چهارشنبه 3 بهمن 1403

عملکرد یک‌ساله معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور / از ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی خارجی تا جلوگیری از اثرات دیوار امنیتیِ ترکیه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
عملکرد یک‌ساله معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور / از ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی خارجی تا جلوگیری از اثرات دیوار امنیتیِ ترکیه

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، معاونت امنیتی و انتظامی وزارت کشور به مناسبت چهل و چهارمین فجر انقلاب اسلامی، تازه‌ترین گزارش از اقدامات یکساله خود را بویژه در حوزه های امور اتباع و مهاجرین خارجی، مرزها و اربعین حسینی (ع) منتشر کرد.

ارائه خدمات به بیش از 4 میلیون و 500 هزار تبعه خارجی، پیگیری تشکیل سازمان امور اتباع و مهاجرین خارجی، اقدامات امور مرزی و مرزنشینان، امور انتظامی و نظم عمومی و دبیرخانه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) مهم‌ترین اقدامات این معاونت در دولت سیزدهم است که در زیر به آنها اشاره می شود:

اهم اقدامات اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی در دولت سیزدهم

میزبانی چهل ساله دولت جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان و ارائه خدمات در قالب امکانات معیشتی، بهداشتی و امدادرسانی در زمان ایجاد بحران علیرغم فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم در حد توان نسبت به ارائه خدمات به بیش از 4میلیون و 500 هزار نفر از اتباع خارجی اقدام می‌نماید.

شایان ذکر است سازمان‌های بین‌المللی کمک چندانی برای جبران هزینه‌های اتباع خارجی صورت نمی‌دهند، آمارها حاکی است سازمان‌های مذکور کمتر از 5 درصد هزینه‌ها را می‌پردازند.

_ ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان مجاز و غیرمجاز تبعه خارجی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری؛ در سال تحصیلی 1401-1402 تعداد 650هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس کشور ثبت نام کرده اند.

_ بهره مندی کلیه پناهندگان از خدمات بیمه به صورت رایگان که در سال جاری تعداد 120هزار نفر از پناهندگان همانند ایرانیان از خدمات بیمه سلامت استفاده نمودند.

_ واکسینه کردن اتباع و مهاجرین خارجی اعم از مجاز و غیرمجاز علیه بیماری کووید -19 به تعداد 4میلیون و 755هزار و 276نفر که از این تعداد 91 درصد از جمعیت اتباع و مهاجرین خارجی بالای 12 سال ساکن در کشور حداقل یک دُز و 68 درصد جمعیت 2 دُز و 18 درصد دُز سوم واکسن را دریافت کرده اند.

_ اجرای قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی در سال 1398 و صدور تعداد 15هزار و 262

_ ارائه اقامت و تسهیلات به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی خارجی در راستای اسناد بالادستی.

_ شناسائی قریب به 2میلیون و 600 هزار نفر از اتباع خارجی غیرمجاز حاضر در کشور به ویژه اتباع وارد شده به کشور پس از تحولات سال 1400 افغانستان.

_ فراهم کردن زمینه شرکت اتباع خارجی ساکن کشور جهت شرکت در مراسم اربعین حسینی.

_ اجرای طرح شناسایی اتباع خارجی موسوم به آمایش 17.

_ اهم برنامه های در دست اقدام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی

_ پیگیری جهت تشکیل سازمان امور اتباع و مهاجرین خارجی.

_ تشکیل پایگاه ملی هویت کلیه اتباع خارجی ساکن کشور.

_ ساماندهی کلیه اتباع خارجی در گستره جغرافیایی، اجرای آمایش پناهندگان و بهبود ارائه خدمات به آنان.

_ تعامل هوشمندانه با سازمان‌های بین المللی و جذب منابع بین المللی در حوزه پناهندگان و مهاجران.

_ تلاش برای جذب سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی خارجی.

اهم اقدامات اداره کل امور مرزی و مرزنشینان

_ انتقال پساب نیشکر خوزستان - که باعث جلوگیری از ایجاد نمکزارها در استان خوزستان و کاهش عمده خطرات زیست محیطی، امنیتی و... می شود.

_ جلوگیری از اثرات دیوار امنیتی توسط ترکیه که باعث آبادانی مناطق مرزی به وسعت 40 هزار هکتار از اراضی کشور و کاهش چشمگیر عابران غیرمجاز خواهد شد.

_ اجرای طرح های اشتغالزایی و زیرساختی در مناطق مرزی از محل مصوبه فروش سوخت مرزی به مرزنشینان، باعث آبادانی و افزایش امکانات زیرساختی و اشتغالی در استان های محروم مرزی (در شعاع 20 کیلومتری مرز)

_ واریز سهمی از سود حاصل از صادرات نفت گاز به مرزنشینان ساکن در شعاع 20 کیلومتری مرز و تقویت بنیه معیشتی مرزنشینان منجر به مبارزه با قاچاق سوخت و تثبیت جمعیت در جداره مرز می شود. ان شاءالله تا پایان سال جاری یک مرحله دیگر هم سود طرح، به حساب کلیه سرپرستان خانوار مشمول طرح واریز خواهد شد.

_ اعطای مرز هوایی (راه مجاز گمرکی هوایی) به فرودگاه های جهرم، یاسوج، سمنان جهت تسهیل تردد مسافری و رونق گردشگری (در مرحله تجهیز زیرساخت ها و امکانات برای استقرار دستگاه‌های ذیربط در فرودگاه های بین‌المللی می باشد)

_ اعطای مرز دریایی به اسکله حرا در جزیره قشم تسهیل تردد مسافری و رونق گردشگری (در مرحله تجهیز زیرساخت ها و امکانات برای استقرار دستگاه های ذیربط در فرودگاه های بین‌المللی می باشد)

_ بررسی درخواست های واصله از استانداری ها در خصوص اعطای مرز هوایی به فرود گاه های دزفول، جیرفت، نوشهر جهت تسهیل تردد مسافری و رونق گردشگری

_ بررسی درخواست های واصلهاز استانداری ها در خصوص اعطای مرز دریایی بندر دیر استان بوشهر، و زرآباد سیستان و بلوچستان به منظور تسهیل تردد مسافری و رونق گردشگری

_ انجام بازدیدهای میدانی از پایانه های مرزی و برنامه ریزی بمنظور حل مشکلات مسافرین متردد در مرزهای زمینی همچنین حل و فصل مشکلات کامیون های حامل بار و تسهیل ترددات تسهیل و روان سازی تردد و ترانزیت

_ شناسایی دقیق وضعیت خلاءهای مرزی و کنترل ترددات غیرمجاز و کنترل قاچاق

_ پیشنهاد افزایش اعتبارات انسداد و عمران مرز به میزان 3 میلیون یورو و تامین آن توسط ریاست محترم جمهوری و ابلاغ آن و کنترل ترددات غیرمجاز و کنترل قاچاق و ارتقای امنیت مرزی

_ طرح ساماندهی خوریات کشور و افزایش شناسایی خورهای غیرمجاز استان های ساحلی جنوب و تهیه طرح جهت نظارت و کنترل بر آنها

_ ساماندهی صید ترال و شروع به کار مشروط و کنترل شده ناوگان صید صنعتی

_کاهش زمان محدودیت های تردد ایرانیانی که در خارج از کشور مرتکب تخلفات مشمول بند 2 ماده 16 قانون امور گذرنامه می شوند باعث تسهیل در تردد می گردد.

اقدامات اداره کل امور انتظامی و توسعه نظم عمومی

_ ابلاغ تدابیر اتخاذ شده مرتبط به تامین سوخت زمستانی و پایداری انرژی درکشور و پیگیری موضوع از استانداران.

_ مسئول سازی و تاکید برحل مشکلات عمومی کشور و تاکید بر انجام اقدامات اقناعی به صورت مستمر و مؤثر از سوی دستگاه های ذیربط.

_ رصد و پیگیری وضعیت ارائه خدمات عمومی درکشور در حوزه های مختلف.

_ مدیریت کانون‌های چالش زا و بستر های ایجاد نارضایتی و نگرانی عمومی در تمام حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و هشداردهی به دستگاه های ذی ربط متناسب با گزارش وقایع و مسائل مرتبط با نارضایتی ها بویژه با محوریت پیگیری مشکلات مبتلا به.

_ تسهیل در فرایند های مرتبط با وظایف مشترک فراجا و دستگاه ها در حوزه های توسعه نظم و بانکی و...

_ پیگیری جهت ایجاد روش های هوشمند برای کنترل و بازدارندگی جرائم با هدف ایجاد احساس امنیت عمومی و آرامش روانی شهروندان.

_ راهبری ورود بانوان به ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات ورزشی.

_ مدیریت رویدادهای ورزشی مهم و حساس.

_ توسعه امنیت عمومی با استفاده از مشارکت‌های مردمی (با اهدای زمین، ساختمان، تجهیزات و امکانات) و بهره‌گیری از ظرفیت بسیج جهت تامین امنیت محلات (گشت‌های رضویون) با همکاری فراجا و مجوز و نظارت دادستانی

_ ارائه لایحه تحت عنوان و به شرح ذیل در راستای کاهش هزینه‌های مردم پیرامون نقل و انتقال وسایل نقلیه

_ کاهش هزینه‌های مردم پیرامون نقل و انتقال وسایل نقلیه، که هم‌زمان توسط پلیس راهور و دفاتر ثبت اسناد رسمی انجام می‌شود. (توضیحات تکمیلی در خصوص این بند بشرح ذیل می باشد)

توضیح: از آنجائی که تکلیف به تنظیم دو سند برای معامله اموال منقولی مانند خودرو (توسط پلیس راهور و دفاتر ثبت اسناد رسمی) بر خلاف منطق حاکم بر اعتبار اسناد رسمی بوده و با ملاحظه این مهم که پیچیده‌تر کردن فرایندهای اداری و تحمیل هزینه‌های بیشتر، امنیت روانی مردم را به مخاطره خواهد انداخت، وزارت کشور با در نظر گرفتن ضرورت تسهیل امور برای مردم و پرهیز از فرایندهای طولانی و پیچیده و همچنین کاهش هزینه‌ها، پس از برگزاری چندین نشست با حضور نمایندگان وزارت دادگستری، فرماندهی انتظامی و کانون سردفتران و دفتریاران و همچنین با استناد به قوانین و مقررات موجود از جمله بند دهم از اصل سوم قانون اساسی که حاکمیت را موظف به «ایجاد نظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیرضرور» نموده، بند 16 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی (مصوب 1392) که تاکید بر تحول اساسی در ساختارها و حذف دستگاه‌های موازی و غیرضرور و هزینه‌های زائد و صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی دارد و ماده (1287) قانون مدنی، لایحه اصلاح ماده (29) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، مصوب سال 1389، ناظر به تعیین تکلیف نقل و انتقال وسیله نقلیه (خودرو) از طریق مراکز تعیین شده توسط نیروی انتظامی را تهیه و به عنوان لایحه پیشنهادی برای سیر مراحل تصویب به دولت تقدیم شد که پس از بررسی در چندین جلسه کمیسیون لوایح هیات دولت، در جلسه هیات وزیران تصویب و طی مکتوبه مورخ 15/12/1400 رئیس محترم جمهور برای انجام تشریفات قانونی به رئیس محترم مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.

تصویب این لایحه، علاوه بر جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان و افزایش ترددهای غیرضرور در مراجعه به نهادهای مختلف و... کاهش هزینه ها را برای هموطنان به ارمغان خواهد آورد.

اقدامات دبیرخانه ستاد اربعین حسینی

_ تشکیل ستادهای اربعین استان ها و همچنین برگزاری جلسات ستاد مرکزی اربعین.

_ انعقاد و امضاء یادداشت تفاهم با دولت عراق در زمینه مراسم اربعین سال 1401.

_ لغو روادید با کشور عراق برای اعزام زوار جهت زیارت عتبات عالیات.

_ انجام پوشش بیمه ای برای زوار اربعین و افزایش خدمات پوشش بیمه ای نسبت به سنوات قبل.

_ رایگان کردن هزینه درمان زائران در مراکز درمانی جمعیت هلال احمر در کشور عراق و عدم دریافت هزینه از زوار.

_ افزایش مرزهای تردد غربی زوار به 6 مرز مهران، شلمچه، چذابه، خسروی، تمرچین و باشماق.

_ هماهنگی جهت پرواز به مقصد نجف و بغداد از 20 فرودگاه کشور.

_ بازگشایی مرزهای ریمدان در استان سیستان و بلوچستان و سومار در استان کرمانشاه و ایجاد بسترهای مناسب برای تردد مناسب زوار خارجی از کشور پاکستان در مرزهای ریمدان و میرجاوه.

_ افزایش ظرفیت حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای نسبت به سنوات قبل.

_ ایجاد بسته های تشویقی (از قبیل حذف جرایم، اعطای وام، حذف عوارض آزادراهی و....) برای رانندگان حمل و نقلی بمنظور افزایش سهم ناوگان حمل و نقل عمومی کشور که تماما بخش خصوصی است.

_ اهتمام به اجرای فعالیت های عمرانی و زیرساختی خصوصا در استان های هدف (ایلام، کرمانشاه، خوزستان و سیستان و بلوچستان) و مرزهای ترددی ایام اربعین برغم محدودیت های اعتباری.

_ بسیج استان های معین برای هدایت و کمک خیرین و سازمان های مردم نهاد استان های ذیربط به استان های هدف جهت تکمیل طرح های موصوف.

_ ممنوعیت کاپوتاژ اتوبوس در ایام اربعین به کشور عراق با توجه به کمبود اتوبوس های حمل و نقل عمومی با هدف افزایش سرانه استفاده زائرین از حمل و نقل عمومی کشور.

_ تعیین سهمیه و استفاده از توان و ظرفیت دستگاه‌های ملی و حاکمیتی پیرامون موضوعاتی از قبیل کمک به تامین اتوبوس، آب، دستگاههای خنک کننده و....

_ دخیل ساختن تمامی دستگاههای لشگری، کشوری، دستگاه‌های ملی و نهادهای حاکمیتی جهت مراسم اربعین با توجه به افزایش هزینه ها نسبت به سنوات قبل و کاهش توان مواکب.

_ فعالیت بسیار محسوس در ایجاد زیرساخت های پایانه های مرزی و مسیرهای منتهی به مرز به رغم عدم تخصیص بودجه مناسب توسط مجلس شورای اسلامی.

_پرداخت ارز زیارتی به زوار به قیمت توافقی با هدف ممانعت از بروز بازار سیاه در موضوع ارز.

_ برقراری ارتباط دیپلماسی قوی با دولت عراق در جهت مهیا کردن امکان سفر اربعین با وجود ناآرامی‌های کشور عراق قبل از مراسم اربعین.

_ مدیریت مناسب و موثر صحنه در زمان اعمال محدودیت و بستن مرز در پذیرش زوار از سوی طرف عراقی و جلوگیری از وقوع حوادث خطرناک برای زوار برغم ازدحام بالای جمعیت در تمامی پایانه های مرزی با وجود شور حسینی زوار در زمان محدودیت ترددی.

_ ارسال بیش از 20 میلیون پیامک راهنما و اطلاع رسانی به زوار اعزامی.

_ تعیین سخنگوی ستاد مرکزی اربعین و انجام مصاحبه های مختلف با رسانه ملی، مطبوعات و....

_ پاسخگویی متقن به شبهات و مطالب انتقادی رسانه ها و فضای مجازی در ایام اربعین.

_ انتشار مستمر اطلاعیه ها و توصیه های لازم برای زوار اربعین در رسانه های جمعی، صدا و سیما

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت کشور

اربعین

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور لغو روادید عراق زائر این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
عملکرد یک‌ساله معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور / از ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی خارجی تا جلوگیری از اثرات دیوار امنیتیِ ترکیه 2
عملکرد یک‌ساله معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور / از ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی خارجی تا جلوگیری از اثرات دیوار امنیتیِ ترکیه 3