ادعای پامپئو در زمینه طرح گسترده ترامپ برای تحریم و مقابله با ایران
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با نشریه آمریکایی «واشنگتن فریبیکن» از طرح گسترده دولت «دونالد ترامپ» برای مقابله با ایران پردهبرداری کرد. وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد که دولت ترامپ، تلاش چندمنظورهای را با هدف مقابله با گسترش ایران در سراسر منطقه غرب آسیا آغاز کرده است که از آن جمله میتوان به تلاشهای واشنگتن در سازمان ملل برای...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با نشریه آمریکایی «واشنگتن فریبیکن» از طرح گسترده دولت «دونالد ترامپ» برای مقابله با ایران پردهبرداری کرد.
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد که دولت ترامپ، تلاش چندمنظورهای را با هدف مقابله با گسترش ایران در سراسر منطقه غرب آسیا آغاز کرده است که از آن جمله میتوان به تلاشهای واشنگتن در سازمان ملل برای تضمین بازگشت تحریمهای جهانی علیه ایران اشاره کرد که این امر ضربه مرگبار نهایی به برجام وارد میکند.
پامپئو بعد از دیدار اخیر خود با خاندان سلطنتی ریاض، در مصاحبهای مفصل با فریبیکن تصریح کرد علیرغم آنکه دولت ترامپ با چالشهای بسیار زیادی در مقابله با تهران روبرو بوده است، اما همچنان در دستیابی به یک ائتلاف جهانی برای مقابله با برنامه هستهای ایران، استوار بوده است.
پامپئو در این افشاگری تأکید کرد که گامهای بعدی دولت ترامپ، از بین بردن نفوذ ایران در کشورهای کلیدی عربی از جمله یمن، سوریه و لبنان است.
پامپئو تصریح کرد که در ماههای آتی، قرار است به همراه رئیسجمهور آمریکا تصمیم مهمی درباره مطرح کردن درخواست از سازمان ملل برای استناد به «مکانیسم ماشه» برای بازگشت مجموعهای از تحریمهای بینالمللی علیه ایران که در نتیجه برجام لغو شده بودند، اتخاذ خواهند کرد.
پامپئو تصریح کرد، گرچه ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره مکانیسم ماشه در سازمان ملل اتخاذ نکرده است، اما از قبل زمینه را برای این اقدامات فراهم کرده است.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «بعنوان یک موضوع سیاسی، ما به وضوح اعلام کردیم که لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران غیرقابل پذیرش است. ما میدانیم که این ضربالاجلها و بخشهای بند غروب در حال نزدیک شدن است. اولین مورد که مورد بسیار مهمی است، در ماه اکتبر از راه میرسد (منقضی شدن تحریمهای تسلیحاتی ایران)».
وی در ارتباط با احتمال لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران در اکتبر 2020 گفت: «فقط به این فکر کنید (که تحریمهای تسلیحاتی لغو شود). ما [موشکهایی] داشتیم که از یمن به سمت عربستان سعودی پرتاب میشدند و هشت ماه دیگر، فروش این موشکها به ایران قانونی میشود. ما مصمم هستیم تا اقدامی علیه این وضعیت صورت گیرد و ما مصمم هستیم که چنین چیزی متوقف شود. ما با شرکای آلمانی، فرانسوی و بریتانیایی خود در اینباره حرف زدیم، آنها نیز میدانند و این تهدید را احساس میکنند».
پامپئو با اینحال تأکید کرد که کشورهای اروپایی همچنان پیوند خود با برجام را حفظ کردهاند و در موضوع ایران با ایالات متحده آمریکا چندان همسو نیستند و توضیح داد: «آنها اساسا معتقدند که ماندن در آن توافق (برجام) به بهترین شکل در راستای منافع آنها است».
پامپئو توضیح داد: «حرف ما این است: ایران تا حد زیادی مهمترین مؤلفههایهای [توافق هستهای] مربوط به غنیسازی هستهای را نادیده میگیرد».
این دیپلمات آمریکایی درباره تلاشهای آمریکا برای مقابله با ایران گفت: «مهم است که ائتلافی داشته باشیم که حتیالامکان همسو باشد. ما از قبل با سازمان ملل وارد همکاری شدیم تا این بحث را پیش ببریم. امیدوارم که روسهاو چینیها نیز این مسئله را درک کنند. شما از حق وتو آنها حرف میزنید. ما چنین فرضیهای نداریم. ما معتقدیم که روسیه و چین نیز نگرانی مشترک ما را دارند که ایران قادر به خرید سامانههای تسلیحاتی مهمی است که اساسا برای اینجا در خاورمیانه (غرب آسیا) ثباتزدا است».
دولت (ترامپ) احتمالا از سازمان ملل خواستار بازگشت کامل تحریمها (فعال شدن مکانیسم ماشه) را داشته باشد. این امر، تمامی کشورهای عضو را از تلاش برای لغو تحریمهای تسلیحاتی بازمیدارد».
وزیر خارجه آمریکا در بخشی از مصاحبه خود به حمایت آمریکا از لبنان اشاره کرد و گفت: «کشورهای عربی و ایالات متحده به طور متحد میگویند که "ما از حمایت از لبنان در زمانیکه آمادگی داشته باشد تحت کنترل نفوذ ایران و حزبالله نباشد، خرسندیم».
وی ادامه داد که بعید است کمک نظامی آمریکا علیرغم مخالفتهای کنگره به لبنان متوقف شود توضیح داد: «رئیسجمهور و دولت ما تا امروز همچنان معتقدند که حمایت از نیروهای مسلح لبنان، نهادی که کمترین تأثیرپذیری را از حزبالله، دارد داشته باشیم تا در نهایت فرصت امنیتی را به دولت بعدی لبنان بدهد».
وزیر خارجه آمریکا در ارتباط با حمایت از نیروهای مسلح لبنان ادامه داد: «دفعه بعد، تصمیماتی درباره نه تنها میزان و چگونگی کمکها اتخاذ میکنیم بلکه بررسی میکنیم که آیا تداوم کمکها به نیروهای مسلح لبنان مناسب است یا خیر. ما مجددا این مسئله را ارزیابی میکنیم. عناصر خوبی درون لبنان هستند که چیزی جز جدا شدن از حزبالله نمیخواهند. ما خواستار حمایت و تشویق آن افرادی هستیم که ازحقوق اساسی مردم لبنان دفاع میکنند».
ائتلاف عربستان سعودی و آمریکا علیه ایران
وزیر خارجه آمریکا در خصوص روابط «ویژه» و خاص میان واشنگتن و ریاض به خصوص در موضوع ایران گفت: «این کلمات مفهوم بزرگی دارد. این روابطی که ما در منطقه داریم، خواه روابط با سعودیها، اماراتیها،...، تمامی افرادی که در این ائتلاف هستند، درک میکنند که اگر ما بتوانیم جمهوری اسلامی (ایران) را وادار کنیم تا به شیوهای که غیرانقلابی رفتار کند، شانس افزایش رشد و رفاه در منطقه را خواهیم داشت».
پامپئو در پاسخ به سؤالی مبنی بر ادامه همکاری واشنگتن با ریاض علیرغم انتقاد گروههای حقوق بشری ادامه داد: «ما اساسا تصمیمات درستی برای ادامه همکاری با پادشاهی (ریاض) گرفتیم تا امنیت و ایمنی را برای مردم آمریکا فراهم آوریم».
عربستان سعودی در سالهای اخیر، به دلیل حملات تهاجمی علیه مردم یمن به شدت مورد انتقاد گروههای حقوق بشری و حتی برخی مقامهای آمریکا قرار گرفته است.
پامپئو با بیتوجهی به موجی از انتقادات گفت که آمریکا هیچ تردیدی برای ادامه همکاری با عربستان سعودی برای مبارزه با اقدامات تروریستی ندارد.
وی در خصوص تشکیل ائتلاف برای مقابله با ایران گفت: «بحث مسلمان و مسیحی و یهودی مطرح نیست. بحث امنیت منطقه مطرح است. آنها یک هدف مشترک و تهدید مشترک از سوی ایران دارند و با شناخت کامل از تاریخ منطقه آمادگی دارند کنار هم قرار بگیردند، اما کنار هم قرار میگیرند تا این تهدید مشترک را پس بزنند».