از «وزیر مالیه شدن ذکاءالملک» تا «همسایه آلمانی میزبان خودروساز آلمانی»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
20 آذر 1290، صمصام السلطنه در کابینه خود تغییراتی به این شرح داد: قوام السلطنه وزیر داخله، حکیم الملک وزیر مالیه و ذکاءالملک وزیر عدلیه شدند و بقیه وزیران در سمت های خود ابقا شدند.
20 آذر 1298، مجلس عوام انگلیس لایحه استفاده از منابع عمومی برای خرید سهام شرکت نفت ایران و انگلیس را تصویب کرد.
20 آذر 1316، اللهیار صالح مدیر کل وزارت دارایی معاون آن وزارتخانه شد.
20 آذر 1321، شریدان مستشار آمریکایی وزارت خواربار اعلام کرد: هرکس محتکری را معرفی کند بیست درصد از قیمت جنس کشف شده را نقدا دریافت خواهد کرد.
20 آذر 1345، هویدا در مجلس شورای ملی اعلام کرد که مساعی ایران برای احقاق حق از کنسرسیوم نفت به نتیجه رسید. در این پیروزی امتیازات به دست آمده ایران به این شرح است:1- تولیدات سالانه نفت جنوب افزایش مییابد2- 25 هزار مایل از اراضی تحت امتیاز به ایران مسترد می شود. 3- هر مقدار نفت اضافی که شرکت نفت برای فروش در بازارهای آزاد لازم داشته باشد، تحویل ایران خواهد شد.
20 آذر 1346، در این روز، شوروی بتن ریزی سد ارس را آغاز کرد.
20 آذر 1349، ایران و ابوظبی درباره توسعه روابط بازرگانی توافق کردند.
20 آذر 1353، مذاکرات سه جانبه ایران، شوروی و آلمان برای صادرات گاز به اروپا آغاز شد.
20 آذر 1358، دولت سوئیس اعلام کرد در تحریم های اقتصادی اعلام شده از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شرکت نخواهد کرد.
20 آذر 1390، محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست با اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان تهران از طرح پیش فروش سکه از سوی بانک مرکزی برای برچیدن صف های طولانی مقابل شعب منتخب فروش سکه خبر داد.
20 آذر 1392، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق با اشاره به حضور سپاه در عرصه اقتصادی، گفت: «اگر سپاه در این عرصه ها وارد نشده بود، امروز عرصه های سازندگی و آبادانی کشور در این حد به پیشرفت دست نمی یافت». فرمانده سپاه در ادامه با بیان اینکه «در دولت قبلی اصرار زیادی بود که سپاه وارد عرصه های اقتصادی شود»، توضیح داد: ما به آقای روحانی گفته ایم اگر احساس می کند بخش خصوصی می تواند پروژه ها را انجام دهد، سپاه حاضر است کنار برود و حتی قراردادهای خود را لغو کند.
20 آذر 1395، مازاد عرضه در بازار نفت سرانجام باعث شد بعد از گذشت 15 سال، کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بار دیگر برای کاهش تولید با یکدیگر توافق کنند.
20 آذر 1396، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد از تشکیل کمیته کاری بررسی نحوه تامین مالی طرح انتقال آب خلیج فارس به استان های کرمان و یزد خبر داد.
20 آذر 1397، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران اعلام کرد: توزیع گوشت قرمز منجمد طرح تنظیم بازار با ارائه کارت ملی در 22 میدان پایتخت آغاز شده است. سیدسعید راد در نشست خبری یازدهمین جشنواره ارگانیک در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر علت عرضه با کارت ملی، دلیل این کار را «قطع کردن دست دلالان از بازار» خواند و تصریح کرد: میخواهیم این گوشت در اختیار مصرفکننده واقعی قرار گیرد. وی ادامه داد: هر شهروند با مراجعه به 22 میدان میوه و ترهبار اصلی شهر تهران میتواند هفتهای یک تا سه بار و هر بار 2 کیلو گوشت منجمد به قیمت 28 تا 29 هزار تومان بخرد. راد درخصوص مکانیزم خرید گوشت با کارت ملی توضیح داد: وقتی کد ملی شخصی وارد سامانه و ثبت شود برای بار دوم در همان روز امکان خرید ندارد. مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران تاکید کرد که عرضه گوشت قرمز، مرغ و تخممرغ طرح تنظیم بازار حاشیه سود چندانی برای میادین ندارد و هدف تنها خدمت به شهروندان است.
20 آذر 1398، با افزایش نرخ در بازارهای ارز و سکه طی حدود دو هفته گذشته، منحنی قیمت در بازار خودرو نیز صعودی شد، تا جایی که کف قیمت از مرز 50 میلیون تومان هم گذشت. آن طور که فعالان بازار گفتند، در حال حاضر پراید مدل 131 قیمتی برابر با 51 میلیون تومان دارد و مدل 111 آن نیز 54 میلیون تومان قیمت خورده است. با این حساب، کف قیمت در بازار خودرو روی رقم 51 میلیون تومان ایستاده، حال آنکه تا همین چند هفته پیش، زیر 50 میلیون تومان بود.
20 آذر 1399، گروه خودروسازی فولکس واگن که در سال گذشته پرفروشترین خودروساز در جهان شده و در سبد برندهایش نامهای بنتلی، پورشه، آئودی، لامبورگینی، بوگاتی، سئات و اشکودا جمع شدهاند، قصد سرمایهگذاری در بازار پاکستان را دارد و میخواهد از سال 2022 در این کشور خودرو تولید کند.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی