جمعه 25 آبان 1403

کلانتری: اگر انتخابات تضعیف شود قدرت ملی و امنیت تضعیف می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کلانتری: اگر انتخابات تضعیف شود قدرت ملی و امنیت تضعیف می‌شود

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام کلانتری در جلسه پنجاه و نهم از سلسله مباحث «جهاد تبیین» گفت: اگر انتخابات تضعیف شود، هم نشاط سیاسی و وحدت ملی مخدوش می‌شود، هم قدرت ملی و امنیت تضعیف می‌شود و هم جلو بسیاری از تحولات کشور گرفته می‌شود.

کلانتری در ابتدای این جلسه ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت سردار رشید اسلام و مقاومت اسلامی، سید رضی موسوی گفت: چون در آستانه سالروز حماسه بزرگ نهم دی ماه 1388 هستیم، آن حماسه را بایستی مجددا یادآوری کرده و تبریک بگوییم که حماسه بزرگی در مقابله با فتنه‌ی سیاه بعد از انتخابات 88 بود. آن فتنه حقیقتاً شورشی علیه مردم‌سالاری و دموکراسی بود توسط افرادی که خود را دائماً پشت شعار مردم‌سالاری پنهان می‌کنند و در آن قضیه، حقیقت خود را به ملت ایران و جهان نشان دادند.

وی افزود: ان‌شاءالله خداوند به همه ما بصیرت و آگاهی دهد که در عصر آخرالزمان، فتنه‌ها، دوستان و دشمنان را درست بشناسیم و بتوانیم دجال بزرگ غرب و دجالی که در روایات بیان شده و قبل از ظهور امام عصر (عج) وجود دارد و در شمایل فرهنگ و تمدن وحشی غرب خود را به دنیا نشان می‌دهد، بهتر بشناسیم.

عضو هیأت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت حضور و مشارکت مردم در عرصه انتخابات گفت: به دلیل اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی که در یازدهم اسفندماه قرار است برگزار شود، به بحث انتخابات می‌پردازیم. دوستانی که در جریان مسائل سیاسی هستند، اگر دقت کرده باشند، در انتخابات گذشته اگر احزاب و گروه‌ها در مدت ده ماه تا یک سال که به انتخابات باقی مانده بود، بحث انتخابات را مطرح می‌کردند، مقام معظم رهبری (دام ظله) نهی کرده و می‌فرمودند که کشور از اکنون درگیر انتخابات نشود و این بحث زودرسی است، بگذارید در زمان خود مطرح شود. لذا در سال جاری برای افرادی که در عرصه مسائل سیاسی هستند، تعجب داشت که مقام معظم رهبری 15 فروردین 1402 بحث انتخابات را شروع کردند، یعنی یازده ماه مانده به انتخابات وارد این بحث شدند. به نظر می‌رسد مسأله خاصی است که حضرت آقا خودشان یازده ماه مانده به انتخابات، بحث انتخابات را شروع کردند.

وی ادامه داد: اهمیت انتخابات پیش رو جدی است. فتنه 1401 یک فتنه سهمگینی بود که پس از پیروزی انقلاب چنین فتنه‌ای نداشتیم. انواع فتنه‌ها را داشتیم اما این فتنه، ترکیبی و همه‌جانبه بود و دشمن همه دارایی، آبرو، اعوان انصار و امکانات خود را به میدان آورده بود و چند ماه پشت هم فضای کشور را ملتهب نگهداشته بود، به‌گونه‌ای که در خیال خام خود تصور می‌کرد که کار تمام شده است و در حال انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر و وزیر بودند که البته شتر در خواب بیند پنبه دانه!.

وی افزود: معلوم شد دشمنان هنوز عظمت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را درک نکرده‌اند. اینقدر این انقلاب مستحکم است و اینقدر ملت ایران هزینه سنگینی برای آن پرداخت کرده‌اند که به این راحتی، آن را تحویل آمریکا، سلطنت طلب‌ها، رژیم صهیونیستی و جیره خواران و مزدوران داخلی آنها نخواهند داد. دشمنان دروغ گفتند، کلیپ تهیه کردند و هجمه کرده و یک جنگ روانی تمام عیار را مدیریت کردند که البته شکستی معادل همین فتنه سهمگین بر آنان وارد شد. یک شکست فاحش سهمناک. این فتنه هم به نوعی در مبحث انتخابات آینده نقش بازی می‌کرد و بنده از فرمایشات فروردین ماه رهبر معظم انقلاب احساس کردم آن فتنه، پیش درآمدی برای انتخابات آینده بود. یعنی تهیه آتش و به چالش کشیدن باورها و اصول، و مخدوش کردن وحدت ملی به‌گونه‌ای که در انتخابات بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: حضرت آقا از فروردین ماه بحث انتخابات را شروع کردند و جدی آن را مطرح فرمودند و خودشان آن را پیگیری نموده و در دیدار مردم استان های کرمان و خوزستان (2 دی 1402) بحث مفصلی کردند، در دیدار بانوان در روز گذشته (6 دی 1402) بحث مهمی را مبنی بر نقش زنان در مسائل سیاسی و انتخابات آینده مطرح فرمودند، که نشان از این است که پرچم‌دار و ولی جامعه اسلامی دقیقاً فضای داخلی، فضای دنیا و فضای دشمنان را رصد می‌کند و پرچم را در دست گرفته و حرکت می‌کند و وظیفه ما این است که پشت سر رهبر در همان مسیر به درستی راه را بپیماییم.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به بیان نکاتی پیرامون انتخابات پرداخت و گفت: اولین نکته این است که انتخابات در جای خود، یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی است. قبل از پیروزی انقلاب، تقریباً در کشور هیچ انتخابات آزاد به معنی واقعی کلمه وجود نداشت. پس از پیروزی مشروطه دو سه انتخابات وجود داشته است، که وقتی می‌نگریم، در اولین و دومین مجلس تقریباً همه خان و شاهزاده‌ها هستند که به مجلس مشروطه راه یافته‌اند. انتخابات، انتخابات دقیقی نبوده است. بعد از سقوط رضاخان انتخاباتی داشتیم که آیت الله کاشانی به عنوان نماینده اول تهران انتخاب می‌گردد، و از تبعید برگردانده می‌شود، وی به لبنان تبعید شده بود. ایشان رئیس مجلس شورای ملی می‌شود. اما اینقدر این نوع انتخابات کم و نادر بوده است که گویا وجود خارجی نداشته است.

وی با بیان این که یکی از دستاوردهای اصلی انقلاب اسلامی این است که با پیروزی آن تا امروز، سه رفراندوم و چهل انتخابات در کشور برگزار شده و قدرت میان جناح‌هایی که داخل نظام بوده‌اند دست به دست شده است، گفت: کاری که دشمن همیشه طی این چهل و چهارسال انجام داده است، این بوده که وانمود کند این انتخابات، انتخابات آزاد نیست. در سال 1376 به وفور میان جوانان اینچنین ترویج کردند که "می‌نویسیم خاتمی، می‌خوانیم ناطق"؛ این بدان معنی بود که نظام هرکار که بخواهد انجام می‌دهد. بعد از اعلام نتایج انتخابات و اعلام پیروزی آقای خاتمی با بیست و یک میلیون رأی، کلاً صحبتی نکردند. هدفشان تبلیغات و به لحاظ روانی، نوعی جنگ بود. جنگ روانی اینچنین است که فرض کنید با صدام به عنوان یک انسان فاجرِ فاسقِ دیکتاتور می‌جنگیم، بعد معتقدند که شما اشتباه می‌کنید، اما پس از مدتی خودشان متوجه می‌شوند که این فرد همان است که ما می‌گفتیم، لذا پنهانی او را می‌کُشند و صدایی از آنها در نمی‌آید.

وی افزود: یادآوری نمی‌کنند که انقلاب سالهای سال این حرف را زده است و شما امروز آن را می‌گویید، پس حرف نظام و انقلاب درست بود. در مورد حسنی مبارک نیز چنین است، پس از سی تا سی و پنج سال دیکتاتوری، خودشان به این نتیجه می‌رسند و پنهانی او را حذف می‌کنند. در مورد صهیونیزم بین الملل اگر به فرمایشات امام (رحمت الله علیه) بنگرید از حدود شصت تا هفتاد سال پیش بارها و بارها فرمودند که اسرائیل غده سرطانی است. صهیونیزم ضد بشریت، غاصب و یک جریان صد در صد ضد انسانی است؛ حالا امروز دنیا به این صحبتی که سالها پیش، انقلاب مطرح کرده، پی برده است و البته چیزی نمی‌گویند که حرفی که سالها پیش انقلاب زده، حرف حقی بوده است. امروز جهان شاهد این حقیقت بزرگ مطرح شده توسط انقلاب اسلامی است.

استاد دانشگاه گفت: اگر داعش را بنگرید همین وضعیت را داراست. آمریکایی‌ها در ابتدا همه دارائی خود را خرج داعش کرده و آن را تقویت نمودند، آموزش دادند و به جان مردم مسلمان شیعه، سنی، ایزدی، مسیحی انداختند، بعد گفتند وحشتناک است و باید از بین برود. بعد هم آن سردار بزرگی که سال‌های سال با این جریان، جنگیده را به عنوان یک تروریست به شهادت می‌رسانند. یعنی انسانی که پرچم جنگ با تروریسم را در منطقه بلند کرده و مردانه جنگیده است را در بنگاه‌های خبری و امپراطور رسانه‌ای‌شان به عنوان تروریسم معرفی می‌کنند. به این عمل جنگ روانی می‌گویند، یعنی جنگی که ذهن‌ها را شستشو می‌دهد، تردید ایجاد کرده و فضا را به‌گونه‌ای غبارآلود می‌کند که تشخیص حق از باطل امکان‌پذیر نیست. دشمنان بارها تلاش کردند که مانع شرکت مردم در انتخابات شوند. بعد گفتند انتخابات سوری است. بعد که نتیجه انتخابات را دیدند، گفتند ما همین جامعه مدنی را می‌خواستیم. یعنی فوری تغییر موضع می‌دهند. این کاری است که در فرهنگ استکباری و صهیونیستی رواج داشته است.

وی با اشاره به حمایت های حداکثری آمریکا و دولت‌های غربی از رژیم پهلوی گفت: آنها تا آخرین نفس از سلطنت پهلوی حمایت می‌کردند؛ حتی بعد از کشتار هفده شهریور سال 57 یعنی چند ماه پیش از پیروزی انقلاب، در همان روزِ کشتار، رئیس جمهور آمریکا با شاه تماس می‌گیرد و حمایت خود را از رژیم پهلوی اعلام می‌کند؛ و زمانی‌که انقلاب به اوج خود رسیده و جایی برای ماندن شاه در ایران نیست، می‌گویند ما این حکومت جدید را تأیید می‌کنیم؛ یعنی یک گام عقب می‌روند. البته این ادعا از سر صداقت نیست. پس از آن، طراحی کودتا می‌کنند تا شاه را برگردانند؛ کودتا که شکست می‌خورد، جاسوسی‌های متعدد انجام می‌دهند تا رهبر انقلاب را به شهادت برسانند. آنها تا به امروز لحظه‌ای از طراحی نقشه و فتنه‌انگیزی دست نکشیده‌اند.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی با بیان اینکه انتخابات یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران است، گفت: با انتخابات صد و هشتاد درجه کشور متحول شد. به سمت انتخابات سوق پیدا کرد و دموکراسی و مردم سالاری به معنی واقعی ایجاد شد. مشابه آن را در سوادآموزی هم داریم، که کسی از آن یاد نمی‌کند. متأسفانه وقتی نعمت‌های خدا از یادمان برود، چنین است.

وی در ادامه با بیان برخی دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: وضعیت سواد قبل از انقلاب با بعد از آن چقدر متفاوت است؟! یعنی ما از یک کشور کاملا عقب افتاده در حوزه سواد، در صدر جدول باسوادیِ دنیا قرار گرفته‌ایم. اینها دستاورد است. در حوزه گازرسانی نیز اولین کشور دنیا هستیم، اینها نعمت انقلاب است. یعنی 98درصد شهرهای کشور از نعمت گاز برخوردارند. در دنیا چنین چیزی وجود ندارد. نعمت برق، بزرگراه‌ها و جاده، دستاوردهای نظامی و امنیتی از دیگر دستاوردهاست. مسأله مهم دیگر، سلامت است. کشوری که امید به زندگی در آن 56 سال بود اکنون نزدیک به 80 سال امید به زندگی است، که جزء کشورهای اول دنیاست. این نعمت‌های الهی را نمی‌بینیم و به زبان نمی‌آوریم. در آیه 11 سوره مبارکه ضحی چنین آمده است: «وَأَمَا بِنِعمَهِ رَبِکَ فَحَدِث»، «و نعمتهای پروردگارت را بازگو کن» کشوری با 33 میلیون جمعیت، بر اساس آخرین آمار به 87 میلیون نفر ارتقاء پیدا کرده است یعنی نزدیک به دو و نیم برابر شده است. این‌ها بخشی از نعمت‌هایی است که خدای متعال به برکت خون شهدای انقلاب اسلامی به این کشور هدیه کرده است.

استاد دانشگاه تهران در ادامه به نکته دوم پیرامون انتخابات اشاره کرد و گفت: نکته دیگر که بارها در این جلسات مطرح شده است این‌که در نظام مبتنی بر ولایت فقیه اگرچه ولایت را امر خداوند و حکم تشریعی او می‌دانیم، همچنان‌که در قرآن تشریح شده است؛ و از نگاه جهان‌بینی قرآنی، خارج از ولایت الله هیچ ولایتی به رسمیت شناخته نمی‌شود اما استقرار نظام ولایت فقیه صد در صد در اختیار خود مردم است. دقت داشته باشید که حکم الهی برای جایگاه ولایت صدر درصد یک حکم الهی و فرابشری است. «اللَهُ وَلِیُ الَذِینَ آمَنُوا یُخرِجُهُم مِنَ الظُلُمَاتِ اِلَی النُورِ» (سوره بقره، آیه257) «خداوند، ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آورده‌اند؛ آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون می‌برد.» از ابتدا تا انتها، ولایت مربوط به الله است.

عضو هیأت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، گفت: این‌که حضرت آقا فرمودند هم اسلامیت نظام و هم جمهوریت نظام با انتخابات است، برای کسانی‌که اهل مطالعه و گفت و شنود نیستند و پذیرش حرف از دیگران ندارند، این یک حرف کاملاً جدید و ارزشمند بر مبنای نظام ولایت فقیه است. ایشان فرمودند: «اسلامیت و جمهوریت دو عنصر جدا نیستند که به یکدیگر وصل شده باشند و یک حقیقت را به وجود آورده باشند؛ در دل اسلامیت، جمهوریت هست. در دل اتکاء به حکم الهی، تکیه ی به مردم و احترام به خواست و رأی مردم هست.» (سخنان معظم لَه در مراسم تنفیذ حکم دهمین دوره ریاست جمهوری 12/05/1388). اسلامیت نظام با انتخابات است یعنی این مردم هستند که وقتی در انتخابات شرکت می‌کنند، نظام اسلامی و استقرار ولایت را با رأی خودشان تضمین می‌کنند. همین حضور مردم در انتخابات و رأی آنها، جمهوریت است. یعنی رأی دادن و برگزاری انتخابات صرفاً جمهوریت به تنهایی نیست، بلکه هم جمهوریت و هم اسلامیت است. جمهوریت آن کاملا مشهود است و همان آحاد جمهور است که نمایندگان مجلس را مشخص می‌کنند، رئیس جمهور را مشخص می‌کنند، خبرگان را مشخص می‌کنند و از دل خبرگان، ولی فقیه بیرون می‌آید.

وی ادامه داد: اسلامیت نیز اگر بخواهد در متن جامعه تحقق یابد، با همین رأی‌ها تحقق می‌یابد. اگر این رأی‌ها وجود نداشته باشد یا بالعکس باشد، اسلامیت تحقق پیدا نمی‌کند. این امر قابل توجه کسانی است که همیشه دغدغه جمهوریت را داشته اند، باید بدانند در اینجا جمهوریت و اسلامیت دو چیز نیست، و یکی است. یعنی با همین تک‌تک رأی‌ها و احساس مسؤولیت من و شما، هم جمهوریت و هم اسلامیت شکل می‌گیرد و اگر نباشد هم جمهوریت و هم اسلامیت زیر سؤال رفته و از بین می‌رود. این دو قابل تفکیک از یکدیگر نیستند. باید دانست حتی نماز که در نگاه ما جزء عبادی‌ترین امر یک مسلمان و بالاترین ذکر خداست، یکی از سیاسی‌ترین کارها در اسلام است. این عمل، هم سیاسی و هم عبادی است. زیرا وقتی مخلصاً لله، در وقت معین و با طهارت در پیشگاه الهی مؤدبانه ایستادیم، هم خودمان و هم سایر اطرافیانمان را اصلاح می‌کند. لذا نماز کارخانه انسان‌سازی می‌شود. بهترین سیاست‌مداران جهان هم در صدد همین کارند. کسانی‌که خیلی پیشرفت کرده و ادعای علم می‌کنند، معتقدند مدیریت جامعه برای رشد جامعه و سالم شدن و کاهش گناه و فواحش و فساد انجام می‌شود. نماز در آنِ واحد همه این کارها را انجام می‌دهد.

کلانتری خاطرنشان کرد: رأی دادن و شرکت در انتخابات، هم یکی از بالاترین امور سیاسی است چرا که جمهوریت به عنوان یکی از سیاسی‌ترین کارهاست و هم با همین رأی، پرچم اسلام را بالا نگه داشته و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی را عینیت می‌بخشیم. قرآن کریم در آیه 17 سوره مبارکه انفال می‌فرماید: «وَمَا رَمَیتَ اِذ رَمَیتَ وَلَکِنَ اللَهَ رَمَی»، «هنگامی که به سوی دشمنان تیر پرتاب کردی، تو پرتاب نکردی، بلکه خدا پرتاب کرد.» خطاب این آیه پیامبر اکرم (ص) است. یعنی وقتی قصد قربت کردی و بسم الله گفتی و ماشه را فشار دادی، هم تو تیر انداختی و هم خدا. یعنی در متن اراده تو، الله حاکم است. این اراده، امکانات، دست، قدرت و توان را خدا به تو داده است. ظاهر کار یک جنبه، و باطن آن جنبه دیگری دارد.

وی با بیان اینکه تک‌تک رأی‌هایی که در جمهوری اسلامی به صندوق انداخته می‌شود، ضامن جمهوریت و اسلامیت نظام بوده و هست، گفت: این امر را به نسل‌ها بایستی تفهمیم و تبیین کرد. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در فرمایشات اخیرشان این مطالب را صریحاً بیان فرمودند: «بنده چهار خصوصیت را در اول امسال راجع به این انتخابات به ملت ایران عرض کردم؛ اولاً مشارکت قوی، ثانیاً رقابت واقعی، ثالثاً سلامت به معنای حقیقی کلمه، و رابعاً امنیت انتخابات؛ این چهار خصوصیت باید انجام بگیرد. معظم لَه در ادامه فرمودند: «هر دو کلمه‌ی «جمهوری» و «اسلامی» وابسته‌ی به انتخابات است. «جمهوری» یعنی مردم‌سالاری، یعنی حاکمیت کشور به دست مردم. خب مردم چه جوری در حاکمیت دخالت کنند؟ هیچ راهی بجز انتخابات وجود ندارد. بعضی‌ها در مورد لزوم انتخابات اشکال‌تراشی می‌کنند، [مردم را] دلسرد می‌کنند، توجه نمی‌کنند که اگر انتخابات در کشور نباشد، یا دیکتاتوری است یا هرج‌ومرج و ناامنی است. آن چیزی که جلوی بُروز دیکتاتوری را در کشور می‌گیرد انتخابات است؛ آن چیزی که جلوی هرج‌ومرج و اغتشاش و ناامنی را می‌گیرد انتخابات است. انتخابات آن مسیر صحیحی است که مردم می‌توانند به وسیله‌ی آن و از آن مسیر، حاکمیت ملی را، مردم‌سالاری را، جمهوریت را در کشور تأمین کنند. این، مسئله‌ی جمهوریت. انتخابات می‌تواند ولی‌فقیه در کشور انتخاب بکند و به وجود بیاورد، یعنی «اسلامیت» را تأمین کند. انتخابات می‌تواند نمایندگانی را در مجلس شورای اسلامی مستقر کند که طبق مقررات اسلامی و معارف اسلامی، برای مدیریت کشور قوانین تدوین کنند. پس بنابراین، هم «جمهوریت» و هم «اسلامیت»، متکی به انتخابات است. بنابراین، در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات ضروری است.» (بیانات در دیدار با مردم کرمان و خوزستان 2/10/1402)

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: حضرت آقا در خصوص فوائد انتخابات نکاتی را مطرح فرمودند که بنده آنها را دسته‌بندی نمودم؛ 1. انتخابات یک تمرین حضور واقعی سیاسی در کشور است. انتخابات واقعی چنین است. نسل‌های جدید با همین انتخابات، با مسائل سیاسی درگیر می‌شوند. یکی از دلایلی که ملت ایران یکی از سیاسی‌ترین ملت‌هاست به خاطر همین انتخابات است. مناسبت‌های دیگری همچون ایام الله، 22 بهمن و 9دی، 13 آبان و 16 آذر، مردم به صحنه می‌آیند و درگیر مسائل سیاسی می‌شوند، اما یکی از اصلی‌ترین موردی که مردم به خصوص نسل جدید وارد عرصه سیاست می‌شوند و یادگرفته و تمرین می‌کنند، انتخابات است. 2. نکته بعد، وحدت ملی است، به این معنا که با شروع انتخابات، مردم در هر نقطه کشور پای صندوق‌های رأی می‌آیند و یک مشارکت فراگیر مردمی برای انجام یک کار، به عنوان مثال تشکیل مجلس شورای اسلامی، یا مجلس خبرگان رهبری شکل می‌گیرد. در شرایط عادی چنین نیست و مردم در هر منطقه یا شهر بر اساس اولویت مشغول به کاری هستند؛ یکی به دنبال بزرگراه، یکی کارخانه، یکی مسائل معیشتی و... اما در زمان انتخابات همه مردم کشور پیرامون یک مسأله وارد عمل می‌شوند. وحدت ملی یکی از مسائل مهم سیاسی دنیای روز است. 3. قدرت ملی از دیگر فوائد انتخابات است. یعنی انتخابات قدرت آفرین است و در این انتخابات، چند ده میلیون نفر یک کار واحد انجام می‌دهند. یعنی وحدت ملی به یک قدرت و یک پشتوانه برای کشور تبدیل می‌شود. 4. مورد بعد، امنیت ملی است. بارها و بارها تجربه شده است که دشمن آماده هجمه و تحرک است. زمانی‌که انتخابات باشکوه برگزار می‌شود، دشمن فاصله گرفته، عقب‌نشینی کرده و تغییر سیاست می‌دهد؛ برای گفتگو و تظاهر به همراه شدن، تماس می‌گیرد. طی 44 سال دائماً در صحنه جمهوری اسلامی این اتفاق رخ داده است. انتخابات، بسیاری از توطئه‌های شوم استکبار را خنثی می‌کند و موجب امنیت می‌شود. وقتی امنیت ملی تأمین شد، اقتصاد به ثبات می‌رسد و مسائل فرهنگی، سیاسی و علمی مسیر درست خودرا می‌یابد. همه ما درک می‌کنیم که وقتی امنیت حاکم است، اقتصاد هم به ثبات خاص می‌رسد. وقتی امنیت حاکم است، دانشمندان مسیر علمیِ جدی را طی می‌کنند، آموزش و پرورش هم در مسیر جدی خود حرکت می‌کند. فرهنگ هم در چارچوب خود حرکت می‌کند.

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر انتخابات تضعیف شود، هم نشاط سیاسی و وحدت ملی مخدوش می‌شود، هم قدرت ملی و امنیت تضعیف می‌شود و هم جلو بسیاری از تحولات کشور گرفته می‌شود. انتخاب همچون منبع انرژی است که هر چند سال یک بار باعث تقویت منبع اصیل حرکت انقلاب اسلامی می‌شود. بهترین فرصت است که در این مسیر حرکت کنیم. حضرت آقا در این باره فرمودند:

«اگر حضور پُرشور مردم در انتخابات باشد، این وحدت ملی را نشان می‌دهد، این انگیزه‌ی ملت ایران را برای حضور در صحنه نشان می‌دهد؛ انگیزه‌ی ملت ایران و وحدت ملی، قدرت ملی به وجود می‌آورد؛ قدرت ملی موجب امنیت کشور می‌شود؛ وقتی کشور امنیت پیدا کرد، آن‌وقت علم در آن کشور پیشرفت می‌کند، اقتصاد در آن کشور به شکوفایی می‌رسد، مشکلات گوناگون فرهنگی و اقتصادی و سیاسی در کشور قابل حل می‌شود؛ مشارکت یک چنین معجزه‌ای می‌کند. انتخابات در کشور تحول ایجاد می‌کند. بعضی‌ها اسم تحول را می‌آورند، اظهار طرف‌داری از تحول می‌کنند، اما عملاً آن چیزی که مقدمه‌ی حتمی تحول است، مورد بی‌اعتنائی‌شان قرار می‌گیرد؛ یعنی انتخابات. با انتخابات می‌شود در کشور تحول ایجاد کرد. صاحبان دیدگاه‌های گوناگون سیاسی و اقتصادی و فرهنگی می‌خواهند تحول ایجاد کنند به نفع دیدگاه سیاسی یا فرهنگی یا اقتصادی خودشان؛ خیلی خوب، راهش چیست؟ راهش این است که با انتخابات حالا چه انتخابات مجلس، چه انتخابات مجلس خبرگان، چه انتخابات ریاست جمهوری، چه انتخابات شوراها کسانی را که با آن فکر سیاسی آنها و جهت‌گیری سیاسی یا اقتصادی یا فرهنگی آنها همراهند، سر کار بیاورند؛ این می‌شود تحول. بنابراین، پایه‌ی تحول انتخابات است.»

تولیت حرم مطهر پیرامون پنجمین نکته ای که از بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون انتخابات احصاء می شود گفت: وظیفه تک‌تک ماست که در مسأله انتخابات جدی باشیم. حضرت آقا فرمودند:

«همه‌ی کسانی که مخاطبانی دارند، وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند. علمای اَعلام، اساتید دانشگاه، اساتید حوزه، صداوسیما، مطبوعاتی‌ها، جوانها، افراد در داخل خانواده، اینها همه می‌توانند منادی انتخابات باشند و مخاطبان خودشان را به انتخابات دعوت کنند؛ آن‌وقت انتخابات، انتخابات پُرشوری خواهد شد. اگر مشارکت ضعیف باشد، مجلس ضعیف خواهد شد و مجلس ضعیف توانایی کامل برای رفع مشکلات نخواهد داشت. اگر می‌خواهیم مشکلات برطرف بشود، باید مشارکت را بالا ببریم؛ این وظیفه‌ی همه است. هر که می‌خواهد مشکلات کشور برطرف بشود، راهش این است.»

این استاد حوزه و دانشگاه، خاطرنشان کرد: از خودمان شروع کنیم، میلیون‌ها نفری که احساس مسؤولیت می‌کنند، دست به کار شوند، میلیونها مخاطب اضافه می‌شوند، افرادی که تکلیف‌محور و ولایت‌مدار هستند، افراد را برای انتخابات ترغیب کنند تا انتخابات باشکوهی شکل بگیرد. در این دو ماه آینده فرصت داریم، زمانی‌که ولی فقیه و سکان‌دار نظام و انقلاب اسلامی پرچم اصلی را بالا می‌برند، نباید تعلل کرد. انتخابات پیش رو حساس است. حتی معتقدم انتخابات در جریان غزه نیز حساس است. در این پیچ تاریخی که در دنیا در حال شکل‌گیری است، این انتخابات نقش بازی می‌کند. جایگاه آینده جمهوری اسلامی در معادلات مهم منطقه و دنیا با این انتخابات پیشِ رو رقم می‌خورد. ما در حال گذر از یک قطب‌بندی ظالمانه دنیا به سمت یک قطب‌بندی جدید هستیم. باید در این قطب‌بندی جدید، پایگاه جمهوری اسلامی مستحکم شود.

وی افزود: یعنی قدرتی که می‌تواند مقابله کند، می‌تواند میزان‌ها را کم و زیاد کرده و دشمن را سرجای خود بنشاند و می‌تواند در صورت لزوم تحریم کند. با این انتخابات می‌توانیم به خوبی نقش خود را ایفا کنیم. رهبر انقلاب در خصوص رقابت فرمودند که باید رقابت حتماً در داخل نظام باشد. رقابتی که یک طرف آن درون نظام و طرف دیگر آن بیرون نظام باشد، قطعاً این انتخابات به نفع کشور نیست. رقابتی که بازی در درون نظام اسلامی و بر محور قانون اساسی و ولایت باشد، بهترین انتخابات است. نه این‌که عده‌ای پرچم آمریکا و اسرائیل را بالا ببرند، و به پشتوانه دلارهای آمریکا و اسرائیل، رأی جمع کنند، آن انتخابات قطعا مورد نظر جمهوری اسلامی نیست. انتخابات در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی و با اخلاق الهی و با رعایت شرایط رقابت سالم، یک انتخابات سالم در جمهوری اسلامی خواهد بود و نتایج آن برای نظام مقدس ما نظام مبارکی است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کلانتری ولایت فقیه جلسه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است