تشییع باشکوه سردار سلیمانی در کرمان / درگذشت تعدادی از حاضران بر اثر ازدحام / ادعای نیویورکتایمز درباره دستور رهبری برای انتقام سخت
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
تشییع باشکوه سردار سلیمانی در کرمان / درگذشت تعدادی از حاضران بر اثر ازدحام
مراسم تشییع و تدفین سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور گسترده مردم در کرمان برگزار شد. اما آنچه این حضور باشکوه را تلخ کرد جانباختن تعدادی از حاضران بهدلیل ازدحام بود. بر مبنای گزارشهای رسمی بیش از 50 نفر در این مراسم جان باختند و بیش از 200 نفر نیز مصدوم شدند.
البته با توجه به ازدحام فوقالعاده جمعیت، مشکلاتی برای برخی از حاضران بهوجود بیاید اما مرگ تعدادی از هموطنان اتفاقی بود که با برنامهریزی درست میشد جلوی آن را گرفت. به نظر میرسد متاسفانه این بار هم شاهد بیتوجهی برخی از مسئولین و عدم برنامهریزی مناسب توسط ایشان بودیم. با توجه به حضور میلیونی مردم عزیز در مراسم تشییع این شهید عالیقدر در اهواز، مشهد، تهران و قم میبایست برنامهریزی دقیق برای جلوگیری از بروز چنین وقایعی صورت میگرفت؛ اتفاقی که متاسفانه نیفتاد.
این اتفاقات باعث شد تدفین آن شهید که قرار بود ظهر سهشنبه انجام شود به تعویق بیفتد. سردار شریف، سخنگوی سپاه پاسداران در حاشیه مراسم تشییع پیکر شهید سردار سلیمانی گفت، برای اینکه آبرو و سرافرازی شهیدان دستمایه حوادث رخ داده نشود، برنامه مراسم تشییع در تاریخ دیگری برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تشییع پیکر شهید قاسم سلیمانی در کرمان
***
موضع اروپاییها بدتر از ترامپ است
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی درباره پیامدهای ترور شهید سلمانی در اعتماد نوشت: «خیلیها تعجب کردند که چرا ترامپ بر بمباران مراکز فرهنگی ایران تأکید کرده است؟ عملی که حتی هیتلر هم انجام نمیداد زیرا مخالف تمام قوانین بینالمللی است. فقط داعش و طالبان با افتخار چنین میکردند. آیا او نمیفهمد؟ قطعا چنین نیست. او اصرار دارد که به جهان بگوید با یک فرد ویژه مواجه هستید که هیچ قانونی برایش اهمیت ندارد، جز خودش. دموکراسی امریکایی کجاست؟ نه برای دفاع از ایران، بلکه برای دفاع از حیثیت خودشان؟
موضع اروپاییها بسیار بدتر از اقدام ترامپ است. چون ترامپ همین است که هست. ادعایی بیش از این هم ندارد. ولی اروپاییها که ادعای بیشتری دارند، چرا تا این حد منفعل و حتی دنبالهروی افرادی چون ترامپ و پمپئو هستند؟ در قضیه برجام و تحریم گفتند که شرکتهای اروپایی از دولتهایشان تبعیت نمیکنند، پس در جریان اخیر چرا دولتهای اروپایی از امریکا دنبالهروی میکنند؟ اگر آنان زیر برجام را امضا نکرده بودند، مساله قابل تحمل بود، ولی چرا راهی را آمدند که در میانه راه اینچنین سنگ روی یخ شوند، بعد هم همچنان به متابعت چشم بسته و بدون چون و چرا از امریکا گردن نهند؟ برجام که قرار بود نشانهای از آغاز استقلال نسبی اتحادیه اروپا شود اکنون نشاندهنده وابستگی و ضعف بیشتر اروپا شده است.»
***
راهبرد انتخاباتی اصلاحطلبان به تصویب رسید
اعتماد نوشت: «اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در جلسه اخیر خود بار دیگر درباره بایدها و نبایدهای انتخاباتی صحبت کردند. در این جلسه راهبرد جریان اصلاحات برای انتخابات مجلس یازدهم به تصویب اعضا رسید و بر اساس یکی از بندهای این راهبرد انتخاباتی، معرفی کاندیداها صرفا با رویکرد اصلاحطلبانه خواهد بود و در حوزههایی که به هر دلیل کاندیدای اصلاحطلب حاضر نباشد، لیستی از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان معرفی نخواهد شد. البته این موضوع در طول ماههای گذشته بارها به انحای مختلف مطرح شده بود. در واقع جناح چپ عزم خود را جرم کرده تا اگر قرار است در انتخابات حاضر شود، این حضور تماما اصلاحطلبانه باشد. اصلاحطلبان بارها و بارها لب به انتقاد گشودهاند که افرادی با لیست آنها به مجلس راه پیدا کردند اما از همان لحظه ورود راهشان را جدا کرده و سازی دیگر کوک کردند. حال پس از 4 سال از انتخابات مجلس دهم، باتوجه به آنکه رفتار و کردار نمایندگان مورد حمایت اصلاحطلبان، پای همه جریان اصلاحات نوشته شده و جناح چپ این سالها تاوان رفتار افرادی را پس داده که اساسا برخاسته از اصلاحطلبی نبودند. حال در شرایطی که کلیات برنامههای سنجشپذیر جریان اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم در جلسه اخیر به تصویب رسیده است، آنها قصد دارند این راهبرد را پس از اعمال اصلاحات پیشنهادی اعضا به اطلاع افکار عمومی برسانند.»
***
ادعای نیویورکتایمز درباره دستور رهبری برای انتقام سخت
به گزارش فارس، وبگاه روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی که از دیروز دوشنبه منتشر شده و بروزرسانی میشود، نوشت، ایران طی چند دهه گذشته از درگیری مستقیم نیروهای نظامی خود در عملیاتهای خارجی خودداری کرده است و به ادعای این روزنامه از طریق «نیروهای نیابتی» خود آن را پیش برده است.
این روزنامه با اشاره به ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی به دست نیروهای آمریکایی در بغداد نوشت: اما در این مورد آیت الله خامنهای رهبر ایران میخواهد هرگونه اقدام تلافی جویانه صراحتا توسط نیروهای نظامی ایران انجام شود.
این گزارش مدعی شد، در ساعات پر تنش اولیه ترور قاسم سلیمانی، رهبر عالی ایران در یک اقدام کم سابقه در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور یافته و مختصات هرگونه اقدام تلافی جویانه را تعیین کرده است.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: یک منبع ایرانی مطلع از موضوع، درباره مختصات این عملیات گفت، «این اقدام باید مستقیم، حملهای متناسب به منافع آمریکا باشد و آشکارا توسط نیروهای نظامی خودمان انجام شود».
این روزنامه آمریکایی میگوید که این یک اقدام خیلی قابل توجه برای رهبر ایران بود و ترور سردار قاسم سلیمانی که یک یار و شخصیت نزدیک به آیت الله خامنهای بود باعث شده است که وی احتیاطهای سنتی که طی چهل سال گذشته در زمینه اقدامات نظامی خارج از مرزها رعایت میشد، [در این مورد] کنار گذاشته شود.
نیویورک تایمز در ادامه اضافه کرد، خشم و عصبانیت مردم ایران از ترور این فرمانده عالی ایرانی در مراسم تشییع در روز دوشنبه در خیابانهای پایتخت ایران کاملا نمایان بود، جایی که آیت الله خامنهای نیز صراحتا بر پیکر قاسم سلیمانی گریست.
***
روایت واعظی از جلسه فوقالعاده شورای عالی امنیت ملی
به گزاش تسنیم، محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور در یک گفتوگوی رادیویی درخصوص انتقام خون سردار سلیمانی از آمریکاییها گفت: در چند جبهه حتما باید استراتژی خود را ادامه دهیم. روز جمعه جلسه فوق العاده شورای عالی امنیت ملی برگزار شد و تصمیمات آن جلسه اجرا می شود. وحدت و همدلی برای استمرار خط مقاومت مهم بوده و باید دنبال شود. حضور مردم به تمام مسئولان نظام و دولت روحیه داده است که این راه را با قوت بیشتری ادامه دهند. درست است که بزرگ مردی را از دست دادهایم ولی نباید احساس کنیم در برابر دشمن تضعیف شدهایم.
وی افزود: باید با حمایت مردمی که انجام شد، نشان دهیم قویتر شدهایم و راه و هدف سردار سلیمانی را با قوت ادامه دهیم. دولت و مسئولان در همین خط هستند. باید سران قوای سه گانه به همراه سپاه و سایر مسئولان دنبال این باشیم که تقاص خون سردار سلیمانی را بگیریم. انتقام حتما باید گرفته شود وبه نظر میرسد برنامهریزیهای بسیار خوبی هم انجام شده است.
بیشتر بخوانید:
واعظی: برنامهریزیهای بسیار خوبی برای انتقام از آمریکا انجام شده است
***
عراقچی: برداشتن گام پنجم به معنای خروج از برجام نیست
به گزارش ایسنا، سید عباس عراقچی صبح امروز در حاشیه نشست مجمع گفتوگوی تهران در مورد برداشت گام پنجم از سوی ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود گفت: همان طور که در بیانیه دولت آمده بود ما گام پنجم و نهایی خود را در راستای کاهش تعهدات برجامی برداشتیم و گام دیگری وجود ندارد. وی با بیان اینکه ما در حوزه غنیسازی دیگر هیچ محدودیتی برای خود قائل نیستیم ولی اینکه در صحنه عمل چه اتفاقی بیفتد و ما به چه میزان در داخل کشور غنی سازی کنیم، بستگی به برنامه سازمان انرژی اتمی و نیاز کشور دارد، تاکید کرد: برداشتن این گام به این معنا نیست که برجام تمام شده و یا ایران از برجام خارج شده است بلکه به تعادلی در برجام رسیدهایم.
وی با بیان اینکه با خروج آمریکا از برجام تعادل موجود در این توافق بین المللی به هم ریخته بود و اکنون ما فکر میکنیم با انجام کاهش تعهدات برجامی به تعادل معقولی در برجام رسیدیم، ادامه داد: البته همکاری ما با آژانس ادامه پیدا میکند و این آمادگی را داریم که هر موقع طرفهای مقابل بتوانند خواستههای ما را تامین کنند و به تعهدات خود در برجام عمل کنند، ما به رویه قبلی باز گردیم.
عراقچی تاکید کرد: امکان بقای برجام وجود دارد به شرطی که طرفهای مقابل بخواهند.
***
جزییاتی از پاسخ تحقیرآمیز ایران به نامه بیادبانه پمپئو
یک منبع مطلع در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، به جزییاتی از پاسخ قاطعانه، محکم و در شأن آمریکاییها در پی نامه توهین آمیز «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: ایران در جواب این نامه که نه به امضای محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، بلکه به امضای دفترش برای آمریکاییها ارسال شده، به این رفتار خلاف عرف دیپلماتیک وی پاسخی در شأن وی داده است.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه نیز در گفتگو با فارس این خبر را تأیید کرد.
در این نامه همچنین به سابقه تاریخی خصومتها، دخالتها و جنایتهای دولت آمریکا از کودتای 28 مرداد 32 تا سقوط هواپیمای مسافربری ایران و حمایت از صدام و حمله ارتش بعث به خاک ایران و گروههای تروریستی چون منافقین خلق اشاره شده است.
***
ادعای واشنگتن پست: ترور شهید سلیمانی با اصرار پمپئو انجام شد
به گزارش انتخاب، واشنگتن پست نوشت: وزیر خارجه امریکا چندین بار هفته ی گذشته با ترامپ در مورد ترور سردار سلیمانی گفتگو کرد. در نهایت ترامپ این دستور را با اصرار پومپئو و مایک پنس معاون اول صادر کرد.
پومپئو فرصت مشابهی را تابستان گذشته از دست داد، وقتی ترامپ حاضر به انجام عملیات تلافی جویانه پس از ساقط شدن پهپاد امریکا توسط ایران نشد، اتفاقی که باعث عصبانیت و ناراحتی پومپئو شده بود. اما تغییرات اخیر در تیم امنیت ملی ترامپ و نگرانی ترامپ در مورد اینکه در مقابل ایران ضعیف و مردد تلقی شود، باعث شد که فضایی برای پمپئو باز شود تا سیاست هایش را دنبال کند...
برای پومپئو، مرگ دیپلمات های امریکایی بسیار خسارت بار خواهد بود، چراکه او مدام از هیلاری کلینتون بابت ماجرای قتل سفیر امریکا در لیبی و سایر پرسنل در بنغازی اننقاد می کرد. با این حال، هیچکدام از این ملاحضات باعث نشد که پومپئو دست از اصرار برای ترور سردار سلیمانی بردارد، امری که نشان دهنده ی وسواس فکری او نسبت به ایران در 10 سال گذشته از کنگره تا سیا و بعد وزارت خارجه است.
به گفته ی مقامات امریکایی، پومپئو اولین بار، ماه ها پیش در مورد ترور سردار سلیمانی با ترامپ سخن گفت، اما نه ترامپ و نه مقامات پنتاگون حاضر به پذیرش چنینی عملیاتی نبودند.
پس از تحولات اخیر از جمله حمله موشکی به پایگاه امریکایی در کرکوک و کشته شدن یک پیمانکار امریکایی، پومپئو به همراه وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک به کلوب شخصی ترامپ در فلوریدا رفتند، جایی که مقامات دفاعی واکنش های محتمل نسبت به ایران از جمله گزینه ی ترور سردار سلیمانی را به او ارائه دادند.
تصمیم ترامپ به هدف قرار دادن سلیمانی منجر به غافلگیری و شوک برخی مقامات شد، چراکه نگرانی پنتاگون در مورد تشدید تنش ها و عدم علاقه ترامپ به استفاده از قدرت نظامی علیه ایران، بر همگان مشهود بود.
نکته ی مهم در این بین، هماهنگی شدید برای عملیات بین پومپئو و اسپر وزیر دفاع بود که در اکادمی ارتش امریکا بایکدیگر همکلاس بودند. مایک پنس نیز از این تصمیم حمایت کرد، اما به جلسه فلوریدا نرفت.