کاخ سفید: ترامپ و اردوغان درباره ایران و منطقه گفتگو کردند
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کاخ سفید روز گذشته (چهارشنبه) در بیانیهای اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در خصوص اوضاع سوریه، ایران و سقوط هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی اوکراین در نزدیکی فرودگاه بینالمللی امام خمینی در تهران گفتوگوی تلفنی انجام دادند. بنا به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، در بیانیه کاخ سفید در خصوص گفتوگوی...
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کاخ سفید روز گذشته (چهارشنبه) در بیانیهای اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در خصوص اوضاع سوریه، ایران و سقوط هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی اوکراین در نزدیکی فرودگاه بینالمللی امام خمینی در تهران گفتوگوی تلفنی انجام دادند.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، در بیانیه کاخ سفید در خصوص گفتوگوی تلفنی روز گذشته (چهارشنبه) ترامپ و اردوغان نوشته شده بود: «امروز، رئیسجمهور دونالد جی ترامپ با رئیسجمهور رجب طیب اردوغان گفتگو کرد. دو رهبر درباره اوضاع امنیتی سوریه و لیبی، اعتراضات در ایران و سقوط خطوط هوایی بینالمللی PS752 اوکراین گفتگو و بحث کردند».
اقدام تروریستی سوم ژانویه (13 دی ماه) واشنگتن در به شهادت رساندن سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هفت تن از یارانش در نزدیکی فرودگاه بغداد، تنشها در منطقه غرب آسیا را تشدید کرد و موجی از انتقادات در داخل ایران و عراق و حتی داخل آمریکا علیه این تصمیم ترامپ را به همراه داشت.
برخلاف آنچه ترامپ گمان میکرد که ترور سپهبد سلیمانی، موجب خرسندی بسیاری در ایران و حتی عراق خواهد شد، اما نتیجه معکوس دریافت کرد و موج میلیونی از مردم ایران و کشورهای منطقه و سراسر جهان، برای بزرگداشت سپهبد سلیمانی به خیابانها آمدند و به این تصمیم تروریستی ترامپ اعتراض کردند. ایران نیز در اقدامی تلافیجویانه و در دفاع از خود، در تاریخ 18 دی ماه، پایگاه «عینالاسد» آمریکا در عراق را مورد هدف قرار داد.
صبح چهارشنبه 18 دی ماه، یک فروند هواپیمای خطوط هوایی اوکراین که از تهران عازم کییف شد در نزدیکی تهران سقوط کرد و 176 سرنشین آن شامل مسافران و خدمه پرواز جان باختند که حدود 143 نفر از سرنشینهای آن را شهروندان ایران تشکیل میدادند.
لیبی در حال حاضر بین دو مرکز قدرت تقسیم شده است. یکی از آنها دولت مستقر در طرابلس است که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت شناخته و مورد حمایت ترکیه قرار دارد و دیگری دولتی که در شهر «طبرق» در شرق لیبی مستقر است و از سوی امارات عربی متحده، عربستان سعودی و چند کشور اروپایی از جمله روسیه حمایت میشود.