یک‌شنبه 4 آذر 1403

تردید در بررسی یک طرح / تجمع برقی تهران / ادعای برجامی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تردید در بررسی یک طرح / تجمع برقی تهران / ادعای برجامی

حواشی مربوط به سفر یک کارمند وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به ایران / طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی / گرانی‌های اخیر و کاهش قدرت خرید مردم از موضوعات و اخبار پربازدید سرویس سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، بازداشت یک کارمند وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به اتهام سفر مخفیانه به ایران و در ارتباط بودن با ماموران اطلاعاتی ایران در صدر اخبار پربازید امروز قرار گرفت.

این مظنون که یک دانشجوست تحت بازجویی سرویس امنیت داخلی اسرائیل قرار گرفته و وکیلش می گوید که این سفر صرفا توریستی بوده و مخفی نبوده است.

گرانی های اخیر و تاثیرش بر توان خرید مردم هم از دیگر موضوعات خبری مهم امروز بود که در همین رابطه صدیف بدری نایب رییس کمیسیون عمران با بیان اینکه هر روز شاهد افزایش قیمت کالاهای اساسی هستیم، می گوید: این روزها گرانی ها به سیمان و میلگرد و حتی میوه رسیده و مردم نمی توانند بیشتر از نیم کیلو میوه بخرند.

حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان هم با تاکید بر اینکه مردم از مجلس انقلابی انتظار حل مشکلات اساسی را دارند گفت که این روزها با 5 برابر شدن قیمت سیمان مواجهیم که دلیل آن را قطعی برق عنوان می کنند، اما تکلیف آن بدبختی که مشغول ساخت یک آلونک برای خود است، چه می شود؟

همچنین غلامعلی کوهساری نماینده مردم رامیان و آزادشهر با اشاره به اینکه توان مردم تمام شده است،‌تاید کرد: مسئولین باید درباره مسائل خوزستان و این‌که مشکل کمبود آب است یا مشکل مدیریتی؟ پاسخ دهند.

وی با بیان اینکه هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در مورد تمام مسائل اظهارنظر کند، افزود: اتفاقات زیادی در کشور افتاده از کرونا تا قطعی آب و برق و مسائل دیگر، استان گلستان هم مردم نجیبی دارد اما بیش از 1200 نفر در بیمارستان‌های این استان بستری هستند و برخی بیمارستان‌ها ظرفیت بستری بیمار را ندارند و بیماران کف زمین خوابیده‌اند، 800 نفر هم در حال درمان سرپایی هستند.

دیگر اخبار مرتبط را در لینک های زیر بخوانید.

مجلس انقلابی برای گرانی نان، خودرو، سیمان و قطعی آب و برق جلسه تشکیل دهد

کمیسیون کشاورزی برای حل مشکل کشاورزان در شرایط خشکسالی تشکیل جلسه دهد

مجلس به مشکل خوزستان و پاداش500 میلیونی اعضای هیات مدیره بانک تجارت بپردازد

*** 

حواشی و بررسی های مربوط به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی از موضوعات خبرساز و پربحث امروز بود.

مجتبی توانگر نماینده تهران در مجلس در صفحه شخصی خود در توییتر با بیان اینکه طرح ساماندهی فضای مجازی هیچ فوریتی ندارد، نوشت: این طرح هیچ ربطی به فرمایشات رهبری مبنی بر ساماندهی فضای مجازی ندارد و احتمالا شورای نگهبان نیز با آن مخالفت می‌کند. از همکاران هم می‌خواهم با آن مخالفت و در دامی که مقابل دولت آقای رئیسی طراحی شده، نیفتند.

در همین راستا قرار بود در جلسه علنی امروز مجلس به بررسی درخواست عده ای از نمایندگان به منظور رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی بر اساس اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی، پرداخته شود که سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه در این باره توضیح داد: طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از دستور کار مجلس خارج نشده، بلکه در نوبت دستور کار قرار دارد، ولی «امروز» نوبت به بررسی آن نرسید.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم با واگذاری اختیار بررسی طرح «سامان‌دهی فضای مجازی» به کمیسیون‌های تخصصی مجلس مخالفت کرد و گفت: پیشنهادم برای طرح مهم «صیانت از فضای مجازی» تشکیل کمیسیون مشترک اجتماعی، فرهنگی و قضایی است.

توضیحات سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره رویکرد مجلس در زمینه سامان‌دهی فضای مجازی هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. تاکید کرد: تمرکز در طرح ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی، حمایت از حقوق کاربران و ساماندهی این فضا بوده و مجلس شورای اسلامی به دنبال فیلترینگ پیام رسان‌های خارجی نیست.

مجید نصیرایی با اشاره به اینکه متاسفانه عده‌ای ساماندهی را به مسدودسازی معنی می‌کنند، توضیح داد که در این طرح تمرکز اصلی بر ساماندهی این فضا است. حدود 14 بار بر روی این طرح کار کارشناسی انجام شده است. اکنون این طرح به عنوان پیش نویس آماده شده و اصلا تمرکزی بر مساله‌ی فیلترینگ نیست. تمرکز اصلی ما ساماندهی و حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی، نخبگان و متخصصان این حوزه است. از سوی دیگر ما به دنبال ضمانت اجرایی برای قوانین موجود هستیم.

به گفته معاون مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس هم منطق و رویکرد اصلی در طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی تنظیم‌گری فضای مجازی بوده و بحث فیلترینگ مطرح نیست.

مسعود فیاضی همچنین به فعالیت پلت‌فرم‌های پرطرفدار نظیر تلگرام یا اینستاگرام اشاره کرد و افزود: چه بسا اگر ضوابط ما را پذیرفتند شاهد رفع فیلتر تلگرام و یا توییتر باشیم. اما اگر نپذیرفتند نیز تا زمانی که یک پلت‌فرم جایگزین برای آن تعیین نشود مسدود نخواهند شد.

ادعاهای مجتبی ذوالنوری در نطق امروز خود در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی درباره ناگفته هایی در ارتباط با توافق احتمالی اخیر ایران و آمریکا هم از خبرهای مورد توجه بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این ادعا که «رئیس جمهور می‌داند از جزئیات مطالب موافقت نامه وین آگاه هستم» خطاب به حسن روحانی گفت: به مردم نگفتید که آمریکا تنها به بخشی از برجام 1394 بر می‌گردد. آمریکا حاضر نیست تحریم‌های تسلیحاتی را براساس قطعنامه 2231 لغو کند. رئیس جمهور به مردم نگفته است که آمریکا برای تعهد خود برجام حداقلی و برای تعهدات ما برجام پلاس و برجام موشکی و منطقه‌ای را در مذاکرات وین آورده است.

تجمع ظهر امروز مقابل پاساژ علاءالدین و خیابان جمهوری از دیگر خبرهای پربازدید امروز بود که  معاون امنیتی استانداری تهران در این باره توضیح داد که این تجمع به دلیل قطع برق پاساژ برگزار شد، البته دلیل قطع برق مشخص نبوده و در حال بررسی است.

حمیدرضا گودرزی گفت که پس از قطع شدن برق پاساژ، تجمع بین ساعت 11:45 تا 12:45 شکل می گیرد و پس از آن به پایان می رسد و اکنون تجمعی وجود نداشته و شرایط عادی است.

گزارش ایسنا به مناسبت هفتاد و هفتمین سالگرد درگذشت غلامرضا پهلوی ملقب به رضا شاه پهلوی در سال 1323 شمسی با عنوان "از کودتا تا سلطنت و اخراج رضاشاه از ایران به دستور انگلیس" هم از پرمخاطب های بامداد امروز بود.

همچنین گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (دوشنبه) چهارم ماه 1400 مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.