نصیری: هر چه دیرتر جام زهر را بنوشیم، مردم بیشتر خسارت میبینند / خانعلیزاده: وزارت خارجه فقط به مسائل توئیتر واکنش نشان میدهد
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه بر کدام جام؟ جام زهر یا طلا؟ عصر امروز با حضور مهدی خانعلیزاده، دکترای روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی و مهدی نصیری، سردبیر و مدیر مسئول سابق هفتهنامه صبح و روزنامه کیهان در سالن آمفی تئاتر بهمن برگزار شد. در اولین فرصت ممکن برجام را دریابیم در این مناظره ابتدا نصیری گفت: ما یک نظام دشمن محور تاسیس کرده ایم و عمدتا در پی...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه بر کدام جام؟ جام زهر یا طلا؟ عصر امروز با حضور مهدی خانعلیزاده، دکترای روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی و مهدی نصیری، سردبیر و مدیر مسئول سابق هفتهنامه صبح و روزنامه کیهان در سالن آمفی تئاتر بهمن برگزار شد.
در این مناظره ابتدا نصیری گفت: ما یک نظام دشمن محور تاسیس کرده ایم و عمدتا در پی خلق دشمن هستیم. باید در اولین فرصت ممکن برجام را دریابیم چون هر چه تعلل بیشتر باشد خسارت ما بیشتر خواهد بود.
نصیری افزود: جمهوری اسلامی چهار راه پیش رو دارد؛ اول اینکه باید اعلام کند که هر آنچه را دولت قبلی پذیرفته آن را بپذیرد. راه دوم این است که اگر پیشنهاد اول پذیرفته نشد باید مذاکرات فراگیر یعنی برجام های 2 و 3 برای مواجه با استخوان های لای زخم ملت شکل بگیرد و راه سوم اینکه باید اعلام کنیم که ما از برجام خارج می شویم ولی تضمین بدهیم که دنبال بمب هسته ای نیستیم و پس از آن برویم با روسیه و چین و شانگ های ببندیم و برای خودمان اقتصاد مقاومتی را در پیش بگیریم.
وی گفت: راه چهارم اینکه مانند کره شمالی زیر چتر بمب هسته ای روسیه برویم و این بدترین راه است؛ چون به روس ها اعتمادی نیست و از طرفی روس ها خودشان در باتلاق روسیه اوکراین افتاده اند.
در ادامه این مناظره خانعلی زاده گفت: مشکل از همین جاست که الان جناب نصیری اینجا نشسته و بحث ها به صورت تخصصی بیان نمی شود. حرف های او مجموعه ای از حرف هایی است که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود و پشتوانه علمی ندارند.
وی ادامه داد: آقای نصیری معتقد است باید با دشمن مدار کنیم و این در حالی است که بنابر به حرف های آمریکایی ها اثبات شده که آنها از قبل از انقلاب در پی آسیب زدن به ایران بوده است.
خانعلی زاده تصریح کرد: اولین قطعنامه آمریکا علیه ایران در سال 58 صادر شده و این در حالی است که دوستان می گویند ایران دارد با آمریکایی ها دشمنی می کند. ایران تعهدات خود را در عهدنامه الجزایر انجام داد اما آمریکا از انجام تعهدات خود شانه خالی کرده و در مسائل دیگر هم شاهد خلف وعده های آمریکا بوده ایم.
وی بیان داشت: نقدی که وارد است این است که وزارت امورخارجه وزارت خارجه توئیتر است؛ چون فقط به مسائلی که در توئیتر مطرح می شود واکنش نشان می دهد. آقای نصیری می گوید با فشار داخلی اجازه ندادند که برجام به بار بنشیند و این در حالی است که رئیس جمهور وقت آمریکا با افتخار از برجام خارج شد و زیر بار تعهدات خود زد. آیا ایران اجازه نداد برجام به بار بنشیند.
این پژوهشگر مطالعات امنیت بینالملل و آینده پژوهی افزود: آقای نصیری می گوید مذاکرات فراگیر باید برای استخوان لای زخم ملت ایران شکل بگیرد. اما من از آقای نصیری می خواهم که در مورد NPT به ما توضیح بدهد.
در ادامه نصیری گفت: آقایی خانعلی زاده بد شروع کرد. مگر آقایی که تمام مسائل روابط بین الملل را بر عهده دارد تحصیلاتش در حوزه بین الملل است و یا تحصیلات آقای رئیسی، امیرعبداللهیان و باقری در حوزه بین الملل است. من در دوره ای مدیر مسئول کیهان بودم و تحلیل ها را مطالعه می کردم. ما از ابتدا اپوزیسیون ها در هر گوشه ای را به ایران آوردیم و به آنها آموزش و بعضا پول و سلاح برای نابودی اسرائیل و مقابله با سران مرتجع عرب دادیم.
این پژوهشگر دین و فعال سیاسی گفت: ما همواره به عربستان گفتیم گاو شیرده اما بعد از مرگ بخشی از مردم یمن با این گاو شیرده مذاکره کردیم و تابلوی نمر را پایین کشیدیم. آمریکاستیزی به ابزار دو قطبی سازی تبدیل شده و ما مجبور می شویم که از آن عقبنشینی کنیم چون این دو قطبی سازی ایدئولوژیک نبود.
نصیری ادامه داد: سیره دینی مملو از تقیه و هزینه و فایده کردن است و این اصلی است که باید در سیاست خارجی باشد. با این اوصاف ما خودمان مسبب سیاست خارجی جهان گریزمان هستیم و بنده هم زمانی در کیهان بودم و از این مواضع حمایت می کردم، مقصرم.
در ادامه خانعلی زاده بیان داشت: آمریکایی ها با وقاهت می گویند چون در ایران نقض حقوق بشر صورت گرفته ما به برجام برنمی گردیم و بعد آقای نصیری و دوستانش ادعای دیگری دارند.
وی افزود: دوستان آقای نصیری وقتی با چین قرارداد می بندیم، می گویند مستعمره چین شدیم و بعد وقتی چین همین قرارداد را با عربستان می بندد می گویند جا ماندیم و این نتیجه نداشتن سواد بین الملل است.
نصیری ادامه داد: با انتشار اسناد سیا مشخص شد که هایزر برای جلوگیری از کودتا به ایران آمده بود و مذاکره با بهشتی و بازرگان به خاطر همین موضوع بوده است و ما همه این فرصت ها را از دست دادیم.