چرا برگزاری رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین اهمیت دارد؟ / آغاز حرکت اردوهای راهیان نور پس از 2 سال تعویق
علت برگزاری رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین و آغاز اعزام کاروانهای راهیان نور پس از 2 سال تعویق از جمله اخبار پربازدید حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران جوان در دی 1400 هستند.
حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارشهای متنوعی را تهیه کرده که در بستههای خبری آتی به مرور پربازدیدهای این گزارشها میپردازیم.
روایتی از یک ترور؛ اینجا بغداد ساعت 1:20 بامداد
بامداد جمعه 13 دی 98 بود که خبری همه را شوکه کرد. خبر رسید که سردار سرلشکر پاسدار حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه ابومهدی المهندس فرمانده حشد الشعبی و همراهانش ساعت 1:20 بامداد در حمله ارتش تروریست آمریکا به فرودگاه بغداد ترور شدند. (بیشتر بخوانید)
چرا برگزاری رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین اهمیت دارد؟
رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین جمعه 30 دی در شمال اقیانوس هند برگزار شد.
در این رزمایش، تمرینهای تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوایی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی انجام شود. (بیشتر بخوانید)
آغاز حرکت اردوهای راهیان نور پس از 2 سال تعویق / کاروانها از 15 بهمن اعزام میشوند
سردار سید قاسم قریشی گفت: از 15 بهمن برگزاری سفرهای رسمی راهیان نور را با همکاری ستاد ملی کرونا آغاز میکنیم.
خبرنگار ما در این گزارش نگاهی انداخته به تاریخچه اردوهای راهیان نور و نقش آن در فرهنگسازی برای نسل جوان. (بیشتر بخوانید)
تحویل نخستین محموله واکسن فخرا به وزارت بهداشت
مدیر کل بهداشت و درمان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از تحویل نخستین محموله واکسن فخرا به وزارت بهداشت خبر داد.
به گفته رضا الهورن، «نخستین محموله واکسن «فخرا» که به نام دانشمند شهید هستهای و دفاعی، شهید فخری زاده نامگذاری شده است به میزان حدود 426 هزار دوز تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.»
این اولین محموله واکسن فخرا است که توسط وزارت بهداشت در سراسر کشور توزیع و در سبد واکسیناسیون عمومی، در دسترس هموطنان قرار میگیرد. (بیشتر بخوانید)
دریا و آسمان، زیر چتر حفاظتی هواناو تندر
هواناو یا هاورکرافت یکی از تجهیزات نظامی و غیرنظامی است. وظیفه اصلی این وسیله حضور به عنوان یک وسیله ترابری است. وسیلهای که به گواه کارشناسان و فرماندهان نظامی کاربردهای متفاوتی دارد.
تندر نخستین هواناو رزمی ایرانی است که قابلیت اجرای عملیاتهای آبی - خاکی را دارد. (بیشتر بخوانید)
کدام اژدرهای ایرانی قاتل ناوهای هواپیمابر آمریکایی هستند؟
نبردهای دریایی برای کشورهایی با دسترسی به آبهای آزاد، اهمیت بسیاری دارند. کشورها برای حضور موفق در این نبردها و حفاظت از خود باید به سلاحهای ویژهای مجهز شوند. ناوشکنها، ناوچهها، زیردریاییها، قایقهای تندرو، هواناوها، مینهای دریایی، موشکهای کروز و اژدرها از جمله این تسلیحات هستند.
صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران جزو صنایع فعال در طراحی و ساخت انواع اژدرها در جهان به شمار میروند. (بیشتر بخوانید)
حقوق سربازان در سال آینده زیاد میشود
سردار سرتیپ پاسدار علی عبداللهی گفت: با تصویب ستاد کل نیروهای مسلح و حمایت دولت در سال 1401 شاهد افزایش حقوق کارکنان وظیفه خواهیم بود. اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح ابتدای 31 فروردین امسال با صدور اطلاعیهای از افزایش حقوق کارکنان وظیفه در سال جاری خبر داده بود. (بیشتر بخوانید)
آسمان امن با پرندههای دستپرتاب ایرانی
پهپادها یکی از تجهیزات و تسلیحات پرکاربرد در عرصه نظامی هستند؛ تجهیزاتی که انواع و کلاسهای مختلفی دارند. در این میان، پهپادهای دستپرتاب یکی از کاربردیترین انواع پهپادها به شمار میروند که در کلاس پهپادهای کوچک دستهبندی میشوند.
این کلاس از پهپادها امروزه در برخی کشورهای دنیا تولید شده و در اختیار نیروهای مسلح آنها قرار گرفته است. نیروهای مسلح ایران نیز در سالها اخیر توانستهاند نمونههایی از این پهپادها را تولید کنند. در ادامه با برخی از دستاوردهای این حوزه آشنا میشویم. (بیشتر بخوانید)
نابودی ژنرالهای کلیدی دشمن با تکتیراندازهای ایرانی
سلاحهای انفرادی یکی از مهمترین عناصر رزم در میدانهای نبرد به شمار میروند. تسلیحاتی که در کنار سایر تجهیزات نقش موثری را در ارتقای توان رزم سربازان حاضر در صحنه رزم ایفا میکنند. دیگر کارکرد آنها را باید ایجاد برتری در یک طرف نبرد نسبت به طرف دیگر عنوان کرد.
تفنگهای تکتیرانداز از جمله موثرترین و مهمترین تسلیحاتی هستند که سال هاست در صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران به تولید رسیدهاند. (بیشتر بخوانید)
اجرای راهبرد دفاع ساحلی ایران با موشکهای کروز بومی
توان نظامی یکی از بخشهای قدرت ملی همه کشورها در سراسر جهان به شمار میروند. اما در این بخش باید به یک نکته مهم توجه کرد و آن خودکفایی و بومیسازی است. نیروهای مسلح ایران نیز در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی نیز چنین راهبردی را اجرا کردند.
موشکهای کروز بومی یکی از تجهیزات و تسلیحاتی هستند که برای اجرای راهبرد دفاع ساحلی ایران کاربرد دارند. (بیشتر بخوانید)
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی