یازدهمین ریزش متوالی شاخص بورس کلید خورد / صدای وزیر اقتصاد درآمد؛ بانکها نرخ سود مصوب را رعایت کنند / آمادهباش خودروساز فرانسوی برای بازگشت به ایران / تحلیلگران فنی: خرید دلار توصیه نمیشود
این پیمانه تیترهایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ کاهش قیمت سکه در بازار تهران، قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین رقم در هفت سال گذشته رسید، توصیه صندوق بین المللی پول برای حل چالش تورم در ایران، اروپا توقف دوجانبه تعرفهها را به آمریکا پیشنهاد داد و گندمکاران چشم انتظار جلسه امروز را در بر دارد.
تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ کاهش قیمت سکه در بازار تهران، قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین رقم در هفت سال گذشته رسید، توصیه صندوق بین المللی پول برای حل چالش تورم در ایران، اروپا توقف دوجانبه تعرفهها را به آمریکا پیشنهاد داد و گندمکاران چشم انتظار جلسه امروز را در بر دارد.
*س_یازدهمین ریزش متوالی شاخص بورس کلید خورد_س*دیروز برای دهمین بار متوالی شاهد افت نماگرهای بازار سهام بودیم. در این بین بهرغم ارزندگی بسیاری از نمادها بر اساس فاکتورهای بنیادی، شاهد عرضهها و تشکیل صف فروش برای بسیاری از نمادها به ویژه بزرگان هستیم. به بیان دیگر بورس دچار بیواکنشی به بسیاری از محرکهای رشد شده است. حال در بازار امروز برای یازدهمین روز، شاهد قرمز شدن شاخص کل هستیم. به گونه ای که در لحظه انتشار این گزارش، نماگر کل بازار با افت بیش از 3400 واحدی مواجه شده است. /جزئیات بیشتر
*س_ارزش سهام عدالت چقدر شد؟_س*در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 8 میلیون و 238 هزار و 488 تومان رسید که نسبت به آخرین روز معاملاتی گذشته 1.1 درصد معادل 98 هزار و 710 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 4 میلیون و 943 هزار و 92 تومان رسیده است.
*س_تحلیلگران فنی: خرید دلار توصیه نمیشود_س*«خرید دلار توصیه نمیشود»؛ این جملهای است که در روزهای اخیر از سوی برخی تحلیلگران فنی بازار ارز شنیده میشود. تحلیلگران فنی انتظار دارند، قیمت دلار طی روزهای آتی افت بیشتری را تجربه کند و به همین دلیل، متقاضیان را به احتیاط و صبر دعوت میکنند. در شرایطی که این دسته از تحلیلگران توصیه به نخریدن دلار دارند، دیروز اسکناس آمریکایی نیز توان زیادی برای رشد قیمت نداشت و به افزایش جزئی 10 تومانی اکتفا کرد. ساعت 3 بعدازظهر دیروز، اسکناس آمریکایی با قیمت 24 هزار و 810 تومان معامله میشد. / دنیای اقتصاد
*س_کاهش قیمت سکه در بازار تهران_س*دیروز (یکشنبه، 22 فروردینماه) هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران با کاهش 20 هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته (شنبه) به رقم 10 میلیون و 420 هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 300 هزار تومان معامله شد. همچنین نیمسکه بهار آزادی 6 میلیون و 250 هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و 950 هزار تومان و سکه یک گرمی هم 2 میلیون و 200 هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای 18 عیار به یک میلیون و 37 هزار تومان رسید.
*س_صدای وزیر اقتصاد درآمد؛ بانکها نرخ سود مصوب را رعایت کنند_س*وزیر اقتصاد با ارسال نامهای به بانکهای دولتی، بار دیگر بر ضرورت رعایت نرخهای مصوب شورای پول و اعتبار بر سپردههای بانکی تاکید و پرداخت هرگونه سود نامتعارف را مشمول مالیات اعلام کرد. فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی با ارسال نامهای به مدیران عامل بانکهای دولتی بار دیگر تاکید کرد که همه بانکها باید به منظور پشتیبانی از تولید، نرخهای سود مصوب شورای پول و اعتبار (16 درصد) را رعایت کنند. وی در این نامه که به مدیران عامل بانکهای ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، تجارت، صادرات، رفاه، توسعه تعاون، پست بانک، صنعت و معدن و بانک توسعه صادرات ایران ابلاغ شده تاکید کرده که پرداخت نرخهای بالاتر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار جزو هزینههای مالیاتی قابل قبول نبوده و سازمان امور مالیاتی کشور موظف است مطابق گزارش سازمان حسابرسی در خصوص رعایت این موضوع اقدام کند. دژپسند در این نامه تاکید کرده است: با توجه به لزوم حمایت از تولید در راستای تحقق شعار سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» و پیرو تأکیدات قبلی، تمامی بانکها موظف به رعایت دقیق نرخهای سود سپرده و تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار هستند.
*س_وزیر اقتصاد به کمیسیون اصل نود فراخوانده شد _س*یک عضو کمیسیون اصل نود مجلس، وزیر اقتصاد و رییس گمرک را به این کمیسیون احضار کرد. به گزارش ایسنا، سیدمصطفی میرسلیم، عضو کمیسیون اصل نود مجلس، وزیر امور اقتصاد و دارایی (دژپسند) و رییسکل گمرک را برای بررسی عملکرد گمرک به این کمیسیون دعوت کرد. این جلسه با حضور نماینده سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور برگزار خواهد شد.
*س_قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین رقم در 7 سال گذشته رسید_س*راشاتودی: گزارش جدید سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان میدهد که قیمت کالاها در بازار جهانی مواد غذایی در ماه مارس برای دهمین ماه متوالی افزایش یافته است. شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه در قیمتهای بینالمللی کالاهای غذایی را ردیابی میکند، در مارس به طور متوسط 118.5 واحد را نشان داد که 2.1 درصد بیشتر از ماه فوریه بود و به بالاترین سطح از ژوئن 2014 رسیده است. طبق اعلام فائو، بیشترین افزایش قیمت مواد غذایی در ماه مارس مربوط به شاخص قیمت روغن نباتی بود که 8 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت و به بالاترین سطح خود طی 10 سال اخیر رسید.
*س_گندمکاران چشم انتظار جلسه امروز_س*مشاور نظام صنفی کشاورزی از تعیین قیمت خرید تضمینی گندم در جلسه امروز شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی خبر داد. محمد بازرگان با بیان اینکه پنجمین جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی امروز دوشنبه 23 فروردین با دعوت وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری تشکیل میشود گفت: امیدواریم در این جلسه نتایج مناسبی در خصوص اصلاح قیمت و رسیدن به قیمت مناسب برای خرید تضمینی گندم حاصل شود. چند روز گذشته شاهد آن بودیم که کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و در راس آن رئیس کمیسیون و همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی آقای قالیباف و نمایندگان مردم چندین بار به دولت و به وزیر جهاد کشاورزی تذکر دادند که زیر بار فشار دولت و دستور رئیسجمهور مبنی بر طرح موضوع و تصمیم با شورای اقتصاد نرود، زیرا شورای قیمت گذاری، تصمیم گیرنده نهایی قیمت خرید تضمینی گندم است. بازرگان گفت: قیمت فعلی گندم انگیزه تولید این محصول را از بین میبرد و به تولید آن ضربه میزند، زیرا در حال حاضر قیمت گندم از جو و ذرت پایینتر بوده و تولید این محصول صرفه اقتصادی خود را برای کشاورزان از دست داده است.
*س_توصیه صندوق بین المللی پول برای حل چالش تورم در ایران_س*مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت: برای پرداختن به مساله تورم، مهم است موضوع رژیم چند ارزی موجود در ایران حل شود و این امر نه تنها به رفع تورم کمک خواهد کرد، بلکه به طورکلی ثبات اقتصاد کلان را بهبود خواهد داد. / فارس
*س_اروپا توقف دوجانبه تعرفهها را به آمریکا پیشنهاد داد_س*راشاتودی: رئیس تجارت اروپا، والدیس دومبرووسکیس، پیشنهاد داد آمریکا و اروپا، دوجانبه تعرفههای وضع شده بر میلیاردها دلار از واردات یکدیگر را به مدت شش ماه لغو کنند. این در حالی است که دو طرف در ماه مارس بر سر لغو چهار ماهه تعرفهها توافق کرده بودند. دومبرووسکیس در مصاحبه با اشپیگل آلمان گفت: ما این پیشنهاد را مطرح کردهایم تا فرصت کافی برای مذاکره دست یافتن به یک راه حل به وجود بیاید. او گفت: این طرح فرصت تنفسی ضروری برای کارخانجات و صنایع دو طرف اقیانوس اطلس ایجاد میکند. اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر سوبسیدهای داده شده طرفین به بوئینگ و ایرباس از سال 2004 دچار اختلاف تجاری شده و به واردات یکدیگر تعرفه وضع کردهاند.
*س_آمادهباش خودروساز فرانسوی برای بازگشت به ایران_س*این روزها که احتمال احیای توافق هستهای، برجام و لغو تحریمها علیه کشور قوت گرفته، رنو خودروساز فرانسوی نیز خود را آماده بازگشت به ایران کرده است. بنابر اطلاعاتی که منابع آگاه در اختیار «دنیایاقتصاد» گذاشتهاند، رنو قصد دارد بلافاصله پس از لغو تحریمها و با استفاده از خلأ حضور هموطناش پژو، به ایران برگردد و فعالیتی جدید و البته متفاوت از گذشته را در خودروسازی کشور آغاز کند؛ بنابراین، با توجه به ادغام سال گذشته پژو - سیتروئن با فیات - کرایسلر و تولد برند استلانتیس، پژو فعلا امکان حضور در ایران را ندارد. از همین روی، رنوییها با قوتگرفتن حذف پژو (حتی اگر موقتی باشد) فرصتی طلایی برای پیشبرد اهداف خود در ایران پیش روی دارند و به همین دلیل نمیخواهند زمان را از دست بدهند و از همین حالا بابت بازگشت شان برنامهریزی کردهاند.
بازگشت رنو را برخی فعالان صنعت خودرو از جمله قطعهسازان نیز تایید کرده و میگویند خودروساز فرانسوی طی حدودا سه سال گذشته همواره در انتظار لغو تحریمها بوده تا به ایران بازگردد. البته گویا رنوییها خود نام «بازگشت» را چندان قبول ندارند، زیرا معتقدند کامل از ایران نرفته و تنها فعالیتهای شان را تعلیق کرده اند و حالا نیز به دنبال احیای خود در این بازار هستند. حتی گفته میشود شرکت مشترک ایرانیها و رنو (رنوپارس) نیز در دوران تحریم پابرجا بوده و منحل نشده است. هرچه هست اما رنو برای حضور دوباره در ایران پس از لغو تحریم، برنامههای جدیدی دارد که به گفته منابع آگاه، محور آن، فعالیت مستقل است. رنو این بار نمیخواهد خود را محدود به مشارکت با ایرانخودرو و سایپا کند، بلکه قصد دارد با تاسیس یا خرید یک کارخانه در ایران، فعالیت مستقل خود را نیز ادامه دهد. آنها در قرارداد قبلی با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران که ناکام ماند، قصد داشتند سایت بنرو (متعلق به سایپا) را خریداری و برای تولید محصولاتشان تجهیز کنند، اما در نهایت موفق به این کار نشدند. آنها البته مشکلی بابت ساخت کارخانه در ایران نمیبینند، به نحویکه اگر مجوزهای لازم صادر شود، رنو اتفاقا تمایل به احداث کارخانه مستقل خود در کشور را دارد. رنوییها اما در کنار فعالیت مستقل، مشکلی نیز بابت همکاری مشترک با خودروسازان ایرانی ندارند، منتها این مشارکت در حد مونتاژکاری خواهد بود و خودروساز فرانسوی در کنار آن، کارخانه مخصوص خود را هم خواهد داشت. نکته دیگر در مورد بازگشت رنو به ایران این است که این شرکت نمیخواهد مانند گذشته تقریبا تمام تمرکز خود را روی محصولات سواری بگذارد، بلکه به دنبال تولید و مونتاژ مجموعهای از انواع خودروست. طبق اطلاعات دیگری که به دست «دنیایاقتصاد» رسیده، صادرات یکی از محورهای اصلی فعالیت جدید رنو در ایران است، بهنحوی که این شرکت قصد دارد بخشی از خودروهای تولیدی در کشور را روانه بازارهای خارجی کند.