دوشنبه 5 آذر 1403

24 مهرماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
24 مهرماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان ها - ایرنا - در حالی که در هفته‌های گذشته شمار شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونا، روند کاهشی را طی می‌کرد اما از ابتدای هفته جاری شمار این شهرها از هفت فراتر رفت و 9 شهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته‌اند.

کارشناسان حوزه سلامت معتقدند تسریع روند اجرای طرح ملی واکسیناسیون کرونا موجب کاهش چشمگیر آمار مبتلایان، بیماران بستری در بیمارستان‌ها و فوتی‌ها در کشور شده و در نهایت نقش مهمی برای قطع زنجیره انتقال ویروس دارد.

بنابر اعلام روزشنبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در طول 24 ساعت گذشته 181 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 123 هزار و 876 نفر رسید.

در حالی‌که تلفات روزانه کرونا روز گذشته (جمعه) 197 نفر اعلام شد، امروز این رقم به 181 رسید و به نظر نمی‌رسد با تاکید دولت سیزدهم بر واردات واکسن و تسریع واکسیناسیون، افزایش شهرهای آبی کرونایی، به شرط وارد نشدن به موج ششم کرونا، فوتی‌های ویروس شاخدار به روند کاهشی خود ادامه دهد.

از دیروز (جمعه) تا امروز (شنبه) 24 مهر ماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و 515 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 197 نفر از آنها بستری شدند.

همچنین تا کنون 48 میلیون و 15 هزار و 159 نفر دز اول واکسن کرونا و 23 میلیون و 343 هزار و 118 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 71 میلیون و 358 هزار و 277 دز رسید. در شبانه روز گذشته، 828 هزار و 483 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

در حال حاضر 9 شهر کشور در وضعیت قرمز، 106 شهر در وضعیت نارنجی، 228 شهر در وضعیت زرد و 105 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

موج ششم کرونا نزدیک است

محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در یک نشست خبری به مناسبت فرارسیدن 23 مهر روز ملی مبارزه با سل که بصورت مجازی برگزار شد گفته است که به فصل سرما نزدیک تر می شویم و با توجه به اینکه دانش آموزان به مدرسه و دانشجویان به دانشگاه می‌روند موارد بیماری کرونا بیشتر می‌شود و موج ششم این بیماری نزدیک است.

وی اظهار داشت: دلتا کرونا سویه‌ای بود که چندین برابر قدرت سرایت و بیماری زایی بیشتر داشته و با آغاز این موج، هنوز واکسیناسیون کامل انجام نمی شد، اما ظرف یک ماه اخیر بیش از یک میلیون دز واکسن در روز تزریق می شود و اما اگر این تصور را داشته باشیم تنها واکسن باعث کنترل این بیماری شود، به بیراهه رفتیم و رعایت توصیه های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک، شستشوی دست ها، پرهیز از اجتماعات و استفاده در تهویه در محیط های پر ازدحام ضروری است.

رنگبندی کرونایی شهرستانهای کشور 

در استان مازندران تعداد شهرهای آبی کرونایی کاهش یافت و بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تازه‌ترین ارزیابی خود وضعیت آبی کرونایی دو شهرستان مازندران را به زرد تغییر داد و به این ترتیب تعداد شهرهای آبی استان هم از هفت به پنج کاهش یافته است.

بر اساس آخرین ارزیابی از امروز شنبه 24 مهرماه اعمال خواهد شد، 17 شهرستان استان مازندران در وضعیت زرد و پنج شهرستان در وضعیت آبی قرار گرفته اند.

وضعیت کرونایی شهرستان فریدونکنار و عباس آباد که پیش‌تر در شرایط آبی قرار داشتند، به خاطر روند افزایشی شیوع کرونا و بالا رفتن آمار بستری های روزانه به رنگ زرد تغییر کرده است.

در حال حاضر وضعیت کرونایی شهرستان های کلاردشت، سوادکوه شمالی، سیمرغ، میاندرود و گلوگاه آبی است و شهرستان های بهشهر، نکا، ساری، قائمشهر، جویبار، سوادکوه، آمل، بابل، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، تنکابن، رامسر، عباس آباد، فریدونکنار و بابلسر در وضعیت زرد قرار دارند.

در استان کردستان هم سنندج همچنان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و بر اساس آخرین رنگ‌بندی کرونا در کشور، 9 شهرستان این استان در وضعیت قرمز قرار دارند که سنندج نیز جزو آنها است.

شهرستانهای بانه، قروه، سقز، کامیاران در وضعیت نارنجی و دهگلان، بیجار، دیواندره و سروآباد نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

همچنین دراستان بوشهر با تغییر رنگ بندی برخی شهرستانها در زمان حاضر در شرایط کم خطر کرونایی قرار گرفته است و شهرستان‌های دشتستان، دیر و گناوه از وضعیت زرد با (خطر متوسط) کرونایی به آبی (کم خطر) تغییر رنگ داده اند.

این تغییر رنگ و آبی شدن برخی از شهرستانهای استان پس از 6 ماه پرتلاطم ایجاد شده و انتظار می‌رود با ادامه روند واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا هفته آینده شاهد خارج شدن کامل استان از رنگ زرد و همه شهرستانها به رنگ آبی و سفید کرونایی تغییر رنگ بدهند.

درباره وضعیت کرونایی استان آذربایجان غربی هم طبق اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر، چهار شهرستان استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد که 2 شهرستان بیشتر از هفته گذشته است.

طبق آخرین بررسی ها، شهرستان های اشنویه، پیرانشهر، بوکان و سردشت در جنوب آذربایجان غربی وضعیت قرمز کرونایی دارند.

همچنین طبق آخرین برآورد صورت گرفته، شهرستان های ارومیه، خوی، سلماس و ماکو در شمال آذربایجان غربی و نقده، تکاب، میاندوآب، مهاباد و شاهین دژ در جنوب استان وضعیت نارنجی کرونایی دارند.

در گیلان نیز شهرستان های آبی و زرد کرونایی استان نسبت به ارزیابی هفته گذشته تغییر نکرده است. همچنان 2 شهرستان استان گیلان آبی و 15 شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

در استان ایلام 2 شهرستان آبدانان و دره شهر از وضعیت زرد خارج و به رنگ نارنجی تغییر و تعداد شهرهای نارنجی ایلام به پنج شهر افزایش یافت و شهرستان های ایلام، ایوان، چرداول، دره شهر و آبدانان هم اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارند.

شهرستان های دهلران، مهران، بدره و ملکشاهی در وضعیت زرد و شهرهای هلیلان و سیروان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.

استان مرکزی نیز با عبور از پیک پنجم کرونا اکنون هشت شهرستان استان مرکزی در موقعیت زرد و کم‌خطر است و تنها چهار شهرستان رنگ‌بندی نارنجی دارد.

شهرستان‌های زرندیه، تفرش، کمیجان، فراهان، آشتیان، خنداب، شازند و خمین از توابع استان مرکزی در فهرست رنگ‌بندی کرونا در موقعیت کم‌خطر و زرد قرار دارند و اراک، ساوه، دلیجان و محلات به‌دلیل شرایط نارنجی همچنان مشمول رعایت پروتکل‌های خاص هستند.

در استان کرمانشاه از امروز (شنبه 24 مهر) نیمی از شهرستان‌های استان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

شهرستان های کرمانشاه، هرسین، سنقر و کلیایی، کنگاور، صحنه، اسلام آبادغرب و روانسر در وضعیت نارنجی و شهرستان های قصرشیرین، ثلاث باباجانی، گیلانغرب و دالاهو نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند. شهرستان‌های پاوه، جوانرود و سرپل‌ذهاب هم در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

همچنین در جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی در استان سمنان تنها یک تغییر داشت که تنها تغییر استان سمنان در آن تبدیل وضعیت آرادان از زرد به آبی بود.

شهرستان‌های سمنان، شاهرود، گرمسار و دامغان در وضعیت نارنجی کرونایی باقی ماندند. وضعیت زرد کرونایی شهرستان‌های مهدیشهر و سرخه نیز حفظ شد و تنها تغییر در استان سمنان تبدیل وضعیت آرادان از زرد به آبی بود و این شهر در کنار میامی دو شهرستان آبی استان شدند.

مطابق جدیدترین رنگ بندی کرونایی در خوزستان، 12 شهر در وضعیت زرد و 15 شهر در وضعیت آبی قرار گرفتند. شهرهای اهواز، اندیمشک، دزفول، شوش، شوشتر، مسجدسلیمان، ایذه، خرمشهر، آبادان، ماهشهر، بهبهان و رامهرمز در وضعیت زرد قرار دارند.

وضعیت کرونایی شهرستان زنجان همچنان نارنجی و شهرستان‌های سلطانیه و ایجرود آبی است. پنج شهر این استان شامل شهرستان‌های ماهنشان، خدابنده، ابهر، خرمدره و طارم در وضعیت زرد قرار گرفته اند.

همچنین 80 درصد شهرهای استان گلستان وارد وضعیت آبی شیوع این ویروس شدند و در حال حاضر از مجموع 14 شهرستان گلستان، 9 شهر در وضعیت آبی و بقیه در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند. هفته گذشته شهرهای کردکوی، بندرترکمن، گمیشان، رامیان و آزادشهر در وضعیت آبی قرار داشتند و از امروز گنبدکاووس، کلاله، مراوه‌تپه و گالیکش به جمع آنها اضافه شد.

در لرستان هم اکنون وضعیت کرونایی شهرستان های ازنا، دورود، چگنی، سلسله، دلفان، کوهدشت، الیگودرز و رومشکان زرد و خرم‌آباد، پلدختر و بروجرد همچنان نارنجی است.

خراسان جنوبی نیز براساس رنگ‌بندی کرونایی جدید کشور چهار شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت نارنجی، 6 شهرستان در وضعیت زرد و شهرستان خوسف هم در وضعیت آبی (کم‌خطر) است. وضعیت شهرستان‌های قاینات، طبس و نهبندان، نارنجی شده و با احتساب مرکز استان اکنون چهار شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت پرخطر است. شهرستان‌های قاینات، طبس و نهبندان به همراه 6 شهرستان دیگر استان در رنگ‌بندی قبلی زرد رنگ (متوسط خطر) بودند و بیرجند تنها شهرستان نارنجی (پرخطر) استان بود.

وضعیت مبتلایان و فوتی های کرونایی در استان ها 

درباره وضعیت کرونایی استان اردبیل بنا بر اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی، روند نزولی شیوع بیماری کووید19 در استان اردبیل که از چهار هفته پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد به طوری که طی شبانه‌روز گذشته شمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در این استان به 25 نفر کاهش یافت.

شمار مبتلایان روزانه کرونا در این استان نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در 40 روز پیش، 149 نفر کاهش را نشان می‌دهد.

مجموع مبتلایان بستری همزمان در مراکز درمانی این استان نیز به 185 نفر تنزل کرده که نسبت به بالاترین رکورد ثبت شده در 40 روز قبل 712 نفر کاهش یافته است.

فوتی های روزانه کرونا در استان آذربایجان غربی بالاخره یک رقمی شد و طی 24 ساعت گذشته به هشت نفر کاهش یافت و با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از کرونا در آذربایجان غربی به 6 هزار و 614 نفر رسیده است. همچنین در 24 ساعت گذشته هزار و 54 نفر در استان به کرونا مبتلا و 252 نفر بستری شدند.

از سوی دیگر شمار قربانیان کووید19 در کهگیلویه و بویراحمد با فوت یک بیمار کرونایی در 24 ساعت گذشته به965 نفر رسید. هم اکنون 228 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های معین کرونا در کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند. از این تعداد 101 بیمار کرونای قطعی و 17 بیمار بد حال هم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها خدمات درمانی دریافت می کنند.

همچنین در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) شیوع کرونا قرار گرفت. این در حالیست که در این رنگ‌بندی جدید، شهرستان اردل که پیش از این در وضعیت نارنجی قرار داشت به وضعیت زرد (خطر متوسط) تغییر رنگ داده است.

برهمین اساس در حال حاضر شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و کیار در وضعیت پرخطر و شهرستان‌های سامان، بن، کوهرنگ، خانمیرزا و اردل در وضعیت خطر متوسط شیوع کرونا قرار دارند.

در استان سمنان از دیروز (پنجشنبه) تا امروز (جمعه) 23 مهر ماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 11 هزار و 857 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 591 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید19 در کشور به پنج میلیون و 765 هزار و 904 نفر رسید که طی 24 ساعت گذشته نیز 197 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 123 هزار و 695 نفر رسید.

هرمزگان در شبانه روز گذشته فوتی ناشی از کرونا نداشت، تا سومین روز بدون فوتی کرونای استان در مهرماه ثبت شود. در حال حاضر مجموع شمار جانباختگان کرونا در استان 2 هزار و 413 نفر است. امروز با بستری شدن 52 نفر دیگر، شمار کل بستری‌های کرونا در استان هرمزگان به 206 نفر رسید.

کرمانشاه در شبانه‌روز گذشته 6 نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند و مجموع جان‌باختگان در این استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به 2 هزار و 661 نفر رسیده است. هم‌اکنون 859 بیمار کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته شش نفر کمتر شده است.

همچنین روز گذشته استان زنجان، 2 مورد فوتی ناشی از کرونا را ثبت کرد و بر این مبنا شمار فوتی‌های ناشی از کرونا از زمان شیوع ویروس تاکنون در این استان به یک‌هزارو 737 نفر رسید. هم اکنون 289 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 23 نفر مربوط به موارد مثبت روز گذشته است.

در استان لرستان 529 مبتلا یا بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این استان بستری و در حال درمان هستند و چهار بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و تعداد قربانیان این ویروس به 2 هزار و 552 نفر رسید.

همچنین 219 بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان نیز به 188 هزار و 49 نفر رسیده است.

ایلام نیز طی شبانه روز گذشته شاهد 2 فوتی در 24 ساعت گذشته و شناسایی 100 ابتلای جدید و مجموع فوتی های استان تا این لحظه به هزار و 105 نفر افزایش یافت. 14 بیمار جدید کرونایی نیز در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های موجود استان هم اکنون به 141 نفر کاهش یافت.

در آذربایجان شرقی شاهد کاهش 50 درصدی بستری‌های کرونایی نسبت به اوج موج پنجم هستیم و اکنون کاهش تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا، چندان محسوس نبوده و میانگین روزانه از 23 نفر به 19 نفر رسیده است اما از هفته آتی، شاهد کاهش چشمگیر آمار در این خصوص نیز خواهیم بود.

همچنین در استان سیستان و بلوچستان با افزوده شدن 67 مورد جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس در استان به 126هزار و 90 نفر رسید. با فوت 2 نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به 2 هزار و 557 نفر رسیده است.

روند واکسیناسیون در استان ها 

در آذربایجان شرقی تاکنون 77 درصد افراد بالای 18 سال در این خطه مقابل کرونا واکسینه شده اند. همچنین 62 درصد از کل جمعیت استان تاکنون دز اول واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

همچنین بیش از 84 درصد جمعیت 89 هزارنفر بالای 18 سال گچساران تاکنون در مقابل ویروس کرونا واکسینه شده اند. تاکنون 120 هزار و 557 دز واکسن کرونا برای گروه های هدف در گچساران تزریق شده است. از این میزان 75 هزار و 173 نفر در دز اول و 45هزارو 382 نفر در دز دوم واکسن کرونا را در شهرستان دریافت کردند.

در استان مرکزی نیز 70 درصد از دانش‌آموزان این استان علیه ویروس کرونا ایمن‌سازی شدند و واکسن دریافت کردند. 114 هزار دانش‌آموز در سنین 12 تا 18 سال در استان مرکزی وجود دارد که تاکنون بیش از 70 هزار نفر آنان علیه ویروس کرونا واکسینه شده‌اند. استان مرکزی با واکسیناسیون این تعداد از دانش آموزان علیه ویروس کرونا در زمره 10 استان برتر کشور قرار دارد.

همچنین تزریق واکسن در هرمزگان از مرز یک میلیون و 700 دز گذشت و در یک روز اخیر نیز 23 هزار و 676 دز واکسن کرونا در هرمزگان تزریق شده است.

از سویی دیگر تاکنون 90 درصد فرهنگیان استان خراسان شمالی دز اول و 74 درصد نیز دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند و همچنین تاکنون 75 درصد از جمعیت دانش آموزی 12 تا 18 سال این استان دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

در خراسان جنوبی تاکنون 463 هزار و 754 نفر در خراسان جنوبی نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و 70.3 درصد جامعه هدف بالای 12 سال استان واکسینه شده‌اند. همچنین 232 هزار و 886 واکسن نوبت دوم تزریق شده که 35.3 درصد جامعه هدف بالای 12 سال را در برگرفته است.

در لرستان یک میلیون و 694 هزار و 31 دز واکسن کرونا تاکنون وارد استان شده که از این تعداد یک میلیون و 487 هزار و 695 دز تزریق شده است.

در استان همدان نیز 82 درصد جمعیت بالای 60 سال و 71 درصد جمعیت بالای 50 سال با دریافت هر 2 دز واکسن، علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند. برهمین اساس تاکنون، 59 درصد کل جمعیت استان یک نوبت و 25 درصد جمعیت نیز هر 2 نوبت واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا طی روزهای گذشته با یک روند نوسانی شمار قربانیان خود را به بالای و یا زیر 200 نفر رسانده است.

تلفات روزانه کرونا 16 و 17 مهر ماه و پس از گذشت حدود یک هفته از عبور خیز پنجم کرونا به ترتیب با 185 و 173 مورد مرگ به زیر 200 نفر رسید و روز 17 مهرماه به رکورد 82 روز پیش و زیر 200 نفر در 27 تیر ماه دست یافت.

روز یکشنبه 18 مهر ماه نیز تلفات روزانه کرونا با 222 مورد مرگ به بالایی 200 نفر بازگشت و روز دوشنبه 19 مهر ماه به عدد 276 مرگ رسید و روز سه شنبه 20 مهر ماه به مرز 200 نزدیک شد و در ایستگاه 213 توقف کرد.

روز چهارشنبه 21 مهر ماه تلفات کرونا به 194 نفر رسید اما روز پنجشنبه 22 مهر ماه رقم 223 فوتی را برجای گذاشت.

روز گذشته (جمعه) نیز تلفات روزانه کرونا به روی عدد 197 ثبت شد.

خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

در این خیز در 28 مرداد و و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و 120 هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با 709 مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا (اسفند 98) در کشور رسید.

این درحالیست مسولان طی روزهای اخیر از احتمال خیز ششم کرونا در کشور از آبان ماه خبر می دهند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
24 مهرماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 2
24 مهرماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 3
24 مهرماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 4