سه‌شنبه 8 آبان 1403

برگزیدگان پویش ملی خیام خوانی معرفی شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برگزیدگان پویش ملی خیام خوانی معرفی شدند

بجنورد - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت: سومین پویش ملی خیام خوانی توسط هیات داوران بررسی و برگزیدگان این پویش از بین 470 اثر در بخش های مختلف از سراسر کشور معرفی شدند.

تقی صادقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برگزیدگان بخش های خیام خوانی شامل افراد بالای 15 سال و زیر 15 سال، خوشنویسی رباعیات خیام، سرایش رباعی با موضوع غدیرخم و سرایش رباعی با برداشت آزاد یا استقبال از رباعیات خیام معرفی شدند.

وی افزود: در این پویش بیش از 470 اثر در بخش های مختلف از سراسر کشور به دبیرخانه پویش ارسال شد که بعد از بررسی دقیق داوران افراد منتخب در این پویش اعلام شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی تصریح کرد: "فاطمه سادات حسینی شفیق" و "نرگس احمدی" از مشهد خراسان رضوی، "فاطمه مشکین" از قم، "فهیمه مویدی" و "مریم ضیغمی" از شهرستان بجنورد خراسان شمالی در بخش خوانش رباعیات خیام افراد بالای 15 سال برگزیده شدند.

وی گفت: همچنین در بخش خوانش رباعیات خیام افراد زیر 15 سال بدون ترتیب اولویت؛ "امیر طاها قادری" از شهرستان شیروان خراسان شمالی، "آندیا پورجابران" از کرمانشاه، "ریحانه سادات رضوی" از شهرستان نیشابور خراسان رضوی، "سوگند آزادی" و "سیده مائده روزگار" از شهرستان مرودشت استان فارس، "یاسمن روشان" از بجنورد خراسان شمالی، "مبینا عین آبادی" از شهرستان فیروزه خراسان رضوی، "محمد سپهوند" از شهرستان خرم آباد استان لرستان، "محیا فلاحی نژاد فرد" از مرودشت استان فارس و "هیرسا شکری زاده" از شهرستان دامغان استان سمنان به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.

صادقی همچنین منتخبین بخش خوشنویسی رباعیات خیام در بخش نستعلیق، را رتبه نخست متعلق به "محمد تقی محرم زاد" از اردبیل، رتبه دوم این بخش توسط "محمد بیگدلی" از همدان و "بهاران عسکری" با کسب رتبه سوم از بجنورد خراسان شمالی اعلام کرد.

وی افزود: در بخش شکسته نستعلیق "علی عابدینی" به عنوان نفر اول از شهرستان رشت استان گیلان، "عبدالکریم شم آبادی" رتبه دوم از شهرستان سبزوار خراسان رضوی و "مهسا سالاری" رتبه سوم از کرمان را کسب کرد.

صادقی بیان کرد: منتخبین بخش سرایش رباعی با موضوع غدیرخم (بخش ویژه) "علی داوری" رتبه نخست و "فائزه رمضانی" رتبه دوم از بجنورد خراسان شمالی و "علی سلیمیان" از اصفهان مقام سوم را کسب کرد.

وی؛ "نیره جهان بین" از شهرستان رشت استان گیلان رتبه نخست، "مرتضی خدایگان" از تهران رتبه دوم و "سمیه تورجی" از شهرستان شیراز استان فارس به عنوان مقام سوم را از برگزیدگان بخش سرایش رباعی با موضوع استقبال و یا برداشت آزاد از رباعیات خیام نام برد.

فراخوان این پویش 28 اردیبهشت ماه سال جاری اعلام و 20 تیرماه نیز آخرین مهلت ارسال آثار بود که آثار رسیده به دبیرخانه این پویش توسط هیات داوران بررسی و برگزیدگان بخش های مختلف معرفی شدند.

حکیم ابوالفتح عمربن ابراهیم خیامی، مشهور به خیام، فیلسوف، ریاضیدان و شاعر ایرانی است که در 12 محرم سال 439 هجری قمری در نیشابور متولد و در سال 517 هجری در همان شهر درگذشت.

حکیم عمر خیام وی پس از طی تحصیلات در حوزه ای مختلف در رشته ریاضیات و نجوم تبحر خاصی یافت و در این حوزه شیوه های خاصی را در حل مسایل مختلف ابداع کرد. حکیم عمر خیام به دلیل تبحر و دانش عظیمی که در این دو علم بدست آورده بود، ملکشاه سلجوقی او را به سوی در بار فراخواند و وی را در صدر نشاند.

خیام در نزد ملکشاه دست به انجام کارهای علمی بسیاری زد که از میان آنها می توان به نگارش تقویم جلالی اشاره کرد.

حکیم عمر خیام بنا به در خواست ملکشاه رصدخانه ملکشاهی را ساخت و در صدد اصلاح تقویم موجود برآمد. تقویم جلالی او که امروزه در میان ایرانیان رواج دارد از چنان اعتباری بر خوردار است که تا کنون کمتر به آن ایراد وارد شده است.

برچسب‌ها