از «وزیر مالیه شدن ذکاءالملک» تا «پیش بینی رشد اقتصادی 4.4 درصدی ایران»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
7 آذر 1290، صمصام السلطنه هیات دولت را به این شرح معرفی کرد: صمصام السلطنه رییس الوزرا و وزیر داخله، سردار محتشم وزیر جنگ، ذکاءالملک وزیر مالیه، محتشم السلطنه وزیر عدلیه، معاضدالسلطنه وزیر پست و تلگراف و مستشارالدوله وزیر علوم و اوقاف.
7 آذر 1301، روزنامه «ایران» درسرمقاله امروز خود از قطع روابط تجاری ایران و روسیه خبر داد. موارد اختلاف ایران و روسیه شامل امتیاز ماهیگیری در دریای شمال، امتیاز نفت شمال، تأسیس بانک روس و انحصار تجارت توسط شرکتهای روسی عنوان شده است.
7 آذر 1333، اعضای هیات نظارت سازمان برنامه و بودجه از طرف مجلس شورای ملی انتخاب شد.
7 آذر 1345، مذاکرات نفت در تهران بین ایران و کنسرسیوم به نتیجه رسید.
7 آذر 1351، اتاق اصناف تهران تشکیل شد و امیرحسین بهایی به ریاست آن رسید.
7 آذر 1352، کنفرانس سرمایه گذاری ایران و انگلیس با شرکت وزرای اقتصاد دو کشور و توافق اجرای 15 طرح تولیدی و اقتصادی در تخت جمشید پایان یافت.
7 آذر 1357، آسوشیتدپرس امروز گزارش داد دادستان تهران تحقیقاتی را پیرامون انتقال 4/2 میلیارد دلار ارز از سوی 144 نفر از چهره های شاخص خاندان پهلوی به خارج از کشور که اخیر از سوی انجمن کارکنان بانک مرکزی انتشار یافته است آغاز کرده است.
7 آذر 1362، لایحه تأسیس وزارت جهاد سازندگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
7 آذر 1391، محمود دودانگه عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به ذخیره سازی بیش از 40 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی دولت در این صندوق اعلام کرد: تاکنون حدود 8/2 میلیارد دلار اعتبار به 23 طرح جدید پتروشیمی اختصاص یافته است.
7 آذر 1392، وبسایت ریاستجمهوری، گزارش عملکرد صد روز اول دولت روحانی در بخش اقتصادی را منتشر کرد.
7 آذر 1394، بعد از گذشت بیش از دو سال که از تشکیل کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ایران میگذشت، نهایتا این قراردادها در مرکز همایشهای سالن اجلاس سران در تهران رونمایی شدند.
7 آذر 1396، احمد توکلی رئیس دیدهبان شفافیت و عدالت به دریافت کنندگان تسهیلات از موسسه ثامن الحجج هشدار داد که در صورت بی عملی، لیست شان در اختیار رسانه ها قرار گیرد. او بیشتر تسهیلات گیرندگان را فرزندان علما، قضات و شخصیت های سیاسی اعلام کرد.
7 آذر 1397، حسن روحانی رئیسجمهوری درجلسه هیات دولت ازبرخی تصمیمات بانکمرکزی درگذشته انتقاد کرد. او بابیان اینکه برخی از تصمیمات بانک مرکزی در گذشته، چندان جایگاه خوبی نداشت گفت: سالها با بانک مرکزی بحث داشتیم که ورود طلا به کشور را آزاد کنیم و همواره بانک مرکزی با آن مخالف بود درحالیکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، موافق آزاد شدن واردات طلا به کشور بود، چراکه صنعت طلا در کشور بسیار مهم است و میتواند موجب ایجاد تحول خوبی باشد.
7 آذر 1398، خبرگزاری اسپوتنیک از پیوستن فنلاند، بلژیک، نروژ، سوئد و هلند به سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران خبر داد. وزارت امورخارجه فنلاند با صدور بیانیهای اعلام کرد که این کشور به همراه بلژیک، نروژ، سوئد و هلند به اینستکس یا همان سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران میپیوندند.
7 آذر 1399، بانک تسویه بین الملل در گزارشی با اشاره به بازگشت احتمالی آمریکا به برجام در دوره ریاست جمهوری جو بایدن پیش بینی کرد با وجود بحران ناشی از کرونا و محدودیت سرمایه گذاری های خارجی، اقتصاد ایران سال آینده رشد 4.4 درصدی را تجربه کند و سه سال رشد منفی این کشور به پایان برسد. این بانک با بیان اینکه احیای یک شبه برجام چندان محتمل نیست، رشد اقتصادی ایران در صورت رفع تحریم ها را در سال 2021 معادل 4.4 درصد، در سال 2022 معادل 6.9 درصد و در سال 2023 معادل 6 درصد پیش بینی کرده است. به گفته این موسسه در صورت افزایش صادرات نفتی، میزان ذخایر ارزی این کشور تا سال 2023 به حدود 109 میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد