشته به حساب آنها ریختیم.
*ویزر سند ندارد، شاهد فرستاد
وی در خصوص اظهارات اخیرش در باره ویزر، رئیس فدراسیون جهانی جودو و بازتاب بین المللی آن تاکید کرد: من در مورد جودو بارها حرف زدم. در مورد جودو مناقشهای بین ما و فدراسیون جهانی شکل گرفت. ما معتقدیم رفتار آنها سیاسی و غیر حرفهای و خارج از دایره اخلاق بود. فدراسیون جهانی جودو به دنبال اجرای یک ماموریت سیاسی است. در 5 مرحله مراتب اعتراض خود را نسبت به رفتار رئیس فدراسیون جهانی اعلام کردیم. تا کنون سابقه نداشته فدراسیون جهانی در یک رویداد ورزشی ورزشکار را گروگان بگیرد و مربی را از سالن اخراج و ورزشکار را وادار به یک رفتار ناصحیح کند.
صالحیامیری گفت: ویزر بدون کمترین مذاکره با ما بعد از انتخابات ما را تهدید کرد و ما اعلام کردیم انتخابات بر اساس اساسنامه است و مداخله را جایز نمیدانیم. بعد از آن بدون مقدمه نامهای برای تعلیق فرستاد. من اعلام کردم باید مذاکره انجام شود. وی مجارستان را پیشنهاد داد ولی ما امارات را برای مذاکره اعلام کردیم. ما از رفتار سیاسی ویزر به کمیته بینالمللی المپیک و دادگاه CAS شکایت کردیم. شهریور ماه در دادگاه شرکت می کنیم. زارعیان، سجادی و داورزنی به همراه میراسماعیلی در جلسه شرکت و از طرف آنها هم سه نفر ایرانی حاضر میشوند. این نشان میدهد که ویزر هیچ سندی ندارد. ویزر به جای مستندات شاهد فرستاد. ورزشکار ما برای بازگشت ابراز تمایل کرد ولی ویزر اجازه نداد و این یک نوع گروگان گیری است. در صورت رسیدگی عادلانه ایران موفق خواهد شد.
*گلایه کیانوش رستمی و فصیحی را پیگیری میکنیم
وی افزود: سه مسیر برای کمک به ورزشکاران است که همه از طریق فدراسیون است. برای کسانی که کسب سهمیه کردند یک سال هر ماه 5 میلیون و مجموعا 60 میلیون طی دو قسط پرداخت میشود. قسط اول توسط وزارت ورزش و قسط دوم که 30 میلیون است توسط کمیته در نیمه دوم سال 99 پرداخت خواهد شد. دوم پاداش رویدادهای آسیایی و جهانی است. یکی پای سکو است که ما پرداخت میکنیم و مستقیم است. تا کنون هیچ مورد نبوده که پرداخت نشود. حتی اگر بعدا رنگ مدال ورزشکار تغییر کند هم پرداخت میکنیم. سوم پرداخت های 500 دلاری IOC برای 10 ورزشکار است که معادل ریالی آن به فدراسیون پرداخت میشود. کیانوش رستمی و فرزانه فصیحی فقط گله داشتند که آنها را پیگیری میکنیم. پول فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی را به حساب فدراسیونهایشان ریختیم ولی آنها برای پرداخت حقوق از آن برداشت کردند. ما با روسای فدراسیونهای وزنهبرداری و دوومیدانی صحبت کردیم و قرار شد فعلا علی الحساب پاداش آنها را پرداخت کنیم و بعد با فدراسیون حساب و کتاب کنیم.
*اساسنامه فدراسیونها در دولت و شورای نگهبان در رفت و آمد است
صالحیامیری در مورد اساسنامه کمیته تصریح کرد: اساسنامه فدراسیونها چند سالی است توسط وزارت ورزش در دولت پیگیری و بعد به شورای نگهبان رفت و ایراداتی گرفته شد. این اساسنامه در مسیر دولت و شورای نگهبان است. امیدوارم زودتر این مشکل برطرف شود.
*نباید حسین رسولی را تخریب کرد
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: حسین رسولی از امیدهای ما در المپیک و آسیا است و هر گونه تخریب وی را به ضرر دوومیدانی میدانم. اگر کسی به هر دلیلی از جمله ازدواج از کشور رفته نباید مورد تخریب قرار بگیرد. او فرزند ما است و در اردوها و رویدادها حاضر میشود.
وی افزود: باید کماکان از وی حمایت مالی انجام شود. فدراسیون و مربیان وی معتقد هستند که وی در آینده میدرخشد و نوع تعامل ما با وی مثبت است . تا الان 500 دلار وی را قطع نکردیم. وی در بلاروس در حال تمرین است و برای بازگشت ابراز علاقه کرده است. اگر بخواهد در بلاروس هم بماند و تمرین کند باز هم مانعی برای بازگشت به اردو ندارد.
*باید روی رشتههای پر مدال برنامه ریزی کنیم
صالحیامیری خاطرنشان کرد: سجادی به عنوان مشاور عالی برنامه ریزی کرده تا حداقل در 2024 و یا 2028 شاهد درخشش در رشتههای پر مدال باشیم. تا زمانی که روی رشته های پر مدال حساب نکنیم نمیتوانیم در تراز اول آسیا و جهانی در المپیک باشیم.
*پیگیری کمیته برای ورود فشنگ خارجی با هماهنگی دولت و نیروهای مسلح
وی تصریح کرد: تیراندازی جزو رشتههای پرمدال است و هر چه روی آن سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را در آسیا و جهان و المپیک میبینیم. تولید داخلی فشنگ از نظر قهرمانان کیفیت لازم را ندارد و ملزم به واردات هستیم که با توجه به شرایط ارزی هزینه سنگین است. قرار شد از طریق دولت و گمرک مسیری را فراهم کنیم که با حداقل هزینه گمرک، مهمات و سلاح وارد کنند. تپانچه نجمه خدمتی 5 هزار دلار قیمت دارد که در هیئت اجرایی برای خرید آن تصویب شد.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اگر بخواهیم با دقت کافی در رویدادهای بین المللی باشیم باید فشنگ خارجی بخریم. الان تیراندازان اردوی خارجی ندارند و نمیتوانند فشنگ بیاورند باید مجوز دولت و نیروهای مسلح را بگیریم و ما پیگیری کنیم تا فشنگ وارد شود. دادگر تقریبا بدهیها را پرداخت کرده و در توسعه زیر ساختها حرکت کرده است. هدف گذاری این فدراسیون کسب مدال است.
*در رشتههای پر مدال کار زیادی انجام شده است
وی در خصوص اینکه چرا در سه سال گذشته در بحث رشته های پرمدال کار نشده است، گفت: اصلا چنین چیزی نیست. در رشتههای پر مدال کار انجام شده است و بعد از 48 سال در واترپلو روی سکو رفتیم. در دوومیدانی هر روز شاهد جهش هستیم. فرزانه فصیحی و تفیان و رسولی محصول همین فضا هستند. این جهش حد مورد انتظار ما نبوده است. در حوزه ورزش و قهرمانی هم باید در سال جهش تولید نیز جهش داشته باشیم.
*میزان کمک IOC به ایران هنوز مشخص نشده است
وی در خصوص آخرین وضعیت کمیسیونهایی که دوره ریاست آنها به پایان رسیده است، گفت: 8 کمیسیون حکم دو ساله روسایشان تمام شده و قرار شد اعضای جدید انتخاب شوند که برای 4 کمیسیون در هیئت اجرایی تصمیم گیری شد.
صالحیامیری تاکید کرد: آیین نامه در جلسات کارشناسی بحث و تدوین شد و در هیئت اجرایی تصویب شد. قرار شد طاهریان و سعیدی با همکاری اعضای کمیسیون ورزشکاران جلسه انتخاب رئیس را برگزار کنند.
وی در مورد کیمیا علیزاده و یوسف کرمی که در ایران حضور ندارند، افزود: اگر عضوی سه جلسه نباشد طبق آیین نامه عضو علی البدل جایگزین میشود.
صالحیامیری در خصوص کمک IOC و انوک بهکشورهای عضو تصریح کرد: 11 میلیون دلار بین 206 کشور توزیع میشود که هنوز میزان کمک کمیته بینالمللی المپیک برای ما مشخص نشده است.
* خسارت کرونا جهانی است
رئیس کمیته ملی المپیک درباره شرایط روانی ورزشکاران در زمان شیوع کرونا و قطع حقوق برخی از ورزشکاران، گفت: این مسئله جهانی است و همه از این وضعیت خسارت دیدهاند. هیچ کسی در مقام پاک کردن صورت مسئله نیست. ما باید بتوانیم برنامههایی برای کاهش آسیبها و خسارات داشته باشیم. قهرمانان ما میتوانند به صورت انفرادی تمرینات را در آکادمی، باشگاهها و فدراسیون ها داشته باشند. ما تجهیزاتی را برای ورزشکاران تهیه کردهایم تا بتوانند در منزل تمرین کنند.
*به بخشنامه جدید دولت در مورد بازنشستهها ایراد وارد است / استثنا قائل نشدهاند
وی در پاسخ به این پرسش که حذف شرایط سنی از قانون منع به کار بگیری بازنشستهها گفت: بخشنامهای دولت صادر کرده است مبنی براینکه بدون شرط سنی، کسانی که مدرک تحصیلی لیسانس دارند، با 30 سال سابقه کار بازنشسته شوند و کسانی که مدرک تحصیلی فوق لیسانس دارند با 35 سال سابقه کار بازنشسته شوند. از نظر حقوقی رئیس جمهور، رئیس امور استخدامی و سازمان برنامه ریزی و بودجه است و این ابلاغی هم که اخیرا به ما شده به منزله ابلاغ رئیس جمهور است. یک حقوقدان به من گفت اگر ابلاغ رئیس جمهور باشد حقوقی و لازم الاجرا است و من این مساله را از نظر حقوقی شرح دادم.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: اما نظر من این است که ایرادی به این بخشنامهها وارد است چراکه استثنا قائل نشدهاند. البته شورایی در امور استخدامی وجود دارد که به موارد خاص رسیدگی میکند مثلا اگر فردی نیاز است تا 40 سال سابقه کار در سمت خود باقی بماند و این شورا بررسی و تصمیم گیری میکند. اینکه وزارت ورزش چه روشی برای مدیریت این مسئله دارد را باید از خود وزارت ورزش سوال کنید.
*کتبا درخواست خود را برای حضور سعیدی اعلام کردم
وی در خصوص کیکاووس سعیدی و بازنشسته بودن وی افزود: از عملکرد سعیدی رضایت دارم. وی مدیر موفق و دلسوز است. کتبا درخواست حضور وی را اعلام کردم.
صالحیامیری در مورد اینکه دیدگاه کمیته و وزارت ورزش در مورد ورزشکارانی که از کشور خارج شدند، یکی نیست، گفت: من تحلیل شخصی خود را گفتم و موضع من سازمانی نیست. ما گردش نخبگان و فرار نخبگان را در جامعه داریم. گردش نخبگان مربوط به افرادی است که از کشور میروند و بر میگردند. ما نباید عامل گریز باشیم و باید مهاجرت را به رسمیت بشناسیم. هیچ کدام از افرادی که از جامعه ورزش مهاجرت کردند، سیاسی نبودند. نباید با ایجاد ترس و دغدغه آنها را فراری بدهیم.