امروز در مجلس چه گذشت / بررسی کارنامه دولت قبل در اجرای طرحهای اشتغالزایی
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نشست علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه، 9 آذرماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 8 و 13 دقیقه و با حضور 225 نفر از نمایندگان آغاز شد.
*رایزنی ها برای اجرای بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 کل کشور
در ابتدا محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در تشریح گزارش کمیسیون ویژه جهش تولید؛ گزارش کمیسیون متبوعش درخصوص اجرای بند (الف) تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 کشور در مورد طرح های اشتغالزایی و حمایت از کسب و کار را قرائت کرد.
در همین زمینه محرم زاده نماینده مردم اهر و هریس در مجلس از روند اجرای تبصره های 14 و 18 قانون بودجه 1400 انتقاد کرد.
علی پور خنکداری نماینده مردم قائمشهر نیز در مجلس گفت: 32 هزار میلیارد اعتبار پیش بینی شده برای اشتغالزایی به دستگاه های اجرایی پرداخت شود.
همچنین در همین راستا خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بند الف تبصره 18 قانون بودجه در اختیار استانها جهت حل مشکلات اشتغال و موانع تولید قرار میگیرد. حدادی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها نیز خواستار ورود جدی و جهادی دولت برای ایجاد ساختار نظاممند برای تخصیص اعتبارات تعیین شده در بودجه 1400 جهت حمایت از تولید و کارآفرینان شد.
بسطامی نماینده مردم ایلام در همین زمینه گفت: متأسفانه دولت قبل تصمیمات مجلس در خصوص سرمایهگذاری برای تسهیلات و محرومیتزدایی را اجرایی نکرده است.
در ادامه عزیزی نماینده مردم کرمانشاه نیز گفت: مجلس در بودجه 1400 منابع واقعی برای کمک به اشتغال و تولید در تبصره 18 قانون بودجه پیش بینی کرد با وجود پیش بینی 32 هزار میلیارد تومان برای این مهم اما درصد کمی از آن تخصیص داده شده چرا سازمان هدفمندی یارانه ها به وظیفه خود عمل نمی کند؟
در همین دستور صحن، قادری نماینده مردم شیراز با بیان اینکه اختصاص اعتبار سالیانه در قانون بودجه برای اشتغالزایی موجب تصمیمات خلقالساعه میشود، گفت: لازم است در شرایطی که در رکود قرار داریم منابع به بخشهای پیشران داده شود تا با رشد اقتصادی ایجاد شده از سوی آن، تورم و بیکاری کاهش یابد که این موضوع نیازمند قانون دائمی است.
شمسالدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس نیز با دفاع از قانون بودجه 1400 از دولت خواست در 4 ماه آینده اهتمام کامل در اجرای قانون اشتغالزایی داشته باشد تا بتواند 8 ماه گذشته را جبران کند.
در بخش دیگر از نشست بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میان دورود در مجلس تاکید کرد که وزارت اقتصاد و دارایی نمی تواند هم مسئولیت نظارت بر بانک ها را برعهده داشته باشد و هم برای اشتغال زایی گام بردارد.
در نهایت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طراحی زیست بوم ملی اشتغال ایران با همکاری همه دستگاه ها خبر داد.
در همین زمینه سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس در تذکر آیین نامه ای گفت: هزینه 35 درصدی منابع اشتغال در بخشهای دیگر سبب بیکاری فزاینده در سال 99 شد.
*استمرار نشستهای نظارتی مجلس در روزهای سه شنبه
سپس نمایندگان با پیشنهاد رئیس مجلس در جهت استمرار نشستهای نظارتی مجلس در روزهای سهشنبه جهت پیگیری اجرای مصوبات مهم به ویژه مصوبات بودجه ای موافقت کردند.
*فرصت 20 روزه رئیس مجلس به وزرات اقتصاد و سازمان برنامه بودجه
رئیس مجلس شورای اسلامی از عدم تحقق اعتبار 32 هزار میلیارد تومانی برای ایجاد اشتغال در استانها که در تبصره 18 قانون بودجه 1400 دولت مکلف به اجرای آن شده، انتقاد کرد.
وی با اشاره به تحقق 103 درصدی منابع درامدی این موضوع، از هزینه شدن آن در موارد دیگر یا بلوکه شدن آن در بانک ها به شدت گلایه کرد و به وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه تا انتهای آذر فرصت داد تا این اعتبار را به شورای برنامه ریزی استان ها برای ایجاد اشتغال واگذار کنند.
*ارسال گزارش کمیسیون اقتصادی درباره عملکرد وزارت نیرو
بخش دیگری از نشست امروز مجلس به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره عملکرد وزارت نیرو اختصاص یافت که نمایندگان مجلس گزارش کمیسیون اقتصادی از عملکرد وزارت نیرو در راستای احکام قانون برنامه ششم را به قوه قضاییه ارسال کردند.
*تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس
در ادامه نشست تذکرات شفاهی نمایندگان قرائت شد و ضرورت نظارت بر اجرای دقیق سامانه کاریابی از جمله تاکید صباغیان بافقی نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس بود که خواستار اجرای سامانه کاریابی و نظارت دقیق بر اجرای آن شد.
لزوم اقدام فوری دولت در جهت کنترل قیمت کالاهای اساسی و بیکاری از دیگر مواردی بود که اسماعیلی در نظق میان دستور خود تاکید کرد و گفت: ضروری است دولت با تشکیل قرارگاه توانمند اقتصادی و با اتخاذ تدابیر لازم تورم، گرانی و ضعف در کنترل در قیمت اجناس و کالاهای اساسی مردم را سریعا رفع کند. همچنین رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خواستار هرچه سریع تر رفع بیکاری در کشور شد.
ضرورت جذب جوانان بومی در سایتهای نفتی نیز موضوعی بود که ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه طی تذکری شفاهی خود مورد تاکید قرار داده و خواستار جذب جوانان بومی در سایتهای نفتی و همچنین ارزیابی و تأمین خسارات کشاورزان و دامداران حوزه انتخابیهاش به دلیل خشکسالی شد.
عدم رعایت حرمت مردم از سوی برخی کارمندان دستگاه قضایی از جمله تذکر احمدی بیغش نماینده مردم شازند در مجلس بود که در این باره گفت: مجموعه قضایی باید در برابر مجلس پاسخگو باشد، ما به تفکیک قوا اعتقاد داریم اما حرمت مردم از سوی برخی قضات و کارمندان رعایت نمیشود، این موضوع موجب نارضایتی مطلق مردم شده است.
البته در دستور کار قرار گرفتن شفافیت آراء نمایندگان نیز از موضوعاتی بود رحیمی مظفری نماینده مردم سروستان در مجلس مطرح کرد و خواستار در دستور قرار گرفتن طرح شفایت نمایندگان شد تا مجلس طبق آن عمل کند.
رسیدگی وزارت بهداشت و درمان به عدم هزینه کرد سازمان بیمه سلامت در خصوص خدمات توانبخشی به معلولان را محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد و از وزیر بهداشت و درمان خواست به عدم هزینه کرد سازمان بیمه سلامت در خصوص خدمات توانبخشی به معلولان رسیدگی کند.
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس
در ادامه تذکر علیرضا پاک فطرت نماینده مردم شیراز به وزرای امور اقتصادی و دارایی و فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد که بر لزوم سامانبخشی به بورس و بازار اوراق بهادار و لزوم ارائه برنامه در خصوص رسیدگی به فرهنگ کشور و ارتقاء آن تاکید شد.
همچنین تذکر کمال علیپور خنکداری نماینده مردم قائمشهر به وزیر بهداشت و درمان نیز قرائت شد که طی آن عنوان شد: علت تأخیر در اتمام بیمارستان قائمشهر چیست. لزوم تأسیس دانشکده رشتههای مرتبط با پزشکی در شهرستان قائمشهر با توجه به آموزشی بودن بیمارستان رازی، همچنین وی در تذکر به وزیر راه و شهرسازی، ورزش و جوانان عنوان کرد که لزوم تسریع در تکمیل طرح تقاطع غیرهمسطح شهید مهدوی قائمشهر، لزوم بهسازی روکش آسفالت جاده سوادکوه به قائمشهر، علت تأخیر در اتمام طرح 5 هزار نفری خانه کشتی جویبار و لزوم تسریع در تکمیل ورزشگاه شهید مهدوی قائمشهر چیست.
در نهایت عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز (سه شنبه، 9 آذرماه) مجلس شورای اسلامی را به صدا درآورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در همین رابطه گفت: نشست بعدی (چهارشنبه، 10 آذرماه) ساعت 9 صبح با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار میشود.
انتهای پیام /
*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مجلس شورای اسلامی اشتغال رشد اقتصادی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است