پس از اربعین قیمت دلار چند میشود
قیمت دلار امروز هم مانند روز گذشته کاهشی بود و به نیمه کانال 49 هزار تومان رسید و با قیمت 49 هزار و 500 تومان معامله شد. این در حالی است که در اولین روز این هفته قیمت دلار به 49 هزار و 800 تومان هم رسیده بود.
دلار پس از اربعین چند می شود؟ در حالی که کارشناسان اقتصادی مرداد را رکودیترین ماه برای دلار در هر سال میدانند و معتقدند در شهریور تقاضا در بازار ارز زیاد میشود باید دید با شروع آخرین ماه تابستان دلار چه روندی میگیرد؟
به گزارش عرشه آنلاین، قیمت دلار طی هفته جاری نوسانات زیادی نداشته و در کانال 49 هزار تومانی درجا زده است. کارشناسان بازار ارز معتقدند قیمت دلار در گردونه سیاستهای مبهم دولت گرفتار شده و افق روشنی از کاهش یا افزایش ندارد.
به گزارش تجارتنیوز، قیمت دلار روز گذشته را با قیمت 49 هزار و 300 تومان به پایان رساند. قیمت دلار معاملات دیروز را صعودی آغاز کرده بود و نسبت به روز سهشنبه دست کم 100 تومان افزایش را تجربه کرد. این میزان افزایش اما آنقدر توانمند نیست که بتوان از آن با عنوان روند یاد کرد.
به گزارش تجارتنیوز با وجود نزدیکی اربعین بازار هرات نیمهتعطیل و بازار سلیمانیه تعطیل است. همچنین با توجه به تغییر سهمیه هر ساله دلاری و یورویی زائران اربعین به دینار در سال جاری، معاملهگران بازار ارز روند خرید و فروش را ناپایدار میدانند. به اعتقاد آنها اگر خبری مربوط به رفع تحریمها روانه بازار نشود، در روزهای آینده و با نزدیک شدن به پاییز، قیمت دلار محدوده 50 هزار تومانی را میشکند.
افزایش حساسیت بازار به مذاکرات برجام
در همین راستا فردین آقابزرگی، کارشناس اقتصادی به حساسیت بالای بازار ارز نسبت به وقایع اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و به تجارتنیوز گفت: «هر چند نظام متشکلی در حوزه عرضه و تقاضا نداریم، اما بازار ارز بیشترین حساسیت را نسبت به موضوعات اقتصادی و غیراقتصادی مانند مذاکرات برجام از خود نشان میدهد.»
وی روند فعلی قیمت دلار و بازار ارز را همانند تجربه 10 سال گذشته این بازار عنوان کرد و افزود: «طی یک دهه گذشته قیمت دلار از هزار تومان به دو هزار و 700 تومان رسید و بعد به کانال دو هزار و 200 تومانی برگشت و مدتها نیز در همین محدوده باقی ماند. بازار فعلی نیز نمونه بارز همین تجربه است.»
آقابزرگی در ادامه افزود: «بخشی از متغیرهای اصلی تعیین کننده قیمت دلار مربوط به هیجانات و وقایع غیراقتصادی، سیاسی و مذاکرات است. مابقی به متغیرهای اقتصادی مانند نرخ تورم، نرخ رشد حجم نقدینگی و رشد تولید ناخالص ملی مربوط میشود.»
وی در ادامه گفت: «اخبار سیاسی و غیراقتصادی در کوتاهمدت تاثیر کمی بر بازارهای مالی دارند. این در حالی است که عمق این بازار در بلندمدت به مولفههای کلان اقتصادی بستگی دارد.»
نرخ دلار تا پایان سال چقدر میشود؟
وی پیش از این نیز درباره قیمت واقعی دلار گفته بود: «باید دید نرخ کالاها، لوازم خانگی، لوازم الکترونیک، خودرو و سایر محصولات وارداتی با چه نرخی تسعیر میشوند. نرخ واقعی آنجاست. بنابراین تنشهای منفی و مثبت به معنای حرکت و روند واقعی بازار ارز محسوب نمیشود.»
در همین راستا وی در پاسخ به اینکه نرخ واقعی دلار چقدر باید باشد؟ گفت: «در خوشبینانهترین حالت تورم تا پایان سال در محدوده 40 درصدی بماند؛ با این مقدار تورم، دلار تا انتهای سال به قیمت 60 تا 65 هزار تومان میرسد.»
این کارشناس اقتصادی نوسان قیمت دلار در کانال 49 هزار تومانی را حرکت طبیعی عنوان کرد و افزود: «این میل دلار به روند افزایشی در بازار ارز تقریبا معقول و منطبق بر واقعیتهای اقتصادی است. توانایی عرضه است که تعیین کننده اصلی قیمت دلار در بازار محسوب میشود.»
بازار به پیشواز اربعین رفت
کارشناسان اقتصادی معتقدند در روزهای قبل تلاشهای بازارساز برای مهار قیمت دلار جواب داده و موفق به کاهش پلکانی قیمت این اسکناس شده است. اما آنها پایداری و دوام قیمت دلاردر محدودهای مشخص را تا پایان نیمه ابتدایی سال پیشبینی میکنند.
ز سوی دیگر فعالان بازار ارز پیشبینی میکنند بازار به پیشواز اربعین رفته و این موضوع افت تقاضا و ثبات قیمت دلار را تا 10 روز آینده به همراه دارد.
تحلیلگران اقتصادی میگویند هر روز مرز مقاومت برای دلار پایینتر میآید و این نشاندهنده بیمیلی مقطعی بازار برای صعود است. به عقیده آنها محدوده 48 هزار و 500 تومانی کف حمایتی فعلی قیمت دلار است و مرز حمایتی بعدی 48 هزار و 300 تومان خواهد بود.
اکو ایران نیز نوشت گروهی از معاملهگران با توجه به سنوات گذشته معتقدند افزایش قیمت دلار به خاطر اثر اربعین است.
طی سه سال گذشته این اتفاق در بازار افتاده است. سال 99، قیمت دلار از کانال 27 هزار تومان با افزایش تا 29 هزار تومان رفته، سال 1400، قیمت دلار از کانال 26 هزار تومان با افزایش بیش از هراز تومان به کانال 27 هزار تومان رفته و در سال 1401، دلار یک ماه قبل از اربعین کانال 28 هزار را میبیند و از آنجا با افزایش تا کانال 31 هزار تومان افزایش داشت.
نکته این بود که در این سه سال ذکر شده رشد قیمت دلار بعد از اربعین شدت گرفته و کانالهای بالاتر را دیده است، مثلا پارسال در کمتر از ده روز دو کانال بالا رفت.
پیش از این رییس کانون صرافان دلیل افزایش یک تا دو درصدی در قیمت دلار در روزهای اخیر را تحت تاثیر اخبار برجام و تحولات اقتصادی و سیاسی، افزایش سفرها در روزهای پایانی تابستان و اربعین دانست.
کامران سلطانیزاده اظهار کرد: بخشی از افزایش قیمت دلار متاثر از اخبار برجامی در روزهای گذشته بوده اما بخش عمده این افزایش ناشی از افزایش سفرها و تقاضای ارز بهمنظور تعطیلات اربعین و هفته آخر تابستان است که این عوامل باعث شده تا افزایش یک تا دو درصدی در قیمت دلار نسبت به روزهای گذشته داشته باشیم.
وی افزود: اینکه روند افزایشی نرخ دلار در روزهای آتی نیز ادامه یابد، به فاکتورهای روانی، سیاسی و اقتصادی بستگی دارد و اگر مذاکرات برجام به روال عادی خود بازگردد، مطمئنا نرخ دلار روند کاهشی خواهد داشت زیرا، اخبار سیاسی بر بازار ارز و تحولات آن تاثیر روانی دارد.
در یک ماه اخیر چه اخباری بر بازار ارز اثر گذاشت؟
تجارت نیوز نوشت: اخبار ورودی به بازار ارز را در روزهای مردادماه به سه بخش روزهای ابتدایی ماه، نیمه مرداد و روزهای پایانی ماه جاری میتوان تقسیم کرد. معافیت تحریمی برای دریافت پول برق صادره ایران به عراق و به تبع آن گمانهزنی در خصوص احتمال توافق پشت پرده ایران و آمریکا، میانجیگری عمان و قطر در بازپرداخت بدهیهای ایران از سوی عراق، اظهار نظرهای هر از گاهش متیو میلر وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص عدم توافق میان دو کشور و سفر وزیر امور خارجه لیبی به ایران از اهم اخبار 10 روز ابتدایی مرداد بود.
در روزهای بعد نیز موضوع شکایت ایران از کره بابت مطالبات ارزی ایران، انحلال کانون صرافان در پی استنکاف از دستورات بانک مرکزی و عدم همکاری با این بانک و افزایش قدرتنمایی آمریکا در خلیج فارس با اعزام جنگندههای F16 و F35 از مهمترین اخباری بود که ضربانهای کوچکی در بازار ارز ایجاد کرد.
در نیمه دوم مرداد نیز خط و نشانهای فرزین برای بازار آزاد در نشست مشترک رسانهای مسئولین اقتصادی دولت، انتقال چهار زندانی دوتابعیتی از زندان اوین به هتل اوین، سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به عربستان و دیدار با ولیعهد این کشور و در نهایت اخبار مربوط به شروع سفر منابع ارزی ایران از کره جنوبی به سوئیس و سپس قطر پرچمدار مهمترین اخبار یک ماه گذشته بود و بر بازار ارز اثر گذاشت.
بازدهی مثبت دلار در مرداد
هر یک از اخباری که به اختصار به آن اشاره شد ضربانهای کوچکی برای بازار ارز ایجاد کرد. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی خبری که بازار انتظار آن را میکشد رفع تحریمهاست. این در حالی است که برخی کارشناسان اقتصادی، حتی رفع تحریمها را عامل علاج بیماری اقتصادی کشور نمیدانند. به اعتقاد آنها اقتصاد کار خود را میکند. شاید مسائل سیاسی اثر کوتاهمدتی بر بازارهای مالی بگذارد اما اثر مولفههای اقتصادی بر قیمت دلار بلندمدت، مقاوم و قطعی است.
در یک ماه گذشته محاسبه قیمت دلار حکایت از بازدهی مثبت این اسکناس دارد. در مدت مشابه ماه گذشته قیمت دلار 48 هزار و 700 تومان بود و امروز با رقم 49 هزار و 300 تومان معامله شد. این اسکناس طی یک ماه اخیر بازدهی 1.23 درصدی و افزایش قیمت 600 تومانی داشته است. البته باید در نظر داشت رشد آخرین روز مرداد (امروز) در افزایش بازدهی دلار بیاثر نیست.
در روز جاری بازارهای همسایه در همراهی با قیمت دلار در تهران افزایش داشتند. دلار هرات به کانال 49 هزار تومانی ورود کرد وبا افزایش 500 تومانی با قیمت 49 هزار و 110 تومان معامله شد. قیمت دلار سلیمانیه افزایش 100 تومانی داشت و با رقم 48 هزار و 520 تومان معامله شد. درهم امارات نیز با 110 تومان افزایش با قیمت 13 هزار و 600 تومان معامله شد.
منبع: اکو ایران - تجارت نیوز هم اکنون دیگران می خوانند-
فشن شو عجیب در بازار وکیل شیراز | این فیلم را ببینید
-
اتفاق وحشتناک در یک دبیرستان دخترانه در مشهد / اقدام پدر یک دانش آموز به آتش زدن دفتر مدرسه
-
این زن بلندترین پشتمو را در جهان دارد
-
انفجار مرگبار در معدن شاهرود / 6 معدنچی جانباختند
-
پیش بینی تسنیم از برنامه هکرها / هک پلتفرم های مالی و خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای ایجاد شورش خیابانی
-
فال تاروت امروز یکشنبه 12 شهریور 1402 | فال تاروت می خوای بیا اینجا بگیرر
-
شهادت یک پاسدار سپاه در سوریه / پاسدار یحیی رستمی که بود؟ + عکس