پنج‌شنبه 12 مهر 1403

27 آبان‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
27 آبان‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان‌ها - ایرنا - شرایط همه‌گیری کرونا باعث شده تا عمل به دستورالعمل‌های بهداشتی به ویژه تزریق واکسن به عنوان یک وظیفه تلقی شود چرا که هر گونه سهل‌انگاری عواقب جبران ناپذیری برای فرد و اجتماع به دنبال دارد.

مراجع تقلید و علمای اهل سنت نیز در کنار متخصصان و کادر درمان یکصدا شده و بر انجام واکسیناسیون همگانی تا مهار کامل بیماری کووید 19 تاکید کرده اند، طی روزهای گذشته آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، سید محمد علی علوی گرگانی و عبدالله جوادی آملی نظرهای خود در مورد تزریق واکسن کرونا و برخی اقدامات واکسن هراسانه را اعلام کردند.

آیت الله مکارم شیرازی در بیان نظر خود آورده است: لازم است در این زمینه بر اساس تشخیص و توصیه متخصصان عمل نمایید.

آیت الله علوی گرگانی نیز خاطرنشان کرده است: موضوع ضرورت و یا عدم ضرورت زدن واکسن و شخصی یا اجتماعی بودن آن باید توسط متخصصین پزشکی تعیین شود.

آیت الله جوادی آملی هم افزوده است: مومنان نباید در کاری که تخصص ندارند، اظهارنظر کنند، ضمن آن که نباید دیگران را از تزریق واکسن ترساند.

علمای اهل سنت گلستان نیز در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا مهمترین وظیفه مردم در شرایط همه‌گیری کرونا را عمل به توصیه مسوولان حوزه بهداشت و درمان در تزریق واکسن دانستند و به واکسن‌نزده‌ها توصیه کردند برای افزایش ایمنی خود، خانواده و جامعه در طرح واکسیناسیون این ویروس شرکت کنند.

آنان با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون در کاهش روند ابتلا و مرگ و میرهای بیماران کرونایی، از مردم استان به‌ویژه ساکنان مناطق روستایی خواستند هرچه سریعتر برای تزریق این واکسن اقدام کنند تا به‌زودی رنگ کرونایی تمام شهرهای استان آبی شود.

آخوند محمدامین آدینه امام جمعه اهل سنت شهر فراغی کلاله توصیه کرده است: مردم با اولویت قراردادن رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و نیز تزریق واکسن، خود و دیگران را از ابتلا به این ویروس ایمن کنند.

آخوند عباس علیزاده امام جمعه اهل سنت شهر گلیداغ از توابع شهرستان مرزی مراوه‌تپه نیز از مردم گلستان خواسته است به سخنان مسوولان حوزه بهداشت که همواره از هیچ تلاشی برای حفظ سلامت جامعه کوتاهی نمی‌کنند، گوش دهند و واکسن کرونا را تزریق کنند.

آخوند مدد هوشمند امام جمعه اهل سنت شهر مرزی اینچه برون گنبدکاووس نیز مهمترین توصیه‌اش در خطبه‌های نماز جمعه ماه های اخیر را دعوت مردم به تزریق واکسن کرونا عنوان کرده و از مردم خواسته است هرچه سریعتر برای جلوگیری از شیوع بیماری و کمتر شدن تلفات ناشی از آن، واکسن کرونا را تزریق کنند.

امروز همچنین خبر مهم دیگری به نقل از وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی که به همراه رئیس جمهوری به استان زنجان سفر کرده است، منتشر شد. دکتر بهرام عین اللهی در شهرستان طارم با بیان اینکه همچنان موج ششم کرونا کشور را تهدید می کند گفت: از آنجا که در کشورهای همجوار و کشورهای اروپایی، آمریکایی و روسیه شاهد موج ششم کرونا هستیم باید عادی انگاری را کنار بگذاریم و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم تا در دام موج ششم کرونا گرفتار نشویم.

وی همچنین گفت: تاکنون 84 درصد گروه هدف کشور که جمعیتی بالغ بر 67 میلیون نفر را شامل می شود یک دز واکسن کرونا تزریق کرده اند گفت: 68 درصد مردم نیز 2 دز واکسن تزریق کرده که امیدواریم در چند هفته آینده این رقم به بالای 80 درصد برسد و در مورد کسانی که تاکنون واکسن کرونا تزریق نکرده اند ستاد کرونا تصمیم گیری می کند. ستاد کرونا بیشتر معتقد به قرنطینه هوشمند است تا افرادی که واکسن نزده اند در تجمع حضور پیدا نکنند.

وی اضافه کرد: در مقابله با بیماری کووید 19 مهم ترین اقدام واکسیناسیون است. تزریق واکسن در کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار موثر است لذا به هموطنان توصیه می شود هرچه سریع تر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند تا بر مقابله با کرونا موفق شویم.

در ادامه مروری داریم بر وضعیت مبتلایان و واکسیناسیون کرونا درکشور

مرکز بهداشت گنبدکاووس اعلام کرد: جامعه هدف بالای 12 سال شهرستان برای تزریق واکسن کرونا 270 هزار و 827 نفر است که تاکنون 222 هزار و 866 نفر از آنان معادل 82 درصد دز اول و 163 هزار و 823 نفر معادل 60 درصد دز دوم واکسن را دریافت کردند.

بر اساس اعلام این مرکز، تزریق واکسن کرونا در گنبدکاووس به‌ویژه مناطق روستایی آن همگام با دیگر نقاط گلستان در حال انجام است و با وجود اطلاع رسانی گسترده و کاهش سن واکسیناسیون، استقبال ساکنان در این مناطق به حد مطلوب نرسیده و نیاز به همراهی علما و روحانیون برای افزایش آگاهی بخشی جامعه از تاثیر مثبت واکسن در کاهش ابتلا و موارد فوتی وجود دارد.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم اعلام کرد: هم اینک حدود 97 درصد جامعه بالای 18 سال ارومیه، مرکز استان که بیشترین جمعیت هدف واکسیناسیون را نیز داراست، حداقل یک دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و در دز دوم نیز شهرستان ارومیه همچنان پیشتاز آذربایجان غربی بوده و 78 درصد مردم مرکز استان، هر 2 دز را تزریق کرده اند.

هم اینک 6 شهرستان آذربایجان غربی شامل پلدشت، چایپاره و شوط در شمال استان، اشنویه، سردشت و پیرانشهر در جنوب استان وضعیت قرمز، 2 شهر شاهین دژ در جنوب و چالدران در شمال استان وضعیت زرد و 10 شهر دیگر ازجمله ارومیه در وضع نارنجی قرار دارد.

دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز در خبری اعلام کرد: با انجام آزمایش از 470 بیمار مشکوک به علائم بالینی کرونا در استان طی 24 ساعت گذشته ابتلای 96 نفر به این ویروس مثبت قطعی شد و یک بیمار جدید فوت کرد که بر این اساس مجموع قربانیان ویروس کرونا در استان به یک هزار و 708 نفر رسید.

بر اساس آخرین آمار تاکنون بین 40 تا 95 درصد در شهرستان‌های مختلف این استان اقدام به دریافت واکسن کرده‌اند که شهرستان کوهرنگ با 95 درصد بیشترین و شهرکرد با 41 درصد کمترین استقبال از واکسن را در بین صنوف به خود اختصاص داده اند.

بنابر رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، لردگان و فارسان در وضعیت نارنجی (پرخطر) شیوع کرونا و شهرستان‌های کوهرنگ، خانمیرزا، بن، سامان، اردل و کیار در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارد.

ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی نیز اعلام کرد: بستری شدگان روزانه به خاطر ابتلا به کرونا یا مشکوک بودن به آن در استان، از اوایل تیرماه گذشته (حدود 20 هفته اخیر) سه رقمی بوده و حتی در مقاطعی به 460 نفر در روز هم رسیده است و آمارها نشان می دهد که هنوز شیوع کرونا در این استان قابل توجه است و رعایت پروتکل های بهداشتی باید در دستور کار جدی مردم و مسوولان قرار گیرد.

طی 24 ساعت گذشته نیز 157 نفر در استان از جمله 60 نفر در ارومیه به علت ابتلا به بیماری کووید 19 در بیمارستان های مختلف بستری شدند و 6 بیمار نیز فوت کردند که هرچند به حدود یک سوم روزهای اوج رسیده ولی بازهم رقم قابل توجهی به نظر می رسد.

در استان قم نیز بر اساس اعلام مرکز بهداشت روند واکسیناسیون علیه بیماری کرونا در این استان مطلوب نیست و نسبت به سایر استان‌ها روند کندی دارد. تاکنون حدود 66 درصد از جمعیت بالای 12 سال نوبت اول و 44 درصد نیز نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و گروه سنی 25 تا 30 سال که جزو گروه‌های حساس جامعه است و تحرک اجتماعی بیشتری دارد و در نتیجه امکان ابتلا در آن‌ها بیشتر است، کمتر از سایر گروه‌های سنی برای دریافت واکسن مراجعه کرده‌اند.

اما در گروه سنی سالمندان وضعیت واکسیناسیون بهتر است و به‌طور میانگین حدود 80 درصد افراد 60 سال به بالا هر 2 دز واکسن کرونا را دریافت و بیش از سه هزار سالمند نیز دز سوم (بوستر) را تزریق کرده‌اندو در مجموع تاکنون یک‌میلیون و 264 هزار و 822 دز واکسن کرونا به گروه‌های هدف در این استان تزریق شده است.

روند نزولی شیوع بیماری کووید.19 در استان اردبیل به شکل آهسته ادامه دارد به طوری که مجموع بستری مبتلایان کرونا در این استان به 166 نفر کاهش یافته که پایین‌ترین آمار ثبت شده در ماه جاری است.

همچنین با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان بستری طی شبانه روز گذشته، مجموع جان‌باختگان کرونا در این استان در 21 ماه گذشته و در خلال پنج موج 2 هزار و 558 نفر بوده است.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، هم اکنون شیوع بیماری کووید.19 در این استان در وضعیت زرد قرار دارد و شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جان‌باختگان روند آرام کاهشی را طی می‌کند و از 22 بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و 570 هزار و 323 دز واکسن کرونا برای گروه‌های هدف در استان اردبیل تزریق شده است.

هم‌اکنون شهرستان مشکین‌شهر و پارس‌آباد در وضعیت نارنجی، شهرستان‌های گرمی، اردبیل، نیر، کوثر، نمین و سرعین در وضعیت آبی و شهرستان بیله‌سوار، خلخال، اصلاندوز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارد.

در جزیره کیش هم تا کنون بیش از 78 درصد ساکنان این جزیره 96 هزار و 828 دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند و انتظار می رود ساکنانی دز اول خود را دریافت و تا کنون دز دوم را نگرفته اند هر چه زودتر و در زمان، بندی برای تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.

تاکنون در این جزیره هشت هزار و 442 بیمار مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و چهار بیمار نیز در بیمارستان فوق تخصصی جزیره کیش بستری هستند.

مرکز بهداشت شهرستان لارستان هم اعلام کرد: تا 27 آبانماه 1400 حدود 66 درصد جمعیت 230 هزار نفری این شهرستان دو دز واکسن علیه کرونا را تزریق کرده اند و بر اساس بررسی ها و گزارش های رسیده حدود چهاردرصد جمعیت شهرستان لارستان نیز در خارج از کشور به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس اقدام به تزریق دو دز واکسن خود کرده اند.

وضعیت کرونا در استان خراسان رضوی هم مطلوب است به گونه ای که هم‌اکنون 638 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که طی سه روز اخیر میزان روند ابتلا کاهشی بوده است.

تعداد بستری‌شدگان روزانه بر اثر کرونا در خراسان رضوی دیروز به 184 نفر در روز رسید و طی 10 روز گذشته بیشترین میزان بستری‌شدگان روزانه کرونا در استان 218 نفر در روز بوده است و به افرادی که هنوز واکسن نزده‌اند توصیه شده که انجام واکسیناسیون برای کنترل کرونا و کاهش مرگ و میر در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

در استان لرستان نیز اکنون 334مبتلا یا بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این استان بستری و در حال درمان هستند و 128بیمار جدید مبتلا به کووید 19 طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شده و مجموع مبتلایان به 194 هزار و 640نفر رسیده است. یک بیمار مبتلا به کرونا نیز طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و شمار قربانیان به 2 هزار و 633 نفر رسید.

در زمان حاضر وضعیت کرونایی شهرستان های ازنا، چگنی، دلفان، دورود، رومشکان، بروجرد و کوهدشت زرد، خرم‌آباد، الیگودرز، سلسله و پلدختر نارنجی است.

همچنین اکنون شهرستان های آبدانان، چرداول، دره شهر، ایوان و ایلام در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان ها نیز در وضعیت زرد قرار دارند و بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایلام یک فوتی ناشی از کرونا در ایلام در شبانه روز گذشته ثبت شده و مجموع فوتی های استان یک هزار و 150 نفر رسیده است.

در شبانه روز گذشته 20 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بسترهای استان 111 نفر است و از بستری های جدید سه نفر مربوط به ایلام، یک نفر آبدانان، پنج نفر ایوان، 6 نفر چرداول، یک نفر دره شهر، 2 نفر دهلران و 2 نفر نیز مربوط به مهران است.

دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم روند شیوع بیماری کووید 19 و مبتلایان بستری در بیمارستان های استان را از حدود سه ماه پیش کاهشی عنوان کرد اما بر اساس گزارش هفته اخیر، آمار مبتلایان بستری نسبتا به پایداری رسیده و استمرار سیر نزولی این بیماری نیازمند همکاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی است.

بر اساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک نیز هم اکنون، هیچ شهرستانی در گیلان قرمز نیست، بیشتر شهرستان های استان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، بر این اساس شهرستان های املش، سیاهکل و شفت در نقشه کرونایی آبی، رودسر، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، فومن، صومعه سرا، بندرانزلی، رضوانشهر، تالش، آستارا و ماسال زرد و رودبار نارنجی است.

آخرین وضعیت کرونا در کشور به روایت آمار

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی 24 ساعت گذشته 103 نفر دیگر بر اثر کرونا جان باختند و مجموع جان باختگان این بیماری به 128 هزار و 634 نفر رسید و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، 5 هزار و 882 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 862 نفر از آنها بستری شدند.

بنابراین گزارش، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 63 هزار و 775 نفر رسید و تاکنون 56 میلیون و 282 هزار و 22 نفر دز اول، 43 میلیون و 783 هزار و 20 نفر دز دوم و 683 هزار و 188 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 100 میلیون و 748 هزار و 230 دز رسیده است.

همچنین در شبانه روز گذشته 573 هزار و 393 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است و خوشبختانه تاکنون 5 میلیون 746 هزار و 487 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و سه هزار و 439 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

بر مبنای گزارش وزارت بهداشت، تاکنون 37 میلیون و 468 هزار و 72 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است و در حال حاضر 26 شهر کشور در وضعیت قرمز، 87 شهر در وضعیت نارنجی، 222 شهر در وضعیت زرد و 113 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
27 آبان‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 2