غفلتکنیم پیک پنجم بهزودی از راه میرسد / افزایش موارد بستری در برخی استانها + نقشه و نمودار
درحالی که بسیاری از شاخصها در آمارهای روزانه وزارت بهداشت سیر نزولی را نشان میدهد روند افزایشی ابتلا در استانهای جنوبی باعث نگرانی شده است.
بهگزارش مشرق، بررسی آمارهای رسمی منتشر شده از همهگیری کرونا در کشور نشان میدهد اگرچه روند کلی نسبت به اواسط اردیبهشت 1400 سیر نزولی به خود گرفته اما روند کلی کاهش بیماری بسیار کند است، تا جایی که طولانی شدن سیر نزولی پیکچهارم در کشور باعث نگرانی برخی کارشناسان بهداشت و درمان شده است.
*س_ببینید:_س* *س_عکس / تازهترین نقشه کرونا در ایران_س*در این زمینه برخی کارشناسان با اشاره به ورود ویروسهای جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی به کشور این سیر نزولی کند را نگران کننده توصیف کرده و میگویند: درصورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی این روند میتواند در نهایت باعث بروز پیک پنجم قبل از کاهش نرخ بیماری باشد.
در این زمینه دبیر کمیته علمی کشوری کوید19، در آخرین نشست خبری خود رسما اعلام کرده است که نگرانی از آغاز پیک پنجم با سویههای هندی و آفریقای جنوبی وجود دارد اما امیدواریم پیک پنجم اتفاق نیفتد و از همه مردم میخواهیم در مواقعی که لازم به خروج از منزل نیست، در خانه بمانند و مسافرت نروند؛ این موضوع خیلی کمک کننده است تا زمانی که واکسیناسیون مان به حد نصاب علمی و معمولی برسد.
عاطفه عابدینی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در برخی استانهای جنوبی کشور میبینیم تعداد مراجعه سرپایی افراد و موارد بستری زیاد شده که این نشان از شکنندگی شرایط در این مناطق دارد و با درنظر گرفتن افزایش قدرت سرایت ویروسهای جهش یافته این احتمال وجود دارد که درصورت عادی انگاری یا سهلانگاری بهسرعت شاهد گسترش نرخ ابتلا در مناطق همجوار این استانها و شهرستانهای اطرافشان باشیم.
عابدینی همچنین افزود: برای جلوگیری از بروز مشکل وزارت بهداشت اقدامات احتیاطی و دستورهای لازم را برای شهرستانهای درگیر مثل هرمزگان، سیستان و بوشهر صادر کرده است بنابراین، امیدواریم پیک پنجم اتفاق نیفتد، اما اگر مراقب نباشیم، در اواخر خرداد ماه پیک پنجم را خواهیم داشت.
*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_همه چیز درباره واکسنهای «ایرانی» کرونا_س*از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به افزایش تعداد شهرستانها با وضعیت قرمز کرونایی میگویند: بررسی روند تغییر وضعیت همهگیری در مناطق جنوبی کشور و همچنین حرکت ویروس بخصوص ویروس جهش یافته هندی نشان میدهد درست زمانی که تعداد شهرستانهای قرمز کشور به 8 مورد رسیده بود در مدت زمان کوتاه این تعداد شهرستان عمدتا در استان هرمزگان، بوشهر و سیستان به 13 مورد رسید و در نهایت با یک فاصله 14 روزه اکنون میبینیم تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی به 16 مورد رسیده است.
این گروه تاکید دارند، البته موضوع اصلی مسیر حرکت ویروس و تغییر وضعیت شهرستانهایی در استانهای دورتر مثل استان خراسان جنوبی و ایلام است که نشان میدهد چقدر سریع ویروس دست به دست شده و خود را به کیلومترها دورتر از کانون اصلی یعنی هرمزگان رسانده و این روند میتواند درصورت بیتوجهی به دردسری بزرگ تبدیل شود.
همچنان در مدار صعودی نسبت به یک هفته قبل
در همین حال بررسی دقیق آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از روز 8 خرداد 1400 تا دیروز 14 خرداد نشان میدهد در این دوره اگرچه روند نزول کلی همهگیری ادامه داشته اما مقایسه نقطهای نشان میدهد همچنان روند بیماری کاملا زیرپوستی صعودی است، به صورتی که شاخص شناسایی موارد جدید بیماری در ابتدای دوره یاد شده 7107 مورد ثبت شده و روز گذشته با رشد 29.5 درصدی به رقمی معادل 9209 نفر رسیده است.
در این زمینه کارشناسان تاکید میکنند تعطیلات فعلی میتواند پاشنه آشیل مدیریت بحران شناخته شود و درصورتی که هموطنان نسبت به عدم سفرهای غیرضروری جدی نباشند جای تردید نیست که ده روز بعد باید منتظر تغییر معنادار آمارها در این زمینه باشیم که احتمالا میتواند زمینه ساز آغاز پیک پنجم کرونا شناخته شود.
افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام نگران کننده است
محمد کریمیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اعلام نگرانی از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار داشت: تاکنون تعداد 38 هزار و 991 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 58 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 85 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 22 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 37 هزار و 965 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 794 نفر بوده است.
روزهای سیاه کرونایی در استان هرمزگان
شرایط کرونایی حاکم بر استان هرمزگان بسیار وخیم شده و با افزایش چشمگیر آمارها و روند ابتلای بیماران همراه بوده است.
تمامی شهرهای استان به جز سه شهر بشاگرد، بوموسی و سیریک در حال حاضر در وضعیت قرمز هستند و احتمالا در روزهای آینده نقشه هرمزگان تماما قرمز شود و روزهای سیاه سال گذشته از راه برسد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در یک گفتگوی رسانهای ضمن هشدار نسبت به وضعیت وخیم کرونا در استان گفت: به سمت بحران و فاجعه بزرگی در حرکت هستیم؛ اگر مداخلههای مؤثری انجام نشود.
دکتر محمود حسین پور افزود: به حدود 1000 نفر مثبت در روز رسیدیم که در طول این بیماری روند بی سابقه بوده و تعداد بیماران سرپایی نیز در حال افزایش است.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: روند بیماری در سراسر استان به خصوص شهرستانهای جاسک، میناب، رودان، سیریک، پارسیان و حاجیآباد به شدت افزایشی است و روزانه موارد زیادی ابتلا به کرونا ثبت میشود.
وی افزود: بندرعباس نیز در حال حاضر کانون کرونایی استان است و چرخش فوق العاده زیاد کرونا را در این شهر شاهد هستیم و مناطق مختلف به این بیماری آلوده شدهاند اما در حال حاضر آلودهترین محلات به ترتیب شهرک پیامبر اعظم، چهارراه مرادی، مرکز شهر، کوی نیایش و شهرک نور هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 277755 نفر بوده است و روزانه بالغ بر 1500 تست جدید گرفته میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 548 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند که 74 نفر در بخش آیسیبو تحت مراقبت ویژه قرار دارند و وضعیت 14 بیمار نیز وخیم است.
نوروزیان ادامه داد: 8666 نفر قرنطینه در منزل هستند که این آمار نیز به شدت افزایشی است و نسبت به روزهای گذشته شاهد رشد زیادی بوده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 8 بیمار دیگر را شامل 6 مرد و 2 زن در محدوده سنی 25 الی 74 سال در شهرستانهای بندرخمیر، میناب، جاسک، بندرلنگه و بندرعباس گرفت و شمار جان باختگان کرونایی به 1296 نفر رسید.
80 مورد بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان کرمان بستری شد
طبق آخرین آمار رنگ بندی کرونایی اعلام شده در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان، 13 شهرستان بافت، بردسیر، سیرجان، شهربابک، جیرفت، رفسنجان، رودبار جنوب، زرند، کرمان، کهنوج، فاریاب و منوجان در وضعیت نارنجی و 10 شهرستانها در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان کرمان هم اکنون موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 394 مورد است اظهار داشت: از این تعداد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان 247 نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان 13 نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت 78 نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم 7 نفر و حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان 49 نفر تحت درمان هستند.
وی افزود: با بستری 80 مورد بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان کرمان تعداد کل موارد بستری بر اثر ویروس کرونا در استان از ابتدای شیوع ویروس تاکنون به 21هزار و 321 مورد رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از فوت چهار بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان خبر داد و گفت: با این تعداد مجموع جان باختگان قطعی کووید 19 از ابتدای شیوع ویروس تاکنون به 2 هزار و 938 نفر رسیده است.
7 فوتی دیگر به مجموع قربانیان کرونا در استان بوشهر افزوده شد
سعید کشمیری وضعیت کرونایی در استان بوشهر را شکننده دانست و اظهار داشت: اکنون تعداد بیماران بستری کرونایی بیمارستان استان بوشهر به 279 بیمار رسیده است که 33 بیمار در بخشهای ویژه بستری هستند و از این تعداد 21 بیمار زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد بیماران فوت شده روز گذشته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان بوشهر را 7 نفر اعلام کرد و گفت: فوتیهای روز گذشته شامل 3 بانوان و 4 آقا با سن بین 40 تا 81 سال است که با سابقه بیماریهای زمینهای بودهاند.
وی با بیان اینکه مجموع موارد فوتی کرونایی در استان بوشهر به یکهزار و 177 نفر افزایش یافت خاطر نشان کرد: روز گذشته ضمن ترخیص 69 بیمار با حال عمومی خوب از بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان همین میزان بیمار جدید در بخش کرونایی مراکز درمانی بستری شدند.
کشمیری تعداد کل مبتلایان کرونا در استان بوشهر از آغاز شیوع این بیماری را بیش از 44 هزار نفر عنوان کرد و افزود: تنها راه کنترل بیماری، رعایت محدودیتها و شیوهنامههای بهداشتی از طرف مردم است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اجرا طرح واکسیناسیون علیه بیماری کرونا خاطر نشان کرد: در استان تاکنون بیش از 41 هزار نفر واکسن کرونا دریافت کردهاند که در جمعیت بالای 80 سال 89 درصد و در جمعیت 70 تا 80 سال 90 درصد و همه بیماران خاص، کادر درمانی و بهداشتی واکسن دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: دریافت واکسن به معنی ایمنی صددرصد نیست بلکه باید همواره شیوهنامههای بهداشتی رعایت شود.
وی افزود: بر اساس سند ملی واکسیناسیون گروههای مختلف سنی علیه کرونا واکسینه میشوند و امید میرود تا پایان نیمه نخست امسال بخش عمدهای از مردم واکسن کرونا دریافت کنند تا ایمنی جامعه در برابر این بیماری افزایش یابد.
آبیک و بویینزهرا در استان قزوین زرد شدند
پیمان نامدار، سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین با بیان اینکه اوضاع مدیریت بیماری کرونا در 4 شهرستان استان نسبتا مناسب است، اظهار داشت: بر مبنای آخرین رنگبندی اعلامشده از سوی ستاد ملی کرونا 2 شهرستان آبیک و بویینزهرا از وضعیت نارنجی (پرخطر) خارج شده و در حالت زرد (با خطر متوسط) قرار گرفتند.
وی همچنین از کاهش 33 درصدی فوتیهای کرونایی در 24 ساعت اخیر خبر داد و گفت: همچنین در طول همین مدت میزان ابتلای کرونایی در سطح استان بیش از 6 درصد کاهش یافت و 150 بیمار سرپایی و بستری مبتلا به کرونا توسط آزمایشگاههای علوم پزشکی و مراکز منتخب کووید19 سپاه حضرت صاحبالامر (عج) شناسایی شدند.
نامدار کاهش 14 درصدی آمار بیماران بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور در شبانهروز گذشته را امیدوارکننده دانست و افزود: با این کاهش میزان بیماران بدحال ما 4 نفر کاهش یافته و به 26 نفر رسید که تقریبا به اندازه آمار قبل از وقوع پیک کرونای جهشیافته سوش انگلیسی در استان قزوین است.
وی با اشاره به کاهش 4.5 درصدی بهبودیافتگان یافتگان کرونایی و ترخیص 43 بیمار از بیمارستانهای قزوین ادامه داد: همچنین در 24 ساعت اخیر 44 بیمار کرونایی با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای سطح استان بستری شدند که این میزان نسبت به روز قبل 4.5 درصد کاهش داشته است که در نهایت همه این کاهشها سبب شد که مجموع بستریهای کرونایی ما 9 نفر از روز گذشته کمتر شده و به 234 نفر برسد.
سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین مجموع آمار فوت افراد با تست مثبت کرونا از ابتدای سال 99 تاکنون را 1760 نفر بیان کرد و گفت: همچنین از ابتدای آغاز بحران پاندمی کرونا در استان تا امروز 20 هزار و 939 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت از بیمارستانها و مراکز درمانی مرخص شدند.
نامدار اضافه کرد: همچنین در طول این 15 ماه 25 هزار و 156 نفر به خاطر ابتلا به کرونا در بیمارستانهای قزوین بستری شده و 456 نفر هم در قالب طرحهای مختلف بستری موقت شدند.
بستری 8 بیمار جدید مبتلا کرونا در سمنان
نوید دانائی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 27 هزار و 332 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی پی. سی. آر در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
وی تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته (از سیزدهم الی چهاردهم خرداد ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید 19 در شهرستانهای تابعه دانشگاه (در 6 شهرستان سمنان، سرخه، مهدیشهر، آرادان، دامغان و گرمسار) و در مراکز درمانی بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون به 6 هزار و 463 نفر رسیده است و 20 هزار و 869 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
دانائی گفت: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید -19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه به پنج هزارو 535 نفر رسید.
کاهش مراجعههای کرونایی به مراکز درمانی استان البرز
مهرداد بابایی، سخنگوی ستاد کرونای استان البرز در مورد آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: مراجعات سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز به نسبت هفته گذشته کاهش داشته است. وی افزود: این میزان مراجعه به نسبت ماههای پایانی سال گذشته همچنان زیاد است. سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر میزان مراجعات به مراکز بیمارستانه البرز به 500 نفر در روز رسیده است، بیان کرد: در حال حاضر 149 نفر در تختهای ویژه مراکز درمانی البرز بستری هستند. بابایی با بیان اینکه کل بسترهای مراکز درمانی و بیمارستانهای البرز در حال حاضر 650 نفر است، عنوان کرد: در 24 ساعت گذشته 8 نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. وی با بیان اینکه رعایت شیوه نامههای بهداشتی همچنان مورد تاکید است، متذکر شد: در صورت عدم رعایت این شیوه نامهها احتمال شیوع کرونا در پیک پنجم متصور است. سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر به جز مواردی که از قبل در مورد کرونای جهش یافته در البرز شناسایی شد مورد جدیدی از این بیماران در البرز مشاهده نشده است، گفت: در صورت عدم رعایت شیوه نامه های احتمال بروز مجدد بیماری و پدیدار شدن نوع جهش یافته در استان وجود دارد.
فوتیهای کرونایی در آذربایجانغربی تک رقمی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی، گفت: هماکنون 6 شهرستان پلدشت، چالدران، شوط، چایپاره، تکاب و اشنویه زرد رنگ و 10 شهر باقیمانده یعنی ارومیه، خوی، ماکو، سلماس، نقده، شاهیندژ، میاندوآب، بوکان، پیرانشهر و مهاباد نارنجی هستند.
جواد آقازاده با تشریح آخرین وضعیت مبتلایان به کرونا اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 375 نفر در آذربایجانغربی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که نسبت به چند روز گذشته، کاهش قابل ملاحظهای را نشان میدهد و تعداد کل مبتلایان به کرونا در استان به 172 هزار و 668 نفر رسیده است.
وی با تأکید بر خلوت شدن بیمارستانهای آذربایجانغربی بیان کرد: تعداد بستریهای کرونایی در حال حاضر به کمترین مقدار خوی از زمان شروع پیک چهارم رسیده است که بر همین اساس 878 نفر تحت عنوان بستری سندرم حاد تنفسی، 374 نفر تحت عنوان بستری مشکوک و 180 نفر تحت بستری آیسییو گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی افزود: تعداد بستریها با وجود کاهشی بودن در کل استان، اما در مرکز استان رو به افزایش بوده است بهگونهای که آمار بستری روزانه در آن 92 نفر عنوان شده است و بعد از ارومیه، خوی با 23 و میاندوآب با 18 نفر بستری روزانه، در جایگاههای بعدی ایستادهاند.
وی با بیان جزئیات فوتیهای کرونایی در استان تصریح کرد: خوشبختانه هم تعداد فوتیها تک رقمی شده و هم تعداد فوتیها در مرکز استان کاهش یافته است به گونهای که در شبانهروز گذشته پنج نفر در کل استان بهدلیل ابتلاء به ویروس کرونا جان خود را از دادهاند که دو نفر اهل ارومیه و یک نفر هم از هر کدام از شهرستانهای تکاب، میاندوآب و مهاباد بودهاند تا در کل، مجموع فوتیهای کرونایی در آذربایجانغربی به چهار هزار و 628 نفر افزایش یابد.
شهرستان پاوه در استان کرمانشاه در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفت
براساس رنگبندی اعلام شده از سیزدهم خرداد ماه شهرستان پاوه در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته و شهرستان سرپلذهاب که تا قبل از این وضعیت قرمز داشت در وضعیت نارنجی قرار دارد.
دیگر شهرستان های نارنجی استان شامل کرمانشاه، صحنه، اسلام آباد غرب، سرپل ذهاب، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، گیلانغرب و جوانرود و شهرستانهای زرد شامل ثلاث باباجانی، قصرشیرین، دالاهو و روانسر است.
در شبانه روز گذشته 30 مورد بیمار مثبت بستری و 175 بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی و در این مدت یک نفر جان خود را از دست داده و تعداد جانباختگان در مجموع به 1860 مورد رسیده است.
در شبانه روز گذشته 88 بیمار جدید با علائم بیماری کرونا بستری و 86 نفر نیز بعد بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند و هم اکنون 368 بیمار مربوط به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند.
کرونا در کاشان همچنان روند کاهشی دارد
مهدی دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 9 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد شش بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و سه بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 15 و حداکثر 79 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل 36 و حداکثر 91 سال سن دارند که در بیمارستان سیدالشهداء بستری شده است.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 81 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 67 بیمار در شهرستان کاشان و 14 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری تند.
وی از بستری 20 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته یک بیمار آقا 86 ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست نداده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 12 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد قابل توجهی بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 843 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
منبع: تسنیم