کلاری، جبلی و صمدیان داوران مسابقه عکس «نگاه به آینده»
تهران - ایرنا - دبیرخانه دومین جشنواره بینالمللی «نگاه به آینده» الیف باتماز از کشور ترکیه، سیف الله صمدیان، محمود کلاری، حمید جبلی و مهدی آشنا را به عنوان هیات داوران این رویداد معرفی کرد.
دومین جشنواره بینالمللی نگاه به آینده از 15 آذر ماه 98 آغاز شده است و مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره 15 دی ماه اعلام شده است.
در بخشهایی از فراخوان این جشنواره آمده است:
آینده، همان آرزوهای محقق شده است، رویاهای جان گرفته، تصمیمات به سرانجام رسیده، و نگاه نسل جوان به آینده، چشماندازی است برای آنان که در تکاپوی ساختن آیندهاند.
جشنواره عکس نگاه به آینده، لحظاتی از آینده جهان است که در قاب تصویر عکاسان ثبت می شود تا با امید به زندگی در آینده روشن شود و روشن باقی بماند. مسابقه عکس نگاه به آینده بر آن است تا جوانان و عکاسان را به اندیشیدن پیرامون آینده جهان و منطقهای که در آن زندگی میکنند، تشویق کند و منعکسکننده نگاه جوانان به تصمیمهای مدیران آیندهنگر باشد.
شرکت در این جشنواره برای تمام علاقهمندان آزاد و رایگان اعلام شده و نحوه داوری آثار به این صورت است که آثار ارسال شده پس از بررسی و تایید اولیه وارد مرحله انتخاب و سپس داوری میشوند.
هیات انتخاب و داوری طی جلسات داوری تعداد 100 اثر برتر را برای نمایش در نمایشگاه عکس نگاه به آینده انتخاب میکنند. در مرحله نهایی، از میان عکسهای انتخاب شده، نفرات برگزیده انتخاب و معرفی میشوند.
بنا به اعلام دبیرخانه جوایز این رویداد بدین شرح است:
نفر اول: تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به مبلغ 60 میلیون ریال. نفر دوم: تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به مبلغ 50 میلیون ریال.
نفر سوم: تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به مبلغ 40 میلیون ریال
جایزه بزرگ جشنواره: تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به مبلغ 120 میلیون ریال
حمید جبلی زاده 1337 در تهران، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما، کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی است. جبلی فعالیت خود را در سال 1351 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد و در سال 1357 نیز در تئاتر مشغول به کار شد. فعالیت در تلویزیون ایران را از اوایل دهه شصت با بازی در مجموعه تلویزیونی محله برو بیا آغاز کرد. یکی از دلایل شهرت او صحبت بهجای شخصیتهای عروسکی کلاهقرمزی و پسرخاله بوده است. وجه دیگری از فعالیت حرفه ای حمید جبلی، عکاسی و برگزاری نمایشگاه عکس و نیز داوری در جشنواره های حرفه ای است. روحیه متواضع این هنرمند باعث شده تا اکثر مردم از این فعالیت ها بی خبر باشند اما نگاه تکنیکی و در عین حال لطیف حمید جبلی به عکس های هنرمندان جوان، او را به یکی از داوران صاحب سبک در این حوزه تبدیل کرده که حضورش در هر جشنواره ای باعث اعتبار مضاعف آن می شود.
محمود کلاری زاده 1330 در تهران عکاس، مدیر فیلمبرداری، بازیگر و کارگردان ایرانی است. فعالیت حرفه ای کلاری در حوزه عکس و تصویر، از اولین نمایشگاه عکس او با عنوان حکایت تنهایی آدم که در سال 1355 در تهران برگزار کرد آغاز شد. وی 4 بار موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری از جشنواره فیلم فجر شده است و از این نظر رکورددار است اما دریافت جوایز بسیار عکاسی و فیلمبرداری از جشنواره های معتبر بین المللی، کلاری را از محدوده ایران فراتر برده است. کلاری نزدیک به 100 عنوان فیلم سینمایی را به عنوان تصویربردار و یا مدیرتصویربرداری در کارنامه پربار خود دارد که از آن میان می توان به فیلم نامزد اسکار بچههای آسمان اثر مجید مجیدی و همچنین فیلم برنده اسکار جدایی نادر از سیمین اثر اصغر فرهادی اشاره کرد. محمود کلاری به عنوان مدرس عکاسی و فیلمبرداری در دانشگاه های مختلف، یکی از تکنیکی ترین داوران جشنواره های عکس و فیلم هم در ایران و هم در سایر کشورها شناخته شده است.
مهدی آشنا زاده 1361 تهران و عکاس تئاتر و سینما است. نزدیک به دو دهه حضور مستمر و پرکار در حرفه عکاسی از رویدادهای هنری مانند ده ها تئاتر و چندین فیلم سینمایی و کنسرت های موسیقی، او را به یکی از عکاسان صاحب سبک در حوزه فرهنگ و هنر ایران تبدیل کرده و جوایز متعدد او در جشنواره های معتبر گواه این توانایی و مهارت هنری است. مهدی آشنا که در چندین جشنواره هنری حضور داشته و در اتاق فکر جشنواره ها به یکی از اعضای کارآمد تبدیل شده، در سال های اخیر در کسوت داوری جشنواره ها نیز خوش درخشیده و به یکی از اعضای موثر در داوری جشنواره های عکس در ایران تبدیل شده است.
سیف الله صمدیان سیف الله صمدیان متولد سال 1332 در ارومیه است. او دارای مدرک کارشناسی در رشته زبان و ادبیات انگلیسی بوده و مدرس فتوژورنالیسم در دانشگاه تهران است. صمدیان در پانزده سالگی موفق به دریافت مقام نخست در مسابقات سراسری عکاسی شد و علاوه بر کسب چندین جایزه بزرگ عکاسی به خاطر عکس (تأثیر جنگ بر بازی کودکان)، در تمامی بی ینال ها و اتفاقات مهم جهان عکاسی حضور داشته است. وی ضمن ورود به خبرگزاری و مسؤولیت واحد عکس و هم چنین تأسیس بانک عکس درخبرگزاری جمهوری اسلامی، انتشار ماهنامه تصویر را در کارنامه فعالیت های خود دارد.
از فعالیت های او می توان به آموزش عکاسی در دانشکده هنر و دانشگاه آزاد اسلامی، حضور در دو دوره از کلاسهای خبرگزاری آسیا و اقیانوسیه (OANA) به عنوان مدرس، حضور مستمر در نمایشگاه دوسالانه عکس ایران از نخستین دوره، فیلمبرداری فیلم ABC آفریقا به کارگردانی عباس کیارستمی، شرکت در جشنواره ورد پرس فتو ژورنالیسم هلند) به عنوان یکی از سه آسیایی دعوت شده، انتخاب بهترین عکس چهل ساله اخیر دنیا توسط او به همراهی سردبیر روزنامه آساهی شیمبون، سردبیر نشریه نیوزویک، سردبیر نشریه نشنال ژئوگرافی، سردبیر نشری و... اشاره کرد.
الیف باتماز (ترکیه) الیف باتماز در شهر بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا متولد شده است. پس از چند سال سکونت در آمریکا، وی به همراه خانواده اش به ترکیه بازگشت. پس از فارغ التحصیلی در رشته گرافیک، او سفرهای جهانی اش را آغاز کرد و به عکاسی در مناطق مختلفی از دنیا، مانند یمن، چین و کوبا پرداخت. الیف عکس های سیاه و سفیدش از کوبا را در بریتیش کانسیل در آنکارا به نمایش گذاشت. پس از دریافت فوق لیسانس، به عکاسی و فیلمبرداری از تحولات شهری در گاتالا مشغول شد. در سال 2011، او نخستین مستند بلندش را که درباره تغییرات در ساختمان های گاتالا پس از نوسازی و واکنش صاحبان تازه آن ها بود به پایان رساند. این مستند در جشنواره فیلم های ترکی بوستون به نمایش درآمد و به یکی از فینالیست های این رویداد تبدیل شد. وی اخیرا درگیر ساخت مستندی درباره ساختمانی در پاریس و صاحب سالمند آن است. باتماز، عکاسی پرشور است که با عشق، زندگی در استانبول را ثبت می کند. آثار باتماز تا کنون در فرانسه، ترکیه، ایران، استرالیا، آمریکا و کانادا به نمایش گذاشته شده اند.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مسابقه می تواند به تارگاه جشنواره نگاه به آینده مراجعه کنند.
*س_برچسبها_س*