یک‌شنبه 4 آذر 1403

یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان

حجت‌الاسلام والمسلمین «شهید سید فخرالدین رحیمی» روحانی مجاهد و مبارزی از دیار لرستان بود که در دوران طاغوت به مبارزه با رژیم شاهنشاهی پرداخت و بعد از انقلاب علیه بنی‌صدر روشنگری کرد و امام خامنه ای لقب مجاهد و مبارز به او دادند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک باور کردن پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام (ره) و پشتیبانی مردم برای استکبار و دشمنان بسیار سخت بود، با پیروزی انقلاب ضد انقلاب تلاش کرد تا با حمایت های استکبار و آمریکا بتواند انقلاب اسلامی ایران را از پای درآورد در حالی که سنگ بنای انقلاب بسیار مستحکم تر از آنکه دشمن فکر می کرد، بنا نهاده شده بود.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که حدود یک سال از جنگ تحمیلی می گذشت، در هفتم تیرماه سال 1360 در حالی که جمعی از سربازان و شخصیت های این کشور مشغول به خدمت رسانی بودند، در یک عملیات تروریستی انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی شهید بهشتی به همراه 72 نفر دیگر به شهادت رسید.

یکی از اهداف انقلاب اسلامی ایران اجرای عدالت و گستراندن عدالت و حمایت از مظلومان بود اما ضد انقلاب بر این تصور بودند که با این اقدامات ترور می توانند جلوی پیشرفت انقلاب اسلامی ایران را در راستای اجرای عدالت بگیرند در حالی که با خون های همین شهدا، سیل خروشانی برای استمرار انقلاب اسلامی ایران بر روی نهال نوپای انقلاب اسلامی ایران جاری شد.

چهره پلید و خبیث معاندین و ضد انقلاب در این عملیات تروریستی بیشتر از همیشه نمایان شد، در طول این سالها معاندین و دشمنان هر بار با ترور شخصیت های برجسته و ممتاز در کشور سعی دارد تا جلوی پیشرفت این کشور را بگیرد ولی این خون ها، درخت تنومند انقلاب اسلامی ایران را مستحکم تر از همیشه نموده و اهداف دشمنان را ناکام باقی گذاشته است.

انقلاب اسلامی ارمغان خون شهدا

17 هزارشهید ترور کشور نشان دهنده خوی استکباری دشمنان و ضد انقلابی است که سالهاست برای ضربه به ایران از هر راهی استفاده کرده اند اما ترور این شخصیت ها نشان می دهد که این عزیزان با تلاششان، دشمنان را وحشت زده کرده اند در حالی که با ترور هر یک از این شخصیت ها از شهید بهشتی و مطهری گرفته تا شهدای هسته ای و حاج قاسم سلیمانی، خون حفاظت و حراست از ارزشهای انقلاب بیشتر در رگ ها ملت ایران می جوشد.

ملت ایران، ملت امام حسین هستند که با تاسی از سید الهشدا (ع) سالهاست برای حفاظت از انقلاب تا پای جان ایتساده اند و هر روز که می گذرد دفاعشان از انقلابی که امروز به الگوی برای کشورهای مسلمان تبدیل شده، افزون تر می شود.

شهید رحیمی از شهدای هفتم تیر و افتخار لرستان

حجت‌الاسلام شهید سید فخرالدین رحیمی از روحانیون مجاهد و مبارز استان لرستان و اسطوره‌هایی از شجاعت و دلاوری هستند که به خوبی در مقابله با رژیم طاغوت برخاستند و پرچم‌دار نهضت انقلابی شدند.

حجت‌الاسلام شهید سید فخرالدین رحیمی در سال 1323 هجری شمسی در شهرستان خرم‌آباد، شهری که مردمش داعیه غیرت و مردانگی هستند در خانواده‌ای روحانی چشم به جهان گشود، پدرش حجت‌الاسلام سید علی‌اکبر رحیمی یکی از علمای بزرگ شهر خرم‌آباد بود که نسبش به حضرت امام موسی بن جعفر (ع) می‌رسید.

عزیمت به قم

وی پس از پایان تحصیلات مقطع ابتدایی به همراه برادرش سید نورالدین جهت تحصیل علوم دینی به شهر قم مشرف و در حوزه علمیه مشغول به تحصیل شد و دروسی مانند فقه و اصول را از محضر اساتید حوزه علمیه قم ازجمله آیت‌الله شهید مدنی فراگرفت.

شهید رحیمی در محضر آیت‌الله مدنی و آیت‌الله کمالوند به درجه رفیعی از وارستگی اخلاقی رسیده بود به‌گونه‌ای که درس آزادگی را به درستی آموخت و راه سرخ سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را پیشه راهش کرد و فعالیت‌های انقلابی خود را با علنی شدن مبارزات امام خمینی (ره) آغاز نمود.

شهید سید فخرالدین درس آزاده زیستن را سرلوحه خود کرد و در جوانی به مدارج بالای علمی حوزوی و اجتهاد نائل شد او مظهر اراده و تقوا، سالک متعهد، عاشق متعبد و شیفته ولایت بود به‌گونه‌ای که در تمام طول انقلاب در صف مبارزان نهضت امام خمینی (ره) قرار داشت.

ثبت 250 سند محرمانه از فخر لرستان توسط ساواک

وی در مقابل تهدیدات دشمنان ترسی به دل راه نمی‌داد و شجاعانه در برابر ظلم و ستم ایستادگی می‌کرد و در عرصه‌های مختلف انقلاب حضور فعال داشت به طوری که بیش از 250 برگ سند محرمانه از فعالیت‌های آشکار او در ساواک ثبت‌شده بود.

شهید فخرالدین سیاستمداری زاهد و مجاهدی آگاه بود، به جهت دیانت و شجاعتی که داشت به «فخر لرستان» شهرت یافت و چنان هراسی در دل دشمن انداخته بود که ساواک و نیروهای نظامی شاه به‌شدت او را تحت کنترل داشتند.

این شهید بزرگوار مبارزات خود را جهت افشاگری از چهره فاسد و ظالم رژیم شاهنشاهی بی هیچ ترسی به‌طور آشکار و پنهان ادامه داد و بارها به خاطر حمله به ساواک، نصب اعلامیه امام خمینی (ره)، آگاه کردن مردم از تعالیم دین مبین اسلام، تشویق مردم به شورش علیه رژیم پهلوی، برداشتن تابلو خیابان ششم بهمن شهر خرم‌آباد و نصب تابلو به نام خیابان علوی و تهیه نامههای تند علیه رژیم و ارسال آن به محضر امام خمینی (ره) و مرحوم آیتالله علی مشکینی توسط ساواک ونیروهای نظامی شاه دستگیر و به مناطق مختلفی تبعید شد.

روایت تبعید به ایرانشهر از زبان شهید رحیمی

در پی گزارش‌های مختلف ساواک، رژیم او را در سال 56 دستگیر و پس از مدتی آزار و شکنجه به سه سال تبعید در ایرانشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان محکوم می‌کند.

شهید رحیمی ماجرای تبعید خود را چنین بیان می‌کند:

وقتی چهلمین روز شهدای یزد فرارسید، شب در مسجد علوی و روز در مدرسه علمیه مجلس ترحیم منعقد گردید. تقریبا اولین بار بود در محوطه مدرسه بعد از منبر جناب آقای شیخ حسین نمازی فاضل محترم و دوست عزیز تظاهراتی همراه با شعارهای «یا مرگ یا خمینی» «دورود بر خمینی» و «مرگ بر این حکومت یزیدی» به وقوع پیوست. جالب اینکه قشر عظیمی از معممین حضور داشتند.

بر اساس گزارش عامل اصلی شعارهای چهلمین روز یزدی‌ها، این‌جانب شناخته شد. لذا دو روز بعد ساعت حدود 12 شب بود که نمایندگان بی‌شرم رئیس شهربانی - رئیس اطلاعات و آگاهی و چند مأمور مزدور بی‌شرمانه از دیوار به داخل حیاط و بعضی دیگر بر روی پشت‌بام و دو رئیس با لگد محکم به درب حیاط می‌زدند گویا می‌خواهند یکی از 17 شهر از دست رفته قفقاز را تصرف کنند. به درون ریختند و در شب شهادت بانوی بزرگوار دخت پیامبر حضرت زهرا (س) مرا با خود به شهربانی برده و رئیس شهربانی درحالی‌که مست بود؛ گویا فتحی بزرگ نصیبش شده مرا به اتاقی راهنمایی و سپس به زندان شهربانی رهسپار نمود.

دوران تبعید در کنار مقام معظم رهبری

شب شهادت دخت پیامبر لذت بردم که در زندان به سر می‌برم زیرا ارثیه ما از چنین مادری اعتراضی است که ما را به زندان می‌کشاند و زندانی که منشأ حق‌گویی است که نصیب دشمن می‌گردد.

مرا محکوم به سه سال تبعید به ایرانشهر بلوچستان کردند. در ایرانشهر حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای سید علی خامنه‌ای و حجت‌الاسلام حاج سید محمدعلی موسوی از علمای مقیم گرمسار و حجت‌الاسلام حاج شیخ محمدکاظم راشد یزدی و جناب خلخالی اهل نقده که چندین بار شهردار بوده به صورت تبعید بوده و مجلس گرم و الطافشان غم و اندوه و حزنی برای من نگذاشت.

وی در ایرانشهر فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی خود را در کنار مقام معظم رهبری که در تبعید به سر می‌بردند ادامه داد و به خاطر فعالیت‌هایی که این دو بزرگوار داشتند ساواک احساس خطر کرد و شهید رحیمی به شهر اقلید فارس تبعید شد.

روایت امام خامنه‌ای از شهید فخرالدین رحیمی

مقام معظم رهبری در مورد شهید سید فخرالدین رحیمی می‌فرمایند: آقای رحیمی مشغول جمع‌آوری وسایل خود و آماده کردن چمدان خود بود و پلیس هم دائما از وی می‌خواست عجله کند تا جایی که مرحوم آقای رحیمی عصبانی شد و یک سخنرانی کوتاه حماسی در حضور رئیس پلیس و سایر افراد ایراد کرد، به طوری که گویی طنین کلمات او را هم‌اکنون احساس می‌کنم.

وی به آن‌ها گفت: شما به این قدرت پوشالی خود مغرور نشوید. لاجرم و به زودی با درخشش قدرت اسلام، فرمانروایی شما فرو خواهد ریخت.»(کتاب شرح اسم. ص 605)

این سید بزرگوار مجاهدی عارف و باتقوا بود که با شعار دیانت ما عین سیاست ما است و سیاست ما عین دیانت ما است به مبارزه آشکار با رژیم پهلوی شجاعانه ادامه داد و با اوج‌گیری انقلاب بدون توجه به اینکه در تبعید به سر می‌برد به زادگاهش بازگشت و در مسجد علوی پایگاه نوین و فعالی جهت مبارزه با رژیم پهلوی بنا نهاد و در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب نقش مؤثری در کنترل اوضاع شهر به نفع انقلابیون مسلمان داشت.

شهید سید فخرالدین پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسجد علوی را به پایگاه کمیته انقلاب اسلامی تبدیل کرد و خود به عضویت آن درآمد.

با شکل‌گیری حزب جمهوری اسلامی به عضویت در این پایگاه سیاسی و اسلامی و با آغاز جنگ تحمیلی در موقعیت‌های مختلف در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشت و با برگزاری نخستین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی مردم ملاوی لرستان برگزیده و به مجلس راه یافت.

نخستین رسواکننده بنی‌صدر در مجلس

او با توجه به ماهیت و انحراف فکری بنی‌صدر همواره خطر او را به مردم و مسئولان گوشزد می‌کرد.

شهید رحیمی در جلسه چهل و یکم مجلس شورای اسلامی که 9 شهریورماه سال 59 برگزار شد نخستین نطق علیه بنی‌صدر را ایراد کرد که فردای آن روز در روزنامه‌ها انتشار یافت.

«من عرض می‌کنم و خطاب می‌کنم جناب برادر آقای بنی‌صدر رئیس‌جمهور محترم که بعد از امر امام تو را تقویت کرده و می‌کنیم. این مسئله "خط من" عده‌ای را آزرده‌خاطر کرده است. ما تو را تقویت می‌کنیم ولی شما گاهی بابیان کردن مسائلی یا واژه‌هایی ممکن است موجب تضعیف خودتان بشوید. ما یک خط داریم که آن هم با خون‌های پاک شهیدان به وجود آمد، خط مقدس امام، رهبر عالی‌قدر است. هیچ خطی نباید به عنوان» خط من عنوان شود که هرگز موجب پذیرش نیست.

جمله دیگر برادر عزیزمان آقای بنی‌صدر زیاد عنوان می‌فرمایید و متکی هستید به یازده میلیون رأی. مردم اگر رأی به کسی بدهند بر اساس عشق به امام است. اگر من طلبه در اینجا پشت این تریبون صحبت می‌کنم از برکات اخلاص رهبر بزرگمان است و الا من طلبه کجا و تریبون مجلس شورای اسلامی خون‌بهای شهیدان. آنچه داریم از اسلام و امام است و اخلاق و اخلاص امام و رهبر عالی‌قدر انقلاب اسلامی است.

روز پرواز

شهید حجت‌الاسلام سید فخرالدین رحیمی، پس از سال‌ها مجاهدت در مسیر حق‌تعالی در روز هفتم تیرماه سال 1360 به هنگام انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش پس از تشییع باشکوه در شهر خرم‌آباد به خاک سپرده شد.

انتهای پیام /

یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان 2
یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان 3
یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان 4
یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان 5
یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان 6
یاران بهشتی / «شهید فخرالدین رحیمی» پرچمدار نهضت انقلاب در لرستان 7