تخلفات بورسیه دولت یازدهم و دوازدهم به قوه قضائیه رسید / اعتراضات زودهنگام با بازگشایی دانشگاهها
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم. اعتراض دانشجویان کوی دانشگاه به وضعیت تغذیه دانشجویان خوابگاهی دانشجویان ساکن خوابگاههای کوی دانشگاه...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
*س_ اعتراض دانشجویان کوی دانشگاه به وضعیت تغذیه دانشجویان خوابگاهی_س*دانشجویان ساکن خوابگاههای کوی دانشگاه تهران درپی کاهش کیفیت غذا نسبت به بی توجهی مسئولان دانشگاه معترض شدند.محمد مهدی اسدی، دبیر شورای صنفی دانشگاه تهران، با اشاره به اعتراضات دانشجویان ساکن خوابگاههای کوی دانشگاه گفت: متاسفانه وضعیت تغذیه دانشجویان خوابگاهی کوی دانشگاه تهران بسیار اسفناک است و دانشجویان اعتراضات زیادی در این خصوص دارند. وی افزود: پیمانکار سلف هر روز حجم غذاها را کمتر میکند و کیفیت غذاها را نیز کاهش داده است. قیمت غذای نسبت به سال گذشته دو برابر شده؛ اما تنوع غذاها کمتر شده است.
مسئول شورای صنفی دانشگاه تهران اضافه کرد: حقوق اساتید دانشگاه تقریبا دو برابر شده و این حقوق احتمالا از بودجه دانشگاه است و تنها جایی که میتواند این بودجه را تامین کند کاهش خدمات رفاهی به دانشجویان است که از ابتدای سال تحصیلی این موارد به وضوح دیده میشود.
*س_ جزئیاتی از خدمات مشاورهای به دانشجویان در سال تحصیلی جدید_س*مراکز مشاوره دانشگاهها با محوریت مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان برای سال تحصیلی جدید و ارائه خدمات مشاورهای به دانشجویان تدارک ویژهای را دیده است. همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاهها یکی از مراکزی که بیشترین فعالیت را برای سنجش دانشجویان به خصوص دانشجویان ورودی جدید به عهده دارد، مراکز مشاوره و سلامت دانشگاهها هستند که مواردی از قبیل طرح پایش سلامت دانشجویان، را ابتدای سال تحصیلی در دستور کار خود قرار میدهند تا دانشجویان را از نظر سلامت جسمی و روانی مورد ارزیابی قرار دهند. در دو سال اخیر نیز که بیماری کرونا باعث تعطیلی دانشگاهها و مجازی شدن آموزشها شده مسئولیت مراکز مشاوره دانشگاهی را تقریبا به دو برابر افزایش داده است. مراجعه دانشجویان در دوران کرونا و تعطیلی دانشگاهها به مراکز مشاوره بنا به گفته مسئولان وزارت علوم افزایش دو برابری داشته است. با اجرای طرح واکسیناسیون مقدمات بازگشایی دانشگاهها و رفتن به سمت آموزشهای حضوری در حال فراهم شدن است و به همین دلیل ستاد ملی مقابله با کرونا بخشنامه رعایت پروتکلهای بهداشتی را تدوین و این بخشنامه از سوی مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم به دانشگاهها ابلاغ کرده است.
*س_ آئیننامه «شورای تعامل و هماندیشی دانشجو و دانشگاه» ابلاغ شد_س*فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «آئیننامه شورای تعامل و هماندیشی دانشجو و دانشگاه» را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها ابلاغ کرد. جهانبین تأکید کرده است: این آئیننامه در راستای تقویت زمینههای مشارکت، همفکری و همکاری دانشجویان در محورهای صنفی - رفاهی و خدمات آموزشی در چارچوب مدیریت اسلامی، ترویج قانونگرایی و مسئولیتپذیری، رسالتها و اهداف دانشگاه و صیانت از سرمایههای پرافتخار کشور تدوین و ابلاغ شده است.
در آئیننامه شورای تعامل و هماندیشی دانشجو و دانشگاه آمده است: اصل بنیادی و اساسی پیشرفت و تعالی در هر مجموعه، ارتباط دوسویه مدیران و مخاطبان آن مجموعه است. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مولود فرهنگی و علمی انقلاب اسلامی و یکی از مهمترین مراکز تربیت و آموزش نیروی انسانی کشور، همواره تلاش میکند با بکارگیری دیدگاهها و پیشنهادهای دلسوزان، به ویژه دانشجویان، حرکت در مسیر موفقیت و دستیابی به آرمانهای بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تداوم بخشد.
*س_واکنش معاون دانشجویی دانشگاه تهران به حذف وعده و تنوع غذایی در کوی دانشگاه_س*معاون دانشجویی دانشگاه تهران در واکنش به اعتراضات دانشجویان ساکن کوی دانشگاه نسبت به کیفیت غذا و حذف برخی وعدههای غذایی گفت: نه تنها وعده غذایی از جمله صبحانه حذف نشده؛ بلکه یارانه غذایی افزایش یافته است. سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، در واکنش به اعتراض برخی دانشجویان ساکن خوابگاه کوی دانشگاه نسبت به پایین آمدن کیفیت غذا، حذف برخی اقلام از صبحانه و همچنین کاهش حجم غذا اظهار داشت: دانشجویان بعضا درست میگویند؛ به جهت رعایت دستورالعملهای بهداشتی غذا را به صورت بسته بندی از یکی دو ساعت قبل آماده و به دانشجویان تحویل میدهیم و به همین خاطر در این شرایط تا اندازهای از کیفیت غذا کاسته میشود. وی در خصوص حذف و یا کاهش وعده صبحانه اضافه کرد: به هیچ عنوان وعده صبحانه از تغذیه دانشجویان حذف نشده و در حال حاضر دانشجویان بابت پک هفتگی صبحانه روزانه 8000 تومان پرداخت میکنند و به صورت هفتگی دانشگاه 36 هزار و 837 تومان یارانه صبحانه پرداخت میکند.
*س_ سامانه ثبت اعتراضات اینترنت رایگان دانشجویی راه اندازی شد_س*سامانه ثبت اعتراض برای اینترنت رایگان دانشجویی راهاندازی شد و دانشجویان ورودی جدید نیز میتوانند اعتراض خود را در این سامانه ثبت کنند.
شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت اعلام کرد؛ سامانه "ثبت اعتراض برای دریافت اینترنت رایگان دانشجویی" به آدرس https://ictgifts.ir/UniversityStudents/Complain در دسترس است و دانشجویان جدیدالورود دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پزشکی نیز میتوانند اعتراض خود رادر این سامانه ثبت کنند.
براین اساس، در صورتی که اطلاعات کد ملی دانشجویان در سامانه "ثبت اعتراض برای دریافت اینترنت رایگان دانشجویی" ثبت نشده است، دانشجویان میتوانند جهت پیگیری موضوع اطلاعات تکمیلی خود را در لینک این سامانه وارد کرده تا جهت بررسی و اخذ تاییدیه، به نهاد متولی ارسال شود.
*س_ تخلف مسئولان دولتهای یازدهم و دوازدهم درباره بورسیهها_س*علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل 90 در جلسه علنی امروز (سهشنبه 20 مهرماه) مجلس شورای اسلامی گزارش اقدامات غیرقانونی دولت یازدهم و دوازدهم درخصوص دانشجویان بورسیه سالهای 85 تا 92 به شرح زیر اعلام کرد. برای اولین بار در اردیبهشت سال 1290 قانون اعزام محصل به خارج از کشور از تصویب مجلس شورای ملی گذشت و وزارت معارف وقت موظف شد همه ساله تعدادی محصل را با هزینه دولت به اروپا برای تحصیل اعزام نماید. پس از انقلاب اسلامی نیز اولین قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور در سال1364 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که تاکنون معیار اصلی گزینش دانشجو همین قانون و آیین نامه اعطای بورس تحصیلی و اعزام دانشجویان به خارج از کشور مصوب سال 1368 بوده است. ماده 5 این قانون تصریح دارد شورای مرکزی بورس بمنظور انجام وظایفی از جمله پیشنهاد شرایط و نحوه گزینش افراد جهت تصویب به مقام عالی وزارت و تصویب نهایی واگذاری بورس به متقاضیان واجد شرایط در آن وزارت تشکیل میگردد. از آن پس در همه دولتها ملاک تعیین شرایط و گزینش نهایی، شورای مرکزی بورس و مسئولیت نهایی گزینش با آن شورا بوده است. در سال 89 نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت دهم بر اساس یک رویه قانونی جاری در همه دولتهای قبلی برحسب دستورالعملها و آئیننامههای قانونی مذکور به منظور تأمین بخشی از هیأت علمی مورد نیاز خود و بنابر اعلام نیاز دانشگاههای سراسر کشور در تاریخ 4/ 8/ 89 اقدام به فراخوان عمومی میکند و متقاضیان پس از طی مراحل قانونی از سوی شورای مرکزی بورس وزارت علوم که حسب قانون بالاترین مرجع تصمیمگیری درباره بورسیهها بود، انتخاب و برای تحصیل به دانشگاههای مختلف معرفی گردیدند.
*س_فراخوان ثبتنام یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان_س*معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران فراخوان یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران را به دانشگاههای سراسر کشور اعلام کرد. معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران فراخوان یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران را به دانشگاههای سراسر کشور اعلام کرد. بر این اساس دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور اعم از پزشکی و غیرپزشکی در دانشگاههای دولتی، آزاد اسلامی، پیام نور، دانشگاههای جامع علمی کاربردی، تربیت مدرس، شاهد، دانشگاه امام حسین (ع)، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، دانشگاه هنر، سوره و... برای شرکت در این فراخوان تا 10 آبان 1400 فرصت دارند برای ثبتنام از طریق مراجعه به سازمانهای ذیربط یا ارسال تصویر کارت ملی به آدرس ایمیل tandisjahat@gmail.com و دریافت فرم ثبتنام اقدام کنند. بر اساس آییننامه این رویداد ملی فرهنگی حضور داوطلبانه در دفاع از کشور، انقلاب اسلامی و حریم اهلبیت (ع)، ارائه خدمات پیشگیرانه و امدادرسانی داوطلبانه در حوادث و رخدادهای طبیعی یا غیرمترقبه، انجام فعالیتهای داوطلبانه در امور خیریه، تأمین ارگانهای حیاتی بیماران نیازمند از طریق اهدای خون و عضو، مشارکت داوطلبانه در سازندگی، آبادانی و محرومیتزدایی کشور، انجام فعالیتهای داوطلبانه در حوزههای سلامت و توانبخشی و انجام فعالیتهای داوطلبانه در زمینه حفاظت از محیط زیست از مصادیق هفتگانه فداکاری تعریف شده است.
*س_زمان ثبتنام انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاههای علوم پزشکی مهرماه تمدید شد_س*مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت از تمدید زمان ثبتنام نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاههای علوم پزشکی تا 26 مهرماه خبر داد.محمد تاج فرد مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت گفت: با توجه به تقاضای برخی از دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر که تاکنون موفق به ثبت نام برای نقل و انتقالات دانشجویی نشدهاند، زمان ثبت نام تمدید شد. دکتر تاج فرد گفت: بر این اساس زمان ثبت نام انتقال دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر ورودی جدید تا 26 مهرماه تمدید شد.
وی افزود: همچنین دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر ورودیهای قبل که در مهلت تعیین شده قبلی موفق به ثبت نام نشده اند، در روزهای 27 و 28 مهرماه مجاز به ثبت نام در سامانه انتقال خواهند بود.
*س_ بازسازی و بهسازی 22 هزار تخت خوابگاهی در دانشگاههای علوم پزشکی_س*مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در ایام شیوع ویروس کرونا در کشور تعدادی از خوابگاههای دانشجویی با ظرفیت 22 هزار تخت بازسازی و نوسازی شده است. رحمان خدابندهلو، مدیر کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص بازگشایی دانشگاهها، گفت: دانشجویان علوم پزشکی کشور از ابتدای شیوع ویروس کووید19 در کشور در کنار دیگر پرسنل خدوم بهداشتی و درمانی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا حضوری مؤثر داشتهاند و خالصانه برای کمک به تأمین سلامت مردم عزیز کشورمان به صورت شبانهروزی در تلاش بودهاند که جا دارد از زحمات این عزیزان قدردانی کنم. وی تصریح کرد: موضوع حضور دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی از سال گذشته رقم خورد و دانشجویان بالینی علوم پزشکی و دانشجویانی که نیاز به استفاده از تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی داشتند از سال گذشته در دانشگاههای علوم پزشکی حضور دارند. در مهرماه امسال نیز به دلیل اینکه همه دانشجویان علوم پزشکی متقاضی استفاده از واکسن واکسینه شدهاند، در دانشگاههای علوم پزشکی آموزشها به صورت تلفیقی از آموزش حضوری و مجازی است که البته اولویت با آموزش حضوری است و این روند به زودی با واکسینه شدن همه اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاههای کشور جای خود را به آموزشهای حضوری خواهند داد.