یک‌شنبه 4 آذر 1403

وزارت دفاع رقیب جدید سایپا و ایران خودرو می شود؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
وزارت دفاع رقیب جدید سایپا و ایران خودرو می شود؟

وزارت دفاع قصد ورود به صنعت خودروسازی و تولید خود را دارد و اعلام کرده که می‌تواند قطعات های‌تک خودرو را تولید کند. آیا این بدان معناست که رقیب جدیدی برای سایپا و ایران خودرو در راه است؟

وزارت دفاع قصد ورود به صنعت خودروسازی و تولید خود را دارد و اعلام کرده که می‌تواند قطعات های‌تک خودرو را تولید کند. آیا این بدان معناست که رقیب جدیدی برای سایپا و ایران خودرو در راه است؟

امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح 31 مرداد با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر سیما به تشریح دستاوردهای دفاعی کشورمان پرداخت. وی در این گفت وگو گفت اگر از ما خواسته شود می‌توانیم در حوزه خودرو هم وارد شویم. اما ملاحظات و دستورالعمل‌هایی هست که باید نوشته شود که چگونه در این خصوص باید کار کرد تا این موضوع انجام شود، اما به هرحال وزارت دفاع این آمادگی را دارد که در صنعت خودرو هم وارد شود.

طبق مصاحبه‌، امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با یکی از برنامه‌های صداوسیما داشت، گویا قرار است وزارتخانه تحت فرمان او پای به دنیای خودروسازی بگذارد و یکی از قطب‌های ساخت خودروی کشور تبدیل شود.

تجارت نیوز نوشت: آن‌طور که او توضیح داد، در بخش حمل‌ونقل، وزارت دفاع توانایی تولید ECU یورو پنج، سیستم ترمزهای ABS، انژکتورها، بردها و نمایشگرهای خودرو را دارد.

باید توجه داشت مواردی که به آن اشاره شده مهم‌ترین و حساس‌ترین قطعات استفاده‌شده در خودرو هستند. درصورتی که این وزارتخانه توانایی تولید قطعات «های‌تک» را دارد، به راحتی می‌توان این قطعات را بدون نیاز به وارد کردن از کشورهایی نظیر چین، در داخل کشور تهیه کرد.

| خبر جدید از تولید انواع پهپادها و موشک‌ها

امیر آشتیانی در ابتدای این برنامه، گفت انواع موشک‌ها در وزارت دفاع تولید می‌شوند

وزیر دفاع، موشک‌های کروز با مانور پذیری بالا در انواع مختلف و موشک‌های پدافند هوایی را از دیگر دستاوردهای وزارت دفاع دانست و گفت: این موشک‌ها زمین‌پایه، هوا پایه و دریا پایه می‌شوند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

وی ادامه داد: ما متناسب با نیاز نیروهای مسلح و آنچه سامانه‌های اطلاعاتی از دشمن رصد کرده‌اند در حال فعالیت بر روی برد موشک‌ها هستیم و بردهای مختلف مورد نیاز نیروهای مسلح را تامین می‌کنیم. البته ما روی بخش خود حفاظتی موشک‌ها نیز کار می‌کنیم تا موشک‌ها رادارگریز بوده و به سادگی مورد اصابت قرار نگیرند. البته کار بر روی قدرت انفجار سر جنگی، ناوبری و مدت زمان مورد نیاز برای آماده‌سازی موشک‌ها نیز در دستور کار ما قرار دارد.

امیر آشتیانی با اشاره به دستاوردهای حوزه پدافند هوایی وزارت دفاع بیان کرد: سامانه‌های برد بلند باور 373 در ارتفاع بالا و سامانه‌های نواب، دزفول و مجید در ارتفاع پس در اختیار داریم. ما در حوزه موشکی فراتر از آنچه باید را محقق کرده‌ایم که به مرور دستاوردهای جدیدی در این حوزه رونمایی می‌کنیم.

وی با اشاره به دستاوردهای پهپادی وزارت دفاع، بیان کرد: پهپاد نقش مهمی در رزم دارد و در جنگ‌های اخیر می‌بینید که نقش بسیار موثری دارند. ما امروز یک قدرت پهپادی هستیم و بسیاری از کشورها دنبال این هستند که از این قدرت برخوردار باشند. ما حائز این قدرت هستیم و آمریکا هم به این توان ایران اذعان دارد.

امیر آشتیانی، گفت: مهاجر 6 ما می‌تواند 12 ساعت مداومت پروازی داشته باشد و مهمات نقطه زن را حمل کند و ماموریت آن چندمنظوره شناسایی، رهگیری و مورد اصابت قرار دادن اهداف است. همچنین، ما پهپاد ابابیل را داریم که آن هم توانمندی‌های خوبی دارد و انوع پهپادهای دیگر که هر یک از آن‌ها ویژگی‌های خود را دارند.

وی ادامه داد: ما انواع پهپادهای پرسه‌زن و انتحاری را در اختیار داریم که حجم کوچکی دارند اهداف مختلف را شناسایی می‌کنند. قیمت این پهبادها پایین است و چون حجم کوچکی دارند می‌توانند به صورت انتحاری عمل کنند. در مجموع می‌توانیم بگوییم که در حوزه پهپادی شرایط بسیاری خوبی داریم و کشورهای مختلف به دنبال این خواهند آمد که بتوانند از این توان ما برخوردار باشند.

ما در حال کار بر روی ماهواره بر سیمرغ بهینه هستیم

وزیر دفاع با بیان اینکه در حوزه فضایی به جهت کوتاهی‌هایی که قبلاً صورت گرفته بود این موضوع یک مقدار متوقف شده بود، بیان کرد: این کار با همت و علاقه‌مندی شخص آقای رئیسی، پیگیری‌های مستمر وی و اختصاص بودجه‌های خاص در حال پیگیری است. در این راستا، شورای عالی فضایی که 10 سال تعطیل شده بود شروع به کار کرد.

وی افزود: ما تلاش داریم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم. علاوه بر وزارت دفاع، وزارت ارتباطات، وزارت صمت و هوافضای سپاه در این حوزه درگیر و در حال همکاری با یکدیگر هستند. البته یک هم‌افزایی بین همه مجموعه‌ها ایجاد شده و کارهای بسیار خوبی در ساخت ماهواره و ماهواره‌برها انجام شده است.

امسال 2 یا 3 ماهواره پرتاب می‌شوند

امیر آشتیانی گفت: ما در حال کار بر روی ماهواره بر سیمرغ بهینه هستیم که این ماهواره‌بر می‌تواند یک محموله تا 250 کیلوگرم را در ارتفاع 500 کیلومتری قرار دهد و در مدار لئو مستقر کند.

وی ادامه داد: ما هم در حوزه‌های ساخت و پرتاب ماهواره و هم درخصوص ایستگاه زمینی ماهواره فعال هستیم و پیش بینی کرده‌ایم امسال 2 یا 3 پرتاب داشته باشیم. این کار با استفاده از توان مجموعه‌های دانشی و شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری و هم‌افزایی با سایر بخش‌های کشور در حال پیگیری است.

امیر آشتیانی، دستیابی به پهپاد «مهاجر 10» را یک کار بسیار بزرگی دانست و گفت: عزیزان ما در وزارت دفاع شبانه روز تلاش می‌کنند تا این نوآوری‌ها تولید می‌شود. دنیا متعجب است که چگونه ایران می‌تواند با این سرعت به این پیشرفت‌ها دست پیدا کند. اکنون موارد دیگری داریم که قابلیت‌هایی فراتر از پهپاد مهاجر 10 دارند و به مرور این دستاوردها نیز ارائه می‌شوند.

وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنان خود مهم‌ترین ویژگی ساختار نیروهای مسلح را بُعد اعتقادی آن دانست و ادامه داد: ما حمایت‌ها و تاکیدات رهبری به مجموعه نیروهای مسلح و صنعت دفاعی و انتظارات ایشان را داریم که همگی و از منظر اعتقادی به دنبال آن هستیم که این انتظارات برآورده شود. بنابراین؛ این موارد اعتقادی نسبت به رهبری در نیروهای مسلح وجود دارد. به همین دلیل، ساختار، انضباط، جذب نخبگان و بار اعتقادی بالای نیروهای مسلح باعث پیشرفت بیشتر آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور هم گفته است که باید بررسی کنیم چطور نیروهای مسلح با این سرعت حرکت می‌کند و در حالی که در جاهای دیگر با مشکلاتی مواجه هستیم. تلاش می‌کنیم که از حوزه صنعت دفاعی به دیگر بخش‌ها و صنایع سرریز کنیم.

امیر آشتیانی با اشاره به دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه پزشکی، بیان کرد: ما در حوزه‌های پزشکی کارهای بسیار بزرگی انجام دادیم، در ساخت پروتز که با مشکل مواجه بودیم وارد شدیم، الکترو شوک را تولید کردیم، در حوزه دارو و ساخت واکسن کرونا مجموعه بسیار بزرگی را ایجاد کرده و اقدامات بسیار خوبی را انجام دادیم.

وی افزود: در حوزه اقتصادی مجموعه سازمان تامین اجتماعی، پتروشیمی‌ها، نفت و گاز، فعالیت‌های بسیار عظیمی را دنبال می‌کنیم، در بحث خدمات هم اقدامات بسیار خوبی را انجام می‌دهیم.

وزیر دفاع با بیان اینکه ما با برنامه در حال حرکت هستیم، تصریح کرد: جلسات متعددی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دیگری داریم و خودم در این جلسات حضور دارم و امیدواریم که بتوانیم این انگیزه و فناوری را به بخش‌های دیگر کشور منتقل کنیم. این بسیار اهمیت دارد که بدون رقابت با بخش خصوصی وارد میدان شویم و این را رعایت می‌کنیم.

همکاری وزارت دفاع با یک هزار شرکت دانش‌بنیان

وی ادامه داد: ما با حدود 6 هزار و 500 شرکت همکاری می‌کنیم که یک هزار شرکت آن دانش بنیان است. البته با غالب دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در حال کار هستیم. وزیر علوم به دلیل همکاری با دانشگاه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی در جلسه قبلی هیات دولت از وزارت دفاع قدردانی کرد.

امیر آشتیانی، گفت: ما تلاش می‌کنیم که بحث‌های مدیریتی و فرهنگ سازمانی نیروهای مسلح را به دیگر بخش‌ها منتقل کنیم.

وزیر دفاع، تولید بُردهای الکترونیکی برای همه بخش‌های کشوری از دستاوردهای وزارت دفاع عنوان کرد و افزود: بیشتر کارت‌های هوشمند در سراسر کشور را ما تولید می‌کنیم و در بازدید امروز آقای رئیس‌جمهور از او خواستیم که تولید کارت هوشمند ملی هم به ما واگذار شود. وی افزود: در حوزه انرژی، نفت و گاز و شبیه‌سازها و حفاری اقدامات خوبی را انجام می‌دهیم و قراردادهای میلیون و حتی میلیارد دلاری با وزارت نفت داریم.

پاکسازی سالیانه 3 هزار و 500 هکتار از اراضی آلوده به مین

وزیر دفاع درباره پاکسازی اراضی آلوده به مین هم گفت: در مسئولیت گذشته‌ای که داشتم با این موضوع مواجه بودم، از سال‌های گذشته وزارت کشور و استانداران به دنبال این بودند که بخش‌های مرزی پاکسازی شوند تا کشاورزهای ما هم به کارهای خود برسند و کسب و کارها رونق داشته باشد در واقع از گذشته این موضوع دنبال شده و به مرور هم دنبال می‌شود.

امیر آشتیانی تصریح کرد: ما هر سال 3 هزار و 500 هکتار از اراضی را پاکسازی می‌کنیم، قبلا بودجه پایینی به این موضوع اختصاص می‌گرفت. اکنون 120 میلیارد تومان بودجه داریم که می‌توانیم اهداف خود را در این زمینه با سرعت دنبال کنیم. در واقع اعتباراتی که تخصیص می‌یابد بر سرعت تحقق اهداف تاثیرگذار است. اگر با این روند پیش برویم در دو برنامه 5 ساله می‌توانیم کار خود را در این حوزه کامل کنیم، اما اگر به این کار سرعت بدهیم می‌توانیم در یک برنامه 5 ساله به نتایج نهایی برسیم.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

وزارت دفاع رقیب جدید سایپا و ایران خودرو می شود؟ 2