دوشنبه 1 بهمن 1403

جهانگیری: شبی که نظر شورای نگهبان اعلام شد در منزل ما جشن بود

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
جهانگیری: شبی که نظر شورای نگهبان اعلام شد در منزل ما جشن بود

معاون اول رئیس جمهور گفت: شبی که نظر شورای نگهبان به من اعلام شد، در منزل ما بعد از گذشت ده روز از ثبت نام، شب جشن بود زیرا همه احساس کردند که بار بزرگی از دوشم برداشته شد

به گزارش مشرق، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر چهارشنبه در جمع روسای ستادهای انتخاباتی خود در سراسر کشور ضمن اعلام خاتمه فعالیت این ستادها اظهار داشت: امروز برای من یادآور آخرین روز ثبت نام داوطلبین ریاست جمهوری در سال 1392 است که مرحوم آیت الله هاشمی در لحظات آخر ثبت نام کردند و من در مقابل وزارت کشور منتظر بودم تا در صورت عدم ثبت نام از سوی ایشان یا آقای خاتمی، خودم ثبت نام کنم چراکه از من خواسته شده بود ثبت نام کنم اما شرط من این بود که چنانچه آقای هاشمی یا آقای خاتمی ثبت نام کنند، دیگر نیاز به حضور من نخواهد بود.

*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_گردن جهانگیری دیگه جایی برای "تکلیف" نداشت!_س*

جهانگیری افزود: فردای همان روز آقای هاشمی طی حکمی من را به عنوان رییس ستاد انتخاباتی خود منصوب کرد و در فاصله ده روزی که شورای نگهبان قرار بود صلاحیت ها را بررسی کند، مشغول انتخاب روسای ستادهای استانی بودیم زیرا حضور آقای هاشمی موجی را ایجاد کرده بود و با تراکم نیرو مواجه بودیم و باید از میان افراد متعدد، روسا و اعضای ستادهای مرکزی و استانی را انتخاب می کردیم.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: قرار بود همزمان با شروع فعالیتهای تبلیغاتی، روسای ستادهای استانی در تهران حضور پیدا کنند تا جلسه ای با آقای هاشمی داشته باشیم و سپس فعالیت را شروع کنیم که همان شب خبر رد صلاحیت آقای هاشمی آمد و به من اطلاع داده شد که کار را تعطیل کردیم و فردای آن روز خدمت آقای هاشمی رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه آقای هاشمی آن روز جمله ای تاریخی به من گفتند، اظهار داشت: آقای هاشمی به من گفت که من همان هاشمی قبل از رد صلاحیت هستم و تصور نکنید که با رد صلاحیت، تغییری در ارتباط من با جمهوری اسلامی ایجاد می شود و ایشان سپس از ما خواستند که از روسای ستادها تشکر کنیم که همان روز عصر جلسه ای با حضور آقای هاشمی و روسای ستادها برگزار شد و همان جلسه پایان کار ستادها بود.

جهانگیری در ادامه از روسا و اعضای ستادهای انتخاباتی خود بخصوص جوانان و همراهان و همفکران اصلاح‌طلب که در مبهم‌ترین شرایط به میدان آمدند صمیمانه قدردانی کرد و گفت: انتخابات پیش رو یکی از سخت‌ترین انتخابات‌ها است و هیچگاه در انتخابات‌های گذشته با اینگونه شرایط دشوار روبرو نبودیم زیرا شرایط کشور شرایطی خاص است.

وی خاطرنشان کرد: همه کسانی که به فکر ایران و فشارهای وارد شده بر مردم و استفاده از فرصت‌ها برای انجام اصلاحات واقعی در کشور هستند علاقه‌مند بودند که در این انتخابات نقش ایفا کنند و من پس از فراز و نشیب های طولانی و با آگاهی از همه سختی های پیش رو آمدم و ثبت نام کردم. البته می‌دانستم مسیر بسیار سخت و دشوار است ولی در عین حال با توجه به ضرورت‌هایی که وجود داشت، فکر میکردم وقتی از من مطالبه شده که ثبت نام کنم، راهی جز قبول این درخواست وجود ندارد.

جهانگیری افزود: وقتی در این مسیر ورود پیدا کردم می‌دانستم که در این انتخابات همه چیز مهیا نیست بلکه انتخاباتی سخت است که باید همه چیز را برای آن مهیا کرد؛ باید به افراد انگیزه داد و نیروهایی که با صندوق رأی قهر هستند را آشتی داد و باید تلاش کرد کسانی که فکر می‌کنند رأی‌شان کمتر اثر دارد را قانع کرد که رأی آنها اثربخش است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه می‌دانستیم اگر در این مسیر دشوار پا نگذاریم، خطر و تهدیداتی وجود دارد که می‌تواند جمهوریت نظام را مورد تهدید قرار دهد، اظهار داشت: برای دفاع از رأی مردم و جمهوریت نظام و نیز برای دفاع از مشارکت حداکثری که یک الزام و ضرورت برای ایران‌است، وارد انتخابات شدم.

جهانگیری ادامه داد: ما به این دلیل به صحنه آمدیم که از جمهوریت نظام و از رای و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دفاع کنیم و علاوه بر اینها می‌دانستیم که مردم شرایط ویژه ای دارند. مسائلی وجود دارد که معیشت مردم را به خطر انداخته است و من علاقه داشتم از این منظر وارد شوم. البته گاهی برخی دوستان می‌گفتند که شرکای وضع موجود باید پاسخگو باشند و من اتفاقا می‌خواستم به همین دلیل بیایم که بگویم بانیان وضع موجود چه کسانی هستند و چه کسانی این وضعیت را برای مردم درست کردند که امروز زندگی و معیشت مردم در شرایط سختی قرار گرفته است.

معاون اول رییس جمهور هدف دیگر از ثبت نام خود در انتخابات را به کارگیری دوباره اقتضائات توسعه ایران در شرایط تهدید توسعه کشور عنوان کرد و گفت: ایران از فرصت‌های متعدد برای حرکت در مسیر توسعه برخوردار است و مهم این است که بتوان ابزارهای لازم برای توسعه به کار گرفته شود.

جهانگیری افزود: با این پیش‌فرض‌ها، دنبال عافیت‌طلبی نرفتم بلکه با آگاهی که از دشواری مسیر داشتم ثبت نام را قبول کردم. البته دوستان مطلع هستند که من به خواست خودم نیامدم و تقریبا از ماه آبان و آذر سال گذشته مصمم شدم که در انتخابات کاندیدا نشوم اما درخواست بزرگان اصلاحات از من این بود که جایی اعلام نکنم که قصد ندارم کاندیدا شوم.

وی اضافه کرد: البته در همان زمان پیغام‌های مهمی از بخش های مختلف کشور داشتم مبنی بر اینکه شما حتما باید به صحنه انتخابات وارد شوید و تردیدی نباید در این مسیر داشته باشید و پاسخ من به آنها این بود که آمادگی برای حضور در انتخابات ندارم و تصور می کنم شرایط برای دوستان دیگر فراهم خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه بزرگان اصلاحات در آخرین پنجشنبه ثبت نام یعنی روز عید فطر با من تماس های متعدد گرفتند و پیغام‌های مختلفی فرستادند، تصریح کرد: تعداد زیادی از جوانان عزیز نیز در منزل ما تجمع و با من صحبت کردند و جبهه اصلاحات ایران از جمله شخص آقای نبوی و مجموعه دوستان این جبهه از من خواستند که حتما باید ثبت نام کنم و من به این درخواست‌ها پاسخ مثبت دادم و روز جمعه مسیر سخت و ناهموار را یکبار دیگر با خود مرور کردم و به این نتیجه رسیدم که نمی‌توان کنار نشست و باید به صحنه آمد.

وی با بیان اینکه سرانجام شورای نگهبان کار را برای من آسان کرد افزود: با این اتفاق تکلیف از دوش من برداشته شد و احساس آرامش جدی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان کردم و شبی که نظر شورای نگهبان به من اعلام شد، در منزل ما بعد از گذشت ده روز از ثبت نام، شب جشن بود زیرا همه احساس کردند که بار بزرگی از دوشم برداشته شد و البته برای روسا و اعضای ستاد انتخاباتی نیز کار آسان شد زیرا در ایام پیش رو وظایف سنگینی بر عهده آنها قرار می گرفت.

جهانگیری با تاکید بر اینکه رد صلاحیت ها کار را برای آینده ایران سخت کرد، گفت: البته نه به این معنا که من می توانستم کار ویژه ای برای کشور انجام دهم و دیگران نمی توانند اما در شرایطی که مجموعه‌ای از نیروها می‌توانستند در این مقطع کمک کنند که انتخابات پرشوری برگزار شود و مردم در سخت ترین شرایط کشور یکبار دیگر به صحنه بیایند، کسانی که این مانع را برای مردم ایران درست کردند و اجازه ندادند ایران در موضع اقتدار برای حل مسائل بین المللی، منطقه ای و داخلی قرار بگیرد، حتما در تاریخ باید پاسخگو باشند.

وی با اشاره به طرح نظرات خود در بیانیه ثبت نام و همچنین در بیانیه عدم احراز صلاحیت خود، خاطرنشان کرد: از اینکه مجموعه ای از دوستان حذف شدند، بسیار متاسف هستم و امیدوارم بودم راهی را در پیش بگیریم که مشارکت حداکثری و نماد جمهوریت در داخل کشور به خطر نیفتد و یا آسیب جدی نبیند.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: هیچ گفت‌وگویی هم در این فاصله با من انجام نشد. بعد از ظهر دوشنبه یکی از مقامات امنیتی با حضور در دفترم اطلاع داد که چنین تصمیمی گرفته شده و من با کمال آرامش به او گفتم که من شخصا از این تصمیم خوشحال هستم ولی حتما برای کشور این رد صلاحیت ها گران تمام خواهد شد.

وی در ادامه گفت: وقتی در میان همه کاندیداها به سابقه خودم مراجعه می کنم از هر منظر خودم را صاحب صلاحیت تر از بقیه می دانم.

جهانگیری با اشاره به شهادت دو برادر خود در دفاع مقدس افزود: در رابطه با انقلاب و هزینه دادن برای انقلاب، در مسئولین این رده کم هستند افرادی که از چنین موقعیتی برای سرمایه گذاری واقعی برای جمهوری اسلامی و انقلاب برخوردار باشند. وقتی به جهت توانایی مدیریتی نگاه می‌کنم، می‌بینم در میان کاندیداها کسی که از بدنه دستگاههای اجرایی مرحله به مرحله و پله پله طی کرده و آنهم نه طی کردن با سفارش و رابطه، بلکه هرکس اگر مسئولیتی به من پیشنهاد داده بر اساس ارزیابی بوده که از توانمندی اجرایی من داشته است.

وی در این رابطه ادامه داد: زیرا من نه متعلق به خانواده فلان آیت‌الله و نه وابسته به فلان جایگاه خاص بودم بلکه از یک خانواده کارگری شروع کردم و در جهاد سازندگی روستا و شهرستان و استان و انتخاب بعنوان نماینده مجلس که آنهم بخاطر عملکردم در کار جهادی در شهرستان بود و با وجود آنکه اهل آن شهرستان نبودم اما مردم با توجه به عملکرد دو ساله ام در آن شهرستان احساس کردند که خوب است، نماینده آنها باشم.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: بعد از این که مردم عزیز جیرفت احساس کردند که خوب است نماینده شان باشم؛ آمدم مجلس و بعد از دو دوره نمایندگی مجلس که کارم در مجلس تمام شد، بدون اطلاع من هیئت دولت در زمان آقای هاشمی رفسنجانی و آقای نوری وزیر کشور، استاندار اصفهان شدم وقتی رفتم دیدار آقای نوری در دفتر ایشان از تلویزیون شنیدم که استاندار اصفهان شدم. بعد هم در دولت اصلاحات وزیر صنعت و معدن بودم. در دوره آقای احمدی نژاد هم که مسئولیتی نداشتم و در نهایت در دوره فعلی که در مسئولیت معاون اول رئیس جمهور هستم.

وی با بیان اینکه امروز کشور شرایط دشواری دارد و در میان کاندیداها کسی را نمی بینم که بتواند با تکیه بر توانایی و تجربه خود به حل این مسائل کمکی کند، گفت: در همین چند روز اخیر این افتخار بزرگی برای من هست که جمعی از دوستان اصلاح طلب و همفکرانم و خصوصا جوانان با اشتیاق پای کار آمدند که برایم کفایت می کند. برای من افتخار است که اصلاح طلبان پس از سال های طولانی شاید می‌توانستند روی یک کاندیدا به اجماع برسند. شاید می توانستند با نتیجه اجماع‌شان یکبار دیگر قدرت جریان اصلاح طلبی را در یک مقطع کوتاه در کشور به اثبات برسانند و می توانستند با نیرویی که معرفی می کنند برای حل مشکلات کشور قدم بردارند.

جهانگیری ادامه داد: الان هم از نظر من این جریان و دوستانی که به صحنه آمدند در تاریخ ایران خواهد ماند. خصوصا وقتی که اگر خدای نکرده مشکلات ایران حل نشود، آن‌وقت خواهند گفت اگر اجازه می‌دادید ما به صحنه بیاییم ما مشکلات را حل می کردیم.

وی با اشاره به سخنان نامناسب برخی افراد که مشکلی از کشور را مطرح می کنند و می‌گویند فلان اشخاص بانی مشکلات هستند، گفت: من در دوره ای که نفر اول دستگاه اجرایی بودم چه در استانداری و چه در وزارتخانه، معتقدم با هر دوره ای قبل و بعد از انقلاب هر کس مدعی است ارزیابی کند، قطعا جزو افتخارات مدیریتی است. در تمام دوره ای که وزیر صنعت و معدن بودم رشد صنعت کشور دو رقمی بود و بخش خصوصی ارتباط مناسبی با صنعت داشت و فعالان اقتصادی و صنعتی بسیار با روحیه و با نشاط بودند. البته شرایط پیرامونی که در دولت آقای خاتمی ایجاد شده بود نیز حتما کمک کننده بود.

جهانگیری تصریح کرد: اما وقتی جایی انسان معاون باشد باید در چارچوبی که رییس سیاستگذاری می کند و از او میخواهد فعالیت داشته باشد و اینگونه نیست که بتوان دو مدیریت مجزا در سیستم حاکم کرد. به هر حال یک مدیریتی که از مردم رأی گرفته و رییس جمهور است و برای پیشرفت کارش معاونی نصب می کند و لذا کار این طور پیش می رود.

وی افزود: اگر از این منظر هم فکر کنم الان کشور شرایط دشواری دارد و بین کاندیداها کسی را نمی بینم که بتواند با تکیه بر توانایی و تجربه خودش به حل مسایل کشور کمکی کند و من فکر می کنم آینده به این مسأله خیلی پاسخ روشنی خواهد داد.

وی اظهار داشت: البته شما همه اطلاع دارید کشور با مسایل و مشکلات جدی روبرو است؛ در این هفت هشت روز می توانم بگویم بخشی از وقتم صرف انتخابات و برنامه نویسی و کارهایی که باید می کردم بود و یک مقدار وقتم روی کارم کمتر شده بود؛ ولی از همین امروز دوباره با تمام ظرفیت پای حل مسایل کشور ایستاده ام.

جهانگیری با بیان اینکه مشکلات کشور مشکلاتی سیاسی است، گفت: اگرچه مسائل کشور مسائل اقتصادی است که خیلی روی آن صحبت می شود و مردم ایران هم در طول دهه 90 و در طول چهارده پانزده سال گذشته تحریم های ظالمانه آمریکا علیه شان وضع شده و رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا کرده و روز به روز کیک اقتصاد کشور کوچکتر شده و سهم مردم ایران از آن کمتر شده است. نتیجتا این که در زندگی همه گروه های مردم احساس می شود که هر روز که گذشته فقر بیشتر شده و سفره شان کوچکتر شده و شرایط شان دشوار تر شده است.

معاون اول رییس جمهور افزود: اما سیاست های منطقه ای و بین المللی یکی از مهم ترین و اصلی ترین مشکلات امروز ایران است. هیچ کس نمی تواند در این کشور مدعی بشود که مثل من یا بیش از من به تولید داخلی و توانمندی داخلی کشور باور دارد، البته نه در شعار که عمل کرده باشد.

وی ادامه داد: بعضی ها یک جمله ای یاد گرفته اند و تکرار می کنند که تولید داخلی مهم است و چنین و چنان است؛ در کارنامه شما کجا یک اقدامی کرده اید و معلوم است که راجع به تولید داخلی یک قدمی برداشته اید؟ من وقتی از تولید داخلی صحبت می کنم می توانم ده ها و صدها نمونه بگویم که اینها کارهایی است که در جهت تولید داخلی دنبال کرده ام و راه افتاده است. ولی من که این باور را دارم و مسئول اقتصاد مقاومتی در این دولت هستم و بارها رهبر معظم انقلاب هم به همین مطلب تأکید داشتند که فلانی پای کار اقتصاد مقاومتی ایستاده، عرض می کنم که حیاتی ترین و ضروری ترین و اصلی ترین مسأله مان این است که مسائل مان را با دنیا حل کنیم و برای حل مسایل داخلی مان باید مسائل مان را با دنیا حل کنیم.

جهانگیری تاکید کرد: تیمی می تواند این کار را بکند که اهل دیپلماسی باشد و بتواند دیپلماسی را به پیش ببرد. کسی که صرفا چند تا بیانیه بخواند و فکر کند دیپلماسی میدان سخنرانی است و میدان حرف های آنچنانی زدن است، مشکلات کشور حادتر می شود لذا در این دولت البته بر اساس اولویت یکی از اصلی ترین کارهایی که تا الان انجام شده تلاش است که حتما برجام در همین دولت احیا شود.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: می خواهیم وقتی دولت را تحویل می دهیم، این مسیر حل شده باشد و با چهار به اضافه یک و آمریکا توافق رسیده باشیم ولی مسایل منطقه بسیار حساس و مهم است و مسایل اقتصادی و توسعه ایران بسیار تعیین کننده است.

وی خاطرنشان کرد: فرصت هایی طلایی پیش روی ایران قرار دارد که در قرن جدید هجری شمسی اگر از این فرصت های ایران، مدیران کشور استفاده نکنند و نتوانند برایش برنامه ریزی کنند، طلایی ترین فرصت های ایران از دست می رود. این فرصت ها زمانی دارد و من نمی دانم آقایانی که الان می خواهند میدان دار باشند، چقدر راجع به این مسایل آگاهی دارند.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: یکی از این مسایل پنجره جمعیتی کشور است؛ ما در 20 سال آینده از یک کشوری با جمعیت جوان به کشوری با جمعیت سالمند تبدیل می شویم. در 20 سال آینده جمعیت جوان کشور فرصتی است که به جای نگاه امنیتی و نگاه تهدیدی به جوانان باید آنها را به عنوان یک فرصت بزرگ برای توسعه تبدیل کنیم که در دوره بعد از 20 سال ایران بتواند از این فرصت استفاده کند تا با یک جمعیت سالمند روبرو نشود.

جهانگیری ادامه داد: فرصت دوم طلایی ایران این است که بعد از موافقت نامه پاریس راجع به کربن و استفاده از هیدورکربن ها فشارهای شدیدی بر کشورهای نفتی و کشورهای تولیدکننده گازهای گلخانه ای برای محدود کردن استفاده از انرژی های فسیلی وارد خواهد شد؛ ما می توانیم همین میزان برداشت نفت و درآمد را داشته باشیم و نفت در زیر زمین به عنوان یک ذخیره باقی بماند و بعد هم بتوانیم حداکثر در داخل استفاده کنیم و مثل اینکه الان راجع به سیستم بانکی گفته می شود اگر کسی مقررات پولشویی و اف ای تی اف را رعایت نکند، نمی تواند با سیستم بانکی دنیا کار کند.

وی افزود: بعد از 20 سال محدودیت های این چنینی برای کشور ایجاد می شود؛ هنر ما این است که بتوانیم هر چه امکان دارد از ذخیره نفت در سال های آینده استفاده کنیم و سرمایه گذاری کنیم.

معاون اول رییس جمهور گفت: ایران یک زمانی ده درصد از تولید نفت جهان را داشت و از 60 میلیون بشکه تولیدی نفت جهان 6میلیون بشکه را ایران تولید می کرد. امروز اگر تحریم ها هم برداشته شود از 100میلیون بشکه نفت جهان فقط می توانیم 4 میلیون بشکه نفت تولید کنیم. خداوند این ذخیره را در اختیارمان قرار داده تا به ثروت روی زمین برای ملت ایران تبدیل کنیم.

جهانگیری، خاطرنشان کرد: پنجره فرصت دیگری که ایران داشته و زمانش در حال تمام شدن است، موقعیت جغرافیایی ایران است، خطوط جاده ای و خطوط ریلی و هوایی و لوله های نفت و گاز یکی پس از دیگری دارد ایران را دور می زند و ایران را از موقعیت خودش دور می کند.

وی تاکید کرد: ما باید با حل مسایل بین المللی بتوانیم ایران را به هاب ترانزیت منطقه تبدیل کنیم؛ هم چین و هم اروپا بتوانند از ایران عبور کنند و هم مسیرهایی که لازم است، احداث شود.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: آخرین فرصت، فناوری های روز است؛ ایرانیانی که خارج از کشور هستند نشان داده اند که یکی از بزرگترین فرصت های ایران هستند، اگر به آنها به عنوان یک تهدید نگاه نکنیم و به فرصت تبدیل شان کنیم. لذا من فکر میکنم این فرصت ها قرن آینده شمسی را به قرن مهمی برای ایران تبدیل کرده که ما تا سال 1420 شمسی یا 2040 میلادی فرصت برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت توسعه را داریم اگر این 20 سال هم به روال 20 سال گذشته بگذرد که چهارده پانزده سالش به تحریم و کوچک کردن سفره مردم ایران گذشت، کشور ممکن است از خیلی از کشورهای منطقه شرایط بدتری پیدا کند و اگر خوب مدیریت شود و برنامه ریزی شود ایران می تواند به یک موقعیت استثنایی و قدرت مهمی در دنیا تبدیل شود.

وی ابراز داشت: من اگر می آمدم دنبال این ایده بودم؛ البته روحیات من همواره این است که هر کس که مسئولیت داشته باشد، اگر بخواهند آنچه در توان و فهم من است، نه اینکه مسئولیت قبول بکنم فقط به عنوان کمک فکری به کسانی که به فکر ایران هستند، به دلیل علاقه ای که به این مردم و کشور دارم، کمک میکنم که این مسیر پیش برود.

جهانگیری در پایان با تجلیل از سازماندهی و انسجامی که در جریان اصلاح طلبی شکل گرفته گفت: اصلاح طلبان به خاطر ایران و آینده کشور و توسعه این کشور و بخاطر مردم ایران تلاش کنند که سازمان شان را حفاظت کنند و یک سازمان خوبی داشته باشند و بتوانند از جبهه اصلاحات برای پیشرفت ایران و مردم ایران استفاده مطلوب بکنند. وی تاکید کرد: طبیعی است که ما از امروز هیچ ستادی نخواهیم داشت و از الان ستادهای ما پایان کارشان اعلام می شود و امیدارم که مسایل کشور حل و فصل شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری