شنبه 6 بهمن 1403

همدلی نیاز این روزهای جامعه ایرانی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همدلی نیاز این روزهای جامعه ایرانی

تهران - ایرنا - طی دو هفته اخیر شاهد اتفاقات و حوادث مختلفی در کشور بودیم. از شهادت سردار قاسم سلیمانی و همرزمان غیور او تا سقوط هواپیمای اوکراین بر فراز آسمان ایران. پیشامدهایی که پیامدهایی نیز به دنبال داشت. پیامدهایی از جنس همدلی و سوگ در داغ عزیزان و سردار و اعتراضاتی که گاه رنگ نفاق به خود می گرفت.

16 روز از حوادث خاص کشور می‌گذرد و این وقایع نه تنها در تاریخ ثبت می‌شود بلکه تا ماه‌ها و سال‌ها درباره آنها سخن خواهند گفت. همه این اتفاق های از روز جمعه 13 دی ماه با ترور ناجوانمردانه سپهبد حاج قاسم سلیمانی سردار بزرگ ایران اسلامی و همرزمان او در عراق آغاز شد. تروری که آمریکا به وقاحت تمام به انجام آن اعتراف کرد. البته مردم انقلابی و همیشه در صحنه با عظمت حضور خود در تشییع حاج قاسم و ابومهدی المهندس و دیگر یاران باوفای آنها که در کشور عراق و همچنین شهرهای مشهد، تهران و کرمان برگزار شد، حماسه‌ای آفریدند که دومین تشییع بزرگ جهان پس از رحلت حضرت امام خمینی (ره) لقب گرفت.

همه تشییع کنندگان در مراسم وداع با سردار ایرانی یک صدا انتقام سخت را فریاد زدند و مسوولان نظام هم به حمله مستقیم و نظامی علیه آمریکا برای این انتقام تاکید کردند.

پنج روز بعد یعنی ساعت یک و 45 دقیقه بامداد چهارشنبه، 18 دی‌ماه، نیروی هوافضای سپاه پاسداران با شلیک 13 موشک «فاتح 313» و «قیام» در جواب ترور حاج قاسم و در همان ساعتی که علیه او جنایت شد، به دو پایگاه عین‌الاسد و اربیل عراق حمله کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که پس از جنگ جهانی دوم هیچ دولت یا ارتش نظامی کشوری به خودش اجازه نداده بود، پایگاهی از آمریکا را هدف موشک قرار دهد. هر چند که گفته می‌شود در ششم اسفند 1369 مصادف با 25 فوریه 1991، دو موشک اصلاح‌شده اسکاد بی معروف به «الحسین» توسط رژیم بعث عراق و با فرمان صدام به آسمان شهر ظهران در شرق عربستان سعودی وارد شد. هدف این دو موشک، پایگاه نظامی ارتش آمریکا در این منطقه بود که نخستین موشک با سیستم پدافند هوایی پاتریوت سرنگون شد ولی دومین موشک با گذر از این سیستم، به پایگاه نظامی آمریکا اصابت کرد.

حمله نظامی ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق در نوع خود چنان بی نظیر بود که جهان را مات و مبهوت کرد تا همگان به بلوف های نظامی آمریکا در خصوص هدف قرار دادن 52 نقطه در ایران و همچنین بلوف هایی در مورد قدرت نظامی کشور اذعان کنند.

ولی در ساعت 6 و 19 دقیقه همان صبح روز چهارشنبه، هواپیمای مسافربری اوکراین به اشتباه، هدف پدافند موشکی ایران قرار می‌گیرد. در این حادثه بوئینگ 737 شرکت هواپیمایی اوکراین با 176 مسافر و 9 خدمه حوالی شهرجدید پرند در استان تهران سقوط کرده و همه مسافران آن جان باختند.

هر چند که سپاه این اشتباه را پذیرفت و مسوولان نیز با پیام عذرخواهی با خانواده بازماندگان ابراز همدردی کردند و همه جانباختگان لقب شهید گرفتند و دانشگاهیان نیز مراسم سوگواری برای یادمان این عزیزان برگزار کردند. اما عده‌ای نیز تلاش کردند در مراسم یادبود یا تجمع های غیرقانونی با شعارهای ساختارشکنانه از حوادث رخ داده به نفع جریان های سیاسی بهره برداری کنند.

این موضوع تا آنجا پیش رفت که حتی «راب مک ایر» سفیر انگلیس در ایران در جمع معترضان حاضر شد. موضوعی که خشم دانشجویان انقلابی را برانگیخت و سبب شد در تجمع‌های بعدی، تصویر سفیر و پرچم انگلیس به آتش کشیده شود و مک ایر مجبور به ترک ایران شد.

خانواده‌های سانحه هواپیما نیاز به همدردی دارند

حجت الاسلام کاظم صدیقی عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و امام جمعه موقت تهران در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: آنکه توانست تشییع حاج قاسم سلیمانی را به یک رویداد بزرگ جهانی تبدیل کند، خداوند بود. زیرا این بنده‌اش در راه خدا گام برمی‌داشت و خداوند هم برای او خالصانه کار کرد. در مورد سانحه سقوط هواپیما هم اگر بعضی از سربازان نظام دچار اشتباه شدند، اشتباهی بود که در همین راه رخ داد.

وی گفت: البته الحق و الانصاف داغ هم داغ سنگینی است و باید به داد خانواده‌های حادثه دیده هواپیما رسید و با آنها همدردی کرد و باید در کنار آنها بود تا تنها نمانند. اما باید میدان به منافق و نفوذی داده نشود.

استاد دروس خارج فقه، تفسیر قرآن کریم و اخلاق اسلامی حوزه‌های علمیه با تاکید بر اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این اشتباه اذعان کرد و مردم در کنار شهدای سانحه هوایی با خانواده‌های آنها همدردی می‌کنند، گفت: حضور پرشور مردم تهران در نماز جمعه به امامت رهبر انقلاب، نشان داد که مردم همیشه در کنار رهبر خود یکپارچه و با وحدت ایستاده اند.

نماز جمعه تهران تجدید میثاق با رهبر انقلاب و آرمان‌های امام راحل بود

مهدی چمران عضو هیات علمی دانشکده معماری دانشگاه تهران و رییس اسبق شورای شهر تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص شعارهای هنجارشکنانه‌ای که در روزهای اخیر در بعضی از دانشگاه‌ها شنیده شد، گفت: اینکه همه از سقوط هواپیما و جان باختن هم وطن‌های ما ناراحت هستند هیچ شکی نیست. افرادی از مردم ایران و سایر کشورها در حادثه جان باختند و مصیبتی بر کشور و خانواده های آنها رخ داد که مسوولان نیز از این اتفاق بسیار متاثر شدند.

وی گفت: اما اینکه عده‌ای می خواهند از این موضوع بهره برداری سیاسی و جناحی کنند، ناجوانمردی است. هرچند که مردم فهیم ایران اسلامی این موضوع را می فهمند و درک می‌کنند و خط خود را از جریان های هنجارشکن و معاند جدا می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه حضور پرشور مردم در نماز جمعه تهران به امامت رهبر انقلاب و تجدید میثاق با آرمان های انقلاب اسلامی، نشانه وحدت بین حاکمیت و ملت است، افزود: البته مردم حق دارند مطالبات خود را بیان کنند. ولی وقتی ترامپ به مردم ایران می‌گوید به خیابان‌ها آمده و اعتراض کنید، مشخص است که دست‌هایی پشت پرده به دنبال اغتشاش و ناامنی در کشور است.

آمریکا و انگلیس به دنبال دوقطبی کردن جامعه ایران هستند

محمد رضا جلیلی رییس بسیج اساتید فنی و حرفه‌ای کشور نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: در جامعه ما نعمت وحدت و ولایت وجود دارد تا ایران اسلامی را به جزیره امنیت تبدیل کند. البته دشمنان نظام در تلاش هستند حماسه‌ای را که مردم در تشییع ذوالفقار زمان ایجاد کردند، با ساختارشکنی عده‌ای، کم ارزش جلوه دهند.

وی گفت: پس از موشک باران پایگاه نظامی آمریکا در عراق، دشمنان برای خالی کردن خشم خود دانشگاه را به عنوان محور تحولات سیاسی کشور مورد هدف قرار دادند. اما گفتمان با تدوین دقیق برنامه‌ها در کنار صبر و توجه به اینکه در زمین دشمن بازی نکنیم، می‌تواند از تکرار چنین حواشی ساختارشکنانه جلوگیری کند.

جلیلی با اشاره به اینکه قشر دانشجو انقلابی و جهادی است، اظهار داشت: جریان دانشجویی همیشه در اتفاق‌های کشور اثرگذار بوده و گفتمان و نشست‌های پرسش و پاسخ می‌تواند برای حل دغدغه‌های دانشجویان و مسائل جاری کشور موثر واقع شود تا جلوی فعالیت نیروهای مخرب را بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا و انگلیس به دنبال دوقطبی کردن جامعه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند، گفت: دانشگاه و نخبگان جامعه در این زمان حساس نقش مهمی برای جلوگیری از ایجاد فتنه دارند و جریان‌های انقلابی و جنبش‌های دانشجویی در آستانه دهه فجر و چله دوم انقلاب اسلامی می‌توانند بار دیگر دشمنان را مایوس کنند.

احتمال جنگ سایبری در سقوط هواپیما مطرح شده است 

سید محمود هاشمی رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: باید مدال صداقت را به سبزپوشان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داد و برای نتیجه نهایی دلیل سقوط هواپیما نیز بهتر است منتظر نظر متخصصان و تحقیقات آنها ماند. هر چند که گفته می شود جنگ سایبری و الکترونیکی دشمن نیز در بروز این اتفاق بی تاثیر نبوده است.

وی در خصوص هنجارشکنی عده‌ای در روزهای اخیر نیز گفت: به مرور زمان چهره افراد منافق و دست‌های آلوده استکبار جهانی در سقوط هواپیما مشخص خواهد شد. هر چند ردپای بعضی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس نیز در این حوادث دیده شده است.

*س_برچسب‌ها_س*