دوشنبه 1 بهمن 1403

کمیسیون امنیت ملی به سیاست خارجی دولت نمره قابل قبولی می‌دهد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کمیسیون امنیت ملی به سیاست خارجی دولت نمره قابل قبولی می‌دهد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با موضوع " تحولات منطقه، بررسی نشانه‌های زوال سیاست‌های اسکتبار جهانی آمریکا" به صورت حضوری و مجازی با حضور وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده ارومیه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. جلال زاده در این نشست گفت: وقوع انقلاب اسلامی موجب شد که تئوری‌های آن زمان تغییر کند چراکه در هیچ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با موضوع " تحولات منطقه، بررسی نشانه‌های زوال سیاست‌های اسکتبار جهانی آمریکا" به صورت حضوری و مجازی با حضور وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده ارومیه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

جلال زاده در این نشست گفت: وقوع انقلاب اسلامی موجب شد که تئوری‌های آن زمان تغییر کند چراکه در هیچ یک از اندیشکده‌های دنیا انتظار وقوع چنین انقلابی را نداشتند.

وی افزود: غرب همواره فکر می‌کرد می‌تواند دنیا را کنترل کند، اما با وقوع انقلاب اسلامی غرب متوجه شد که این چنین نیست.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با وقوع انقلاب اسلامی مشخص شد که جبهه سومی تعریف شده که حرفی برای گفتن دارد. بعد از فروپاشی سوسیالیت و مارکسیست، انقلاب اسلامی بستری فراهم کرد که مشخص شد تنها راه لیبرالیسم نیست.

جلال زاده عنوان کرد: آمریکایی‌ها می‌خواستند نظم جدیدی را در منطقه شکل دهند که در آن ناکام بودند. انقلاب نشان داد که می‌توان بسیاری از برنامه‌های دنیا را به چالش کشاند. می‌توان جلوی غرب ایستاد و‌حرفی برای گفتن داشت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: جمهوری اسلامی نشان داد ملت‌ها اگر وارد میدان شوند و حکومت‌ها به پشتوانه ملت‌ها حتما می‌توان جلوی غرب ایستاد و حرفی برای گفتن داشت. جمهوری اسلامی در منطقه این اتفاق را رقم زد؛ و در کشور‌های سوریه، یمن، عراق، لبنان و حتی در دور دست‌ها در آمریکای لاتین دست راهبردی جمهوری اسلامی تکیه گاه ملت‌ها شده و ما به حیاط خلوت آمریکا ورود کردیم.

وی اظهار داشت: در ابتدای انقلاب سیاست گذاری‌های کشور برمبنای دوران دفاع مقدس بود. پس از آن در دولت سازندگی، توجه جمهوری انقلاب اسلامی به کشور‌های منطقه و آسیای میانه بود. دوره ریاست جمهوری بعدی با شعار تنش زدایی با غرب طی شد. در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد به کشور‌های حوزه آفریقا و آمریکای لاتین پرداخته شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آقای روحانی با شعار پایان یافتن پرونده هسته‌ای و قطع تحریم‌ها توانست به پیروزی انتخابات برسد. در این دوره برجام امضا شد، اما آمریکایی‌ها قطع عهد کردند و وزارت خارجه به نوعی وزارت برجامی تبدیل شد.

جلال زاده خاطرنشان کرد: ایران در حوزه آفریقا کمتر از یک میلیارد دلار روابط اقتصادی دارد درحالی که ترکیه نزدیک به 23 میلیارد دلار با کشور‌های آفریقایی روابط اقتصادی دارد.

وی اظهار داشت: با کشور‌های ترکمنستان و تاجیکستان روابط حسنه داشتیم، اما در دولت یازدهم و دوازدهم این مراودات تحت شعاع برجام قرار گرفت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در دولت آقای رئیسی توجه به ارتباط با کشور‌هایی مانند ترکمنستان، تاجیکستان و آفریقایی و کشور‌های عربی همسایه مورد توجه است ما نیز در مجلس برای این روند فعالیت می‌کنیم.

جلال زاده خاطرنشان کرد: آمریکا دامن خودش را جمع می‌کند و از منطقه خارج می‌شود، آمریکا به نوعی از افغانستان فرارکرد.

وی بیان داشت: در آسیا اتفاق‌های جدید درحال شکل گیری است. چین در اقتصاد و سیاست مقابل آمریکا قرارگرفته و آمریکا با سپر بلا کردن کشور‌های اروپایی مقابل روسیه ایستاده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور آمریکا نوعی گیجی دارد. آمریکا با پیام‌هایی که به ایران میفرستد علاقه دارد برجام به نتیجه برسد. آمریکایی‌ها و برخی کشور‌های عربی علاقه داشتند که به ناتوی عربی دست یابند، اما نتواستند.

جلال زاده گفت: امروز به عنوان مجلس و کمیسیون امنیت و سیاست خارجی به سیاست خارجی دولت نمره قابل قبولی می‌دهیم. در این راستا انتظار داریم دولت ارتباط با کشور‌های منطقه و آفریقایی را جدی گیرند و پا به پای سیاست خارجی روابط اقتصادی با کشور‌های دنیا را داشته باشد.

در پایان اعضای مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی از شهر‌های مختلف، سوالات خود را از رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مطرح کردند و ایشان پاسخ‌های خود را بیان نمودند.