یک‌شنبه 4 آذر 1403

واکنش سایپا به گرانی پراید؛ آخرین پراید را 38 میلیون تومان فروختیم / 9 میلیون کارتخوان در معرض غیر فعال شدن / سازمان حمایت: مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی ندادیم / درج نماد پرسپولیس و استقلال در بورس تا پایان بهمن

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

این پیمانه تیتر‌هایی همچون انتقاد وزیر نیرو از استخر‌های گرم روباز در زمستان با برق یارانه‌ای، ارزش سهام عدالت به چند میلیون تومان رسید؟، رشد شاخص بورس در شروع معاملات امروز، مذاکرات عراق برای دریافت گاز قطر، علت کاهش قیمت نفت در بازار‌های جهانی و رونمایی از قوی‌ترین شاسی بلند لوکس جهان را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون انتقاد وزیر نیرو از استخر‌های گرم روباز در زمستان با برق یارانه‌ای، ارزش سهام عدالت به چند میلیون تومان رسید؟، رشد شاخص بورس در شروع معاملات امروز، مذاکرات عراق برای دریافت گاز قطر، علت کاهش قیمت نفت در بازار‌های جهانی و رونمایی از قوی‌ترین شاسی بلند لوکس جهان را در بر دارد.

انتقاد وزیر نیرو از استخر‌های گرم روباز در زمستان با برق یارانه‌ای!

علی اکبر محرابیان درحاشیه افتتاح طرح‌های آب و برق با حضور رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از افراد مصارف نامتعارف دارند، گفت: در روز‌های اخیر متوجه شدیم برخی از مشترکین در مناطقی با استفاده از تکنولوژی خاص و با استفاده از برق، آب استخر‌هایی را که در فضای باز ساخته شده اند را گرم کرده درحالی که برف باریده و در دمای صفر درجه محیط از آن استفاده می‌کنند. وی گفت: این مشترکین برق را با قیمت یارانه‌ای دریافت و آن را برای گرم کردن آب استخر در محیط باز استفاده می‌کنند. وزیر نیرو ادامه داد: این شرایط یعنی ما هزینه برق را از مردم عادی و مستضعف می‌گیریم و به این اقشار می‌دهیم که به شکلی نامتعارف از آن استفاده کنند. محرابیان افزود: مردم از ما انتظار دارند که ما عدالت را رعایت کنیم.

واکنش سایپا به گرانی پراید؛ آخرین پراید را 38 میلیون تومان فروختیم

یحیی آل اسحاق اخیرا مصاحبه ای با یکی از رسانه ها انجام داده که از او با عنوان وزیر بازرگانی دولت سازندگی یاد شده است؛ آل اسحاق در بخشی از این مصاحبه اظهار کرده است که " قیمت تمام شده پراید 50 میلیون است نه 150 میلیون".

پس از انتشار این مصاحبه، مرکز ارتباطات و امور بین الملل سایپا با اشاره به اینکه در مصاحبه اخیر آقای آل اسحاق با عنوان "خودروسازان از شعارهای انقلابی سوء استفاده کرده اند / قیمت تمام شده پراید 50 میلیون است" شائبه فروش خودرو یاد شده با سه برابر قیمت واقعی توسط تولیدکننده در اذهان متبادر می شود، توضیح داد که آخرین خودرو پراید توسط سایپا در بهمن ماه 98 با قیمت نهائی 385 میلیون ریال به فروش رسیده است. در توضیحات مرکز ارتباطات و امور بین الملل سایپا آمده است که این گروه خودروسازی، پراید را برای آخرین بار در بهمن ماه 98 در طرح فروش خود قرار داده و با قیمت 38 میلیون و 500 هزار تومان عرضه کرده است؛ پس از آن و تا مرداد99 برای تحویل خودروهای پیش فروش شده، اقدام به تولید پراید کرد و در تابستان 99 برای همیشه این خودرو با فناوری قدیمی را از خطوط تولید سایپا خارج شد. بنابراین از بهمن 98 تاکنون، این خودرو در بازار آزاد و توسط واسطه ها و دلالان قیمت گذاری می شود و نرخ های منتسب به آن، هیچ گونه ارتباطی با گروه خودروسازی سایپا ندارد.

ارزش سهام عدالت به چند میلیون تومان رسید؟

نبض بورس: در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 10 میلیون و 211 هزار و 689 تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته 0.5 درصد معادل 43 هزار و 811 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 6 میلیون و 127 هزار و 13 تومان رسیده است.

رشد شاخص بورس در شروع معاملات امروز

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش 7561 واحدی معادل 0.59 درصد، به یک میلیون و 274 هزار و 488 واحد رسید؛ حال در معاملات امروز، نماگر کل بورس با رشد 2600 واحدی همراه شده است.

درج نماد پرسپولیس و استقلال در بورس تا پایان بهمن

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه ارزش‌گذاری سهام سرخابی‌ها طی امروز یا فردا نهایی می‌شود، گفت: تا پایان بهمن ماه درج نماد 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام می شود و در همان زمان یا هفته نخست اسفند ماه سهام آنها در اختیار سهامداران قرار می‌گیرد. حسین قربان‌زاده در گفت و گو با ایرنا به جلسات اخیر برگزار شده برای عرضه سهام سرخابی ها در بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: در 2 شب گذشته جلسه‌ای را با «سید احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیران عامل 2 باشگاه برگزار کردیم و گزارشی از فرآیند جلسات 2 ماهه‌ای که به صورت مستمر برای واگذاری‌ها برگزار شد، ارائه شد. در این جلسات، مقدمه‌ای از اقدامات را به منظور ایجاد شفافیت برای واگذاری این باشگاه‌ها پیگیری کردیم و جزییات آن در اختیار وزیر اقتصاد قرار گرفت. به گفته قربان‌زاده، واگذاری سهام سرخابی‌ها با برخی از موانع، مشکلات مالی و مالیاتی مواجه است که در آن جلسه مطرح شد و وزیر اقتصاد دستور رفع آنها را ابلاغ کرد. وی اظهار داشت: همچنین جلسه ای هم با «محسن رضایی»، معاون اقتصادی رییس جمهوری و مدیران عامل 2 باشگاه برگزار شد، در آن جلسه هم معضلات مربوط به واگذاری این باشگاه‌ها مورد بحث قرار گرفت. رئیس کل سازمان خصوصی سازی اعلام کرد: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته، اکنون به جز فدراسیون فوتبال که تاکنون در این موضوع مهم و حساس با ما هماهنگ نشده است، باقی مجموعه و دستگاه‌ها همکاری لازم را در این زمینه با سازمان خصوصی‌سازی داشته‌اند. وی با تاکید بر اینکه طی امروز یا فردا ارزش‌گذاری سهام سرخابی‌ها نهایی می‌شود، گفت: به دنبال این اتفاق، هیات واگذاری پیگیر تصویب ارزش گذاری 2 باشگاه، ثبت در سازمان بورس و درج نماد در بازار پایه فرابورس خواهد شد. قربان زاده اعلام کرد که این اتفاقات تا پایان بهمن انجام می‌شود و مردم بخشی از سهام 2 باشگاه را مالک می‌شوند.

9 میلیون کارتخوان در معرض غیر فعال شدن

مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند و هوشمندسازی نظام مالیاتی گفت: 9میلیون کارتخوان در معرض غیر فعال شدن هستند. برزگری، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند و هوشمندسازی نظام مالیاتی درباره وضعیت کارتخوان های ثبت نشده در سامانه مالیاتی توضیح داد: پایان بهمن آخرین مهلت ساماندهی کارتخوان هاست و باید همه کارتخوان ها در سامانه ثبت شوند در غیر این صورت قطع می شوند. وی افزود: صاحبان 9 میلیون کارتخوان هنوز برای ثبت اطلاعات در سامانه مودیان مالیاتی اقدامی نکرده اند. برزگری در پایان خاطرنشان کرد: این 9 میلیون دستگاه کارتخوان باید تا پایان ماه جاری توسط صاحبان آنها در سامانه مودیان مالیاتی ثبت شوند. لازم به ذکر است اخیرا مهلت ثبت کارتخوان ها در سامانه مالیاتی تا پایان بهمن ماه 1400 تمدید شده بود و طبق اعلام سازمان امور مالیاتی در صورت ثبت نشدن دستگاه های کارتخوان قطع خواهند شد.

سازمان حمایت: مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی ندادیم

مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، 25 روز بعد از انتشار خبر افزایش قیمت لوازم خانگی، تاکید کرده که در حال حاضر هیچگونه مجوز افزایش قیمتی برای محصولات لوازم خانگی از سوی این سازمان صادر نشده است. به گزارش ایسنا، در پی انتشار مصاحبه اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه لوازم خانگی، درباره افزایش هشت تا 12 درصدی برخی از اقلام لوازم خانگی، حسن اله یاری، مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی به صورت کتبی توضیحاتی ارائه کرده است. یاری تاکید کرده که در حال حاضر هیچگونه مجوز افزایش قیمتی برای محصولات لوازم خانگی ازسوی این سازمان صادر نشده است. وی همچنین گفته که درصورت درخواست افزایش قیمت از سوی واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی، آن‌ها باید مطابق رویه مرسوم، مستندات بهای تمام شده برای بررسی به سازمان ارائه کنند تا در صورت تأیید، پس از تصمیم گیری نهایی در کارگروه تنظیم بازار و ابلاغ به شرکت، قیمت‌های جدید اعمال شود. بنابراین به گفته این مقام مسئول هرگونه افزایش قیمت بدون طی مراحل یاد شده فاقد وجاهت بوده و برخورد قانونی لازم در این خصوص انجام می‌شود.

مذاکرات عراق برای دریافت گاز قطر

خبرگزاری عراق گزارش کرد عادل کریم، وزیر برق عراق در سفر به دوحه با سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر درباره مسائل لجستیکی مربوط به انتقال گاز از بنادر قطر به عراق گفت و گو کردند. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک پس از عربستان سعودی است، برای بیش از 90 درصد درآمد بودجه به فروش نفت وابسته است و برای کاهش وابستگی به واردات گاز عراق از سوی آمریکا تحت فشار قرار دارد. با وجود این که آمریکا از سال 2018 صادرات انرژی ایران را هدف تحریم قرار داد اما با صدور معافیتهایی، به عراق اجازه داد به واردات از ایران ادامه دهد اما هشدار داد اگر عراق در یافتن منابع دیگر سوخت و برق پیشرفتی نداشته باشد، این معافیتها را خاتمه خواهد داد. شبکه برق عراق پس از سالها جنگ که نابودی زیرساخت حیاتی را به دنبال داشته است، ضعیف مانده و عرضه متناوب گاز و برق از سوی ایران به کمبود گسترده برق در عراق به خصوص در ماه‌های داغ تابستان منجر شده است. قطعی‌های برق بارها باعث اعتراضات گسترده عراقی‌ها و در مواردی مسدود شدن راه‌های دسترسی به میادین نفتی از سوی آنها شده است. عراق برای جذب شرکتهای چند ملیتی مانند زیمنس آلمان و جنرال الکتریک آمریکا برای بازسازی زیرساخت ویران شده این کشور تلاش کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، به دلیل کمبود تاسیسات، عراق عمده گازی که به همراه نفت تولید می شود را می سوزاند و از واردات نیروی ایران برای تامین برق مورد نیازش استفاده می کند. طبق گزارش بانک جهانی، عراق در سال 2020 پس از روسیه دومین رکورددار مشعل سوزی در جهان بود. وزیر نفت عراق اعلام کرده که کشورش درصدد کمک گرفتن از شرکتهای نفتی بین‌المللی برای جمع آوری گاز همراه نفت به منظور تامین نیرو و کاهش وابستگی به واردات گاز و برق ایران است. با این حال صنعت نیروی عراق به حداقل هفت میلیارد فوت مکعب در روز خوراک برای 40 گیگاوات ظرفیت برق نصب شده نیاز دارد که به معنای در پیش بودن راه طولانی تا قطع وابستگی به واردات از ایران است. بعلاوه مصرف سالانه انرژی به دلیل رشد جمعیت، پنج تا هفت درصد رشد می‌کند.

رونمایی از قوی ترین شاسی بلند لوکس جهان

آستون مارتین، خودروساز انگلیسی، مدل تقویت شده ای از شاسی بلند DBX خود را رونمایی کرده که می گوید قوی ترین شاسی بلند لوکس جهان است و شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعتش 3/ 3 ثانیه است. آستون مارتین این مدل را DBX 707 نامیده است. عدد 707 از قدرت موتور 8سیلندر ماشین گرفته شده که از 542 اسب بخار در مدل های معمولی DBX به 707 اسب بخار افزایش یافته است. با این قدرت DBX 707 از شاسی بلندهای تقویت شده لامبورگینی، بنتلی و پورشه قوی تر است. برخلاف ظاهر ماشین که نسبت به مدل معمولی تغییر زیادی نکرده، مهندسان آستون مارتین بخش های فنی این شاسی بلند را تا حد زیادی تغییر داده اند. تمرکز اصلی در این تغییرات، بهتر کردن فرمان گیری ماشین در سرعت های بالا بوده است. آستون مارتین می گوید این تغییرات باعث شده تا DBX 707 در کلاسی که ماشین ها شبیه به چکش هستند، یک شمشیر سابر باشد. آستون مارتین می خواهد برای اثبات توانایی های ماشین، رکورد زمان در پیست نوربرگ رینگ در آلمان را بشکند. این رکورد در حال حاضر در اختیار شاسی بلند پورشه است که این پیست در اشتوتگارت آلمان را در 7 دقیقه و 38 ثانیه و 925 صدم ثانیه دور زده است. DBX پرفروش ترین مدل آستون مارتین است. آستون مارتین در اولین سال عرضه این ماشین حدود 3‌هزار دستگاه از این شاسی بلند فروخت. فروش کل آستون مارتین در سال گذشته 6182 دستگاه بود. تولید DBX 707 با قیمت پایه 200‌هزار پوند (حدود 270‌هزار دلار) از نیمه دوم سال‌جاری میلادی آغاز خواهد شد.

علت کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی

به نقل از رویترز: در آستانه پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا، قیمت نفت از بالاترین رقم 7 سال گذشته خود سقوط کرد، به طوری که قیمت نفت صبح سه‌شنبه در آستانه از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم بین ایالات متحده و ایران کاهش یافت. این امر عمدتاً به این دلیل است که ممکن است توافق هسته‌ای احیا شود که این امر می‌تواند منجر به برداشته شدن تحریم‌ها بر فروش نفت ایران و افزایش عرضه جهانی شود. قیمت نفت برنت پس از رسیدن به بالاترین رقم هفت ساله 94 دلاری در روز دوشنبه با 36 سنت یا 0.4 درصد کاهش به 92.33 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 26 سنت یا 0.3 درصد کاهش به 91.06 دلار در هر بشکه رسید. هر دو شرکت نفتی مذکور به دلیل افزایش تقاضای جهانی، تنش‌های مداوم در شرق اروپا و اختلالات احتمالی عرضه به دلیل شرایط آب و هوایی سرد ایالات متحده، به بالاترین سطح هفت ساله اخیر رسیده است. مذاکرات احیای توافق هسته‌ای 2015 ایران که در وین در حال انجام است، پس از وقفه 10 روزه از روز سه شنبه از سر گرفته می‌شود. ایالات متحده برخی معافیت‌های تحریمی را بازگردانده است، در حالی که ایران خواستار لغو کامل تحریم‌ها و تضمین ایالات متحده برای عدم اقدامات تنبیهی در آینده است.

تحلیلگران در یادداشتی روز سه‌شنبه با اشاره به اینکه مذاکره‌کنندگان به پیشرفت روند مذاکرات خوشبین هستند و معتقدند تحریم‌ها برداشته می‌شوند، اعلام کردند: «به دلیل اینکه شبح ورود نفت ایران به بازار این امر بر بازار نفت تأثیر گذاشت و قیمت‌های آتی نفت خام کاهش یافت.» آنها با اشاره به افزایش قیمت نفت توسط عربستان سعودی و تعطیلی غیرمنتظره یک پالایشگاه آمریکایی افزودند: «با این وجود، سیگنال‌های صعودی بیشتری برای نفت ظاهر می‌شود». آرامکو عربستان روز شنبه اعلام کرد که قیمت تمام گریدهای نفت خامی که در ماه مارس به آسیا می‌فروشد را از فوریه افزایش داده است، این امر مطابق با انتظارات بازار، که منعکس کننده تقاضای بالای خرید نفت در آسیا و حاشیه‌های قوی‌تر برای بنزین و سوخت جت است. نظرسنجی اولیه رویترز در روز دوشنبه نشان داد که در ایالات متحده، ذخایر نفت خام و بنزین احتمالاً هفته گذشته افزایش یافت، در حالی که ذخایر تقطیر کاهش یافت. ذخایر نفت خام در هفته منتهی به 4 فوریه حدود 700 هزار بشکه افزایش یافت.